Milloin viimeksi lähetit postikortteja maailmalta?

Yhteistyössä Lähetäkortti.com

Käsi ylös, kenen mielestä postilaatikosta löytyvä postikortti on ihana yllätys ja päivän piristys? Niin minustakin! Mutta täytyy myöntää, että harvoinpa olen itse läheisiäni kortilla ilahduttanut, vaikka mahdollisuuksia lähettää aurinkoisia terveisiä ympäri maailmaa onkin ollut lukuisia. Itse asiassa viimeiset ulkomailta lähettämäni kortit ovat viiden vuoden takaa Uudesta-Seelannista, ja mummolleni lähettämä kortti nojaa edelleen hänen olohuoneensa sivupöydällä kukkamaljakkoa vasten.

Miksi en sitten ole lähettänyt maailmalta useammin postikortteja ilahduttamaan läheisiäni? Siitä yksinkertaisesta syystä, että se on oikeasti aika työlästä hommaa: kortteja löytyy usein helposti, mutta sitten pitää etsiä postimerkkejä, kynä viestin kirjoittamiseen ja lopulta vielä postilaatikko. Ja onkohan osoitteetkaan edes matkassa mukana? Usein onkin käynyt niin, että kortit olen kyllä ostanut, mutta niiden lähettäminen on jäänyt, koska merkkien ostaminen on unohtunut tai ollut syystä tai toisesta liian vaivalloista.

Sain mahdollisuuden testata Lähetäkortti.com-palvelua, jonka kautta postikortit voi lähettää todella kätevästi ja nopeasti – ilman merkkien ja postilaatikoiden metsästystä. Kun minulle selvisi, että voin lähettää reissuterveiset itse ottamallani kuvalla, olin vielä enemmän innoissani: nyt ei enää tarvitsisi ostaa katukioskin tusinakortteja, vaan voisin suunnitella korttini itse. Ei kun kuvaamaan!

image

image

Nappasin testikorttiin kuvan Málagan kaupungintalosta, ja illalla hotellihuoneeseen päästyäni testasin palvelua. Kortin voi lähettää suoraan kännykästä, mutta minä siirsin kuvan tabletille ihan vain sen vuoksi, että olen ehkä maailman huonoin kirjoittamaan kännykällä.

Kortin lähettäminen on helppoa kuin heinänteko: lataa kuva, kirjoita terveiset sekä vastaanottajan osoite, ja maksamisen jälkeen kortti lähtee matkaan haluamanasi päivänä. Osoitetiedot voi jopa tallentaa palveluun, joten osoitekirjaa ei enää tarvitse kantaa reissuilla mukana.

Helppouden lisäksi Lähetäkortti.com saa minulta plussaa siitä, että tekstin fontin voi valita muutamasta vaihtoehdosta, eikä viestiä siis tarvitse kirjoittaa persoonattomalla Times New Romanilla. Pieni, mutta persoonallisen lisän antava yksityiskohta!

image

Korttien lähettäminen maksaa kaikkialle maailmaan 2,50 € kappaleelta, mikä ei ole lainkaan paha hinta. Ja hei, eikö olekin mahtavaa, että voi lähettää vaivattomasti kortin, jonka kuvassa voi lähettäjä itse olla halutessaan Huomattavasti henkilökohtaisempaa kuin kioskista ostettu maisemakortti…

Mummon olohuoneen pöydälle ilmestyykin näinä päivinä uusi kortti, allekirjoittaneen naamalla varustettuna. Lähetäkortti.comin ansiosta alan tästä lähtien ilahduttaa läheisiäni postikorteilla useammin kuin kerran viidessä vuodessa. Testikortin lähetin kylläkin itselleni, jääkaapin oveen muistoksi Málagan-reissusta.

image

Lisäksi vinkki etenkin ulkosuomalaisille: Lähetäkortti.com sopii mainiosti myös joulukorttien lähettämiseen! Minun joulukortit on jo matkalla, ja säästin pitkän pennin perinteiseen tapaan verrattuna: yksistään pelkkä postimaksu Tanskasta Suomeen kun olisi ollut enemmän kuin tuo kaksi ja puoli euroa. Ja tällä kertaa kortin tontut ovat vastaanottajille tuttuja!

Milloin sinä lähetit viimeksi postikortin maailmalta?

38 comments
 1. Lähetän tosi vähän postikortteja, ja tosi vähän niitä myöskin saan. Aikoinani kaverini laittoi postikortteja Nizzan lentokentällä postilaatikkoon ja siinä meni mukana myös lompakko… No se tuli kyllä ilman postimerkkiä takaisin kotiosoitteen kaikella sisällöllä :-D

  Kiva palvelu, mutta kuvastaa oikeastaan sitä, että ihmiset eivät halua nähdä vaivaa enää postikorttien lähettämiseen. Minusta postikorttien voima piilee juuri siinä, että käsinkirjoitetut kortit on juuri lähettäjän näköisiäkin :-)

  1. Voi ei, meinasi tulla kalliiksi korttien lähettäminen! :D Onneksi lompakkokin löysi perille, uskomatonta kyllä :)
   Sosiaalinen media taitaa tosiaan olla suuri syy ihmisten viitsimättömyyteen, kun terveisten lähettäminen on esim. Facebookin ja Whatsappin kautta niin nopeaa ja vaivatonta, ja siksi perinteisiä kortteja ei enää lähetetä. Maailma muuttuu, mutta mä uskon, että tällaisten palvelujen avulla postikortit ei vielä hetkeen katoa kokonaan :)

 2. Minä tykkään lähetellä kortteja. Tosin en enää lähetä niin montaa reissuilta kuin ennen, mutta lähimmälle perheelle ja parille kaverille tulee aina lähetettyä. Paitsi nyt Japanista, jossa ei sellaisia turistikortteja näkynyt ollenkaan. Löydettiin vain parista paikasta eikä tykätty niistä korteista, sitten niitä ei enää näkynytkään. Joulukortin suunnittelen perinteisesti itse perhekuvista, ja painatan sitten.

  1. Ohoh, eikö japanilaiset – tai Japanissa käyvät turistit – enää lähetä kortteja lainkaan? Korttien katoaminen kojuista ja kioskeista on tietenkin looginen seuraus, jos niitä ei enää niin paljoa osteta eikä lähetetä… Joulukortit perhekuvista, lapsista tai lemmikeistä ovat ihan parhaimpia :)

 3. Mulle jäi vähän epäselväksi, että lähteekö kortti digitaalisessa muodossa vai on ihan perinteinen postikortti? Kuvan perusteella osaan kyllä vastauksen päätellä. :) Joskus on kiva kahvilassa kirjoitella postikortteja, mutta joo postimerkkien osto ja postilaatikon metsästys ei houkuta niin paljon.

 4. Ei ole tosiaan pitkään aikaan tullut kortteja läheteltyä. Kun olin vaihdossa Koreassa vuonna 2011, lähetin sieltä useita kirjeitä, pieniä paketteja ja kortteja Suomeen. Ehkä muutamalta matkalta sen jälkeenkin on tullut kortteja lähetettyä, mutta sitten se on jäänyt. Nyt on kaikenlaista somea ja muuta, jota päivittää niin paljon, että kortille ei jotenkin tunnu olevan tarvetta. Vaikka kyllähän niitä kieltämättä on kiva saada. Ihan kätevältä vaikuttaa tuo palvelu, eikä ole pahan hintainenkaan. :-)

  1. Some varmasti onkin ollut perinteisten postikorttien suosion laskun suurin syy. Vaikka eihän se ole yhtään sama asia, ainakaan vastaanottajan kannalta! Tai no, toki jotkut videoterveiset on ihan huippuja, mutta silti postilaatikosta löytyvä kortti sykähdyttää minua edelleen enemmän :)

 5. Onko tää sama, kuin se Postikortti-appsi? Sillä oon kortin kerran lähettänyt, kun sai ilmaisen ekan kerran :) Oli kyllä superhelppo ja oikeestaan tosi kiva, kun ei kortteja tosiaan enää ole tullut läheteltyä.

 6. Aion todellakin kokeilla tätä! Rakastan sitä ideaa korttien lähettämisestä, mutta monesti on käynyt samalla tavalla eli kortit on hommattu mutta siihen se sitten jäikin. Viimeisimmällä reissulla teki taas mieli ostaa kortteja, mutta sitten muistutin itseäni, että en kuitenkaan lähetä niitä. Eli tämä on ihan loistava idea!

  1. Kiva juttu, että tämä vinkki menee testiin! Ja sulla kun on niin upeita kuvia, että niistähän tulee huomattavasti parempia kortteja kuin paikan päältä ostetut turistikortit :)

 7. Tää on kiva idea, mutta kyllä mäkin vähän kallistun siihen, että onhan se kiva jos se on oikeasti käsinkirjoitettu, siinä on postikortit ja maan leima… Ei se muuten vaan ole sama. Mutta olisin valmis kokeilemaan, sillä toi oma kuva on niin iso plussa!

  1. No joo, onhan se totta kai eri juttu kun on omalla käsialalla kirjoitettu ja maan leimat ja kaikki. Mutta ilmeisesti kovinkaan moni ei enää jaksa nähdä sitä vaivaa, niin tällainen palvelu on hyvä apu. Lähetetty kortti kun on mielestäni kuitenkin parempi kuin ei korttia lainkaan :)

 8. Äidille tulee lähetettyä, mutta muuten on korttien lähettäminen jäänyt. Aikoinaan niitä kirjoitettiin parikymmentä per reissu. Enää ei jaksaisi. Kätevän kuuloinen tämä uusi palvelu. Pitää laittaa korvan taakse :)

  1. Huh, parikymmentä korttia kuulostaa hurjalta määrältä! Siihenhän on varmasti mennyt pari lomapäivää, kun on joutunut käsin rustailemaan :D

 9. Mä olen myös maailman huonoin postikorttien lähettäjä. Jotain kertoo se, että muutossa juuri löysin valmiiksi kirjoitetun kortin Kambodzasta, joka on ollut siis tarkoitus lähettää mieheni vanhemmille. Postimerkin hankkiminen on näköjään ollut se viimeinen niitti. Ja vuosihan oli 2011… Mutta hei, tosi näppärä palvelu tuo! Jopa minusta voisi tulla postikorttien lähettäjä. Ihana digiaika!

  1. Haha, mullekin on käynyt noin, että vuosia myöhemmin on löytynyt lähettämättömiä postikortteja! On se vaan joskus niin vaikeeta :D Mutta onneksi tällä palvelulla kortin yleensä sitten myös lähettää yhdeltä istumalta, koska sen tekee niin nopeasti ja kätevästi :)

 10. Tää on kyllä hyvä, uusi palvelu! Se korttien lähettäminen on tosiaan perinteisin keinoin hankalaa kun ei koskaan tiedä mistä saa postimerkkejä ja mistä löytyy se laatikko. Täytyypä koittaa tätä!

 11. Muutamat maailmanmatkaajaystäväni keräävät edelleen kortteja, ostavat niitä pinoittain kotiinsa, siis lähettämättä niitä ja lähettävät niitä monta ystävilleen – ja arvostavat maailmalta saamiaan, joten mekin tapaamme tsempata ja yrittää heille lähettää kortteja matkoiltamme. Mutta niiden pitää kyllä olla oikeita kohteesta ostettuja kortteja ja oikeilla postimerkeillä varustettuja!

  1. Pinoittain kortteja, lähettämättä? Pakko olla sitten kivoja kortteja, mä kun harvoin olen onnistunut löytämään korttikioskeista mitään oikeasti hienoa korttia. Korttien lähettämisessä ei siksi olekaan ollut mulle se kuva pääasiassa, vaan ne terveiset. Mutta itse ottamalla kuvalla saa sitten sisältöä siihen kuvaankin :)

 12. Oi, onpa hauska idea! Tiedätkö, pystyykö noita lähettämään myös muualle kuin Suomeen? Mun mummo tykkäisi noista varmasti ihan superpaljon!

 13. Joskus on tullut läheteltyä paljonkin postikortteja ympäri maailmaa postcrossingia harrastaessa. Harmi, että sekin harrastus on nyt jäänyt. :/ Reissuilta kuitenkin lähetin pari korttia viime vuoden kesälläkin, tosi se oli helppoa siksi että kortteja löytyy joka kojuista, mutta postimerkin ja -laatikon metsästämisen jätin paikalliselle kaverille. ;)
  Mutta tuota sovellusta on todellakin pakko testata joskus! Kuulostaa niin hauskalta idealta. Omia kuvia ei jaksa teettää koskaan, joten ehkä otan tavaksi myös ton itselle lähettämisen.. :D

  1. Hahaa, kätevää ulkoistaa merkkien ja laatikoiden etsiminen paikalliselle! :D Minustakin tämä on kyllä todella kiva ja kätevä idea. Vaikka harvoin mitään selfieitä tai nähtävyyksien edessä pönöttämistä tulee harrastettua, niin kortteja varten voisikin ottaa sellaisia kuvia missä näkyy itsekin. Kivempi sellaisia on lähettää ja saada, kuin jotain tylsiä tusinakortteja :)

 14. Postikorttien lähettäminen ON työlästä ja (varsinkin lasten kanssa reissatessa) liian rassaavaa säätää. Korttien ostaminen on vielä usein helppoa, jostain matkan varrelta saattaa löytyä postimerkitkin kun jaksaa kysellä kioskeista, mutta usein oikean postilaatikon löytäminen on hankalaa. Kun äitini oli vielä elossa, lupasin hänelle lähettää reissuilta kortin ja niin tehtiinkin. Hänelle oli tärkeää saada juuri se oikea postintuoma tervehdys. Sittemmin korttien lähettäminen on jäänyt… Voisin hyvin käyttää kyseistä palvelua, netti löytyy huomattavasti helpommin kuin kortit, merkit ja lootat. :)

  1. No niinpä, nykyään netti löytyy kyllä helpommin kuin postilaatikot! :) Minusta tuntuu, että ennen korttien lähettäminen oli oikeasti “pakollinen paha”, sillä kotipuolessa niitä ulkomailta tulevia terveisiä odotettiin innolla, ja siksi vielä nykyäänkin korttien saaminen on vanhemmalle väelle tärkeää.

  1. Kannattaa testata, tämä palvelu ainakin tulee helpottamaan minun korttien lähettämistä kummasti. Se on kyllä totta, että ulkomaalainen merkki ja leima jää uupumaan, mutta mieluummin niin kuin että koko kortti jää lähettämättä :D

 15. Oon lähetellyt jo muutaman vuoden ajan reissuilta postikortteja vastaavalla ulkomaalaisella palvelulla, on tosi kätevää kun sen voi tehdä suoraan puhelimesta, jossa on ihmisten osoitteet jo valmiiksi tallella. Tunnustan, että muutaman kerran on kortit tullu lähetettyä vasta kotiin palattua. Ainakaan Touchnote-appin korteissa ei näy mitään päivämäärää, joka on toisaalta sääli, mutta kukaan ei ainakaan tiedä milloin se on lähetetty – matkalta vai vasta kotoa ;) Touchnote ainakin tulostaa ja postittaa kortin suoraan vastaanottajaa lähimmästä paikasta, mikä on sekin yks plussa, koska ihan kaikkialta maailmasta ei ole tavallinen posti aina löytänyt perille, nää harvemmin eksyy matkan varrella kun matka on lyhyempi. En tiedä mistä toi lähetäkortti-palvelu on kotoisin, mutta Touchnotelta saa kortit vähän halvemmalla, joka taitaa oikeesti olla edullisempaa kuin ostaa paikan päältä postikortti ja postimerkki erikseen. :)

  1. Minunkaan korttiin ei tullut päivämäärää tai leimaa, joten kortista ei näe milloin se on lähetetty (jos ei tee sitten niin kuin minä, ja kirjoita päivämäärää itse tekstikenttään) eikä ilmeisestikään tule edes Suomen postin leimaa. Illuusio siitä, että se on lähetetty oikeasti ulkomailta, pysyy siis yllä :D
   Lähetäkortti.com on ihan suomalainen palvelu, joten Suomen osoitteisiin kortit menee nopeasti ykkösluokassa. Maailmalle lähtevissä korteissa toki kestää sitten hieman kauemmin, ennen kuin ne saapuu perille. Mutta etenkin näin ulkosuomalaisena tykkään tästä palvelusta myös sen takia, että jos vaikka synttärikortin lähettäminen Suomeen unohtuu, sen pystyy tekemään tätä kautta vielä ihan viimehetkellä :)

 16. Joka kerta vanha väki pyytää lähettämän korttia matkoilta. Tuo voisi olla oiva tapa. Voisi laittaa ihan oman kuvan.

  1. Tämä todellakin on kätevä tapa laittaa kortit reissulta! Netti kun löytyy nykyään lähes joka hotellista, joten sekään on harvoin ongelma. Ja mä tosiaankin tykkään siitä, että voi laittaa oman kuvan – ihan mahtava jurttu! :)

   1. Pitää tutkia tuo. Paitsi korttien kirjoittelu saattaa loppua kun kummankin äidit huonossa kunnossa (:

 17. Lähetän todella paljon kortteja ja saan myös. Kerran Meksikossa postitoimistonväellä meni usko, kun halusin 40 postimerkkiä ja heiltä löytyi joku parikymmnentä. Kun siskoni esikoinen syntyi (14 vuotta sitten) aloin lähettämään hänelle kortteja jokaisesta paikasta, jossa kävin (ja työni puolesta kävin monessa). Ajattelin, että kun hän on vanhempi niin ei enää tiedetä, mikä on postikortti saati sitten, mikä on postimerkki. En tiedä osaako arvostaa, mutta kortit on luettu tarkoin, kertoi siskoni.

  1. Ihanaa, että olet noin vannoutunut korttien lähettäjä! 40 postimerkkiä?! Siinä on varmasti ollut meksikolaisilla postin työntekijöillä ihmettelemistä :D Uskon kyllä, että siskosi lapsi osaa arvostaa korttien lähettelyäsi. Muistan, kuinka innoissani itse olin lapsena saadessani kummitädiltäni vaikka vain joulukortin, koska oli hienoa saada postia omalla nimellä :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *