Näin kierrät Lontoon nähtävyydet yhdessä päivässä

Onko mahdollista nähdä Lontoon nähtävyydet päivässä?

Jos olet menossa Lontooseen vain päivän tai parin reissulle, mutta haluat nähdä siinä ajassa mahdollisimman paljon, kannattaa lukea tämä juttu huolellisesti. Tässä postauksessa nimittäin kerron kuinka ensikertalainen saa Lontoosta mahdollisimma paljon irti – vain yhdessä päivässä.

Laita hyvät lenkkarit jalkaan, lataa kännykään offline-tilassa toimiva kartta, ota kamera mukaan ja unohda metrot: tunneleissa kun ei näe yhtään mitään, joten suosittelen liikkumaan maan päällä. Ja mielellään kävellen, sillä niin saat parhaiten käsityksen uudesta paikasta ja näet mitä kaikkea mielenkiintoista on myös turisteja parveilevien nähtävyyksien välillä.

Tämä reitti on yhteensä noin 16 kilometriä, mutta koska nähtävyyksillä tulee varmasti otettua jonkun verran ylimääräisiä askeleita, on päivän kävelymäärä vähintään 17 kilometriä. Ja voin sanoa, että päivän päätteeksi tiedät kävelleesi!

Mutta ennen turistikierroksen alkua muutama sananen Lutonin lentokentältä Lontooseen siirtymisestä, sekä käyttämästäni majoituksesta.

image

image

image

Kuinka päästä Lutonin kentältä Lontooseen?

Lutonin lentoasema (LTN) sijaitsee noin 50 kilometriä Lontoosta pohjoiseen, joten taksilla ei sitä väliä viitsi ihan kulkea – ainakaan budjettimatkalla ollessa. Mutta onneksi julkisilla Lontooseen siirtyminen on helppoa, eikä edes kovin kallista.

Bussilla matka taittuu edullisimmin (ajankohdasta riippuen n. 8-11 £ / n. 9-13 €), mutta matka Victorian bussiasemalle kestää linja-autokyydillä yli tunnin. Junalla Lontooseen voi päästä jopa alle puolessa tunnissa, mutta siitä joutuukin sitten maksamaan hieman enemmän (ajankohdasta riippuen n. 12-16 £ / n. 14-18 €).

Junalla kulkiessa kannattaa huomioida se, että juna-asema ei ole lentokentällä, vaan Luton Airport Parkway -asemalle on noin 10 minuutin shuttle-bussikyyti. Junalipun lähtöpaikka tulee kuitenkin olla Lutonin lentoasema tai muuten se ei oikeuta shuttle-bussiin ja bussin ovella tullaan perimään lisämaksu.

Sekä bussi- että junalippujen hinnat ja aikataulut kannattaa tarkistaa täältä.

image

image

imageUpea St Pancrasin asema

King’s Cross ja Keystone House Hostel

Lontoota sen enempää tuntematta valitsin majapaikkani King’s Crossin alueelta, sillä juna lentokentältä pysähtyi St Pancrasin asemalla ja sen lähistöllä on kattava valikoima budjettimatkaajille sopivia hostelleja. Koska olin päättänyt lähteä Lontooseen vain parin päivän varoitusajalla, olivat monet hostellit jo varattu täyteen, tai niissä oli miniminä kahden yön varaus.

Koska olin Lontoossa vain yhden yön, valitsin hostellini vain ja ainoastaan sijainnin ja yhden yön varausmahdollisuuden perusteella, joten majapaikakseni valikoitui Keystone House Hostel vain parin minuutin kävelymatkan päässä St Pancrasin ja King’s Crossin asemilta.

Hostellista ei ole juuri mitään sanottavaa yhden yön perusteella, mutta tuskinpa siellä kauempaa olisinkaan viihtynyt. Jos sinulle riittää hyvä sänky, eikä ulkoa kuuluva melu ja seinien homeraidat haittaa, voi tämä olla sinulle sopiva majoitus. Plussaa annan sijainnista ja hintaan kuuluvasta aamiaisesta – ja etenkin siitä, että ystävällisen vastaanottovirkailijan ansiosta sain aamiaisen jo tuloaamuna!

Kello oli kymmenen aamulla kun olin nauttinut aamiaiseksi kulhollisen muroja ja jättänyt laukkuni säilöön, ja oli vihdoin aika aloittaa Lontooseen tutustuminen.

image

image

image

1. St Paulin katedraali ja City

Päivän turistikierros alkaa kävellen King’s Crossilta St Paulin katedraalille. Matkan pituus on kolmisen kilometriä, eikä matkalla ole juurikaan mitään erikoista nähtävää, joten halutessaan kierroksen voi aloittaa saapumalla St Paulin asemalle metrolla.

Cityssä sijaitsevassa St Paulin katedraalissa on vietetty muun muassa Winston Churchillin ja Margaret Thatcherin hautajaisia, ja prinssi Charles ja Diana on vihitty täällä. Pääsymaksu katedraalin sisälle on hintava: 18 £ eli lähes 21 euroa. Lue lisätietoa katedraalissa vierailusta täältä.

Lauantaiaamuna Cityn kadut olivan katedraalin ympäristöä lukuun ottamatta lähestulkoon tyhjät ja monet kahvilatkin näyttivät olevan suljettuina, joten viikonloppu ei näytä kovinkaan kummoista kuvaa tästä maailman johtavasta finanssikeskuksesta. Matka jatkukoon siis.

image

image

image

2. Lontoon Tower

St Paulin katedraalilta on matkaa Tower-linnalle lähes kaksi kilometriä, joten täällä käyminen tekee päivän kävelysaldoon lähes neljän kilometrin lisäyksen. Hieman arvoin, onko Towerin näkeminen kävelemisen väärti, mutta pitihän se kuitenkin käydä katsomassa. Ja mikäs siinä oli Thamesin rantaa pitkin kävellessä.

Tower of London on keskiaikainen linna ja kuuluu Wikipedian mukaan maailman kuuluisimpiin linnoihin. Olen tainnut kasvaa tynnyrissä, sillä en ollut kuullutkaan koko linnasta ennen kuin aloin tutkia Lontoon nähtävyystarjontaa (ja tätähän ei varmaan olisi kannattanut paljastaa…). Tower on listattu Unescon maailmanperintöluetteloon.

Jos haluat käydä tutustumassa linnan sisätiloihin ja nähdä kruununjalokivet, varaudu jonottamaan! Tuona lauantaiaamupäivänä jonot olivat kymmeniä metrejä, eikä näköjään 28 punnan (n. 32 euron) arvoinen sisäänpääsymaksu säikäyttänyt linnaan menijöitä. Netistä ostettuina ja ilman vapaaehtoista lahjoitusta liput ovat edullisemmat. Lue lisää lipuista ja linnasta täältä.

image

image

image

3. Kävelyä Thames-joen varrella ja Big Ben

Päivän pisin kävelypätkä on Towerilta Big Benille, noin 4,5 kilometriä. Minä kävelin alkumatkan Cityn läpi, mutta sitten laskeuduin Thames-joelle ja kävelin joenvartta Millennium-sillan kohdalta aina Big Benille saakka. Välillä pidin kylläkin kahvi- ja lepotauon Embankment-asemalla.

Towerin ja Big Benin välillä on Thamesin varrella paljon mielenkiintoista nähtävää: pilvenpiirtäjä The Shard, sillat London Bridge ja Millennium Bridge, maailmanpyörä London Eye… Joten vaikka matka on pitkähkö, ei tätä pätkää kannata kuitenkaan jättää kävelemättä.

Big Ben on yksi legendaarisimmista Lontoon nähtävyyksistä (tai siis Elizabeth-torni – Big Ben kun on vain sen kello), joten sitä ei tietenkään voi jättää nähtävyyskierrokselta pois. Eikä edes kannatakaan, sillä lähellä on paljon muutakin mielenkiintoista nähtävää, kuten Westminster Abbey ja Buckinghamin palatsi, joten alueeseen kannattaa tutustua tarkemminkin.

image

image

image

4. St James’s Park

Kun Big Beniltä lähtee kävelemään kohti Buckinghamin palatsia, ei voi olla huomaamatta ihastuttavaa St Jamesin puistoa. Tässä vaiheessa päivää maaliskuisen aamun harmaus alkoi väistyä ja aurinko pilkahdella paksun pilviverhon takaa, joten minun olisi tehnyt mieli vain istahtaa puiston nurmelle ja jäädä lukemaan kirjaa. Kymmenen käveltyä kilometriä alkoi jo tuntua jaloissa.

Mutta koskaa aikaa oli rajallisesti eikä kirjaakaan ollut mukana, lupasin itselleni, että palaan puistoon seuraavalla Lontoon-reissulla. Hieman haikeasti jätin St Jamesin puiston väliin ja jatkoin matkaani kohti kuninkaallista palatsia.

image

image

image

5. Buckingham Palace

Buckinghamin palatsi on kuningasperheen virallinen asuinpaikka. Rakennus rakennettiin jo 300 vuotta sitten, mutta vasta yli sata vuotta valmistumisen jälkeen vuonna 1837 siitä tuli kuninkaallisten asuinpaikka. Pian palatsi todettiin liian pieneksi ja siihen rakennettiin uusi siipi, joka on nykyisin palatsin julkisivu.

Nykyään palatsissa työskentelee noin 450 työntekijää ja siellä on yhteensä 78 kylpyhuonetta (tärkeimmät numerot mainitakseni).

Palatsia vartioi varmasti jokaisen tietämät punatakkiset hattupäät. Palatsin edustalla tapahtuva vahtien vaihto on suosittu turistinähtävyys, jota ei kuitenkaan nähdä vuoden jokaisena päivänä. Kannattaakin tarkistaa vahdinvaihdot tästä kalenterista. Vaikka minulta jäi tämä varsinainen ja seremoniallinen vahdinvaihto näkemättä, näin minä sentään sen, kun ne pari palatsin edessä seisovaa karvahattua vaihtui toisiin.

image

image

6. Piccadilly Circus

Piccadilly Circuksesta tulee minulle mieleen suihkulähteen portailla istuvat punkkarit ja legendaariset videotaulut, joten tätä en voinut jättää väliin. Sain kuitenkin pettyä, sillä punkkarit loistivat poissaolollaan (minun mielikuvat Piccadilly Circuksesta taisivat olla lähtöisin viime vuosituhannen lopun englannin kielen oppikirjoista), ja valotaulutkin oli sammutettu ja korvattu rakennustelineisiin kiinnitetyillä mainoksilla.

Seuraavalla kerralla sitten parempi tuuri. Punk’s not dead.

image

image

image

7. Kingly Court

Piccadilly Circukselta matka jatkuu pitkin Regent Streetiä. Koska koko päivä on kuljettu isoja teitä pitkin, on aika perehtyä pieniin kujiin ja sukeltaa syvemmälle Sohoon.

Pian päädynkin Kingly Courtiin – tunnelmalliseen ja viihtyisään ravintolakompleksiin, jossa olisin halunnut istua kavereiden kanssa iltapäivää hyvän ruoan ja juoman äärellä. Koska paikka oli täynnä eikä minulla ollut niitä kavereitakaan matkassa, en jäänyt Kingly Courtiin. Mutta käykää te testaamassa tämä paikka ja kertokaa sitten, oliko ruoka hyvää ja tunnelma kiva! Lue paikan ravintoloista lisää täältä.

image

image

image

8. Liberty-tavaratalo

Liberty-tavaratalo on perustettu jo vuonna 1875, ja se noudattaa edelleenkin vanhaa tyyliä sekä ulkoa että sisältä. Sen vuoksi se onkin kenties ihanin tavaratalo, jossa olen koskaan käynyt. Suosittelen käymään, vaikka ei olisikaan shoppailuaikeita!
image

image

image

image

9. Kiertelyä Sohossa ja Oxford Street

Sohon alue on päivän nähtävyyskierroksen viimeinen stoppi – ja paras, jos minulta kysytään. Olisin voinut kierrellä Sohon pieniä kujia vaikka kuinka kauan, mutta tässä vaiheessa jalkani alkoivat sanoa vastalauseitaan ja vaatia lepoa. Palasin kuitenkin Sohoon vielä seuraavana päivänä, josta johtuen osassa näistä kuvista on sateista.

Oxford Street on parin kilometrin mittainen kuuluisa ostoskatu, joka ei kylläkään tehnyt minuun vaikutusta. Itse asiassa seuraavilla Lontoon-reissuilla aion vältellä kyseistä katua, sillä sitä pitkin kävellessä kyllä huomaa, että kyseessä on koko Euroopan vilkkain ostoskatu. Kyllä ne pienet ja rauhalliset kadut ovat enemmän minua varten.

Oxford Streetillä oli kuitenkin yksi paikka, johon minun oli pakko poiketa: Shake Shack -hampurilaisravintola. En ollut aikaisemmin testannut ketjun burgereita, joten nyt oli pakko, kun kohdalle osui.

Täydellä vatsalla olikin sitten mukava kävellä päivän viimeiset 2,5 kilometriä takaisin hostellille. Nyt on Lontoota nähty yhdelle päivälle aivan riittävästi!

Haluatko nähdä enemmän?

Jos tässä ei ollut vielä riittävästi yhdelle päivälle, ehdotan tähän päivän lenkkiin lisättävän nämä pari kohdetta (minä jätin nämä suosiolla seuraavalle päivälle). Nämä kaksi paikkaa kannattaa käydä katsomassa Buckinghamin palatsin jälkeen, ja jatkaa sitten reitti muuten loppuun edellä mainitusti.

image

image

image

image

Hyde Park

Hyde Park on valtava puisto Buckinghamin ja Kensingtonin palatsien välissä. Ainakin sunnuntaiaamuna puisto näytti olevan suosittu lenkkeilypaikka, ja puolenpäivän aikaan Serpentine-lammen rannalla oleva Serpentine-ravintola oli täynnä kahvittelijoita ja ruokailijoita.

Kävin vain puiston itäpäässä, joten en saanut kokonaiskuvaa puistosta. Hyde Park Cornerin ja Marble Archin välinen alue on lähest vain pelkkää nurmikkoa, joten kenties Kensingtonin palatsin puoli on hieman mielenkiintoisempi?

image

Harrods

Harrodsin tavaratalo on monen Lontoossa käyvän must-kohde. Sen seitsemän kerrosta ja 330 osastoa takaavat sen, että täältä ei tarvitse lähteä tyhjin käsin. Jos haluat jättää suuremmat ostokset väliin, tee niin kuin Pää pilvissä -blogin Maarit aina Lontoossa käydessään: herkuttele Harrodsin kuppikakuilla!


Vaikka kuinka yrittää, ei kaikkia Lontoon nähtävyyksiä voi yhdessä päivässä kiertää. Koko kaupunkihan on pelkkää yhtä suurta nähtävyyttä! Aika paljon sitä kuitenkin lyhyelläkin reissulla ehtii nähdä ja kokea kun oikein yrittää, mutta suosittelen toki jättämään tilaa myös suunnitelmien muutoksille, pitkille kahvipausseille ja ihan vain pelkälle fiilistelylle. Ei tätä kaupunkia yhdellä reissulla nähdä.


48 comments
 1. No vautsi, nyt on kyllä päivään mahtunut paljon! Olen itse muutama vuosi sitten käynyt parin päivän Lontoon reissulla ja silloin tuli kyllä suoritettua, mutta silti vähemmän kuin mitä olet ehtinyt. Täytyy ens kerralla yrittää yltää siis parempaan suoritukseen! 8D

  1. Heheh, ei kannata! :D Kyllä mä olen edelleenkin sen kannalla, että paras on vain ottaa rennosti, käydä katsomassa vain pari must see -paikkaa ja muuten vain fiilistellä :)

 2. Tässäpä hyvä tietopaketti Lontooseen matkustaville. Nämä paikat taitaa olla itselläni jo nähtynä, sillä vietin Lontoossa kesän joskus kauan sitten, mutta ehdottomasti voisin käydä katsomassa kaikki uudelleen. Aika paljon olet saanut mahdutettua yhteen päivään. Voi sanoa, että lähes kaikki “pakolliset” Lontoon paikat.

 3. Joskus yksin reissatessa innostun vastaavanlaisiin suorituksiin, kun aikaa on vähän ja haluaa nähdä mahdollisimman paljon. Lontoo kiinnostaa tällä hetkellä todella paljon, sillä edellisestä kerrasta on todella pitkä aika. Olisi kiva kierrellä Lontoon nähtävyyksiä ja istuskella pubeissa, sekä tietysti nähdä vähintään yksi jalkapallopeli. Sellainen pari-kolme yötä olisi hyvä tavoite ja nämä mainitsemasi paikat olisi kyllä ohjelmassa taas kerran :-)

  1. Mulla käy aika usein yksin reissatessani näin, että kiertely lähtee hieman lapasesta, etenkin lyhyillä kaupunkilomilla ja uudessa paikassa. Mutta nyt kun on ns. pakolliset paikat kierretty, voi sitten seuraavalla kerralla ottaa vähän rennommin :) Sinun Lontoon suunnitelmat kuulostaa oikein mukavilta. Toivottavasti pääset sinne pian :)

 4. Ah kiitos! Tarkoitus olisi joskus valloittaa Lontoo pikavisiitillä ja tämä postaus helpottaa budjettisuunnittelussa paljonkin :)

 5. Huh, on tullut kyllä käveltyä, mutta kyllähän näitkin tosi paljon. En minäkään tiennyt (koskaan kuullutkaan) Tower of Londonista. Mutta vaikuttaa mielenkiintoiselta, joten ensi kerralla sinne.

 6. Oli ihan pakko lukea, kuinka kaikki Lontoon nähtävyydet voi nähdä päivässä, on nimittäin aika iso homma! Metrolla säästää kyllä jalkoja ja aikaa, vaikka miinuksena ei sitten näekään mitään. Tämä oli kattava paketti, jonka taidan laittaa muistiin seuraava Lontoon matkaa silmällä pitäen.

  1. ​Ei tässä sentään ihan kaikki Lontoon nähtävyydet ole, mutta kaikki mitkä itseäni kiinnosti ekalla reissulla :) Ensimmäisellä kerralla uudessa paikassa tykkään kävellä, että oikeasti tutustun paikkaan kunnolla, mutta jatkossa aion kyllä Lontoossakin suosia metroa. Jalat oli oikeasti aika muusia tämän jälkeen :D​

 7. Huh mikä tahti! Pakko myöntää, että itselleni ei näin tehokas eteneminen sovi, mutta jos haluaa kiertää mahdollisimman monta nähtävyyttä lyhyessä ajassa, tämä on varmasti oikein hyvä reitti. En muista että me oltais käyty näin monessa paikassa edes viimeksi viiden päivän reissulla :D. Tower on muuten mun mielestä ihan huippu, ja ehdottomasti kannattaa mennä sisälle asti ja osallistua opastetulle kierrokselle! Me käytiin aikanaan joulukuussa, enkä muista että silloin olis ollut mitään jonoja.

  1. Kiva tietää, että suosittelet Towerissa käyntiä! Pitää pistää harkintaan, varsinkin jos sattuu paikalle silloin kun ei ole jonoja :)​

 8. Aika tehokkaasti olet onnistunut nähtävyyksiä kiertämään! Vietin Lontoossa viikon omalla reissullani, enkä silti käynyt kaikissa näissä paikoissa. Suurin osa oli tuttuja kuitenkin. Olen varmaan pyörinyt myös väärällä puolella Hyde Parkia, koska ihmetytti, että mitä niin ihmeellistä (paitsi ehkä koko) siinä puistossa mukamas oli. Ehkä sieltä toiselta puolelta olisi löytynytkin jotain kiinnostavampaa. :)

  1. Ollaan taidettu liikkua molemmat sillä väärällä puolella Hyde Parkia, kun etenkin sellaisena sateisena päivänä kun minä siellä oli, näytti puisto tylsine nurmikenttineen aika ankealta. Viikko Lontoossa kuulostaa sopivalta ajalta, niin ehtii rauhassa kierrellä kaupunkia :)

 9. Kätevä ohje kyllä! Itse en oo niin kova nähtävyyksien kiertäjä, mutta kyllä tässä muutamia kiinnostavia oli. Puistot on aina mukavia ja Sohossakin haluaisin käydä, jos Lontooseen eksyn lähiaikoina!

  1. Kiva kuulla, että tässä oli joitakin kiinnostavia vinkkejä sinullekin. Soho oli kiva alue, jota olisi mukava koluta enemmänkin!

 10. Tässä oli hieno reitti koostettuna. Lontoossa ole käynyt työmatkalla 2 kertaa ja aika vähiin jääneet nähtävyyksien katselemiset. Ensimmäisellä kerralla ehdin käydä British Museumissa mutta tällä toisella kerralla en missään. En, vaikka olin kävelymatkan päässä London Towerista. Jos ensi kerralla näkis enemmän ja tästä katsoa vähän vinkkejä.

  1. Minun kokemus työmatkoista on juuri tuo sama, että nähtävyyksiä ei niillä reissuilla ikävä kyllä ole ehtinyt näkemään. Mutta ehdit sentään ekalla reissulla British Museumiin, se oli varmastikin näkemisen arvoinen paikka!

 11. Ihan mahtavan kompakti paketti tärkeimpien nähtävyyksien näkemiseen. Tämän avulla en olisi ollut niin hukassa ekalla kerralla, kun Lontoo tuntui pirstoutuvan niin moneen mielenkiintoiseen osaan. Nyt muutaman kerran siellä käyneenä kaupunki alkaa jo hahmottumaan ihan eri tavalla. Ihana paikka :)

  1. Kiitos! Kiva kuulla, että tästä postauksesta on mielestäsi apua ekaa kertaa Lontooseen menevälle. Se olikin tämän kilometripostauksen tarkoituksena :)

 12. Hyvä postaus 👍🏻 Informatiivisesti tietoa täynnä 😀 Itse tykkään fiilistellä kahviloissa ja nähdä monesti jotain ei niin perinteistä ja turistien täyteistä, mutta toki Lontoossa on monta paikkaa, jotka on mukava fiilistellä 😀 läpi

  1. ​Kiitos Jaakko!​ Mä olen aikalailla samanlainen, että tykkään istuskella kahviloissa ja nähdä vähemmän turistisia paikkoja. Mutta ekalla kerralla Lontoossa hieman innostuin, ja kävin läpi kaikki itseä eniten kiinnostavan turistipaikat, kun olihan ne oikeastaan pakko nähdä. Ehdin onneksi kahviloissakin istumaan :)

 13. Aikamoinen rundi. Harmi, että Picadilly ei toiminut. Se oli mielestäni melkeinpä parasta Lontoota. Me olimme Lontoossa kolme yötä, emmekä ehtineet kävellä pitkin thamesia….missä me oikein olimmekaan?

  1. Mä en edes alkuun tajunnut, että valotaulut ei toimineet. Ihmettelin vain, että näyttääpäs ne erilaiselta kuin olin kuvitellut :D ​Te olitte Thamesin sijaan varmastikin näkemässä ja kokemassa kaikkea mahtavaa jossakin muualla :)​

 14. Haha, tunnistan sinussa samoja piirteitä kuin itsessäni! Kevyt kaupunkikävely ei tunnu ihan siltä enää 20 km myöhemmin. Minulle kertyi noita kilometrejä aina se 10-25 kun kiertelin Lontoota – ja asuin siellä sentään vuoden. Vinkki seuraavalle matkallesi: osta Oyster-kortti, sillä kuuluuhan Lontoossa kokeilla myös maanalaista (ja jalatakin vähän säästyy). Mutta aivan mahtava kävelykierros sinulla, ihan turhaa tässä alkaa vinkkailla, mitä kaikkea muuta matkan varrelle voisi vielä saada mahtumaan, sillä vaikka ottaisi vinkit ja vinkkien vinkitkin huomioon, niin Lontoossa jää silti aina jotain huomaamatta! Ja vaikka siellä pysyisi ihan paikoillaan koko ajan, niin sekin olisi mahtavaa. Kuten huomaat, pidän Lontoosta… ^_^

  1. ​Kiitos vinkistä, seuraavalla kerralla aion ehdottomasti ottaa Oysterin käyttöön! Nyt menin maanalaisella vain King’s Crossilta Hyde Park Corneriin tokana päivänä, sillä olen samaa mieltä, että pitäähän sitä maanalaista kokeilla Lontossa. Mutta seuraavalla kerralla aion tosiaankin käyttää julkisia enemmänkin, sillä vaikka kävely on kivaa, niin rajansa kaikella :D​

 15. Hyviä vinkkejä, näin voisin hyvin kuvitella käyttäväni päivän Lontoossa! Sitten muut päivät omistaisin pelkkään hengailuun ja rentoutumiseen. Vältän mieluiten reissuilla julkisia jos vaan mitenkään matkat on käveltävissä. Mutta sen Abbey Roadin lisäisin vielä omalle listalle!

 16. Sanoisin, että museo eläintarha ja Abbey Road. Viimeisin kiinnostaa, jos on koskaan kuunnellut musaa. Jos on koskaan kuunnellut musiikkia, on varmasti nähnyt tämän kuuluisan suojatiekuvan: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/4/42/Beatles_-_Abbey_Road.jpg Beatlesin albumin nimi, josta tuo kansikuva on, on “Abbey Road”. Muusikoiden kiinnostus tähän mitäänsanomattomaan katuun johtuu siellä sijaitsevista EMI:n studioista. Nyt kun puhuin kaduista, niin toinen katu, joka Lontoossa pitää nähdä on Baker Street. Siellä suunnalla on myös Sotheby’s, missä kannattaa pitää kädet taskussa. Sotheby’s on se, missä Bond huusi itselleen Fabergen munan. http://www.jamesbondmm.co.uk/locations/sothebys

  1. Törmäsin tuohon Abbey Road -vinkkiin etsiessäni vinkkejä Lontooseen. Toinen oli Oasiksen toisen levyn kansikuvan Berwick Street. Nämä nähtävyydet ei nyt ollut minulle listan kärkipäässä, mutta varmasti monille mielenkiintoisia käyntikohteita – etenkin Abbey Road! En ole koskaan käynyt huutokaupassa, joten hyvä vinkki pitää Sothebysissä kädet taskussa :)

 17. Hauska idea ja varmasti hyödyllinen postaus monelle! Minä en juuri koskaan halua nähdä mitään nähtävyyksiä, kun en oikein ymmärrä mitä jonkun rakennuksen tai patsaan tai sillan pällistelemisestä saan. Minua varten on ne ihanat viinibaarit, hyvät ravintolat ja aurinkoiset terassit, joilta voi fiilistellä kaupunkien tunnelmaa :)

  1. Tuossa on kyllä pointtia! Mä olen huomannut itsestäni sen, että yksin matkustaessani kiertelen enemmän nähtävyyksiä, mutta esimerkiksi kumppanin kanssa reissut menee enimmäkseen laiskassa katujen tallailussa, terasseilla istuessa ja viiniä hörppiessä. Jälkimmäinen on minulle mieluisampi tapa tutustua paikkaan, mutta jostain syystä yksin ollessa tulee suoritettua enemmän…

 18. Rooman olemme kerran kiertäneet päivässä, kun oli siipan ensimmäinen vierailu kaupungissa ja aikaa oli tasan päivä (risteilyllä). Lontoo onkin sitten vaatinut n. kymmenen vierailua ja luultavasti noita kaikkia ei ole vieläkään nähty. Kummipojan kanssa, kun hän oli 10v, käytiin Lontoossa ja hänen toivomuskohteensa oli, SegaWorldin ohella, Tower ja Tower Bridge.

  1. Minäkin olen kieränyt Rooman suurin piirtein yhdessä päivässä! Menin sinne päivää ennen matkakaveriani, ja siinä joutessani kävelin ympäri kaupunkia niin paljon, että lähes kaikki nähtävyydet tulikin kierrettyä. Elokuun helteissä se oli hyvin uuvuttava urakka, vaikka yritin virkistää itseäni lukuisilla gelatoilla :) Kymmenen Lontoon kerran aikana olette varmasti nähneet todella paljon kaikkea muuta, vaikka ette kaikkia näitä :)​

 19. Suurin osa kohteista on itelle ihan tuttuja, oonhan asunut Lontoossa muutaman kuukauden ja muutenkin käynyt kaupungissa 4-5 kertaa. Täytyy silti myöntää, että esim. Tower of Londonissa en ole käynyt (oon kokenut sen jotenkin tylsäksi), enkä St. James Parkissa (sinne on kyllä pakko vielä päästä!). Tuo Kingly Court oli itselleni ihan uusi tieto, sinne pitääkin mennä sitten ensi Lontoon reissulla. :) Lontoo on kyllä siitä ihana, että siellä riittää AINA nähtävää.

  1. Mahtavaa, että onnistuin antamaan pari uutta vinkkiä! Minuakaan ei tuo Tower ihan hirveästi kiinnostanut, ja tuskinpa tulen käymään siellä seuraavillakaan reissuilla. ​Kun tosiaankin Lontoossa on paljon mielenkiintoisempiakin paikkoja, joita haluan nähdä, niin miksi käyttää aikaa sellaiseen, mikä ei nyt niin paljoa kiinnosta.

 20. Vinkkinä ensi kertaan – tai ensikertalisille – kävele Thamesin rannassa Southbankia pitkin, se on huomattavasti viihtyisämpi ja siellä on ihania vanhoja pubeja, must-to-see Lontoossa ;) Terkuin toinen kävelijä (“mä teen vain ihan pienen lenkin” – hups!)

  1. Kiitos vinkistä! Ehdottomasti pitää käydä seuraavalla kerralla Southbankissa​. Se kävi kyllä mielessä, mutta ajattelin sillan ylittämisen pidentävän matkaa, vaikka silmämääräisesti kartasta katsottuna Southbankia pitkin Big Benille siirtyminen olisi saattanutkin olla lyhyempi…

  1. ​Joo, sehän on aivan valtava puisto, mutta vesisateisena päivänä (ja jalat edellisen päivän kävelystä vielä hellinä) en jaksanut kävellä Kensingtonin päähän. Olisi näköjään pitänyt. Mutta seuraavalla kerralla sitten :)​

 21. Sie oot kyllä hurja!! Mie silti ehkä ottaisin päivälipun metroon ja pisimmät pätkät kävelisin. Tykkään niin paljon eksyä kahviloihin ja haaveilla vain. Vaikka Thamesin rantaa pitkin kävely onkin ihanaa, ei sitäkään välttämättä tunteja jaksa.
  Mahtava kooste anyways! :)

  1. Kiitos :)​ Kyllä minäkin tämän ekan tutkimusmatkan jälkeen ottaisin sen metron päivälipun, sillä en mä joka kerta tällaista määrää halua kävellä! Mutta nyt sain aika hyvän kokonaiskäsityksen tuosta alueesta, mikä oli kiva juttu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *