Pahamaineinen pakettimatka

Pakettimatkalle lähtee vain Matti ja Maija Meikäläinen, crocseissaan ja vyölaukuissaan, talvella Kanarialle ja kesällä Kreikkaan. Suomeen palataan kahvipavun värisinä, päässä lomakohdetta mainostava lätsä ja päällä samanmoinen t-paita. Koko loma on päivisin maattu rannalla väkipakolla rusketusta hankkimassa ja iltaisin istuttu suomibaarissa kiskomassa Karjalaa ja välillä ehkäpä laulaa luikautettu pari suomi-iskelmää. Mitäpä loma olisi ilman karaokea!

Ja onneksi lomakohteen ravintoloista saa HK:n sinistä, ruisleipää ja niitä lihapullia. Lomakohde on tullut tutuksi, kun onhan siellä käyty joka vuosi jo vuodesta -96, ja samassa hotellissakin on aina majoituttu. Joskus käy niin hyvä tuuri, että huonekin on se vakkarihuone: hotellin henkilökunta kyllä tietää!

Oikea, itseäänkunnioittava travelleri ei ikinä missään nimessä lähtisi charter-matkalle. Samaan hotelliin ja samoille rannoille tavallisten pulliaisten kanssa, hyi olkoon! Ja eihän niissä kohteissa, minne pakettimatkoja tehdään, voi olla yhtään mitään nähtävää. Humalaisten määrästä puhumattakaan…

Untitled

Täytyy myöntää, että itsekin kuuluin tuohon porukkaan, joka ylenkatsoo charter-turismia. Mutta reilu neljä vuotta matkaoppaana muutti mieleni: jos haluaa helpon loman, on pakettimatka äärimmäisen kätevä tapa matkustaa. Ei tarvitse miettiä siirtymisiä lentokentältä hotellille, hotellissa todennäköisesti hommat toimii kun on matkanjärjestäjä taustalla vaikuttamassa asioihin, oppailta saa tietoa kätevästi vaikkapa tekstiviestillä, ja mikä tärkein: jos jokin menee vikaan, ovat oppaat apuna ja monessa tilanteessa matkanjärjestäjä on myös vastuussa.

Myöhästynyt tai peruttu lento, hotellin ylibuukkaus tai koko hotellia koetteleva vatsatautiepidemia ei naurata ketään, mutta pakettimatkalla matkanjärjestäjän tehtävä on järjestää asiat, kun taas omatoimimatkalla… no, sinä hoidat hommat itse taitosi mukaan, ja todennäköisesti omalla kustannuksella.

 

Mitä mieltä sinä olet? Onko pakettimatka sinulle vaihtoehto vai ehdoton nou-nou?

6 comments
 1. Sanon kaunistelematta, etten itse ole lainkaan kiinnostunut pakettimatkoista MUTTA ymmärrän silti niiden viehätyksen monien keskuudessa. Mikään matkustusmuoto ei ole ehdottomasti toista parempi, koska omatoimimatkailussa ja pakettimatkoissa on molemmissa omat hyvät ja huonot puolensa.

  En varsinaisesti sano, etten koskaan matkustaisi pakettimatkalla, mutta ei se ihan ensimmäisenä vaihtoehtona ole :). Toisaalta pakettimatkallakin voi lomailla sillä omalla tyylillä, jolloin siinä nyt vain sattuu saamaan hyvänhintaisen hotellin ja lennon samassa paketissa, eli ei ole pakko mennä niinkään sen massan mukana. Välillä kyllä kiinnostaisi hieman halvemmat “bisnesluokan” lennot, joita on tarjolla joihinkin kohteisiin (tuo bisneshän taitaa kulkea eri nimellä lomalennoilla + se ei sisällä aivan kaikkea, mitä normi bisnes sisältää, mutta samat istuimet ainakin).

  1. Lentomukavuudessa on kyllä huimia eroja charterin ja reittilennon välillä, eli ainakin kaukolennoissa suosittelen charterilla lentäessä ottamaan sen bisneksen (tai premiumin, tai millä nimellä mikäkin lentoyhtiö sitä kutsuu). Itse olen monta kertaa suhannut Thaimaa-Helsinki väliä TUI Fly Nordicilla, enkä suosittele economy-luokkaa muuta kuin hyvin pienikokoisille ja lyhytjalkaisille. Nyt Kanarialle lennettiin Thomas Cookilla (Tjäreborg Suomessa, Spies täällä täällä Tanskassa), ja olin todella positiivisesti yllättynyt sen tilavuudesta! Eli näköjään charter-lentoyhtiöiden ahneudella on eroja…

 2. Pakettimatkoja meillä suositaan, juurikin sen helppouden takia. Tosin perillä ei vietetä aikaa niissä suomibaareissa tai oikeastaan muissakaan baareissa. Eikä rannallakaan jaksa kauan lekotella ja paikallinen ruoka on jo melkein itsessään yksi syy matkustaa. Eli kyllä meiltä näköjään puuttuu muutakin kuin vyölaukut :D Jään innolla odottamaan Floridan ja Kanarian postauksia. Hyvää vuodenvaihdetta!

  1. Onneksi meitä paikallisuutta arvostavia on (paljonkin), vaikka pakettimatkalla olisikin reissussa! Florida- ja Kanariapostauksia on tulossa piakkoin :) Hyvää Uutta Vuotta!

 3. Kolme pakettimatkaa nuoruudessa ja sitten vain ja ainoastaan omatoimimatkoilla. Pakettimatkat ovat meidän perheessä nou-nou, sille ei voi mitään. Tiedän että omatoumimatkailussa otamme riskin, mutta se omatoimimatkailusta saatava oma rauha on sen kaiken väärti ;)

  1. Rauha on kyllä aika hyvä syy välttää turistirysiä, mitä pakettimatkakohteet usein ovat. Vaikka onhan siellä joukossa ihan mielenkiintoisiakin kohteita, ja monia houkuttaa charterin suorat lennot niihin eksoottisimpiin kohteisiin (esim. Karibia). Jos ei välitä siitä, että joutuu olemaan kuin sillit purkissa :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *