Päivä Falassarnan rannalla: Liokalyvo Beach Bar

Kun minulta kysytään rantasuosituksia Länsi-Kreetalle, kuuluu vinkkieni joukkoon Falassarna: länsirannikon upea hiekkaranta, joka houkuttelee auringonpalvojia turkoosinsinisellä vedellään ja kultaisella hiekallaan. Ja jos suunnitelmissa on viettää päivä Falassarnan rannalla, on rantabaari Liokalyvo minun suositukseni niin koko päivän rannalla loikoiluun kuin myös viihtyisässä ympäristössä ruokailuun.

Liokalyvo Beach Bar on pari vuotta sitten Falassarnan päärannalle avattu aamusta myöhäiseen iltaan auki oleva rantaravintola. Paikka toivottaa ensimmäiset auringonpalvojat muhkeille patjoilleen aamukymmeneltä, ja päivä Falassarnan rannalla päättyy musiikin, illallisen ja cocktailien parissa auringonlaskun jälkeen.

Päivä Falassarnan rannalla Päivä Falassarnan rannalla Länsi-Kreetan rannat

Forget Elafonisi, which was overly crowded and felt more like a tourist trap, this beach and bar do it right.

A rocking cool place, on one of the best ever beach destinations.

Liokalyvossa on Falassarnan trendikkäimmät aurinkopedit, mutta hintakin on toki sen mukainen. Koska olen surkea auringonpalvoja ja väsyn rannalla makaamiseen viimeistään parin tunnin jälkeen, en suostu maksamaan montaa kymppiä näin lyhyestä ajasta. Mutta jos viihtyisin rannalla koko päivän, valitsisin mahdollisimman mukavat aurinkopedit – kuten Liokalyvon cabanat.

Jos Falassarnassa on vain käymässä pikaisesti, tai jos on valinnut toisen paikan auringonotolle, suosittelen käymään Liokalyvon rennon tyylikkäässä ravintolassa edes lounaalla tai kahvilla. Tai mehulla, sillä tuoreet mehut ovat täällä superhyviä! Aamupäivisin taustalla soi letkeän rento musiikki, mutta myöhemmin musiikki vaihtuu nopeatempoisempaan.

Päivä Falassarnan rannalla Kreetan rannat Päivä Falassarnan rannalla

Do not worry to pay for the tents because it will be the best location to wait for the sunset.

The best views, service is amazing and the cabanas comfortable.

Falassarna on paratiisirantansa lisäksi tunnettu henkeäsalpaavan upeista auringonlaskuistaan, joten päivä Falassarnan rannalla kannattaakin päättää auringonlaskun katsomiseen. Lämpimänä kesäiltana on ihanaa loikoilla aurinkopedillä vielä viimeisten auringonsäteiden verran, nauttien luonnon esityksestä ja kuumaa ihoa viilentävästä iltatuulesta.

Auringolaskua ajatallen kannattaakin jo päivällä rannalle saapuessa ottaa aurinkotuolit ensimmäisestä rivistä, jotta näkymä merelle ja horisontin taakse laskevaan aurinkoon on esteetön. Liokalyvossa nämä eturivin pedit ovat kaikkein arvokkaimmat – sesongin ajasta riippuen useamman kympin – mutta ovathan ne myös kaikkein parhaimmat cabanat.

Päivä Falassarnan rannalla Päivä Falassarnan rannalla Päivä Falassarnan rannalla

Auringonlaskua varten ei tietenkään tarvitse maksaa pedeistä, vaan pitkällä rannalla voi maksutta istahtaa hiekalle lähes minne vain – kuten myös auringon ottaminen onnistuu hiekalla loikoillen maksutta. Siis jos kestää hiekan kuumuuden pyyhkeen alla.

Vihreällä olevat tekstit ovat lainauksia Liokalyvon nettiarvosteluista.

Liokalyvo Beach Bar
Osoite: Falassarna

Tämä postaus on osa Kreetan kesäkalenteria 2022. Kesäkuun ajan kesäkalenterin luukuista paljastuu vinkkejä ympäri Kreetaa: toisinaan patikoidaan upeissa maisemissa, toisinaan rentoudutaan rannalla tai käydään retkillä – ja tietenkin herkutellaan ravintoloissa! Kaikki kesäkalenterin luukut voit nähdä täällä.
Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *