Miltä suomituristi näyttää & muita stereotypioita

London and beyond -blogin Lena kirjoitti mielenkiintoisen postauksen siitä, miltä me suomalaiset näytämme muunmaalaisten silmissä. Aihe on siinä mielessä hassu, että useimpien maiden kansalaiset piut paut välittää siitä, mitä muut heistä ajattelee, mutta pienen maan asukkaina meitä suomalaisia aina kiinnostaa miltä me muiden silmissä näytämme ja mitä meistä ajatellaan. Lenaa itseään on luultu saksalaiseksi, kuten myös pieneksi yllätyksekseni monia tekstiä kommentoineita. Kirjoitus pisti minut miettimään maailmalla nähtyjä eri kansalaisuuksien ominaismerkkejä, eli millainen on tyypillinen tietyn maalainen turisti. Tässä minun kieli poskessa kirjoitettuja ajatuksia naapurimaidemme tyypillisistä lomailijoista – ja lopussa myös väitteeni siitä, miltä tyypillinen suomituristi näyttää!

Venäläinen

Voisin väittää, että venäläisen matkaajan tunnistaa oikein kaikista listaamistani kansalaisuuksista helpoiten: heillä on rahaa ja se näkyy vaatteissa ja asusteissa, ja venäläisen tunnistaa etenkin kasvonpiirteistä. Venäläinen nainen on hyvin laittautunut, eli kasvot on aina meikattu ja vaatteiden merkit näkyvissä, ja hän tykkää olla kuvattavana. Hän ei seiso tönkkönä kameran edessä, vaan poseeraa asentoa ja ilmeitä vaihdellen muista ihmisistä piittaamatta. Kärsivällisenä kuvaajana toimii venäläinen mies.

Ruotsalainen

Ruotsalaiset ovat blondeja. Siis ihan kaikki. Sekä naiset että miehet ovat kauniita ja treenattuja, ja naisten blondit hiukset ovat paksut ja pitkät, kun taas miesten blondien hiusten malli on backslick. Ruotsalaiset lomailijat makaavat auringossa niin kauan, että naisten iho on oranssiin taipuvan ruskea ja miesten iho on pisamainen ja kirkkaanpunaiseksi palanut.

Ruotsalaiset ovat sekä omasta, että koko maailman mielestä se seksikkäin ja halutuin kansa, ja usein luullaan, että me suomalaiset näyttäisimme samalta kuin naapurimaamme kansalaiset. “Ethän sä ole edes blondi”, on tummatukkaisen suomalaisen usein kuulema kommentti, kiitos ruotsalaisten vaaleaverikköjen.

Norjalainen

Norjalaiset näyttävät hyvin paljon ruotsalaisilta, mutta norjalaisten laulava puhetyyli erottaa heidät itänaapureistaan. Norjalaiset tytöt ovat blondeja ja paksutukkaisia, sekä aina todella iloisia ja hymyileviä ja kaikki on så fiiiiiin laulavalla nuotilla sanottuna. Norjalaiset kundit ovat myöskin vaaleita, mutta hieman naispuolisia tovereitaan maanläheisempiä, eikä huuda suureen ääneen ihan koko aikaa, kuinka mahtavaa kaikki on.

Ulkomailla oleva norjalainen tilaa ravintolassa hintoja katsomatta vaikka sitten koko pullon viiniä vaikka haluasi (ja joisi) siitä vain lasillisen. Hieman iäkkäämmät norjalaiset miehet tykkää lomallaan ottaa ilojuomaa enemmänkin, koska se nyt sattuu olemaan niin halpaa, kun taas heidän vaimot laittaa mieluummin vaelluskengät jalkaan ja suuntaa luontoon tai vuorille.

Tanskalainen

Tanskalaisia ei kovinkaan helposti erota ruotsalaisista ja norjalaisista. Hekin ovat näitä kauniita ja komeita ja vaaleita skandinaaveja, mutta ruotsalaisiin verrattuna maskuliinisempia. Oikeita viikinkejä. Tanskalaisella tytöllä on pitkät vaaleat hiukset päälaelle sutaistulla nutturalla, korvissa Georg Jensenin päivänkakkarakorvikset ja hän nauraa huomattavasti kovempaa kuin ruotsalaiset ja norjalaiset sisarensa. Tanskalaiset miehet eivät ole niin lihakset pullolleen treenattuja kuin ruotsalaiset, mutta mitä väliä: huonokin olut maistuu rautaa paremmalta.

Suomalainen

Ei taida olla pelkkä maantieteellinen ja kielellinen syy, että Suomi ei ole osa Skandinaviaa: ehkä myös ulkonäkö vaikutti asiaan kun tätä rajaa vedettiin. Perussuomalainen ei ole blondi, paksutukkainen eikä treenattu. Suomituristi näkyy jo kaukaa, sillä sen tunnistaa kasvonpiirteistä, mutta sitäkin varmemmin pukeutumistyylistä: lomailevalla suomalaisella naisella on pään suojana jenkkihuivi ja jalassa ne kaikista mukavimmat kesäkengät, crocsit. Miehellä on sama yhdistelmä, mutta joskus huivin on saattanut korvata lomakohteen nimeä kantava lippis tai lätsä.

Lomalla oleva suomituristi on onnellinen ja sosiaalinen, hän välittää ulkonäköä enemmän mukavuudesta ja siitä, että näkee ja kokee mahdollisimman paljon. Rallienglanti pulppuaa kun suomalainen turisti tekee tuttavuutta paikallisten ja muiden lomailijoiden kanssa.


Palatakseni takaisin Lenan aiheeseen, eli siihen, minkä maalaiseksi meitä suomalaisia luullaan. Olen varma, että aika moni pohjoismaalainen osaa meidät tunnistaa, varsinkin jos on suomalaisia koskaan aikaisemmin tavannut. Mutta muulle maailmalle pieni pohjoinen Suomi on varmasti sen verran tuntematon, että meitä on helpompi arvella suurempien maiden, kuten Saksan ja Venäjän kansalaisiksi.

Suomalaisia on myös ulkonäöllisesti moneen lähtöön. Ulkonäköämme on vaikeampi laittaa yhteen nippuun kuten vaikkapa ruotsalaisten ja venäläisten. Esimerkiksi minä olen omasta mielestäni hyvinkin suomalaisen näköinen, mutta tummien hiusten ja rusketuksen vuoksi minua on usein luultu eteläeurooppalaiseksi, joskus jopa väittelyyn asti. Matkaoppaana ollessani jopa muutamaan kertaan suomalainen asiakas tunsi oikeudekseen tivata vanhempieni syntyperää, eikä “ihan kuopiolaisia ne on” tuntunut olevan tyydyttävä vastaus. Joskus on jopa menty isovanhempiin saakka, koska värjätyt hiukseni ja tummaksi ruskettunut ihoni, sekä suomalaiselle epätyypillisen suuri nenä todistaa supisuomalaisuuttani vastaan.

Itse otan tämän kohteliaisuutena, ja minusta on mahtavaa, että meistä suomalaisista on niin moneksi. Meitä ei voi laittaa yhteen muottiin tai kategoriaan, me olemme enemmän kuin vain mielikuva siitä, miltä meidän pitäisi muiden mielestä näyttää.

Mitä muita stereotypioita tulee mieleen?
Varmasti ainakin englantilaiset ja aussituristit tunnistaa helposti, eikö?

53 comments
 1. Jee nä on aina ihan klassikkokamaa, miltä mitkäkin kansallisuudet näyttää ja niin pois päin :) Tietysti aina on poikkeuksia, mutta on aina kiva kärjistää!

  – Mun mielestä suomalaiset tunnistaa ensisijaisesti käytännöllisyydestä ja tyylikonservatiiveistä. On reisitaskushortseja, sävy sävyyn pukeutumista, aika usein tietysti marimekkoa tai muuta marimekkotyyppistä kuosia, mukavat kengät, ja todellakin toi amerikanhuivi tai vastaava, yms. Ja suomalaisen kasvonpiirteistä POSKIPÄÄT paljastavat heti jos mistään muusta ei! Todella todella usein suomalaisilla on melko korkeat ja pyöreät poskipäät!!
  – Ruotsalaisten itsetunto kyllä näkyy aika kauas, vaikka tietysti poikkeuksiakin on. Elämänilo ja positiivisuus näkyy myös – oli hiustenväri mikä tahansa. Moni ruotsalainen on kuitenkin astetta itsetietoisempi.
  – Ne norjalaiset, jotka itse tunnen, näyttävät kaikki hyvin erilaisilta, mutta he ovat kenties rikkaampi ja astetta tyylikkäämpi versio suomalaisesta – niin pukeutumisen kuin käyttäytymisen osalta. Raha kyllä näkyy tavaroissa, mutta he eivät mielestäni mälläille sillä, että heillä on jotenkin enemmän rahaa.
  – Mun mielestä tanskalaiset tunnistaa sinisistä silmistä, rentoudesta, ilosta ja äänekkyydestä. Ja moni on kyllä vaaleakin. En ehkä ihan yhdy tuohon kuvaukseen viikingeistä, mutta ymmärrän kyllä pointin. Tanskassa asuessani itse menin täysin tanskalaisesta – pitkät ja vaaleat hiukset kun oli, ja pisamatkin kasvoissa.

  Selkeästä skandinaavisesta ulkonäöstäni huolimatta mua on luultu myös aussiksi, venäläiseksi ja irkuksi. Aksentista mua ei kuulemma ole tunnistanut, koska kuulemma englantini on mielenkiintoinen sekasikiö kaikkia aksentteja :D Ehdottomasti useimmiten olen saanut kuulla olevani ulkonäköni puolesta norjalainen tai tanskalainen, sitten vasta ruotsalainen ja yllätyksekseni myös pari kertaa suomalaiseksi. Matkustaessani Belgiassa junalla eräs mies, joka oli jäämässä kanssani samalla pysäkillä kysyi, olenko suomalainen. Hänellä oli kuulemma ollut aikoinaan suomalainen tyttöystävä, joka näytti ihan minulta :D Mikä yhteensattuma!

  1. Aijai, aivan huippua lukea muiden näkemyksiä :) Hehe, Marimekko on kyllä niin tyypillistä suomalaisille, ja suuri huutomerkki maailmalla, sillä suomalainen kyllä usein Marimekon tunnistaa. Myydäänhän sitä toki ympäri maailmaa, mutta kyllä Marimekkoon pukeutunut tai laukkua kantava on useimmin suomalainen (jos ei sitten aasialainen).
   Norjalaiset ja tanskalaiset on hyvännäköistä porukkaa, eli ottaisin kohteliaisuutena tuon, että sinua on luultu niiksi :) Aika sattuma tuo, että belgialaisella ollut sinun näköinen suomalainen tyttöystävä! Toit varmaan paljon muistoja hänelle mieleen :)
   Kiitos hauskasta kommentista!

 2. Hihh… hauskat kuvaukset ;) Minua on tällä reissulla luultu monesti venäläiseksi ja en siitä nyt välttämättä kyllä mitenkään tasajalkaa onnesta ole hyppinyt :) Mutta joo, onhan se totta, että vaikeaa ensiksi veikata meitä suomalaisiksi :D

  1. Kiitos! :) Heh, meillä suomalaisilla on usein ehkä hieman negatiivinen asenne venäläisiä kohtaan, sen takia on vaikea ottaa kohteliaisuutena jos meitä heihin verrataan. Mutta eikös venäläiset naiset ole aika näyttäviä, joten huonomminkin voisi arvata :)

 3. Hahah, tää oli hauska. Mua ei ole mitenkään jatkuvasti luultu minkään tietyn maan kansalaiseksi, useimmiten skandinaavisia maita on heitelty oletettavasti vaaleisiin hiuksiin ja sinisiin silmiin vedoten. Norjalaiseksi veikkailtiin Briteissä asuessa aika usein, mutta täällä Kanadassa meen ihan kanadalaisesta. Täällä kaikilla on jotain erilaista alkuperää, vaikka Kanadassa ovatkin ikänsä asuneet.

  1. Kiitos! :) Olen ajatellut, että kanadalaiset olisivat aika tummia. Ehkä johtuu siitä, että muutamat kanadalaiset tuttuni ovat ruskeahiuksisia ja -silmäisiä, joten on helppo kuvitella heidän kaikkien olevan sen näköisiä. Mutta varmasti siellä on aika laaja kirjo, kun kaikkien juuret ovat jossain muualla.

 4. Haha, nojoo, onhan tuossa puolet tottakin, joskin suomalaiset ovat kyllä parantaneet pukeutumistaan huomattavasti, ainakin muuualla kun pakettimatkakohteissa. :)

  Tummista piirteistä johtuen mua luullaan aina saksalaiseksi tai ranskalaiseksi. Jos lapsi taaseen on mukana, meitä arvataan ruotsalaisiksi.

  1. Hyvä, että kirjoitit tuon “ainakin muuualla kun pakettimatkakohteissa”, koska niissä pukeutuminen saattaa vieläkin olla hieman nolon rentoa :D
   Hassua, miten se stereotypia pohjoiseurooppalaisten vaaleudesta on niin tiukassa… Harvoinpa tummatukkaista ensimmäisenä veikataan pohjoismaalaiseksi.

 5. Hauska postaus :) Mä olisin tyypittänyt norjalaiset naiset tummiksi. Ehkä siksi kun joskus kuulin, että siellä olisi muita pohjoismaita enemmän tummia naisia, kun viikingit toivat tummia eksoottisia naisia mukana retkiltään. Liekö tämä sitten vaan legendaa! Ollessani vaihdossa Irlannissa minua luultiin usein paikalliseksi, kunnes avasin suuni ja aksentti paljasti. Syynä tähän oli kuparinväriseksi värjätyt hiukseni, joissa oli aika poikkeuksetta vaihtovuoden aikana reilu juurikasvu kun en raaskinut sotkea vuokraemännän kylppärin tapetteja hiusvärillä. Ulkonäköä en ole itse niin paljon miettinyt, mutta tuntuu, että stereotypiat esimerkiksi monien eri Euroopan maiden kansalaisten käytöksestä pitävät paikkaansa. Myös se, että itse tulee oltua monesti kansainvälisessä porukassa vähän tuppisuuna (ainakin heidän mielestä), vaikka suomalaisseurassa ei puhuminen mulle mikään ongelma olekaan :)

  1. Kiitos! :) Tiedätkö, mä mietin todella tätä kirjoittaessani, että eikös norjalaiset naiset olisi vähän tummempia. Mutta viitisen vuotta pohjoismaalaisissa työpaikoissa työskenneltyäni en saanu päähäni yhtään ei-vaaleatukkaista norjalaista tyttöä, joten päättelin suurimman osan olevan blondeja. Norjalaisia brunetteja kundeja tuttavapiiriini kylläkin kuuluu…

   Mun mielestä suomalaisilla on tapana puhua vain kun on sanottavaa, eikä meidän tarvitse myötäillä puhujaa jokaisen lauseen jälkeen. Tämä myötäily tuntuu olevan tapana monessa muussa maassa ja sen vuoksi ajatellaan, että me ollaan vähän tuppisuita. Mutta mulla on tulossa pian postausta siitä, että miksi me saatamme jäädä vähän keskustelussa jälkeen kansainvälisessä porukassa!

 6. Hahah, tää oli hyvä! Ja tosiaan pisti miettimään miltä sitä muiden silmään näyttäkään. Suomessa meikäläistä on luultu kolme kerta eestiläiseksi ja eräskin herra halusi vielä tarketaa että enhän ole varmasti eestiläinen, koska “aksentti on kuulemma niin paljastava” :D Huhuhuh mitä sakkia. Täällä Itävallassa menen täkäläisistä niin kauan kunnes avaan suuni. Mutta jotkut tosiaan tunnistaa heti – itselle ne on britit. Niiden bongailu on jotenkin kehkeytynyt jo mun harrastukseksi!

  1. Mä en erota eestiläisiä, mun mielestä ne näyttää ihan samalta kuin suomalaisetkin :) Mutta mikähän vika siinä muka olisi ollut, vaikka olisitkin ollut Virosta kotoisin… hmmm. Kiitos kommentista! :)

 7. Kiva yksityiskohta tanskalaisten kohdalla tuo Georg Jensenin korut! Itse käyn aina Köpiksessä käydessäni myös Georg Jensenillä, vaikka ostoksia siellä harvemmin teenkään. Mutta joululusikan sentään joka kymmenes vuosi (aina kun tulee itselläni tasavuosikymmen täyteen)!

  1. Georg Jensenillä on aivan ihania tuotteita, ja nuo mainitsemani Daisy-korutkin ovat todella kauniit. Jokunen vuosi sitten haaveilin niistä itsekin, mutta sitten niitä alkoi näkyä jokaisella tanskalaisella tytöllä, joten kyllästyin ennen kuin ehdin itselleni hankkia :)

 8. Kyllä mä erotan suomalaiset aika hyvin tästä Barcelonan katukuvasta :). Minun kansallisuuttani ei juuri koskaan osata arvata, mutta supisuomalaista miestäni on monesti luultu norjalaiseksi. En kyllä ymmärrä miksi :)

 9. Ihan huikea postaus :D Stereotypiat ovat onneksi vain stereotypioita eivätkä ne aina pidä paikkaansa. Mutta on se jännä, miten jotkut mielikuvat tulee aina esim. brittireissaajista.

  1. Kiitos! Ei ne tietenkään aina pidä paikkaansa, hyvä vaan :) Meillä se on tuo tanskalainen, joka tykkää käyttää crocseja vaikka tähän kirjoitin, että ne on suomalaisten suosikkikengät :D Brittituristit osaa kylläkin aika hyvin pitää stereotypioitaan yllä…

 10. Stereotypioille on hauska naureskella, vaikka onkin hyvä pitää mielessä, että ne ovat vain stereotypioita :). Me ei kasvonpiirteiltämme ilmeisesti olla ihan perisuomalaisen näköisiä, koska meitä on luultu maailmalla niin amerikkalaisiksi, saksalaisiksi, hollantilaisiksi, tanskalaisiksi (olisiko pituus?), ausseiksi, ruotsalaisiksi (minkäs sitä ulkonäölleen voi :D), espanjalaiksi kuin jopa egyptiläisiksi (!). Joskus uudet tuttavuudet eivät ole meinanneet uskoa että me ollaan suomalaisia, kun ollaan niin puheliaita. Ja ei edes olla mitenkään erityisen puheliaita, omasta mielestään ainakaan, muttei kyllä mitään tuppisuitakaan. Mua naurattaa ihan älyttömästi toi jenkkihuivi :D.

  1. Nämä olikin hyvin kärjistettyjä, tunnen jopa tummatukkaisia ruotsalaisia :D On hassua kuulla, miten suomalaisia on luultu vaikka minkä maalaisiksi, mutta tuo Egypti on jo aika ylläri! Suomalaisten puhumattomuus on urbaania legendaa, sen verran puheliasta porukkaa ainakin mun tuttavapiiriin kuuluu :)

 11. Haha mahtava postaus, tätä oli hauska lukea! Stereotypiat on lähinnä huvittavia, kun niitä ei ota liian vakavasti ja kun kaikki osaa suhtautua kieli poskella :) Mut tunnistaa suomalaiseksi maailmalla ilmeisesti mun perunanenästä :D

  1. Hei, kiitos! Ei niitä kannatakaan liian vakavasti ottaa, meitä kuitenkin on niin monenlaisia, mutta kiva on välillä naureskella näille stereotypiolle :)

 12. :D Kieltämättä matkoilla kiinnittää joihinkin kansallisuuksiin huomiota hyvässä ja pahassa. Onneksi kaikki ei kuitenkaan ihan satu noihin stereotypioihin suomalaista ;D

  1. No ei onneksi satu. Ja sen kaikkein pahimman luulon tai stereotypian suomalaisesta turistista jätin mainitsematta, koska me osataan käyttäytyä koko ajan paremmin myös ulkomailla :)

 13. Ihan mahtava postaus ja niin totta! Etenkin tuo suomalaisten jenkkihuivi :) En ollut ennen vieraillutkaan blogissasi, oli ilo löytää tänne!

 14. Taisi Lenan postaus jäädä kommentoimatta, vaikka aioin jo siinä kertoa, että minulta kysytään New Yorkissa, olenko saksalainen, ja Saksassa, olenko ranskalainen. Ja muutettuani Oulusta eteläiseen Suomeen minulta kysytään bussissa, olenko virolainen ja pitääkö minulle puhua venäjää, koska suomen kielessäni on kuulemma korostus!

  1. Vau, sua luullaan siis aina ulkomaalaiseksi, olit missä hyvänsä :D Ranskalaiseksi luulemisen ottaisin hyvin, hyvin suurena kohteliaisuutena :)

   1. Ah oui, Terhi, kyllä minäkin olen joka kerta hykerrellyt, että taisi tulla valituksi oikea mekko päälle sinä aamuna… Valitettavasti hyvin nopeasti käy niin, että ne jutun jatkuessa kuuntelevat aksenttiani tarkemmin ja päättelevät, että ei, tämä on pohjoisempaa.

 15. Hauska postaus, varsinkin nuo norjalaiset pisti naurattamaan kun täällä asustan. Täällä Lillehammerin kupeessa voisi sanoa noin yleistäen että kaikki ovat urheilullisia, ja auton koolla ON väliä…. :) Kiva löytää blogiisi tuolta Reissupostausten kautta!

  1. Kiva, että löysit! Ja kiitos kommentistasi :) Olen vähän kateellinen täällä tanskan mongerruksen keskellä, että saat kuunnella ihanaa norjaa joka päivä, se kun on mielestäni ehdottomasti kaunein skandikieli :)

 16. Kyllä sä mun silmiin menisit aika monenkin näköisestä! Mutta siis toi suomalaisista kirjoitettu kohta samaan aikaan nauratti ja itketti… Just ku tulin eilen Tallinnasta kotiin niin kansan syvät rivit kyllä näkyi ja kuului siellä terminaalissa, siellä mentiin ihan oikeasti niin järkyttävällä Karjala-lippis-raitaverkkari-havaijipaita -linjalla että EN KESTÄ! :D

 17. Tervehdys toeselta savolaeselta pallon alta, Uudesta Seelannista :) Ihmiset on kylla ihan ihmeissaan meikalaisen kansallisuuden kanssa. Yrittavat aksentista saada selvaa, ja vaihtoehtoina tulee irkkua, kanadalaista, jne… :) Johtunee varmaan siita etta meidan toimistossa on talla hetkella vain yksi kiwi ja muut ulkomaalaisia, eli oma aksenttikin on sekoittunut tassa vuosien myota. Ulkonaon perusteella kukaan ei viela ole uskaltanut lahtea arvailemaan, kaikki arvaukset ovat tulleet ihan puhetyylin perusteella. En tieda johtuuko sitten siita, kun koto-Suomessa mulle on sanottu etta kasvonpiirteeni eivat ole yhtaan suomalaiset… tieda hanta! :) Ihan perisavolaesen nakonen mina mielestanj oon!

  1. Heipä hei, toinen savolainen! :) Ei niillä varmastikaan siellä päin maailmaa ole mitään hajua, miltä suomalainen näyttää :D Mä muistan Australiassa ollessani kysyttiin niin moneen kertaan, että mistä mun aksentti on kotoisin (harvoin kysyttiin, että mistä MÄ olen kotoisin) ja monesti veikattiin Irlantia tai Skotlantia, mikä varmasti selittyi sillä, että sieltä päin suurin osa mun kavereista oli kotoisin. Eli kyllä aksentit tarttuu, ihan huomaamatta :)

 18. Haha, loistava postaus! Naureskelin täällä melkein ääneen, kun nuo pitävät niin paikkaansa, vaikka onkin “kieli poskella” kirjoitettu. Mua on luultu täällä Kaliforniassa muutamankin kerran venäläiseksi. Olen kysynyt syytä ja on sanottu, että koska hiustenväri (se perinteinen suomalainen maantieväri) ja aksenttini englannissa. Vain yksi on kerran luullut saksalaiseksi. :)

  1. Kiitos paljon! :) Aika jännillä perusteilla on sua luultu venäläiseksi, suomalaisten englantikin kun yleensä eroaa venäläisten aksentista. Tai ehkä mä vaan ajattelen, että suomalaiset ja venäläiset erottaa toisistaan niin helposti, mutta ehkä meissä onkin paljon samaa :)

 19. Hauska postaus! Itse en norjalaisia ja ruotsalaisia erota toisistaan, joskus myös tanskalaiset eksyvät samaan kategoriaan..

  Mua luullaan useimmiten venäläiseksi ja otan sen kohteliaisuutena, sillä venäläiset naiset ovat aina niin tyylikkäitä kun taas suomalaiset ei niinkään. :D Olen tällä hetkellä Bulgariassa vaihdossa ja kuulin juuri paikalliselta tytöltä, miten hänen mielestään olen aina vimpan päälle laittautunut ja niin nätti, vaikka juuri silloin kävelimme tanssitunnille, mulla likaiset hiukset ponnarilla, ei meikkiä ja trikoot jalassa! Se, minkä maalaiseksi luullaan, riippuu varmasti myös laittautumisesta. Reissuilla yleensä pyrkii kuitenkin olemaan meikit naamassa ja kivoissa vaatteissa, kun taas kotosuomessa kelpaa mennä juntimpanakin kauppaan.

  1. Kiitos! Niinhän sitä usein sanotaan, että suomalaiset häviää tyylikkyydessä ja itsestään huolehtimisessa venäläisille, ja niinhän se taitaa usein olla. Me suomalaiset ehkä ollaan hieman laiskoja ja mukavuudenhaluisia tässä asiassa ja kontrasti on suuri kun naapurissa on maa, jonka naiset on tunnettuja näyttävästä ulkonäöstään. Eli ei venäläiseksi luuleminen huono asia ole :)

   Bulgariassa vaihdossa?! Kuulostaa mielenkiintoiselta, pitääkin tutustua sun blogiin :)

 20. Olipa jännä postaus! Mutta voin kyllä samaistua noihin stereotypioihin. Olin yhden kevään Mäkkärissä töissä ja voi kyllä, norjalaiset ainakin aina tunnisti. Niin vimosen päälle kalliit ulkoilukamppeet ja voi miten luonnonvaaleita ne olikaan. Suomiblondiakin alkoi ihan hävettämään kun ne oli niiiiin vaaleita! Niillä oli paljon rahaa ja iso ego.
  Tanskalaisilla on todellakin se viikinkien ulkonäkö. Norjalaisia ehkä hiukan tummempi tukka vaikka selkeästi blondi ja todella paksu. Puhutaan hitaammin eikä tarvi isotella kun ollaan isoja jo valmiiksi :D Näitä oppi tuolla Islannissa aika hyvin, vaikka onhan meitä moneen junaan.
  Mua on ulkomailla aina luultu venäläiseksi. Pahin oli kun Fjällrävenin karvalakeissa tultiin joulun jälkeen Rovaniemelle shoppailemaan ja sekä S-marketin, että vaatekaupan kassa tervehtii “privjet”. Eli osataan sitä Suomessakin :D

  1. Heh, sullakin hyvin kokemuksia muista pohjoismaalaisista :) Islantilaisista minä en osaisi sanoa mitään, niitä kun ei noissa meidän perinteisissä lomakohteissa näy. (Missä islantilaiset lomailee?)
   Tuo on jo aika paha, että suomalaista luullaan Suomessa venäläiseksi :D Luulisi, että edes oman maalaiset osaisi erottaa meidät itänaapureista… No, mullekin tuli joskus suomalainen juttelemaan kuopiolaisessa baarissa englanniksi, eli ehkä me suomalaiset ei sittenkään tunnisteta toisia suomalaisia niin hyvin, edes Suomessa :D Kiitos mielenkiintoisesta kommentista!

 21. Ääh, edellinen viestini katosi bittiavaruuteen. Kysyin sitä, olenko ainoa jolla osa postaustesi kirjaimista ei näy lainkaan, tässä postauksessa ainakin osa isoista kisjaimista, kaikki ääkköset, ja m-kirjaimet. Ihmeellistä. Pidän tyylistäsi kirjoittaa ja Tanska kiinnostaa kovasti, joten ko. “ominaisuus” harmittaa – usein en jaksa postauksia tavailla kovin pitkään. Käytän Mozillaa, uusinta päivitettyä versiota.

  Esim tämän postauksen 2 ekaa lausetta näyttää mulla tältä (copypastettaessa nuo piilossa olevat kirjaimet näkyvät kommenttikentässä, saa nähdä näkyvätkö julkaistussa kommentissa):
  ondon and beyond -blogin ena kirjoitti ielenkiintoisen postauksen siit , ilt e suo alaiset n yt e uun aalaisten sil iss . ihe on siin ieless hassu, ett usei pien aiden kansalaiset piut paut v litt siit , it uut heist ajattelee, utta pienen aan asukkaina eit suo alaisia aina kiinnostaa ilt e uiden silmiss n yt e ja it eist ajatellaan.

   1. Lisään vielä, että testasin tätä myös explorerilla ja sama ongelma jatkui..

  1. Voi herranen aika! Laitan heti pikimmiten viestiä Rantapallolle, eihän tuosta saa mitään selvää! En ihmettele yhtään, jos et jaksa tavailla ja arvailla sanoja. Kiitos paljon, että kerroit!!

  2. Rantapallo testasi fontin toimivuutta eri selaimilla, ja heilläkin se toimii moitteettomasti. Mun veikkaus on, että sun kone ei tue valitsemaani fonttia (pelkästä selaimesta ei voi olla kyse, koska olet kokeillut kahdella eri selaimella). Yritän keksiä asiaan ratkaisun viikonlopun aikana, tai jos vaikka onnistun koodailemaan vaihtoehtoisen fontin koneille, jotka ei tätä fonttia tue.

   1. Kiitos paljon! Nyt näkyy taas. Mukavaa kevättä Tanskaan (vai joko teillä on kesä menossa?) =)

    1. Näkyykö!? Loistavaa :) Kiitos, että ilmoitit! Täällä tuntuu olevan nyt takatalvi, vettä sataa ja on kylmä :D Mukavaa kevättä myös sinulle!

 22. Terhi, tää on ihan huippu postaus!:) Tosi mielenkiintoista lukea stereotypioita muunmaalaisista matkaajista, etenkin tuo ruotsalaisten juttu “ollaan kaikista kuumimpia ja halutuimpia” pitää niiiin paikkansa! :D Mutta toisaalta, kertoo hyvästä itsetunnosta joka ei ole koskaan pahitteeksi.

  1. Kiitos paljon! :) Heh, onhan ne ruotsalaiset hyvännäköisiä, ei sitä voi kieltää. Kerran ollessani ruotsalaisen kaverini kanssa baarissa hän jutteli silminnähden hermostuneen brittikundin kanssa. Kundi selitti, että hän on hieman hermostunut kun ei ole koskaan aikaisemmin jutellut ruotsalaisen tytön kanssa. Siitä poika raukasta paistoi kauas, että pelkästään se juttutuokio oli sen unelmien täyttymys :D Kyllä ne meidän länsinaapurit vaan on niin haluttua tavaraa ;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *