Minun matkani ovat sinisiä ja valkoisia

Sininen taivas, jolla leijuu pari valkoista pilvenhattaraa hitaasti liikkuen, laiskasti muuttaen muotoaan. Taivaan sini on kauniin vaalea, sillä kirkkaana paistava aurinko ei anna taivaan näyttäytyä synkkänä ja tummana – sen aika on vasta sitten, kun aurinko on maalannut taivaan punaisen väreillä, jättäen päivälle näyttävät hyvästit.

Sininen meri, jonka pinnalla näkyy siellä täällä valkoisia vaahtopäitä, ilmestyen kuin tyhjästä ja liikkuen meren liikkeen mukana, lopulta iskeytyen kallioihin tai kadoten rannan hiekkaan. Meren sini on syvää kuin safiiri, kirkasta kuin akvamariini tai sinivihreää kuin turkoosi auringonsäteiden leikkiessä sen pinnalla, lämmittäen veden linnunmaidoksi ja houkutellen uimaan.

Kaksi kauneinta maisemaa ja kaksi kauneinta väriä, jotka kuvaavat minun matkojani parhaiten. Taivas ja meri, ja sininen ja valkoinen.

image

image

image

Paras matka alkaa usein lentämällä, sillä silloin ollaan yleensä menossa kauas: halki sinisen taivaan, yli suurten merten, auringon lämpöön. Tai sitten olen matkalla sinivalkoisin siivin, sinivalkoisen lipun alle, joko valkoisten hankien tai sinisen veden äärelle. Nekin matkat ovat totta kai parhaita.

Siellä kaukana, missä aurinko paistaa ja merivesi välkehtii kauneimpia sinisen sävyjä, kasvaa palmuja. Korkeita palmupuita, jotka kurkottavat kohti sinistä taivasta, huojuen vienossa tuulessa. Ja ne puut, vasten sinistä taivasta, tallentuvat kameran muistikortille ja katsojan mielen muistisopukoihin kauniina lomakuvina, joita myöhemmin siellä kylmemmässä ja pimeämmässä maailmankolkassa katsotaan kaihoten.

image

image

image

Palmujen lisäksi sinistä taivasta vasten näyttää toki moni muukin kauniilta: korkeat tornit, maamerkit, nähtävyydet. Satoja vuosia vanhat kirkot, linnat, palatsit, jo raunioituneet tai edelleen ylväänä seisovat ja sinitaivaan pilvihattaroita tavoittelevat.

Kaunein meri on niin turkoosi, että se ei kaipaa kuviin filttereitä, tai niin kirkas, että merenpohja näkyy kuin haalean sinisen lasin läpi. Ja kun siitä kauniista merestä nousee valtava pystysuora kallio luomaan kontrastia, tai uskomattomalla tuurilla suuren suuri valas näyttämään temppujaan, on taas saatu lisää sinisiä kuvia loma-albumiin.

image

image

Kun ajattelen sinisiä ja valkoisia lomamatkoja, nousee yksi maa päällimmäisenä mieleen. Siinä maassa on nimittäin kauneudestaan tunnettu saari, jossa talot maalataan valkoisiksi ja ikkunat ja katot sinisiksi – ja samaa kauneutta tapaa maan muillakin saarilla. Sillä näkyyhän tässä maassa sinistä ja valkoista muutenkin: pöytäliinoissa, maan lipussa ja tietenkin tuhansia saaria ympäröivässä meressä.

Ja sitten on se toinen sinivalkoinen maa, minulle kaikkein tärkein lomakohde. Maa, jonka sinisyys ei tule suurista meristä, vaan tuhansista järvistä ja kauneimmasta taivaasta, ja jonka valkoisuus ei ole meren vaahtopäitä, vaan auringossa kimaltavia nietoksia. Se on se maa, jonka saloissa liehuvat maailman kauneimmat liput. Ne sinivalkoiset.

Minun matkani ovat tulvillaan sinistä ja valkoista. Minkä värisiä sinun matkasi ovat?

Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka marraskuun teemana on matkailun värit. IGTT:n vetäjinä Suomessa toimivat Muru Mou -blogin lisäksi matkablogit Travellover ja Rimma+Laura. Liity sinäkin mukaan tempaukseen ja jaa reissuinspiraatiota käyttämällä Instagramissa tunnistetta #IGTravelThursday tai #IGTT!


LUE MUITA #IGTRAVELTHURSDAY-POSTAUKSIA JA LISÄÄ LINKKI OMAAN POSTAUKSEESI:


35 comments
 1. Sininen ja valkoinen ovat kieltämättä kauniit värit ja erityisen seesteinen yhdistelmä yhdessä. Ja mä haluan nyt Kreikkaan! :D Santorinille kiitos.

 2. Olen joskus tainnut laittaa Instaan kuvan, jossa on vain kirkkaansininen taivas ja liellä hiljalleen lipuva pilvenhattara. Sininen taivas on ihana. Ja meri. Ei valkoinen hiekka niiden kaverinakaan kurja ole. Mutta minun matkani ovat silti paljon muunkin värisiä. Pelkkä ranta ja meri eivät riitä.

  1. Olen kyllä samaa mieltä, että pelkkä ranta ja meri eivät riitä, vaan kyllä sitä kaipaa kaveriksi muitakin värejä. Sun postauksessa olikin edustettuna aikamoinen joukko värejä, ja ihanan värikkäitä kuvia! :)

 3. Oma maailmani ei ole ainakaan sininen ja valkoinen, sillä en pidä erityisesti sinisestä väristä. Mutta sehän tässä maailmassa on hienoa, että jokaiselle löytyy oma väriyhdistelmä! Näistä kuvista erityisesti silmään pomppasi ryhävalas, joka on upea eläin – tai ainakin oletan, että kuvassa oleva valas on ryhävalas :-) Kivoja kuvia oli kaikkialta maailmaa!

 4. Ihana, ihana postaus ja postausidea! Näitä maisemakuvailuja lueskellessa hymy nousi huulille ja matkakuume uusiin sfääreihin. :)

 5. Hienot kuvat ja kiva kirjoitus :) näitkö valaan Teneriffalla?
  minun matkani ovat sinivalkoisia ja vihreitä, sillä tykkään luontomaisemista ja koen ne terveellisiksi

 6. Sinivalkoinen on vain niin kaunista. Erityisesti nuo Kreikan sinivalkoiset talot. Tulee niin mieli lähteä Kreikkaan!

 7. Tää oli tosi kivasti kirjoitettu, tuli hyvä mieli! <3 Meri ja sen sinisen eri sävyt on matkoilla yksi parhaita juttuja.

  1. Kiitos! :) Auringossa sinisenä kimmeltävä meri tuo kyllä lomafiiliksen hetkessä! Nyt täällä Mallorcalla sateessa värjötellessä kaipaan aurinkoa, merta ja lämpöä…

 8. Ihanan tunnelmallisia kuvia! En tiedä onko se jotenkin suomalaiskansallinen jutut, että tuosta väriyhdistelmästä tulee niin kotoisa fiilis :) Mutta kyllä taivaan ja veden sävyjen kirjoa tuijotellessa tulee tyyni olo.

  1. Kiitos Noora! Sininen ja valkoinen on kaunis ja rauhoittava väriyhdistelmä, mutta varmasti Suomen lipullakin on tekemistä sen kanssa, että se on meidän suomalaisten mieleen :)

 9. Nyt täytyy tunnustaa, että sait tuolla viimeisellä kappaleella kyyneleet silmiini. Joskus tuntuu, että ulkosuomalaiset näkevät Suomen jotenkin tarkemmin ja osaavat kiteyttää sen kauneuden paremmin. Kuten sinä juuri teit tässä.

  1. Voi, kiitos Pirita ihanasta kommentista! Minä ainakin olen oppinut arvostamaan Suomea aivan eri tavalla näiden ulkomailla vietettyjen vuosien aikana. On se ihana maa :)

 10. Sinivalkoisuus on meille suomalaisille mieleen. Oli kyse sitten sinisestä merestä ja taivaasta ja rannalla huojuvista palmuista tai valkoisesta lumesta ja sinivalkoisista lipuista lipputangossa. Omilla matkoilla seikkailee muitakin värejä, mutta sini-valkoisuus varmasti se tärkein :)

  1. Sinivalkoisuus on varmasti etenkin suomalaisten mieleen, mutta onhan se vain niin kaunis ja seesteinen yhdistelmä. Vaikka tuleehan sitä matkoilla toki ihailtua muitakin värejä :)

 11. Hienosti kirjoitettu postaus, ja ihania sinivalkoisia kuvia. Onneksi saatiin juuri Helsinkiin valkoinen maa, muuten kun Suomen marraskuu on niin tylsän väritön. Silti nuo ihanat kesäiset kuvat houkuttavat :)

  1. Kiitos Teija! Mulla on nyt haaveissa mennä jouluksi Suomeen, ja siksi pidän peukkuja pystyssä, että tulisi oikein paljon lunta ja valkoinen joulu olisi taattu :)

  1. Olen samaa mieltä, että sinivalkoisuus on rauhoittavaa! Minulla on näitä sinisiä kuvia tullut laitettua Instaan etenkin viime aikoina, kun olen ollut meren äärellä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *