Hotellifani yöpyi Sokos Hotel Puijonsarvessa, jälleen kerran

Minä pidän hotelleista. Lukion ohessa opiskelin hotellivirkailijaksi ja pääsin tutustumaan Kuopion hotelleihin, ja lopulta sitten työskentelinkin hotellin vastaanotossa jonkin aikaa. Muutamia vuosia myöhemmin, ollessani matkaoppaana, vietin hotelleissa suuren osan työajastani – mutta toisinaan myös vapaa-ajastani, sillä opasvuosien aikana asuin hotelleissa yhteensä noin puolentoista vuoden ajan. Siivous, puhtaat valkeat lakanat, uima-allas sekä joskus jopa aamiaisbuffet kuuluivat hotellissa asumisen etuihin, joten asumisjärjestely sopi minulle paremmin kuin hyvin.

Minä pidän hotelleista niin paljon, että olen useammankin kerran yöpynyt puhtaissa valkoisissa lakanoissa ja aloittanut aamuni aamiaisbuffetilla jopa kotikaupungissani, ja joka kerta majoituksena on ollut sama: Kuopion Sokos Hotel Puijonsarvi. Viimeviikkoisella Kuopion vierailulla oli ilo päästä Sokos Hotellien tarjoamana yöpymään tuttuun Puikkariin, jälleen kerran.

image

image

image

Vaikka edellisestä yöpymisestä olikin kulunut pari vuotta, hotelli tuntui edelleen tutulta: aulan akvaario, kuntosali ja saunat ylimmässä kerroksessa, kellarikerroksen tunneli toiseen rakennukseen, Fransmanniin ja aamiaiselle… Kaikki tuntui niin kotoisalta.

Ehkä liiankin kotoisalta, sillä suunniteltu Kuopion lauantai-illan yöelämään tutustuminen vaihtui rentoon hotellihuoneessa vietettyyn koti-illan tapaiseen, leffaa katsoen ja karkkia syöden. Vaikka Kuopion baarit olisivat olleet vain puiston toisella puolella – legendaarisen Puikkarin yökerhon ollessa jopa hotellimme yhteydessä! Tällä kertaa meille kuitenkin sopi paremmin leffaa edeltävä alkuillan istuskelu aulan tunnelmallisessa bistrossa. Ei huono vaihtoehto sekään.

image

image
image

Laiskasta illasta huolimatta uni maittoi niin hyvin, että seuraavana aamuna heräsimme vasta herätyskellon soittoon yhdeksältä. Minähän voisin aina nukkua ties kuinka myöhään, mutta kumppanini herää kotona viikonloppuisinkin seitsemän, kahdeksan aikaan ja herättää minut pian sen jälkeen. Nyt nukuimme niin hyvin, että saimme kiitellä varmuuden vuoksi laitettua herätystä: muuten olisi varmasti jäänyt aamiainen väliin. Ja kalakukko tällä Kuopion reissulla kokonaan maistamatta.

Tämänkertainen Puijonsarven visiittini oli siis pelkkää rentoutumista, ja täydellinen juuri sellaisena kuin se oli.

image

image

Niin. Minä pidän hotelleista. Olen kolunnut hotelleja laidasta laitaan, ympäri maailman, mutta silti Puikkarin kaltaista fiilistä on minun vaikea saada missään muussa hotellissa. Puikkari on minulle ollut olemassa aina, ja olen kulkenut sen ohi satoja kertoja. Käynyt Fransmannissa treffeillä, jonottanut Puikkarin yökerhoon talvipakkasella, käynyt viereisessä lukiossa iltatunneilla, tutustunut hotelliin koululuokan kanssa, kallistanut pään hotellin tyynylle aamun pikkutunneilla, syönyt aamiaista siskon ja hänen tyttärensä kanssa…

Puijonsarveen liittyy niin monia muistoja, että sen vuoksi on vaikea löytää toista hotellia, josta pitäisin yhtä paljon.

Majoitus yhteistyössä Original Sokos Hotel Puijonsarven kanssa.

8 comments
  1. Tunnelmallisen näköistä. Tarttis varmaan tehdä vielä yksi rentouttava hotellivierailu johonkin suuntaan. Itsekin tykkään välillä yöpyä hotelleissa Tampereen, Helsingin ja Jyväskylän sisällä vaikka koti on Mansessa ja ystäviä löytyy kaikista kaupungeista. Joskus tekee vain terää päästä hotellien lakanoiden väliin :)

    1. Kummasti se hotelliyö piristää ja tuo vaihtelua, jopa omassa asuinkaupungissa. Tiedän kyllä ihmisiä, joille oma sänky on se paras sänky, eivätkä mielellään nuku muualla jos ei ole lähestulkoon pakko. Mutta mulla ei ole koskaan ollut niin, nukun aivan yhtä hyvin hotelleissakin :)

  2. Postauksesi palautti mieleeni muiston lähes neljänkymmenen vuoden takaa. Olin posti-, ja lennätinlaitoksella vakituisessa työsuhteessa. Siihen aikaan työnantaja järjesti usein parin viikon kursseja eri puolella Suomea. Kuopiossa asuimme Puijonsarvessa. Söin siellä parasta munakasta ikinä.

    Tatjaana

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *