Ihastuttava majoitus Italian Luccassa: Il Ramingo B&B

Mikä onni onkaan se, kun on onnistunut varaamaan täydellisen majoituksen, ja vielä pikkurahalla! Näin kävi minulle Luccan majoituksen kanssa, enkä tiedä onko yhtä hyvää onnenpotkua majoitusten kanssa aikaisemmin käynytkään. Edullisesti kun harvoin saa täydellistä, ja budjettimatkaillessa yleensä joutuu ensimmäisenä antamaan periksi majoituksen laadussa.

Olin päättänyt, että hostellissa en haluaisi enää yöpyä tällä reissulla, mutta Luccan suhteellisen korkeat hotellien hinnat saivat minut klikkaamaan Hostelworld.com -sivuston auki. Ja lähes heti löysin ilmoituksen bed & breakfast -paikasta, joka olikin hostellidormien jälkeen Luccan edullisin vaihtoehto. Vain 35 euroa yöltä, ja kuvat nähtyäni valinta oli helppo. Tuonne!

image

Il Ramingo B&B:n sijainti on hieman syrjässä, eikä muurien sisäpuolella niin kuin olin majoitukseni halunnut olevan, mutta noin kymmenen minuutin kävely paikallisten asuinalueen läpi ei ollut matka eikä mikään. Etenkään, kun perillä odotti ihana italialainen villa puutarhoineen, ja iloisesti tervehtivä paikan omistaja Sabrina.

Yhden hengen huoneeni oli pieni, mutta ah, niin kodikas. Ilmastointia huoneessa ei ollut, mutta ikkunaluukut olivat kiinni estämässä kuumien auringonsäteiden pääsyn huoneeseen, ja tarvittaessa viilennystä olisi antanut tuuletin – jota en kuitenkaan tarvinnut lainkaan edes kesäkuun lopun helteessä.

image

image

image

Suuren omakotitalon alakerrassa asuvat Sabrinan vanhemmat, ja yläkerta on kokonaisuudessaan vieraiden käytössä. Vain kolmen vierashuoneen lisäksi majataloon kuuluu olohuone, keittiö (ja vapaassa käytössä oleva espressokone!), kaikkien asukkaiden kesken jaettu suuri kylpyhuone ja parveke.

Kaikki oli niin kodikasta, söpöä ja putipuhdasta. Valmistin itselleni espresson ja istuin parvekkeelle kukkien sekaan – ja nautin. Il Ramingo on mahtava paikka väsyneen reissaajan levähtää, ja tämä hetki kaikkinensa oli täydellinen. Juuri sillä hetkellä en olisi halunnut olla missään muualla kuin siinä toscanalaisessa pikkukylässä, kodikkaan talon pienellä parvekkeella siemailemassa hyvää espressoa.

image

image

image

image

Kierreltyäni päivän Luccan kapeita katuja, uni tuli helposti ja nukuin sikeästi seuraavaan aamuun. Huonehintaan kuuluva aamiainen oli katettu olohuoneeseen ja sain syödä sen rauhassa yksin. Aamupala oli simppeli, mutta minulle aivan riittävä: leipää, muroja, jogurttia, hedelmiä. Aamukahvin ja palasen porkkanakakkua nautin parvekkeella lintujen aamulaulantaa kuunnellen.

Olisin voinut jäädä Luccaan pidemmäksi aikaa ihan vain tämän ihanan majoituksen vuoksi, mutta vierailuni oli kuitenkin vain yhden yön mittainen ja iltapäivällä oli jo aika jatkaa matkaa. Mutta Luccaan palaan vielä – ja aion silloinkin yöpyä ihanassa Il Ramingossa.

Lue myös: Viisi vinkkiä Italian Luccaan

4 comments
  1. Moikka, tosi kiva lukea sun seikkailuista ja eksyin tänne etsiessäni tietoa Luccan kaupungista jonne haluaisin mieheni viedä ensi vuoden syksynä! Olisi vielä paljon kysyttävää, jätän sähköposti osoitteen jos millään ehtisit vastailemaan! :)
    T: ensikertaa ulkomaille 2018

  2. Yövyimme tuolla samassa paikassa toukokuussa 2014. Ihastuin majataloon saman tien. Tekisi melkein mieli palata Luccaan ihan vain tuon BnB:n takia :)

    1. Eikä, aika sattuma että te olitte samassa paikassa! :) Ja olen samaa mieltä, että tekisi melkein mieli palata Luccaan vain yöpyäkseni tuolla taas :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *