NektaR Juice Bar – vietä virkistävä mehuhetki Haniassa

On kuuma kesäpäivä, takana on jo tovi shoppailua Hanian kaupoissa, ja nyt olisi paikallaan virkistävä juomatauko. Mielellään jossakin rauhallisessa paikassa, sillä kapeilla kaduilla ja vaatetankojen väleissä on jo saanut väistellä ihmisiä riittävästi. Minnekään kauas ei kuitenkaan jaksaisi mennä, sillä kaupasta toiseen kävely on jo alkanut tuntua jaloissa. Sitten muistan: mehubaari NektaR on tietenkin juuri tähän tilanteeseen täydellinen taukopaikka!

Nektar sijaitsee aivan Hanian keskustassa, mutta sen pieni terassi on kuitenkin rauhallinen: se osoittaa parkkipaikalle, joten liikenteen häly on vähäisempi kuin monella muulla terassilla. Terassi on ennemminkin parveke, joten ohikulkijoitakaan ei ole, vaan kasvien raunustama taukopaikka tuntuu kuin pieneltä keitaalta keskellä kaupunkia.

Nektar Juice Bar, Hania

NektaRin päätuote on herkulliset tuorepuristetut mehut. Listaa tutkaillessa iskee valinnanvaikeus, mutta ystävällinen mehumies yrittää auttaa pähkäilyjeni kanssa parhaansa mukaan. Helpotus tulee siinä vaiheessa, kun hän sanoo loihtivansa ihan millaisen mehun haluan, eikä sen tarvitse olla juuri sellainen, kuin listassa sanotaan.

Nyt valinta on helppo: sitruunaa, inkivääriä, omenaa. Omenan kohdalla saan tarkentavan kysymyksen, vihreää vai punaista, ja joukon jatkoksi ehdotetaan vielä kurkkua. Yes, please!

Hania, Kreeta

Ennen kuin saan mehuni, minulle tuodaan pieni maistiainen. Onko tämä hyvä, lisätäänkö sitruunaa, onko liikaa inkivääriä? Tämä on ihanaa, vastaan, ja pian saan virkistävää ja terveellistä juomaa eteeni koko lasillisen.

Minulta kysytään haluanko pillin, ja epäröintini huomattuaan, tarkennetaan pillin olevan pastitsio-pastaa. Eli kreikkalaiseen pastaruokaan kuuluvaa spagetin tapaista, joka vain on paksumpi ja ontto sisältä. Eli ihan sellaisenaan pilliksi sopiva!

Saan pastapillin, ja minut jätetään yksin terassin rauhaan. Ah, tämä on täydellinen taukopaikka!

Nektar Juice Bar, Hania

Talven koronasulun aikana NektaR on auki vain noutomehua varten, ja käynkin hakemassa sieltä monta kertaa puolen litran lasiastiallisen verran mehua. Lasitölkit menevät minulla uusiokäyttöön vesilaseina. Töissä työkaverit vitsailevat kierrätyspurkilleni, mutta mielestäni purkki voittaa pullon mennen tullen: siinä on tiivis kansi, juodessa se on kuin lasi ja se on pulloa huomattavasti helpompi pestä.

Ai niin, melkein unohtui: NektaRista saa mainioiden mehujen lisäksi myös vegaaniherkkuja! Valikoimissa on erilaisia wrappejä ja salaatteja pieneen nälkään, ja herkkuhampaan kolotukseen raakakakkuja ja käsintehtyä suklaata. Nam!

NektaR
Osoite: Eleftheriou Venizelou 9, Kato Kum Kapi
, Hania
Sijainti kartalla

Tämä postaus on osa Kreetan kesäkalenteria 2021. Kesäkuun ajan kesäkalenterin luukuista paljastuu vinkkejä ympäri Kreetaa: toisinaan patikoidaan upeissa maisemissa, toisinaan rentoudutaan rannalla tai käydään retkillä – ja tietenkin herkutellaan ravintoloissa! Kaikki kesäkalenterin luukut voit nähdä täällä.
2 comments
Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *