Loppuvuoden reissut vievät kylmään ja lämpimään

Vaikka olemmekin asettuneet Kreetalle vähintäänkin vuoden loppuun asti, ei se kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö välillä voisi käydä vähän muuallakin. Kuten jo elokuun alussa reissuun lähtiessämme vihjaisin, oli joulunviettopaikkaa jo hieman suunniteltu. Tiesin toki, että matkalla ehtisi tapahtua vaikka mitä ja montaa kuukautta aikaisemmin tehdyt suunnitelmatkin ehtisivät muuttua moneen otteeseen, mutta toivoin, että joulun suunnitelmat pitäisivät. Ja nyt, kun vuoden viimeiset lennot on varattu, uskallan sanoa sen ääneen: loppuvuoden reissut vievät minut muutamiin suosikkipaikkoihini – ja sekä kylmään että lämpimään!

Nerja, Andalucia

Malaga, Andalucia

Kööpenhamina

Kööpenhamina

Paluu Kööpenhaminaan!

Kyllä: joulukuussa on aika palata hetkeksi kaupunkiin, josta lähdimme elokuun alussa autolla kohti suurta seikkailua. Nyt kylläkin palaamme reissultamme lähtöpisteeseen lentäen, ja auto saa jäädä Kreetalle odottamaan meitä takaisin.

Paluu on todella lyhyt, sillä vietämme Köpiksessä vain muutaman päivän, mutta odotan noita päiviä vähintäänkin yhtä innoissani kuin joulukuun varsinaista lomareissua. Asuttuani kolme vuotta tässä Pohjoismaiden ihanimmassa pääkaupungissa tuntuu aivan siltä, että olen palaamassa hetkeksi kotiin – vaikkakin sellaiseen kotiin, jossa on toki kiva käydä, mutta jossa en ainakaan tällä hetkellä halua asua.

Todennäköisesti noina päivinä emme tule tekemään kovinkaan paljoa, kunhan vain tapaamme sukulaisia, vaihdamme kuulumisia ja nautimme tanskalaisista herkuista. Ja luultavasti kauhistelemme kylmää ja märkää talvisäätä ja kaipaamme takaisin lämpimämmille leveyksille… Mutta onhan meille sitä aurinkoakin joulukuussa luvassa – siis jos reissun pääkohteessa Espanjassa säät suosivat!

Malagan järvialue, Andalucia

Competa, Andalucia

Competa, Andalucia

Ronda, Andalucia

Paluu Andalusiaan!

Muistatteko vielä, kuinka paljon kehuin Etelä-Espanjaa käydessäni siellä viime vuonna? Vannoin palaavani Andalusian ihaniin maisemiin, ja nyt on sen aika, sillä tarkoituksenamme on viettää siellä joulu. Tarkkoja suunnitelmia ei tuolle viikolle vielä ole, mutta toivon mukaan pääsen taas käymään sydämeni vieneessä Granadassa ja ihastuttavassa Rondassa – ja ehkäpä tällä kertaa onnistuu Caminito del Reyn kävely, kun se viime kerralla jäi harmittavasti tekemättä. Hieman myös haaveilen Gibraltarilla käymisestä…

Espanjasta lennämme takaisin Kööpenhaminaan uuden vuoden viettoon, ja vuoden ensimmäisenä päivänä onkin sitten aika palata takaisin Kreetalle.

Ennen tätä parin viikon mittaista joulureissua ehdimme tietenkin kiertää Kreetaa ristiin rastiin; käydä vanhoissa tutuissa paikoissa ja löytää uusia helmiä. Kreeta-juttuja onkin tulossa blogiin lisää aivan varmasti, mutta onhan noista aikaisemmistakin reissuista vielä tarinoita kerrottavana.

Kannattaa siis pysyä matkassa mukana!
Seuraa blogia Instagramissa | Blogit.fi:ssä | Facebookissa


8 comments
  1. Siellä tosiaankin on niin paljon kaikkea, että ei taida viikko riittää yhtään mihinkään. Kun pitäisi nähdä uusia paikkoja, mutta haluaisi käydä myös niissä jo viime reissulla upeiksi koetuissa paikoissa uudestaan…

 1. No kun vuotta ei ole enää kuin kuukausi jäljellä niin siinähän niitä reissuja sitten jo onkin. Vähän olen kade tuosta Andalusiasta ;) Ja jään odottelemaan lisää postauksia Kreetalta siitä millaista siellä on talvella.

  1. Joo, kyllä tässä reissussa on ihan riittävästi loppuvuodelle :D Kreetasta on varmasti tulossa juttua ihan kyllästymiseen asti (no, toivottavasti ei sentään ihan niin paljoa)!

 2. Oioi, Andalusia on ihana! Jos ette ole vielä käyneet Sevillassa, kannattaa ehdottomasti antaa sille pari päivää matka-ajasta! Asuin siellä yhden syksyn muutama vuosi sitten ja rakastan sitä kaupunkia, etenkin joulun aikaan varmasti ihanan tunnelmallinen. :)

  1. En ole Sevillassa käynyt, mutta saattaa tiukan aikataulun vuoksi jäädä tälläkin kertaa väliin :( Mutta joskun on kyllä sinnekin päästävä, sillä olen kuullut siitä niin paljon hyvää!

 3. Kivat suunnitelmat, kelpaisi minullekin! Jouluinen Kööpenhamina muutama vuosi sitten oli satumainen ja nytkin katselin sinne tarjouslentoja joulunalusviikolle, mutta ei oikein aikataulut passanneet, harmi!

  1. Voi harmi, että ei tänä vuonna onnistunut Köpiksen-joulureissu! Viime vuonna olin hieman pettynyt kaupungin joulumarkkinatarjontaan, mutta Tivoli pelasti tilanteen. Se on aina vaan niin ihana joulun aikaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *