Reissuttoman kesän onni on oma kattoterassi

Kun ei pääse reissuun, täytyy tehdä kodista sellainen, että siellä viihtyy. No, nykyisen kodin kanssa ei ole sitä ongelmaa, ettenkö siellä viihtyisi – välillä kun tuntuu, että viihdyn kotosalla vähän liiankin hyvin. Toki siitäkin huolimatta talven sadepäivinä riivasi reissukuume, mutta se kukistui tehokkaasti auringonpaisteen ja kesän tulon myötä. Onneksi näin, sillä kesän tulen suurella todennäköisyydellä viettämään vain Kreetan kamaralla, mikä ei ainakaan tällä hetkellä haittaa lainkaan: nyt kun kotimme kattoterassi sai vihdoin kesäilmeensä ja sen myötä kodin koko kasvoi yhdellä huoneella, nautin kotona hyggeilystä vieläkin enemmän.

Kattoterassi on kuin kirsikka muutenkin ihanan kotikakkumme päällä ja vietämme siellä paljon aikaa lähes päivittäin. Viikonloppuisin juomme siellä aamukahvit, iltaisin iltateet tai lasilliset viiniä, tuijotellen oliivilehtojen yli joko merelle tai vuoristoon ja kuunnellen lintujen sirkutusta ja jossain kaukana määkiviä lampaita ja kiekuvia kukkoja.

Toisinaan, vaihtelun vuoksi, istuskelemme alakerran terassilla, jonka kirkkaankeltaisia tuoleja alkuun vihasin. Vannoin, että jos jäämme asumaan tänne vuotta pidemmäksi ajaksi, ostaisin muun väriset tuolit. Nyt kun päätös jäämisestä on tehty, olenkin alkanut pitää noista iloisen värisistä tuoleista. Eli ne saavat jäädä, ainakin toistaiseksi – kattoterassi kun kuitenkin on meidän ykköspaikkamme ulkona olemiselle.

Onni on oma kattoterassi

Onni on oma kattoterassi

Onni on oma kattoterassi

Onni on oma kattoterassi

Talvella terassi oli tyhjä kalusteista ja kaukana viihtyisästä, mutta vietettyäni päivät puheensorinan täyttämässä toimistossa, oli katto sen karuudesta huolimatta täydellinen työpäivän jälkeinen rentoutumispaikka jo silloin – ainakin siis säiden salliessa. Ympärille levittyvä oliivipuumeri ja luonnon äänet ovat sellainen kombo, että kaupunkiasumista ei todellakaan ole tullut ikävä.

Keväällä kattoterassi sai talon omistajan toimesta pöydän ja tuolit, sekä pergola kesällä kuumana paistavan auringon säteet lempeämmiksi siivilöivän risukaton. Edelleenkin terassista puuttui kaipaamaani tunnelmallisuutta ja kodikkuutta, joten heti kun kymmenen päivän sääennuste näytti pelkkää auringonpaistetta ja uskoin kevään viimeisten sateiden olevan vain muisto, siivosin terassin ja ajoin Jumboon ostoksille.

Kaikki Kreetalla käyneet tietävät varmasti Jumbon; valtavan tavarataivaan, jossa myydään pikkurahalla kaikkea mahdollista leluista pesuaineisiin ja vaatteista sisustuskrääsään. Jumbon tavaroiden laatu ei päätä huimaa, mutta eivät kyllä hinnatkaan, joten kodin pienen tilpehöörin hankkimiseen Jumbo on oikein oiva paikka.

Onni on oma kattoterassi

Onni on oma kattoterassi

Onni on oma kattoterassi

Onni on oma kattoterassi

Lastasin ostoskärryyn pienen pöydän, kynttilöitä, kippoja kynttilöitä varten, rottinkisia tabletteja, torkkupeiton, hyttyssavukierukoita ja niiden polttamista varten suunnitellun rasian (huomaa, että en ole juurikaan hyttyssavuja aikaisemmin poltellut, sillä tajusin vasta tuosta yllä olevasta kuvasta, että siinähän on kaksi kierukkaa yhdessä. Ihmettelinkin hieman, että onpas pitänyt jättää kierteisiin pienet välit…). Kassalla loppusumma jäi alle neljänkympin, joten kattoterassin tuunaus ei vaatinut suurta rahallista satsausta.

Lopputulos oli myös Thomaksen mieleen, mutta en minä tällä taidonnäytteellä kuitenkaan taida vielä siirtyä matkabloggaajasta sisustusbloggaajaksi. Tällä minun hinta ensin -sisustustaktiikalla kun ei ole niin tarkkaa, että mätsääkö kuviot ja värit ihan täysin toisiinsa. Vähän sinne päin on minulle aivan riittävästi.

Toivottavasti niitä matkojakin on luvassa taas viimeistään kesän jälkeen, ettei island fever iske ja blogin kantava teema katoa ihan kokonaan. Mutta siihen saakka nautin supersuositussa lomakohteessa asumisesta, ihanasta kattoterassistamme ja pitkästä kuumasta kesästä.

Huomasin juuri, että sääennuste onkin muuttunut ja yöksi on luvattu sadetta. Pitääkin tästä lähteä tyhjentämään koko kattoterassi ennen kuin menee halvat tavarat sateesta pilalle. Ei se täysin sadeton kausi sitten vielä alkanutkaan.


 

6 comments
    1. Voi kiitos, Frida Ingrid! :) Ikävä kyllä nyt on joutunut olemaan viikon verran ilman tekstiilejä terassilla, sillä täällä on jatkuvasti luvattu sateita. Yleensä Kreetalla ei sada enää kesäkuussa, mutta nyt on poikkeuksellisesti satanut pari kertaa ihan kaatamalla. Ensi viikollekin on luvattu ukkosta, mutta toivottavasti sen jälkeen voisi laittaa tavarat paikoilleen ja hengailla taas katolla :)

  1. Hieno kattoterassi. Tuli vähän mieleen Sisilian kattoterassit ja parvekkeet, joista näkee usein myös vihreitä maisemia ja merta. Kreetalta pääsisi ilmeisesti lautalla myös kiertelemään lähisaaria sun muita? siinä yksi matkavinkki

    1. Kiitos Susanna! Ja kiitos vinkistä :) Olenkin jo vähän vilkuillut noita lauttayhteyksiä muille saarille. Vaikka pidennetty viikonloppu jollain muulla saarella toisi varmasti kaivattua vaihtelua :)

    1. Kiitos! Nämä maisemat on kyllä mieleen ja voittaa mennen tullen entisen ikkunasta avautuneen ankean kerrostalonäkymän :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *