Mitä maksoi viikko Kreikassa?

Tämä on varmasti helpoin koskaan tekemäni budjettilaskelma, sillä tämän yksinkertaisemmaksi ei voisi matkakulujen laskeminen mennä: Kreikan Lesbokselle saavuttuamme meillä ei ollut euron euroa kukkarossa, eikä pois lähtiessämme rahaa jäänyt taskun pohjalle kuin muutaman punaisen kolikon verran. Koko viikon aikana maksoimme vain käteisellä, jota nostimme yhteensä 800 euroa. Ja kaikki siis meni.

Matkustimme Lesbokselle Kööpenhaminasta Thomas Cook -matkanjärjestäjän matkalla (toimii Suomessa nimellä Tjäreborg), ja kuukausi ennen reissua varatessa matka maksoi noin 230 €/hlö sisältäen lennot, majoituksen kolmen tähden hotellissa ja lentokenttäkuljetukset.

Yhden viikon kahden hengen loma Kreikassa maksoi siis yhteensä 1 260 €.

image

Mutta mitä tuolla rahalla oikein sai?

Lomapaketti

Lomamatkan hinta oli normaalia Kreikan matkaa edullisempi oletettavasti siitä syystä, että viime vuotisen pakolaiskriisin vuoksi Lesboksen maine on kärsinyt, ja useimmat ovat valinneet lomakohteekseen jonkin muun. Edes halvat hinnat eivät ole saaneet ihmisiä matkustamaan Lesbokselle, kuten kirjoitinkin jo täällä.

image

Majoituksemme oli kreikkalaiseen tapaan aika pelkistetty, mutta tasoltaan meille aivan riittävä, ja tilaakin kahden huoneen huoneistossa oli ihan mukavasti. Parasta majapaikassamme oli kuitenkin näkymä suurelta parvekkeeltamme viereiselle pellolle, jossa laidunsi kymmeniä lampaita. Iltojemme suurin huvi oli istua parvekkeella ja kuunnella lampaiden huvittavaa määkimistä ja katsoa vallattomien karitsojen hyppelyä.

Lomapaketin hinnasta noin 50 euroa meni lentokenttäkuljetuksiin, jotka varasimme ilman muuta matkanjärjestäjältä suoraan. Matkaa Mytilinin lentokentältä Molivokseen on noin parin tunnin ajomatkan verran, ja taksi olisi maksanut noin 70 € suuntaansa. Säästimme siis valitsemalla bussikuljetuksen sekä 90 euroa että luontoa. Ei huono diili, vaikka bussimatka toki kesti taksia hivenen kauemmin.

Ruoat

image

Muutamaa välipalaa lukuun ottamatta söimme jokaisen aterian ravintolassa siitäkin huolimatta, että huoneistossamme oli keittiö. Kun ruoka on edullista ja hyvää, ja typötyhjien ravintoloiden työntekijät tarvitsevat rahojamme enemmän kuin me itse, niin ilman muuta syömme mieluummin ravintoloissa. Lue täältä, mitä kaikkia herkkuruokia Kreikan lomalla kannattaa syödä!

Tässä muutamia hintaesimerkkejä:

 • Kreikkalainen salaatti 5,50 €
 • Mezet 3,50 – 5,50 €
 • Pääruoat 7-10 €
 • Pitagyros 2,50 €
 • Jogurtti hunajalla 2,50 €
 • Frappé-jääkahvi 2,50 €
 • Tuore appelsiinimehu 3 €
 • Viini, lasillinen 2,50 €
 • Viini, karahvillinen 4,50 €
 • Olut 3 €
 • Ouzo 3 €

Koko viikkona yksikään kahden hengen ravintolalasku ei yltänyt 40 euroon, vaikka pari kertaa tilasimmekin edullisen talonviinin sijaan pullollisen parempaa 17 euron hintaan.

Aktiviteetit

image

Yhtenä päivänä tutustuimme lähialueisiin vuokraamalla mönkijän kaikilla mahdollisilla vakuutuksilla 30 euron hintaan. Menovedet maksoivat yhteensä 12 euroa (bensalitran ollessa 1,42 €). Polkupyörien vuokraus maksoi 8 €/pyörä/päivä. Kävimme myös Molivoksen linnassa, jonne sisäänpääsy oli 2 €/hlö.

Muut kustannukset

image

Tuliaisia emme ostaneet muutamaa kolmen euron oliiviöljypulloa enempää – jos ei sitten lasketa sitä yhtä 50 euron laukkua, joka nykyisin keikkuu meikäläisen olalla. Suunniteltu hiustenleikkuu (15 €) jäi väliin, sillä viimeisenä päivänä kampaamo ei ollutkaan auki aukioloaikojen mukaisesti. Harmi, sillä Tanskassa joudun maksamaan samasta työstä ainakin kolminkertaisen summan.

Joimme loman aikana vain pullovettä, joka maksoi 1,5 litran pullossa kaupassa 0,60 €. Puolen litran limppari maksoi euron, ja saman kokoinen jäätee 1,20 €. Matkakumppanin tupakat maksoi askilta 3,70 €. Taksia käytimme yhteensä 20 euron edestä. Jätimme tippiä muutaman euron joka kerta syödessämme – pelkästään kahvilla käydessä tippasimme noin eurolla.

image

Emme säästelleet kustannuksissa lainkaan, vaan ostelimme mitä milloinkin mieli teki. Kaikki oli kuitenkin niin edullista, vaikka näin jälkeen päin laskettuna rahaa näyttikin menevän oletettua enemmän etenkin ruokaan ja juomaan. Mutta koska vietimme aikamme enimmäkseen kierrellen suhteellisen pientä Molivoksen kylää, emmekä esimerkiksi loikoilleet rannalla, istuskelimme ihastuttavissa kahviloissa useamman kerran päivässä. Pelkästään minun kahveihin meni viikon aikana noin 50 euroa.

No, kerrankos tuota!

7 comments
 1. En kyllä koskaan kirjoita ylös mitään hintoja. Osaan arvioida noin suunnilleen minkä verran tarvitaan rahaa viikoksi tai kahdeksi. En mene myöskään minnekään sen perusteella että siellä on halpaa.

 2. Tuntuu, että aterioiden hinnat ovat aika samat ympäri Kreikkaa. Nuo Lesboksen hinnat kuulostavat hyvin samanlaisilta kuin Kreetalla. Ja ruoka on NIIN hyvää!
  Oli kyllä halpa pakettimatka teillä!

  1. Mä en enää muista, että paljon mikäkin on muualla maksanut, joten kiva tietää, että samoissa hintaluokissa taitaa ruoka olla ympäri maan :) Matka oli todella halpa, ja kohde valikoituikin hinnan perusteella. Ja onneksi näin, sillä Lesbos on ihana! :)

 3. Moi! Satutko tietämään löytyykö Kööpenhamista sushiravintolaa, jossa sushia tarjoillaan liukuhihnalla/pienen junan kyydissä ja ruokailijat vain istuvat linjaston viereen ja nappaavat itselleen sopivia annoksia? :)

  1. Hei Sanna! Nyt en valitettavasti kyllä osaa neuvoa… En ainakaan muista nähneeni missään sellaista, mutta toisaalta luulisi kyllä että näin isossa kaupungissa edes jossain saisi sushia liukuhihnalta :)

  1. Niin on! Voi kun saisi kotimaassakin yhtä meheviä ja maukkaita kasviksia – en ole varmaan koskaan syönyt niin hyviä tomaatteja mitä Kreikassa! Ja niitä tulikin tälläkin reissulla mussutettua varmaan kiloittain :P

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *