Hanian Pallas Philocaly on yhdistelmä leipomoa, deliä ja viinibaaria

Hanian venetsialaisessa satamassa sijaitseva Pallas on suosittu ravintola, jonka katutason ulkoterassi on lähes aina täynnä. Kesäisin myös ravintolan kattoterassi on avoinna, tarjoten upean illallispaikan merinäkymillä. Kesällä 2021 ravintolan toiminta levittäytyi myös viereiseen rakennukseen, kun siihen avattiin Pallas Philocaly – tyylikäs yhdistelmä leipomoa, kahvilaa, deliä ja viinibaaria.

Herkkupuodin nimessä oleva sana philocaly – filokalia – on muinaiskreikkaa ja tarkoittaa kauneuden rakastamista. Rakkaus kauneutta kohtaan näkyykin Pallas Philocalyssa niin koko tilan hienostuneessa sisustuksessa kuin pienissä yksityiskohdissa. Erityisesti paikan päällä leivotut hapanjuurileivät, muhkeat croissantit ja pienet leivokset ovat kuin taideteoksia.

Pallas Philocaly, Hania Pallas Philocaly, Hania Pallas Philocaly, Hania Pallas Philocaly, Hania

Leipomon tuotteita voi nauttia niin paikan päällä kuin ottaa mukaankin. Kahvikoneen puuttumista ei kannata ihmetellä, vaan leivoksen, täytetyn voileivän tai croissantin kaveriksi tilattu kahvi tulee viereisestä rakennuksesta ravintolan puolelta. Tai jos haluaa istua ravintolan puolella ja tilata jotain leipomosta – sekin toki onnistuu!

Oman leipomon tuotteiden lisäksi Pallas Philocaly myy erilaisia paikallisia ja kansainvälisiä laatuherkkuja: kreetalaista hunajaa, Manousakis-viinitilan erinomaista Terroir-sormisuolaa, italialaista pastaa, espanjalaisia voileipäkeksejä, ranskalaista kauramaitoa, kreikkalaisia erikoisoluita, norjalaista lohta, belgialaisia gluteenittomia keksejä…

Pallas Philocaly, Hania Pallas Philocaly, Hania Hanian kahvilat Hanian kahvilat

Eikä siinä vielä kaikki! Leipomon, kahvilan ja delin lisäksi yksi alue suhteellisen pienestä herkkupuodista on omistettu kreikkalaisille ja kansainvälisille viineille. Pallas Philocalysta voi ostaa viinejä mukaan, tai istahtaa pitkän pöydän ääreen maistelemaan viinejä paikan päällä.

Viinien lisäksi Pallas Philocalysta voi ostaa myös vahvempia alkoholijuomia, kuten giniä ja tsipuroa. Ja löytyypä täältä myös pieni sikarihumidori, jos tekee mieli laatusikaria loman kunniaksi!

Tämä pieni herkkupuoti on siis todella monipuolinen yhdistelmä vaikka mitä. Suosittelen poikkeamaan paikan päällä Hanian keskustassa käydessä ja tutkimaan delin tarjontaa, fiilistelemään tyylikästä tilaa vanhassa rakennuksessa, ja kenties istumaan herkullisen ja vastaleivotun croissantin ajaksi terassin pöydän ääreen katselemaan ohi kulkevia ihmisiä.

Pallas Philocaly
Sijainti: Akti Tompazi 14, Hania
Avoinna: Joka päivä klo 8.00-01.00

Tämä postaus on osa Kreetan kesäkalenteria 2022. Kesäkuun ajan kesäkalenterin luukuista paljastuu vinkkejä ympäri Kreetaa: toisinaan patikoidaan upeissa maisemissa, toisinaan rentoudutaan rannalla tai käydään retkillä – ja tietenkin herkutellaan ravintoloissa! Kaikki kesäkalenterin luukut voit nähdä täällä.
1 comment
  1. Toinen huippuhyvä, samaan tyylin lounaspaikka on Marmaritsakis Estiatorio – ruat esillä ja taatusti tuoretta 😋

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *