Matkaunelmia ja toimistohommia

En taaskaan ymmärrä, mihin tämä aika oikein katoaa. Vastahan minä pähkäilin Kööpenhaminan ja Lissabonin työn välillä, ja nyt olenkin ollut uudessa Köpiksen työpaikassa jo yli kuukauden! Ja täytyy kyllä sanoa, että vaikka valinta näiden kahden työn – ja kahden maan! – välillä oli vaikea, tuntuu päätös edelleenkin oikealta.

Uusi työni on toimistotyötä minulle entuudestaan täysin tuntemattomalta alalta, mutta onneksi minut koulutettiin hommaan perinpohjaisesti. Yli kahden viikon koulutuksen aikana välillä kylläkin tuntui siltä, että taisin haukata liian suuren palan hypätessäni aivan oudolle alalle, mutta varsinaisen sorvin ääreen päästyäni kuitenkin tajusin, että välillä vaikeiltakin tuntuneet asiat olivat uponneet päähäni yllättävän hyvin ja työt ovat alkaneet sujua ihan kivasti. Edelleenkin tässä opettelen asioita, mutta suurimmaksi osaksi pystyn sentään jo itsenäiseen työskentelyyn.

imageNaviglio, Milano

Uusien asioiden omaksumisen lisäksi haastetta toi alkuun aikaiset heräämiset: muutaman kuukauden työttömyyden jälkeen oli alkuun lievästi sanottuna hieman tahmeaa selviytyä joka aamu työpaikalle kello seitsemäksi. Nyt on jo tottunut siihenkin, että illalla täytyy mennä yhdeksältä nukkumaan, että jaksaa herätä kun kännykkä pirahtaa soimaan aamuviideltä. Jos suihku ja puolikas kahvikupillinen ei herätä, karisevat unihiekat viimeistään lähes seitsemän kilometrin pyörämatkalla. Etenkin silloin, kun ajelen pitkin hiljaisia ja pimeitä katuja rankkasateessa…

Kööpenhaminassa on onneksi kevät jo hiljalleen alkanut, ja jokainen aamu on edellistä valoisampi. Kesän tullessa aikaiset aamuherätykset harmittavat varmasti vielä vähemmän, sillä kun työpäivä päättyy jo kolmelta, ehtii kesäsäistä nauttimaan arkenakin. Ja perjantaisin ehtii lähtemään vaikka jo viiden aikaan lähtevällä lennolla viikonloppureissulle kun lentokenttä ei ole kovinkaan kaukana.

imageLesbos, Kreikka

Ja siitäpäs päästäänkin mainiolla aasinsillalla kevään ja kesän reissuhaaveisiin. Viime viikonloppuna tehty Lontoon-reissu todisti sen, että parissa päivässä ehtii nähdä ihan mukavasti (ainakin kun pistää tossua toisen eteen yhtä vauhdikkaasti kuin minä kyseisellä reissulla), joten jatkossakin aion tehdä vastaavanlaisia pikareissuja.

Kovin suuria summia ei viitisi lentoihin laittaa jos kyseessä on vain parin päivän reissu, joten jatkossakin viikonloppureissut määräytyy halpojen lentojen mukaan. Lontoossa voisin mielelläni käydä uudestaankin, ja Lontoon lisäksi Kööpenhaminasta pääsee edullisesti ainakin Brysseliin, Milanoon, Kölniin ja pariin kohteeseen Liettuassa.

Brysseli ei sinänsä kohteena juurikaan kiinnosta, koska kuvittelen sen olevan aika tylsä kaupunki (kertokaa, jos olen väärässä!), mutta työkaverin vinkin ansiosta Brysselin edullisten lentojen hyödyntäminen on kuitenkin alkanut kiinnostaa: reilussa tunnissa kun pääsisi Bruggen kaupunkiin, joka ainakin Googlen kuvahaun mukaan näyttää niin idylliseltä, että poikaystävänikin on innostunut lähtemään sinne. Onko täällä Bruggessa käyneitä?

imageBerliini

Samaa systeemiä olen ajatellut hyödyntäväni edullisten Milanon lentojen osalta: Milano on jo nähty, eikä sinne ole kummoista halua mennä uudestaan, mutta sieltä pääsisi Gardajärvelle! Se kyllä kelpaisi pidemmällekin lomalle, ja viikonloppureissua sinne tuskin tekisinkään, sillä pari päivää ei varmasti riittäisi yhtään mihinkään.

Liettua olisi edullinen viikonloppukohde, ja Vilna ja Kaunas varmastikin näkemisen arvoisia kaupunkeja. Myös Saksa olisi edullinen kohde ja kiinnostaisi nähdä maata enemmänkin. Viime kesänä kävin Berliinissä, ja nyt voisi olla ehkäpä Kölnin vuoro!

Muita toiveita kaupunkilomakohteiksi on Dublin, Lissabon ja Budapest, mutta ne ovat kenties sitten kesämmällä, sillä ainakaan nyt ei noihin kohteisiin ole edullisia lentoja saatavilla.

imageBudapest

Kesälomaa minulla on parin viikon verran. Sen verran sain lomapäiviä kasaan edellisessä työssäni viime vuonna, ja Tanskassa onneksi kerrytetyt lomapäivät seuraa mukana, joten en jää lomitta vaikka olen vasta aloittanut uudessa työpaikassa. Kaiken kaikkiaan minulla on mahdollisuus pitää lomaa tänä vuonna viitisen viikkoa, mutta kolme viikkoa siitä olisi siis palkatonta. Sekin kelpaa, ei sen puoleen.

Kesälomakohdehaaveita on lukuisia. Haluaisin taas Kreikkaan, mutta koska kävimme siellä viime keväänä, voisi nyt olla Kroatian vuoro. Ja Sloveniakin kiinnostaisi. Ja Georgia on ollut haaveissa jo useamman vuoden. Ja ja… Viikon lomalle kohde täytyy miettiä tarkemmin kuin lyhyelle viikonloppureissulle, sillä viikon matkoja on tänä kesänä niin rajattu määrä. Moneen paikkaan haluaisin, mutta kun kaikkialle ei vain voi päästä.

Millaisia matkaunelmia sinulla on keväälle ja kesälle?
Oletko käynyt näissä minun haavekohteissa? Kerro vinkkisi!

64 comments
 1. Gardajärvi meinas valikoitua viime keväänä kohteeksi, mutta ei sitten ollutkaan aikaa. Ehkä jos tänä kevänä/kesänä. Viime keväänä oli tosi hyviä äkkilähtöjä sinne. Hyviä vaihtoehtoja muutkin. Dublin varsinkin kutkuttaisi!

  Tsemppiä uusiin työhaasteisiin!

 2. Kivoja suunnitelmia! Brygge kiinnostaisi minuakin, mutta tänä vuonna en taida sinne ehtiä. Maanantaina olen lähdössä Jordaniaan ja kesällä Mallorcalle. Suunnitelmissa myös pari lyhyempää reissua jonnekin. Dublin vahva vaihtoehto toiseksi kohteeksi.

  1. ​Jordaniasta olen kuullut niin paljon hyvää, että minäkin haluaisin käydä siellä. Mutta omaa reissua odotellessa lueskelen sitten sinun reissuraportteja, kunhan saat niitä blogiin asti :) Ihanaa lomaa!​

 3. Mukavia suunnitelmia, ja kiva että uusi työ maistuu hyvin! Itsellä on suunnitelmissa vain kotimaan-reissuja, ehkä myös luontomatkailua Virossa. Olemme muuttamassa Portugaliin ja aikataulu on vielä vähän auki, niin muille reissuille ei nyt oikein pysty irroittautumaan. Matkakuume se vaan silti pysyy vakiona! Ainakin tuo on hyvä motivaatio ottaa nyt vielä niin paljon irti Suomesta kuin mahdollista. :)

  1. ​Hyvä idea nauttia Suomesta niin kauan kuin siellä on – ulkomailla kun etenkin Suomen luontoa alkaa kummasti kaivata. ​Mukavia muuttovalmisteluja!

 4. Hei jos Kölniin päädyt niin ilmoittele, meiltä Düsselistä ei aja sinne kovinkaan kauaa ja jos haluat Düsseldorfiin tutustua niin meille voi tulla :-) Mä oon ajatellut nyt vähän rajoittaa matkailua ja nauttia kotona olosta, aika kiirettä on pitänyt!

  1. ​Hei joo, minä ilmoittelen jos sinne suunnille päädyn! Köln tosiaankin kiinnostaisi hyvinkin paljon, mutta Düsseldorf ei ainakaan tällä hetkellä ole haaveissa. ​Mutta eihän sitä koskaan tiedä, minnekä sitä innostuu lähtemään :) Kiireisen jakson jälkeen pelkkä kotona oleminen voi olla tarvittua luksusta ja sitä osaa taas arvostaa lukuisten reissujen jälkeen ihan eri tavalla :)

 5. Täällä olis yksi Bruggessa käynyt. Aivan ihana kaupunki, tosin kävin siellä sooloreissulla, ja ainoa asia, mitä pystyin ajattelemaan koko Bruggessa viettämäni ajan oli “oi, voisinpa jakaa tämän jonkun kanssa”. Nimitys “Pohjoisen Venetsia” ei ole ihan tuulesta temmattu, tosi kaunis ja romanttinen kaupunki. Maanantaina olisi edessä lähtö Ruotsin Lappiin, mitä odotan ihan superinnoissani. Ihana nähdä, miltä paikka näyttää talvella, kun olen siellä käynyt ruska-aikana viimeksi. Kroatia olisi ihana nähdä viimein tänä vuonna. Toisaalta, siellä suunnalla olisi niin monta ihanaa maata, että tekisi mieli vetäistä kunnon road trip tai interrail-reissu läpi koko Balkanin! :D
  PS. Onnea uuteen työhön, vaikka se ei ihan tuore juttu enää olekaan.

  1. ​Kiitos Saana! Okei, no sitten ei välttämättä kannata minunkaan mennä Bruggeen yksin. Vähän pilaa reissufiilistä, jos koko ajan ikävöi kumppania :) Balkanin roadtrip on itselläkin haaveissa, vaikka jonkun verran sitä aluetta onkin jo tullut nähtyä. Mutta se on niin upeaa seutua, että mielelläni tutkisin sitä lisää. Hyvää reissua Ruotsiin!​

 6. Islanti olisi haaveissa uusista kohteista. Kuukauden päästä pitäisi lentää sinne Köpikseen ja jatkaa siitä autolla Middelfartiin yhdeksi yöksi. Elokuussa sama juttu, mutta silloin suuunta vie Fynin saaren eteläosaan ja pidemmälle viikonloppureissulle. Kivaa, että on jo jotain varattuna ja uusien matkojen suunnittelu on aina kutkuttavan jännää :)

  1. ​Reissujen suunnittelu on ​kyllä ihanaa! Kivoja Tanskan-reissuja teillä tulossa :) En ole käynyt Fynissä muuten kuin ajanut siitä läpi, mutta ainakin Odensessa pitää päästä tänä kesänä käymään. Fynin viereinen saari Langeland on kuulemma myös todella kaunis paikka, ja sielläkin olisi kiva käydä.

 7. Mua kanssa kovasti kiinnostaisi tuo Brugge! Toivottavasti pääset sinne käymään, niin saan lukea kokemuksesti siitä! Matka Milanosta Gardalle tai Comolle kannattaa ehdottomasti myös toteuttaa, mutta viikonloppu on siihen kyllä aika lyhyt!

  1. Sitä minäkin olen miettinyt, että ei viikonloppu riitä Gardalla tai Comolla käymiseen! Mutta Köpiksestä pääsisi halvalla Bergamon kentälle ja siinä ihan vieressä on Iseojärvi. Kuulemma kiva sekin, ja kun matka kentältä ei olisi vaikkapa Sarnicoon kuin vain 30 km niin​ pari päivää italialaisessa järvimaisemassa voisi olla ihan kiva viikonloppureissu. Toki pidempi aika olisi aina parempi…

 8. Minä tykkäsin sekä Bryggestä että Brysselistä, kun niissä joskus monisen monta vuotta sitten mieheni kanssa käytiin. Brygge oli viehättävä pikkukaupunki ja taisimme olla sellaiseen vuoden aikaan, ettei siellä ollut turistiryysiksiä. Tai sitten nämä vuodet tässä välissä ovat kasvattaneet kävijämääriä… ;) Uudelleen haluaisin joskus mennä kumpaankin, mutta toistaiseksi ei ainakaan ole reissua niille suunnille tiedossa.

  1. Voi olla, että vuodenajalla on merkitystä ja kesäkuukaudet on ruuhkaisia lähes kaikkialla Euroopassa. Eli veikkaan, että Bruggessakin olisi vähemmän porukkaa jos sinne menisi nyt keväällä – tai sitten jättäisi reissun syksyyn. Mutta nyt ensi kuun viikonloppureissulla aion sittenkin keskittyä vain Brysseliin, kun monet ovat sitä suositelleet ja kehuneet :)​

 9. Kiva lukea kuulumisista ja tietysti reissusuunnitelmista! :) Onnea uudesta työstä, itsekin tällä hetkellä osa-aikaisena työttömänä joten olen kyllä iloinen puolestasi. Meillä on nyt tiedossa toukokuuksi pidempi reissu Singaporen kautta Australiaan ja toivon että saisin lentojen verran rahaa kasaan vierailulle kaverin luokse Saksaan, Göteborgiin ja uudestaan Budapestiin, mutta saa nähdä kuinka suuren palan rahapussista tuo Aussila nappaa. :D

  1. Kiitos Monna! ​Ihania suunnitelmia, etenkin Australia! Minne sinne olette menossa? Minäkin olen haaveillut sinne palaamisesta jo viitisen vuotta (eli siitä lähtien kun Aussi-vuoteni loppui), mutta en ole vielä päässyt… Pitäisi vain päättää ja mennä! :) Ihanaa reissun odotusta!

   1. Australia on kyllä vienyt täysin meidän sydämet! J:n sukulaisia asuu Brisbanessa, joten ensiksi sinne ja sitten vuokra-autolla reissaamme Whitsunday islandeille ihanaa itärannikkoa pitkin<3

 10. Mukava erilainen juttu sinun arjestasi! On mielenkiintoista lukea myös blogistin joka päiväisestä elämästä.
  Muuten, minkä hintaisia ovat lennot Köpiksestä esim. Euroopan pääkaupunkeihin?
  Kovasti olisi haaveita, mutta vain kolme matkaa ostettuina tälle vuodelle: Sarajevoon, Dohaan ja Dubaihin. Mutta vielähän sitä ehtii, kun vuosi ei ole vielä puolessakaan.

  1. Kiva kuulla, että välillä on kiinnostavaa lukea arkijutuista! Nyt olenkin viime aikoina kirjoitellut aika paljon matkajuttuja, niin henkilökohtaisemmat jutut ovat jääneet vähemmälle.,
   Köpikestä pääsee Euroopan pääkaupunkeihin halpalentoyhtiöillä ihan pilkkahintaan. Esimerkiksi meno-paluun Brysseliin voi saada 30 eurolla ja Lontooseen viidelläkympillä. Sitten taas jotkut lennot ovat aika kalliita, esimerkiksi Tallinnaan ei täältä kovinkaan edullisesti pääse :D
   Ihania reissukohteita sinulla! Sarajevo on upea <3

 11. Uudet jutut jännittää aina mutta se on se oikea suunta kehitykseen kun tietää astuneensa ulos comfort zonelta ja on valmis imemään lisää tietoa ja taitoa : ) Kreikkaan on joskus itse palattava kun teininä lupasin moista itselleni vaan en ole vielä toteuttanut..

  1. ​Olen ihan samaa mieltä: uusien juttujen oppiminen ei ole koskaan huono juttu! Kauheaahan se olisi, jos tekisi samaa duunia vuodesta toiseen, eikä koskaan oppisi enää mitään uutta.​ Ehkä tänä kesänä olisi sinun aika lunastaa lupauksesi ja käydä Kreikassa? ;)

 12. Minua kovasti kiinnostaisi just Brysseli ja Brygge! Katsoin joskus vuosia sitten tosi hyvän elokuvan In Bruges ja sen jälkeen olen tahtonut käydä siellä. Ja tottahan samalla reissulla pitäisi nähdä Brysseli. Kommenteista luinkin monia hyviä vinkkejä, jes!

  Mutta apua sun aamuheräämisiä! Mun on vaikea saada itseäni ylös sängystä ennen kahdeksaa! Tosin työpaikka on ihan vieressä ja melko joustavat työajat, mutta silti…

  1. ​Hehe, ihmeen hyvin olen tottunut heräämään kukonlaulun aikaan, vaikka kauhealta se ensiksi tuntui. Mutta se vaatii tosiaankin sen, että viimeistään klo 21.30 olen vetämässä sikeitä, muuten herääminen on todella vaikeaa. Ja plussaa tässä on se, että viikonloppuisinkin herään todella aikaisin, niin eipähän mene vapaapäivät nukkuessa :D
   En ollut kuullutkaan tuosta leffasta, pitääkin käydä kurkkaamassa Netflixistä jos se olisi siellä!

 13. Tuttu tunne: Niin monta paikkaa, joista valita ja osa jätettävä tulevaisuuteen. Lissäbon on upea! Tällä hetkellä jopa ns. lempikaupunkini. Keväällä varmasti parhaimmillaan. Brugge on myös kiehtonut, mutta on kuulemma varsin turistinen. Kaveri suositteli Gentia vähemmän turistisena vaihtoehtona. Itse haluaisin Irlantiin, Islantiin tai…

  1. Ilmeisesti Brugge ei taidakaan olla ihan niin mahtava paikka kuin kuvista voisi päätellä, sillä ihan hirveästi ei näissä kommenteissa ole sitä kehuttu. Liika turistisuus ​ei kyllä ole positiivinen juttu, joten Gent voisi ainakin vilkkaina kesäkuukausina kenties olla parempi vaihtoehto. Ei sekään hassummalta näytä!

 14. Kuulostaa ihan minun arkirutiineiltani – yhdeksältä nukkumaan, aikaisin ylös, pyörällä seiskaksi töihin :D Onneksi tosiaan joka aamu on edeltäjäänsä valoisampi ja pyöräily virkistää kummasti aamua :)

  1. Hei, toinenkin aamureippailija! :D Mukavasti se kyllä piristää, etenkin nyt kun aamut alkaa olla jo aivan valoisia. Kohta saa jo nauttia aamuauringosta! :)

 15. Jos Kölniin jossain vaiheessa päädyt, niin pistähä’v sit viestiä mulle! Olisi kiva tavata vaikkapa kahvin tai viinilasillisen parissa :) Ja jos vinkkejä Kölniin kaipaat, niin niitähän mun blogista löytyy ja lisää tulee aina säännöllisesti :) Itselläni on seuraavana tulossa Miamin matka huhtikuussa ja toukokuussa on jo varattu ulkosuomalaisten bloggajien tapaamispaikaksi Antwerpen! Kiinnostaisiko sinua tulla tapaamaan meitä Antwerpeniin? Brysselin reissusta olen alkanut nyt myös haaveilla, kun tajusin, että sinne pääse junalla parissa tunnissa kotoa!!! Ja hinta näytti olevan 19€/suunta, kun ennakkoon ostaa. Nyt kysyn vaan itseltäni, miksen ole jo käynyt siellä?!

  1. No noilla junahinnoilla ehdottomasti pikimmiten Brysseliin! :) Euroopassa tuntuu muutenkin olevan niin nopeaa ja helppoa liikkua junalla kaupungista ja maasta toiseen​, että hieman kateeksi käy. Pääsisihän täältä Köpiksestäkin junalla Saksaan, mutta käsittääkseni se ei ole kovinkaan edullista touhua… Olenkin jo lueskellut blogistasi vinkkejä Kölniin, ja varmasti käyn kaikki postaukset läpi kun Kölnin-reissu on varmaa. Ja sitten ilmoitan kyllä tulostani, sillä olisi kiva tavata! :) Bloggaajien tapaaminen kiinnostaisi myös – joko olette lyöneet lukkoon ajankohdan?

 16. Kiva lukea matkapostauksien lomaan myös sujuvista toimistohommista! Kööpenhaminasta varmasti näppärä matkustaa viikonlopuksikin vaikka mihinkä suuntaan. Bruggessa olen piipahtanut ja se oli todella kaunis kaupunki – menisin mielelläni uudestaan! Georgia on kohonnut myös omiin unelmiin…

  1. Totta, Köpiksestä pääsee lentäen kätevästi vaikka minne!​ Kohteita riittää ja kentälle pääsee nopeasti ja edullisesti julkisilla, niin ei sekään hankaloita lyhyille reissuille lähtemistä. En ymmärrä, miksi en ole aikaisemmin hyödyntänyt tätä viikonloppureissumahdollisuutta paremmin… Kiva kuulla, että tykkäsit Bruggesta :)

 17. Ihania suunnitelmia. Tätä kun lukee niin tulee kyllä väistämättä mieleen, että Euroopassa kaikki on niin ihanan lähellä. On ihan ikävä kaikkia näitä Euroopan kaupunkeja… no, ehkäpä mekin niihin vielä keretään.

  1. Totta, Euroopassa kaikki on mukavan lähellä. Olen ihmetellyt tässä, että miten en ole ennen tajunnut näitä lyhyitä viikonloppureissuja, sillä lentoja saa todella edullisesti ja Köpiksen lentokenttä on vain kymmenen kilometrin päässä. Pääsee helposti ja nopeasti minne vain! Mutta onhan teilläkin vaikka mitä mielenkiintoista siellä ja niiden paikkojen koluaminen kelpaisi kyllä minulle :)

 18. Täällä yksi, joka tykkää kolmen reissun jälkeenkin tylsäksi haukutusta Brysselistä. Kaupungissa on musta kivan rento tunnelma, se on hyvä ruoka- ja olutkaupunki, ja keskustan Grand Placen aukio on oikein kaunis. Bruggessakin tuli käytyä, mutta vaikka se on kaunis kuin karkki, vähän jäi ristiriitainen fiilis. Oli viikonloppu, kaupungin kadut täynnänsä turisteja ja kaikki oli jotenkin turismille pyhitettyä. En päässyt oikein fiiliksiin. Sen sijaan mikä Belgiasta jäi erityisesti kutkuttamaan, on Antwerpen. Jouduimme sinne vahingossa, sillä hotellimme oli ylibuukattu ja meidät kiikutettiin Antwerpeniin yöksi. Pikaisen kokemuksen perusteella, sinne vielä uudelleen. Tosin voisin lähteä kyllä Brysseliinkin…

  1. Mahtavaa kuulla, että tykkäät Brysselistä! Olen kieltämättä hieman yllätty​nyt kaupungin saamista lukuisista kehuista, mutta hyvä näin, sillä ensi kuussa on minun vuoro mennä ihastelemaan Grand Placea ja syömään hyvin :) Bruggeen ei näiden kommenttien vuoksi olekaan enää niin suurta hinkua, ja aionkin jättää sen tällä reissulla kokonaan väliin. Ehkä sitten seuraavalla Belgian-reissulla sinne :)

 19. Kannustan antamaan Brysselille mahdollisuuden! Erityisesti jos kaipaa sellaista rentoa hengailu-kaupunkilomaa :) Jos aikaa on pitkän viikonlopun verran, niin Bruggeenkin ehtii päiväretkelle, mutta minuun ei Brugge tehnyt oikein vaikusta, vaikka soma olikin.
  Bryssel on sen sijaan entinen kotikaupunki ja tosi sympaattinen ja täynnä upeita Art Deco rakennuksia. Grand Placen tarkastamisen jälkeen ehdottaisin käymään Magritte museossa ja sitten suuntaamaan Ixellesin kaupunginosaan (tai oma kaupunkinsahan se taitaa olla…), siellä esim. omatoiminen Art Deco kävelykierros on hyvää ajanvietettä. Sen lomassa voi istahtaa välipalaviinille ja piipahtaa vähän putiikkeihin. :)

  1. ​Rento hengailukaupunkiloma Art Deco -twistillä kuulostaa juuri siltä, mitä haluaisin!​ Kiitos vinkeistä, eiköhän nämä mene testiin :) Olen nimittäin nyt varannut huhtikuulle lennot Brysseliin, joten ihana kuulla, että Bryssel ei taidakaan olla niin tylsä kuin olen sen kuvitellut olevan! Aikomuksena onkin olla vain Brysselissä ja jättää Brugge seuraavaan kertaan, kun on taas pikareissu kyseessä.

 20. Täällä on myös pohdittu jäädääkkö ihanaan Amsterdamiin vai lähteäkö töiden perässä Englantiin! Hankala päätös. Loppuvuoden lomatkin taitaa melkein olla jo buukattu, mutta ehkä sinne viikonloppureissun tai pari jonnekin väliin vielä saisi ujutettua.. Pidetään sormet ristissä!

  1. ​Oijoi, sinullakin jänniä päätöksiä tehtävänä! :) Sekä Amsterdam että Englanti kuulostaa molemmat kivoilta vaihtoehdoilta. Tsemppiä päätöksen tekoon :)​ Ja mahtavaa, että sinulla on jo loppuvuodenkin reissut lähestulkoon varattuna, joten on mitä odottaa!

 21. Meillä on nyt vähän samankaltainen tilanne, arvotaan että jäätäiskö Melbourneen vai muutettaisko Sydneyyn työmahdollisuuksien perässä. Kauheeta tää epätietoisuus ja meidän kohdalla kyvyttömyys tehdä päätöksiä :)

  Kreikka on miullekin semmoinen paikka, mihin haluan aina uudestaan. Meidän reissut taitaa suuntautua tänä vuonna Australian lisäksi Kaakkois-Aasiaan ja jee, Suomeen viimeinkin!

  1. Muutot kaupunkien ja maiden välillä on sen verran isoja päätöksiä, että niitä kannattaa kyllä miettiä monelta kantilta. Toivottavasti palaset loksahtaa teilläkin paikoilleen, ja teette hyvän päätöksen muuton suhteen. Eihän se Sydneykään taida olla kovin huono paikka asua… :) ​Mahtavaa, että pääsette käymään tänä vuonna Suomessa!! :) ​

 22. Onneksi olkoon uudesta työpaikasta! Tällä hetkellä meidän matkailut on todella vähissä kun säästetään Suomeen muuttoa varten. Mennään kyllä Suomeen ensi kuussa, joten sitä odotan. Kaikki nuo kaupunkilomat kyllä sopisi mulle… :)

  1. ​Kiitos Katja! Oletko kenties PINGiin tulossa Suomessa käydessäsi? Kohta on teilläkin nämä kaikki ihanat Euroopan kohteet lyhyen lentomatkan päässä! :)

 23. Meillä on aivan samat aikataulut sun kanssa: täälläkin mennään nukkumaan klo 21 ja herätyskello soi 5-5.15 aamulla, sillä töissä pitää olla 7:ltä. Tai “pitää ja pitää”; itsepähän pyysin tällaista aikataulua. Joudun kulkemaan töihin autolla ja totesin pääseväni töihin ja sieltä kotia n.varttia nopeammin en lähde siihen perus 8-9 töihin menevien ruuhkaan kökkimään! Välillä nämä aamut tekee kyllä tiukkaa. Voisipa itsekin pyöräillä töihin, se on varmaan aika virkistävää!

  Mullakin on kahdelle seuraavalla viikonlopulle ekat pe-su reissut varattu sitten tässä työssä aloittamisen (pian tulee 4kk täyteen).. Saas nähdä mitkä fiilikset su-iltana/ma-aamuna. Onko ihan väsähtänyt ja levon tarpeessa vai vaan onnellinen, että tuli tungettua minireissu pariin vapaapäivään :D

  1. ​Minä olin Lontoosta kotiuduttuani sunnuntai-iltana aivan poikki, mutta ihme kyllä maanantaiaamuna virtaa riitti vaikka olikin yöunet jääneet vähäiseksi. Kai se oli se energia, mitä tuollainen minireissu antoi, vaikka lepääminen jäikin vähemmälle. Toivottavasti näin käy sinullakin, eikä maanantaiaamuna kaduta :D
   Kiva juttu, että pystyit valitsemaan itse, että menet aikaisemmin töihin. Mulla kun ei vaihtoehtoja ollut, mutta yllättäen aika kivuttomasti tämä ysiltä nukkumaan ja viideltä herätys on luonnistunut. Vaikka yleensä inhoan aikaisia aamuherätyksiä​, tuntuu nyt työpäivien menevän paljon nopeammin kuin edellisessä 10-18 -työssä, ja sekös on mukavaa :) Aamuviittä aikaisemmin en kuitenkaan suostu heräämään, ja jos en pyöräilisi, olisi pakko: nyt työmatkaan menee puoli tuntia, mutta julkisilla 50 minuuttia. Joten saan liikuntaa ja säästän aikaa :)

 24. Voi minua kiinnostaisi nuo sinun kaikki vaihtoehdot! :D sehän se vähän on että sitähän voisi mennä vaikka minne jos se ei olisi ajasta ja rahasta kiinni. Minun kevään tämän kevään ja kesän ainoa lukkoon lyöty suunnitelma on tyttöjen matka Barcelonaan toukokuussa. Minua kiinnostaisi hirveästi lähteä tällä hetkellä lähetä Irlantiin ja Amsterdamiin. Lissabon kiinnostaisi myös Pohjois-Italiasta puhumattakaan. Uusin innostuksen kohteeni on Bukarest, joka kiinnostaisi erittäin paljon! Kesällä haluaisin lähteä road-tripille Pohjois-Norjaan. Nämä nyt ovat tällaisia haaveita, enkä kyllä usko että kovinkaan moni toteutuu ainakaan tänä vuonna :)

  1. Kun on rahasta ja ajasta kiinni, niin pitää valita kohteet edullisuuden ja lyhyiden lentojen perusteella :) Mutta onneksi Eurooppa on täynnä mielenkiintoisia paikkoja!
   Aina saa haaveilla, eihän sitä koskaan tiedä milloin unelmat sitten toteutuu. Haaveilu kun yleensä kuitenkin edesauttaa toteutumista :)

 25. Ohessa juttua Bruggesta. Oltiin jokunen vuosi siellä Brysselistä päiväreissulla. Ihastuin kovin paikkaan. https://matkallalahelletaikauas.wordpress.com/category/maat-ja-kohteet/belgia/brugge-belgia/
  Kivoja suunnitelmia. Viikonloppumatkat ovat ihania irtiottoja. Meillä sellaisia keväällä on pari ja toinen Vilnaan.
  Samiksia taidetaan olla siinäkin, että me olemme tekemässä kierroksen, missä yksi maa on Kroatia. Mukavia reissuhetkiä ja toimistohommia!

  1. ​Kiitos linkistä! Pitää tutustua sinun postauksiin viikonloppuna ihan ajan kanssa :)​ Varmastikin blogiisi on tulossa sitten Vilnastakin juttuja reissunne jälkeen, niin nekin kyllä luen sitten omaa mahdollista reissuani suunnitellessa! Ja Kroatiasta myös! Taidan siis laittaa blogisi kirjanmerkkeihin :D

 26. Jos Garda kiehtoo niin sinne pääsee myös junalla (tai bussilla) esim. Peschiera del Garda ja Desenzano del Garda on kaksi juna-asemaa, joista pääsee jatkamalla bussilla myös muihin Gardan kyliin

  1. Kiitos tiedosta! Katselinkin jo pikaisesti juna/bussilippuja Milanosta ja Malpensasta Gardalle, ja nuo asemien nimet olivat hieman hämääviä kun en tajunnut, että ne olivat tietenkin eri paikkoja. Hyvä tietää, että bussilla pääsee liikkumaan kylien välillä!

 27. Kivat suunnitelmat. Olen käynyt Bruggessa parikin kertaa ja kohteessa on ketjukauppoja mutta myös perinteisiä suklaakauppoja ja pitsipuoteja. Mukulakivikadut ja vihreä puisto. Kaupunki on aika jännän näköinen etenkin illalla! brittituristit tulevat bussilasteittain Belgiaan Englannista. Niin jos vielä menet uudestaan Lontooseen sieltä pääsisi kivoihin rantakaupunkeihin kesällä, esim. Brighton tai Bournemouth, joissa on pikkupalmuja tai palmuliljoiksi niitä kai sanotaan. Kölnistä oon tykännyt ja se on itseasiassa yksi suosikkini Saksasta! :) siellä on vihreää ja näkemisen arvoiset Rheinin jokimaisemat, mahdollisuus myös jokiristeilyihin. Kölniin olisin mennyt uudestaankin kun Saksassa olin mutta en ollut valmis maksamaan junalipusta 300e, jostain syystä junalippujen hintoja on kallistettu Saksassa ja Kölnin bussiasemakin siirretty lentokentälle. Kölnissä oli myös aika paljon kauppoja, vaatekauppoja ja edullisia liikkeitä kuten Müller ja Rossmann. Tanskastahan pääsisit myös bussilla tai junalla Flensburgiin, jossa on myös edullisia liikkeitä ja ainakin jonkun verran nähtävää

  1. ​Kiitos Susanna, tässähän oli paljon hyödyllistä tietoa :) Kesällä voisikin mennä Lontoon sijasta johonkin​ Englannin rantakohteista. Poikaystävä ei innostunut ehdotuksestani lähteä Lontooseen yhdessä kun hän mieluummin matkustaa rauhallisimpiin paikkoihin, joten joku pieni rantapaikka voisi olla oikein passeli – jos ei sitten mainitsemasi Brighton ja Bournemouth.
   Kiva juttu, että tykkäät Kölnistä! Mulla on sellainen fiilis, että minäkin saattaisin siitä pitää, ja siksi haluaisinkin käydä siellä :) Tanskasta tosiaan pääsisi lentämättäkin Saksaan, mutta kun junaliput täällä on niin kalliit, että lentäminen tulee usein halvemmaksi. Mutta eihän noihin Pohjois-Saksan kohteisiin lentämällä pääsisikään, mutta siis jos menisi muualle Saksaan :D

 28. Mä olin muutama vuosi sitten Belgian kesälomalla. Hotelli oli Brysselissä eikä sekään mun mielestä nyt ihan tylsä paikka ole pariksi päiväksi, joskin mä ehkä suhtaudun siihen kaupunkiin enemmän lämmöllä, koska aikoinaan tein ensimmäiset työmatkani sinne ja sitten usein jäätiin sinne pitkäksi viikonlopuksi.
  Brugge on kauniina päivänä oikein kiva paikka, jossa kyllä riittää nähtävää ja tekemistä pariksi päiväksi (rauhallisella tempolla 😊) ja sitten paikalliset ystävät veivät mut Gentiin (ihan ok)
  Ja Bruggesta eteenpäin merenrannalle siihen kaupunkiin, jonka nimeä en millän muusta.
  Leuvenissa olen kauan sitten ollut koulutuksessa ja vanha keskusta oli ihan kiva. Mä melkein tykkäsin eniten Antwerpenista, joskin sinne vierailusta on yöi 10 v. Siskoni tosin oli siellä pari vuotta sitten ja suositteli mulle siellä uudelleen vierailua. Sinne pääsee esim bussilla suoraan Brysselin lentokentältä.

  1. ​Hyvä kuulla, että Bryssel ei ​mielestäsi ole tylsä paikka, vaan siellä voi helposti viettää pari päivää. Ehkä minä sittenkin viettäisin siellä koko viikonlopun, ja jättäisi muut Belgian kohteet seuraavaan (ja pidempään) kertaan. Käymisen arvoisia kohteita kun Belgiassa näyttää olevan useampia :) Bruggellekin voisi antaa muutaman päivän, niin voisi samalla reissulla käydä rantakohteessakin! Kiitos vinkeistä :)

 29. Kävin Brysselissä viikonloppulomalla kuutisen vuotta sitten. Kaupungista on jäänyt mieleen komea aukio mahtipontisine rakennuksineen, aivan sairaan hyvät ranskalaiset, joita myytiin vähän joka paikassa, mutta parhaat sai keskustan ulkopuolelta yhdestä pienestä vanhasta kioskista, jonka nimeä en tietenkään muista, ja ihana ihana kuubalainen salsapaikka, jossa ystäväni kanssa kumottiin mojitoja ja tanssittiin. Käytiin myös Bruggessä, joka oli ihan kiva symppis kaupunki. Kanaaliajelu tehtiin siellä ainakin. Suosittelen parin yön visiitiksi Belgiaa, vaikka kivempiakin paikkoja toki on.

  1. ​Viikonloppusi Brysselissä kuulostaa oikein kivalta! Etenkin kuubalainen baari, mojitot ja salsa… Katsoin eilen lentoja, ja huhtikuussa voisi saada meno-paluun jopa kolmella kympillä! Jos ​hinnat eivät ole ehtineet jo kovin paljoa muuttua, taidan napata ne pikimmiten :) En ole koskaan käynyt Belgiassa, mutta eiköhän ainakin alkuun riitä pari päivää Bryssel-Brugge -akselilla. Jos satun ihastumaan maahan, niin seuraavalla kerralla sitten pidempi reissu :)

 30. Kesän reissut ovat vasta hahmotelmia, mitään ei ole vielä(kään) varattuna – vaikka yleensä olemme melko suunnitelmallisia.
  Kesäkuulle olen miettinyt lentoa Edinburghiin ja sieltä eteenpäin Isle of Skylle ja ehkä Glasgowhin.
  Heinäkuussa voisi tehdä matkan länsirannikolle, Merenkurkkuun ja Ouluun, mutta sekin on vielä suunnittelematta sen tarkemmin.

  1. ​Kivalta kuulostavat teidän matkahahmotelmat! Etenkin Skotlanti kiinnostaisi minuakin, joten jos sinne menette, jään odottamaan teidän reissuraportteja :)​

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *