Majestic – meksikolainen ravintola Haniassa

Kreikan pitkän koronasulun aiheuttaman ravintolakadon keskellä on Haniaan ilmestynyt onneksi muutamia uusia ravintoloita. Yksi mielenkiintoisimmista ravintolauutuuksista on meksikolainen ravintola Majestic Hanian venetsialaisessa satamassa. Tuulahdus Meksikosta Hanian vanhan sataman sydämessä – kuten ravintola itse kuvailee.

Monille lomailijoille hyvä kreikkalainen ruoka on toki osa kauan odotettua lomaa, mutta uskon, että muun muassa tacoja ja quesadilloja tarjoava Majestic löytää asiakkaita paikallisten lisäksi myös lomailijoista. Sillä kukapa ei rakastaisi hyvää meksikolaista ruokaa!

Majestic meksikolainen ravintola, Hania Majestic meksikolainen ravintola, Hania

Majesticin terassille astuessa ei jää epäselväksi, minkä maan tunnelmaa ravintolassa jäljitellään: värikkäät tuolit, tekopalmut ja pöydillä olevat pienet kaktukset ovat samaa tyyliä kuin missä tahansa meksikolaisessa ravintolassa. Ravintolan terassilta avautuu näkymä Hanian sataman värikkäisiin taloihin, jotka ovat kuin luotu jatkamaan Majesticin väriloistoa.

Majestic ei ole vain meksikolainen ravintola, vaan myös cocktail-baari. Meksikolaisuus näkyy drinkkilistalla kattavana margarita-valikoimana, mutta muitakin juomasekoituksia listalla on (plussaa vähäalkoholisista cocktaileista!). Viinit ovat pääosin Espanjasta (mikä lienee hyvä asia – Meksiko kun ei ole tunnettu viineistään), kuten myös osa oluista. Mutta meksikolaista Coronaa täältä tietenkin saa.

Majestic meksikolainen ravintola, Hania Quesadilla

Majesticin ruokalaistalla on niin tacoja, burritoja, fajitaksia ja quesadilloja, mutta myös burgerin tai ribsien ystäville löytyy listalta syötävää. Annokset eivät ole suuren suuria, mutta makua niissä riittää.

Pienet annokset ovat mielestäni vain hyvä asia: on mielekkäämpää tilata ruokaseuralaisen kanssa useampi annos ja jakaa ne, kuin syödä yksi suuri annos. Pienten annoskokojen vuoksi voin myös kuvitella tulevani Majesticiin pienelle huikopalalle ja pitämään taukoa esimerkiksi ostosten teon lomassa: kaksi tacoa ja raikkaan kirpeä margarita piristävät kuumana shoppailupäivänä varmasti.

Majestic Mexican cuisine & Cocktail bar
Avoinna joka päivä klo 13 alkaen
Sijainti: Hanian vanha satama, lähellä suihkulähdettä
Sijainti kartalla

Tämä postaus on osa Kreetan kesäkalenteria 2021. Kesäkuun ajan kesäkalenterin luukuista paljastuu vinkkejä ympäri Kreetaa: toisinaan patikoidaan upeissa maisemissa, toisinaan rentoudutaan rannalla tai käydään retkillä – ja tietenkin herkutellaan ravintoloissa! Kaikki kesäkalenterin luukut voit nähdä täällä.
2 comments
 1. Kiitos vihjeestä! Täällä kun asuu suurimman osan vuotta, kaipaa joskus muutakin kuin kreetalaista/kreikkalaista ruokaa, niin hyvää kuin se onkin.

  1. Kun aloimme käymään Kreetalla ei kunnon punaviiniä tuntunut saavan kuin Agia Triadan luostarista.Hyvää valkoviiniä
   sai monesta paikkaa.Vieläkin saarta kiertäessä on pienissä kylissä helpompi saada hyvää valkoviiniä kuin punaviinä.
   Vatolakkoksen kylän viinitilalta sai mielestäni hyvää punaviiniä,samoin Anoskelin kylän tilalta.Valkoviini on Anoskelin
   kylässä tosi ihanaa.Hotellimme Nektar Beach ostaa läheltä Kissamosta olevalta viinitilalta viininsä ja siellä valkoviini on
   minun makuuni parempaa kuin punaviini.Kyllä viini Kreetalla on 1990 luvulta parantunut ja on tullut monta uutta hyvää
   viinitilaa.90 luvulla ei pieniä olutpanimoitakaan ollut kuin yksi Retimnonissa. Myös Milian metohikylässä on kohtuun
   hyvä oma viini.Jos jumala suo olemme tulossa Kreetalle 11.7.21 Ja taas Nektar Beachiin.Kuudes yritystänävuonna.
   Kiitos kirjoituksista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *