Sonio on Plataniaksen ihastuttavin rantaravintola

Kreetalla asuminen on hemmotellut minut pilalle, kun kyse on ravintoloista, sillä täällä on lukuisia todella hyviä ravintoloita. Koska ravintoloita ylipäänsä on niin valtava määrä, on kilpailu äärimmäisen kovaa ja siksi menestyäkseen jokaisen täytyy tarjota jotain erilaista eroittuakseen muista – ja tehdä se täydellisesti. Minusta saa toistuvan asiakkaan kunhan vain ravintola on erityisen viihtyisä, palvelu on mainiota ja ruoka erinomaista. Ja nämä kaikki kriteerit täyttää – ja ylittää! – Plataniaksen suloisin rantaravintola Sonio.

Ensimmäisenä ravintolaan astuessa huomaa, että viihtyisä Sonio totta vie on: ravintola on sisustettu pienimpiäkin yksityiskohtia myöten viehättäväksi ja rantateemaan mainiosti sopivasti beach house -tyyliä mukaillen. Instagrammaajille Sonio on taivas, sillä täällä saa kuvattua täydellisiä lomastooreja ja -kuvia!

Sonio ravintola, Platanias Sonio ravintola, Platanias Sonio ravintola, Platanias

Ravintoloiden mainio asiakaspalvelu on myös asia, jota Kreetalla alkaa nopeasti pitää itsestäänselvyytenä. Palvelu kun on täällä lähtökohtaisesti aina hyvää, etenkin turistialueiden kesäravintoloissa – ja jos ei ole, niin eipä tarvitse paikkaan enää toiste mennä. Sonio ei ole poikkeus, vaan ravintolan henkilökunta on todella mainiota; ammattitaitoista ja ystävällistä. Toki kiireisinä aikoina työntekijöillä ei ole juuri aikaa höpötellä joutavia, mutta silloin tehokkuus onkin se, jota asiakkaana arvostan eniten.

Ja sitten se ruoka… Mistä edes aloittaisin! Kaikki, mitä olen Soniossa syönyt, on ollut todella hyvää: salaatit, moussaka, mezet, pitsat… Aina emme edes syö ravintolassa paikan päällä, vaan useasti haemme sieltä ruokaa kotiin: tätäkin kirjoittaessani on jääkaapissa odottamassa Sonion herkullinen giouvetsi illalliseksi. Eli Sonio ei ole vain kaunis ulkokuori, vaan ravintolan ruoka on oikeasti niin hyvää, että haluamme syödä Sonion ruokaa myös kotikeittiössämme (joka ei todellakaan ole yhtä viihtyisä ruokailumiljöö kuin Sonio…).

Kreikkalainen ruoka Kreikkalainen ruoka Sonio ravintola, Platanias Sonio ravintola, Platanias

Sonio on osa samannimistä hotellia, mutta ravintola on avoinna muillekin kuin vain hotellin asukkaille. Monet ovatkin ravintolan löytäneet, sekä lomalaiset että paikalliset, sillä lounas- ja illallisaikaan ravintola on lähes aina aivan täynnä. Joten vinkkinä etenkin suuremmille porukoille: kannattaa tehdä pöytävaraus etukäteen tai saapua ravintolaan aikaisin, kuten me näiden kuvien ottamisen aikaan. Juuri ennen lounasaikaa ravintola oli hetken lähes tyhjä, mutta puolta tuntia myöhemmin ei ollut enää montaakaan pöytää vapaana.

Sonion ravintola sijaitsee aivan Plataniaksen rannalla, joten varjoisaan ravintolaan on helppo poiketa lounaalle kesken rantapäivän. Iltaisin taas on tunnelmallista istua näin ihastuttavassa rantaravintolassa katsomassa päivän vaihtumista iltaan, ja pimeän laskeuduttua kuulla illallisäänien taustalla aaltojen vaimeaa pauhua. Ja nauttia herkullisesta kreikkalaisesta ruoasta ja vieraanvaraisuudesta – ja ihanasta lomasta!

Sonio Bar Restaurant
Sijainti: Plataniaksen ranta

Tämä postaus on osa Kreetan kesäkalenteria 2022. Kesäkuun ajan kesäkalenterin luukuista paljastuu vinkkejä ympäri Kreetaa: toisinaan patikoidaan upeissa maisemissa, toisinaan rentoudutaan rannalla tai käydään retkillä – ja tietenkin herkutellaan ravintoloissa! Kaikki kesäkalenterin luukut voit nähdä täällä.
1 comment
  1. Oijoi, tulipas niin mieleen yli kymmenen vuoden takaisin kesäni Kreetalla matka-oppaana 💖
    Miten ihanasti nuo värit ja tunnelmat välittyvätkään kuvistasi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.