Hotellivinkki Tallinnaan: The von Stackelberg Hotel

Taannoisella Tallinnan-reissulla halusin panostaa hotellivalintaan, sillä etenkin kaupunkilomalla hyvä majoitus keskeisellä sijainnilla on erityisen tärkeää: kun päivittäin kävelee muutenkin kilometrikaupalla, haluaa päivän päätteeksi päästä hotellille nopeasti ja kätevästi. Ja kun sitten saapuu hotellille nuutuneena ja jalat rakoille kävelleenä, on ihana ottaa pitkä kylpy freesissä kylpyhuoneessa ja käydä sen jälkeen pitkäkseen viihtyisän huoneen kutsuvalle sängylle.

Koska en kuitenkaan ole valmis maksamaan hotelliyöstä mitä tahansa, käytin Tallinnan hotellien tutkimiseen useamman päivän. Ensiksi valintamme oli kallistumassa edelliseltä Tallinnan-matkaltani tuttuun Radisson Blu Hotel Olümpiaan, mutta liian pitkään pähkäiltyämme hinta pompsahtikin turhan korkeaksi. Loppujen lopuksi tämä pettymys kääntyikin onneksemme, sillä toisen vaihtoehtomme, von Stackelberg -hotellin, hinta oli tippunut aikaisempaa alemmaksi. Naputtelin varauksen salamavauhdilla, ja saimme kuin saimmekin tästä vanhasta kaupunkikartanosta huoneen aamiaisella vain vähän päälle 70 euron yöhinnalla.

image

Hotelliin saapuminen

Hotelli sijaitsee vuonna 1874 valmistuneessa baltiansaksalaisen paroni Theophil von Stackelbergin kaupunkikartanossa. Vaikka koko rakennus on peruskorjattu vuonna 2015, huokuu se edelleen vanhanajan arvokasta, mutta kuitenkin kodikasta, tunnelmaa. Erityisesti pidin vastaanoton vieressä olevasta viihtyisästä Loungesta, jossa voisin nähdä itseni talviaikaan istumassa takkatulen lämmössä kirjaa lukien.

Satamasta otettu taksi (n. 8 €) jätti meidät pihanpuoleiselle sisäänkäynnille, josta löysimme vastaanottoon helposti kylttien avulla. Vastaanottovirkailija otti meidät iloisesti vastaan, ja sama hyvä palvelu jatkui koko kolmen yön oleskelumme ajan: oli sitten kyse sateenvarjon lainaamisesta tai lippujen varaamisesta KGB-museoon, meitä autettiin aina hymyillen.

image

image

image

ZEN-huone

Omasta mielestäni olin varannut standardihuoneen, mutta ovikyltissä lukikin ZEN, joten saimme upgraden parempaan huoneeseen. Hotellin nettisivujen kuvien perusteella en kuitenkaan väittäisi tätä parhaimmaksi ZEN-huoneeksi, vaan sijoittaisin huoneen ennemminkin ZENin ja standardin välimaastoon.

Huone ei nimittäin ollut kovinkaan suuri, vaikka sängyn eteen jäi kyllä sen verran lattiatilaa, että siinä mahtui suorittamaan aamujumppailut. Kulmahuoneessamme oli kahden kattoikkunan lisäksi pienehkö ikkuna, josta näki vastapäisen puutalon. Maisemat eivät siis olleet kovinkaan kummoiset, mutta olimme tyytyväisiä huoneen pihanpuoleiseen sijaintiin: Toompuiestee-tie on kuitenkin sen verran vilkas, että tuskin olisimme tykänneet kuunnella liikenteen ääniä huoneessa ollessamme – jos ne edes sisälle kuuluvat.

ZEN-huoneille tyypillisesti kylpyhuoneessa oli aromaterapeuttiset kylpytuotteet, sekä poreamme. Kyllä, tuohon ammeeseen todellakin sai kunnon poreet! Onnistuimme jopa molemmat änkäytymään ammeeseen yhtäaikaa, vaikkakin suosittelen sitä ennemmin soolokäyttöön. Tai sitten keskikokoista pienemmälle parille. Tai sellaiselle parille, jonka mielestä sykkyrässä kylpeminen on rentouttavaa.

Tai sitten valitsemaan ZEN Deluxe -huoneen, sillä niissä näyttäisi olevan kookkaammat poreammeet.

image

image

image

Aamiainen

Aamiainen tarjoillaan hotellin alimmassa kerroksessa sijaitsevassa pienessä ja viihtyisässä Emmeline & Otto -ravintolassa. Vaikka kaksihuoneinen aamiaistila on suhteellisen pieni, oli siellä joka aamu hyvin tilaa, eikä jonoja ruokapisteille syntynyt.

Lukiessani arvosteluja hotellista, oli moni kehunut sen aamiaista. Eikä suotta, sillä me kaksi hyvin erilaista aamiaismieltymystä omaavaa pidimme siitä molemmat. Ja vaikka täällä laatu korvaa määrän, löysimme jokaisena kolmena aamuna riittävästi syötävää, emmekä kyllästyneet suuria hotelleja suppeampaan aamiaisvalikoimaan.

Aamiainen saa minulta ruoan lisäksi plussan myös pöytiin tuotavasta kahvitermarista – filtterikahvi kun voittaa yhdeksän kertaa kymmenestä hotelliaamiaisilla harmittavan usein tarjottavan automaattikahvin.

image

image

image

Kylpylä ja sijainti

Hotellissa on myös ZEN-kylpylä, jota emme kuitenkaan testanneet. ZEN Deluxe -huoneeseen olisi kuulunut maksutta yhden tunnin saunan ja pienen altaan käyttö, joten hyvän tarjouksen sattuessa eteen voisin harkita tätä hotellin parasta huonetta myös tästä syystä. Vaikka kyllähän huoneessa oleva oma poreamme yleisessä käytössä olevan kylpylän ammeen voittaa, eikö?

Aluksi hotellin sijainti mietitytti hieman, sillä von Stackelberg sijaitsee satamasta katsottuna aivan toisella puolen Vanhaakaupunkia – väärällä puolella, ajattelin. Kolmen päivän aikana kuitenkin opimme sen, että hotellin sijainti olikin erinomainen: kivenheiton päässä niin Toompean linnasta ja koko Vanhastakaupungista, kuin erinomaisesta Kolm Sibulat -ravintolastakin (joka olisi todennäköisesti jäänyt testaamatta, jos olisimme majoittuneet kauempana), eikä edes trendikkääseen Telliskiveen ollut kävellen pitkä matka.

Suosittelisinko von Stackelberg -hotellia?

Kyllä, ehdottomasti. Von Stackelberg on nappivalinta, jos pidät tällaisista pienistä ja tunnelmallisista majapaikoista suurien ja (usein) persoonattomien ketjuhotellien sijaan. Standard-huoneen hinta pyörii tällä hetkellä 70 euron paikkeilla ja ZEN-huone on parisen kymppiä kalliimpi. Ei lainkaan paha hinta mielestäni.

Lue kaikki Tallinna-postaukset TÄÄLTÄ!

Onko von Stackelberg sinulle tuttu? Mitä pidit?

6 comments
 1. Oi tää on kiinnostellut pitkään! Tallinnassa on niin paljon erikoisuuksia ja tällaisia kotoisia hotelleja. Tekis mieli lähteä reissuun vaan “hotellihyppelylle”!
  Kylpyamme on hotellihuoneissa aina ihana extra. Varsinkin poreilla!

  1. Mulla oli mielessä vain Viru ja muut isommat hotellirakennukset, ne kun on jääneet parhaiten edellisiltä reissuilta mieleen. Mutta Viru oli heti pois laskuista, ja onneksi sitten löytyi tämä. Seuraavallakin kerralla aion valita jonkun pikkuisen ja kivan, sillä onhan näissä ihan eri tavalla tunnelmaa!
   Kylpyamme on kyllä kiva lisä… etenkin jos hotellin valikoimissa on vielä oikein kunnolla vaahtoavaa kylpyvaahtoa! Tai poreet :)

 2. Kiva arvostelu! Olen pari kertaa miettinyt huoneen varaamista täältä (tai siis olen melko varma, että se on ollut tämä hotelli… Tallinnassa on paljon valinnanvaraa!), mutta syystä tai toisesta on jäänyt varaamatta. Vaikuttaa kyllä tosi hyvältä, eikä hintakaan päätä huimaa. Pitääpä muistaa ensi kerralla. :)

  1. Kiitos Jenni! Tämä oli meidän mielestä kyllä nappivalinta, ja mä tykkäsin erityisesti hotellin sijainnista kun tuli sitten nähtyä vähän Vanhankaupungin ympäristöä myös tältä “toiselta puolelta”. Rauhallinen pikku hotelli, joka sopii erityisesti pariskuntaloman viettoon :)

  1. Kuvissa se spa kyllä näyttää kivalta, mutta todella pieneltä jos sinne sattuu muita samaan aikaan… Siksi se huoneen amme sopii minulle paremmin, saapahan olla takuuvarmasti rauhassa :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *