Mylos Café on Kolymvarin ihanin kahvila

Mylos Cafe Kolymvari

Kolymvarin sataman korjaustöiden ja lockdownin vuoksi yksi lempikahviloistani on ollut suljettu pitkään, mutta nyt Mylos Café on vihdoin taas auki! Jos olet käymässä Kolymvarissa, tai olet vaikka vain ajamassa ohi ja sinun tekee mieli pysähtyä lounaalle tai kahville, suosittelen tekemään koukkauksen Kolymvarin sataman ja Myloksen kautta!

Mylos on avoinna ympäri vuoden, eli se ei ole vain kesäravintola alueen lomalaisia varten, vaan siellä käy paikallisia niin talvella kuin kesälläkin. Kesäisin Myloksessa on väkeä joka päivä, mutta talvisin vilkkaimmat päivät ovat viikonloppuisin kun paikallisilla on aikaa istuskella kahvilla tai syömässä lounasta perheen kesken.

Kolymvari Mylos Café, Kolymvari Mylos Café, Kolymvari

Mylos ei ole pelkkä kahvila, vaan ennemminkin kahvila-ravintola, josta saa taidolla valmistetun kahvin ja suussasulavien herkkujen lisäksi myös herkullisia ruoka-annoksia. Minun suosikkini on simppeli mutta maukas kanaa ja perunoita, ja niiden kaverina takuuvarma kreetalainen salaatti. Toivottavasti nämä ovat edelleen listalla pitkän kiinniolon jälkeen!

Ennen viime marraskuussa alkanutta lockdownia kävin Myloksessa usein, jopa viikottain. Etenkin kesällä Mylos on ollut minun suosikkipaikkani, jossa olen käynyt niin iltakahvilla kuin viikonloppuaamujen myöhäisellä aamiaisellakin, sillä Kolymvariin on kotamme puolta lyhyempi matka kuin Haniaan – ja samalla olen välttänyt Hanian kesäisen hulinan ja parkkipaikan etsimisen. Myös Myloksen sijainti meren äärellä ja raikas ja moderni sisustus ovat plussaa.

Mylos, Kolymvari
Mylos Café, Kolymvari
Mylos Café, Kolymvari

Toisinaan käyn hakemassa Myloksesta kahvin automatkalle jonnekin päin Länsi-Kreetaa, tai laiskan sunnuntain lounaan kotiin. Ja aivan liian usein olen nauttinut joko paikan päällä tai kotiin vietynä pavlova-marenkileivonnaisen! Ihastuin kevyen raikkaaseen pavlova-kakkuun ollessani Australiassa ja Uudessa-Seelannissa, ja Mylos sai minulta vielä lisää tähtiä sen jälkeen, kun huomasin kakun kahvilan listalla.

Mylos päivittää ruokalistaansa säännöllisesti, joten pitkäaikaisia suosikkiannoksiani ei ole aina listalla. Esimerkiksi pavlova poistuu välillä listalta, tai toisinaan sen maku muuttuu raikkaan hedelmäisestä vaikkapa kermaiseen karamelliin tai metsämarjoihin. Mutta listan päivittäminen on vain hyvä asia ja merkki jatkuvasta halusta kehittyä. Ja aina on kuitenkin varmaa se, että tilasi mitä hyvänsä, on se Myloksessa hyvää.

Mylos Café & Restaurant
Kolymvari
Sijainti kartalla

Tämä postaus on osa Kreetan kesäkalenteria 2021. Kesäkuun ajan kesäkalenterin luukuista paljastuu vinkkejä ympäri Kreetaa: toisinaan patikoidaan upeissa maisemissa, toisinaan rentoudutaan rannalla tai käydään retkillä – ja tietenkin herkutellaan ravintoloissa! Kaikki kesäkalenterin luukut voit nähdä täällä.
3 comments
 1. Käymme Kolimvarissa jokavuosi syömässä vanhassa kalaravintolassa syömässä krillattuja pikkukaloja.
  Toivottavasti se on vielä pystyssä,kun ympärille on tullut niin monto modernia kahvilaa.Sinulla on hy-
  vä kuvaussilmä ja jos innostut käymään Rodopin niemimaan Aj Jannisin kappelissa olisi kiva saada siel-
  tä ottamiasi kuvia.Olen käynyt siellä monta kertaa mutta kuviani ei voi kehua.Tie on sinne parantunut
  vuosien saatossa,että sinne kyllä uskaltaa ajaa.Paikka on upeassa laaksossa.Seon vanha pyhiinvaellus
  paikka ,jossa kastetaan lapsia,ja siellä on plataanipuu jonka lehdet ovat kääntyneet ylösalaisin.

 2. Joo on kiva paikka. 4 vuotta sitten skuuttailin siellä ja poikkesin.

 3. Tämäkin menee kokeiluun, kiitos vinkistä! Nyt vaan odotellaan josko syksyllä pääsis.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *