Maiami on värikäs ravintolauutuus Hanian Koum Kapissa

Kun kuulen, että Hanian ravintolatarjontaan on tullut uusi ravintola, on sitä tietenkin käytävä testaamassa mitä pikimmiten – etenkin, jos ravintola tarjoaa muuta kuin kreikkalaista ruokaa, sillä hyviä krekuravintoloita on saari jo pullollaan. Yksi Hanian uusista mielenkiintoisista ravintoloista on Maiami, joka avautui puolisen vuotta sitten paikallisten suosiossa olevalle Koump Kapin rannalle.

Ennen kuin kerron tarkemmin piristävän värikkäästä Maiamista, sanon muutaman sanan Koump Kapista teille, joille tämä alue on jäänyt Haniasta vieraaksi. Koum Kapi sijaitsee vain kivenheiton verran vanhastakaupungista itään, ja sen rantakatu on suosittu paikka voltailla (= rentoa kävelyä kavereiden kanssa) tai käydä kahvilla jossakin lukuisista kahviloista.

Koum Kapi, Hania Koum Kapi, Hania

Koum Kapissa on pikkuinen uima-ranta, joka on aikoinaan ollut Hanian suosituimpia rantoja, mutta sittemmin uiminen kiellettiin veden likaisuuden vuoksi. Nykyään uiminen on taas sallittua, mutta monet paikalliset eivät vieläkään luota rannan veden puhtauteen, vaan menevät ennemmin uimaan vaikkapa läheisiin kivikkoisiin ja kirkasvetisiin poukamiin.

Koum Kapin ranta onkin hyvin pieni ja jokseenkin ikävä, joten uintireissulle ei Koum Kapiin mielestäni kannatakaan suunnata, vaan tänne kannattaa ennemminkin tulla paikallisten sekaan kahvittelemaan – tai syömään Maiamiin!

Maiami, Hania Maiami, Hania Maiami, Hania

Maiami on värikkyydessään riemastuttava poikkeus trendikkääseen boho-sisustukseen ja perinteiseen kreikkalaisen tavernan tummaan tunkkaisuuteen. Ravintolan kirkkaansiniset tuolit, punaisin huulin koristellut lautaset ja talvi-iltoina lämmittävä vihreä takka saavat väkisinkin mielen hyvälle tuulelle jo ennen ensimmäistäkään herkullista suupalaa.

Maiami ei todellakaan ole vain hauska ja railakas ulkokuori, vaan ravintolan ruoka on vielä herkullisempaa kuin leikkisä interiööri antaa olettaa. Maiamin ruoka on brasserie-tyyliin konstailematonta ja ruokalista on suppea (aina hyvä merkki!), joten Maiami sopii mainiosti lounaspaikaksi tai huolettoman illallisen viettoon.

Maiami, Hania Maiami, Hania

Ensimmäisellä testikäynnillämme tilaamme lounaskumppanini kanssa alkuun paahdettua pitaleipää valkosipulivoilla, ja pääruoaksi jaamme juicy pulled pork sandwichin ja annoksen kanaa, parsakaalia ja persialaista riisiä. Ruokajuomaksi valitsen lasillisen kuumaan kesäpäivään mainiosti sopivaa roséta.

Koska Maiamin puikoissa pyörii kreetalaiseen viiniperheeseen kuuluva taiteilija Alexandra Manousakis, on ravintolan viinilistalla viinejä vain Manousakisin omalta viinitilalta. Alexandra näkyy Maiamissa myös siinä, että ravintolan yhteydessä on taidestudio ja Alexandran suunnittelemaa keramiikkaa myyvä boutique.

Lounaskaverini ei ole erityisemmin nyhtöpossun ystävä, mutta tämä ensisilmäyksellä vaatimattomalta näyttänyt täytetty leipä vie hänenkin kielen mennessään. Jopa leivän seurana tulleet kotitekoiset ranskalaiset saavat hehkutusta ihmiseltä, joka ei koskaan syö ranskalaisia. Myös kana-annos osoittautuu napakympiksi tarjoten Kreetalle epätavallisen makuelämyksen mausteisine kastikkeineen.

Maiami, Hania Maiami, Hania Maiami, Hania

Jälkiruoalle ei ole enää vatsassani tilaa, mutta pyydän kotiinviemisiksi palan newyorkilaista juustokakkua. Laskun kanssa saamme pöytään pullollisen Manousakisin tsikoudiaa ja maapähkinävoilla maustettua mosaikoa. Mietin, ovatkohan pulled pork, maapähkinävoi ja New Yorkin juustokakku muistoja Alexandran Yhdysvalloissa viettämästään nuoruudesta?

Siihen voisi viitata myös ravintolan hassusti kirjoitettu nimi Maiami, mutta tarina ravintolan nimen takaa paljastuukin muuksi kuin väärinkirjoitetuksi Miamiksi: Maiami oli alkuperäinen nimi art deco -tyyliselle rakennukselle, johon ravintola on perustettu, ja ravintola halusi muistaa rakennuksen historiaa käyttämällä samaa nimeä.

Mutta art deco ja Miami kuuluvat toki yhteen, joten ehkä Maiami todellakin tarkoittaa Miamia… Oli niin tai näin, suosittelen testaamaan tämän Hanian värikkään ja herkullisen ravintolauutuuden!

Maiami
Koum Kapi, Hania
Sijainti kartalla

Tämä postaus on osa Kreetan kesäkalenteria 2022. Kesäkuun ajan kesäkalenterin luukuista paljastuu vinkkejä ympäri Kreetaa: toisinaan patikoidaan upeissa maisemissa, toisinaan rentoudutaan rannalla tai käydään retkillä – ja tietenkin herkutellaan ravintoloissa! Kaikki kesäkalenterin luukut voit nähdä täällä.
1 comment
  1. Hei!
    Kylläpä on värikkään näköinen paikka!
    Täytynee testata.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *