Kun kuumuus pakottaa pysymään sisällä

Minun oli tarkoitus pitää heinäkuu taukoa blogista. Suurin syy suunnittelemaani blogihiljaisuuteen oli se, että halusin nauttia Kreetan kesästä täysin siemauksin ja viettää aikaa ulkona niin paljon kuin mahdollista ilman, että tuntisin tarvetta napsaista konetta päälle töiden jälkeen ja viikonloppuisin – ja jäädä vahingossa koneen imuun useaksi tunniksi.

Toisena syynä taukoon oli myös se, että halusin katsoa palaisiko hivenen kadoksissa ollut kirjoitusintoni paussin aikana ja palaisinko elokuussa entistä innokkaampana kirjoittamaan valmiiksi kaikki luonnoksissa ikuisuuden roikkuneet postausten riekaleet. Vai venyisikö tauko kenties vieläkin pidemmäksi?

No, kuten näette: maltoin pitää näppini erossa blogista alle kolme viikkoa.

Kreetalla ei ole vielä loppunut kesäkauden tekemiset kesken, vaan syy siihen, miksi olen taas näppäimistön ääressä on toki kirjoittamisen kaipuu, mutta etenkin se, että Kreetan ylle on pyyhkäissyt sellainen kuumuus, että ulos ei ole menemistä. Ainakaan minun, joka ei pidä edes kevyistä helteistä. Nämä päivät, jolloin lämpömittari kiipeää jopa +38 asteeseen, ovat minulle totaalisesti liikaa.

Tämän vuoksi vietin koko viikonlopun kotona. Mutta kaksi päivää sisällä ilmastointilaitteiden puhaltaessa 18-asteista ilmaa ja verhojen peittäessä ikkunoita estämässä kuumia auringonsäteitä pääsemästä sisälle oli riittävästi: sitten alkoi tylsyys hiipiä seurakseni. Aivan kuten kuumuus aina, kun sammutin ilmastointilaitteet edes hetkeksi.

Sunnuntaina koko asunto kiilsi puhtauttaan, kaikki pyykit oli pesty ja sohvaakin pyöritelty sisustusvimmassa pienessä tupakeittiön nurkassamme muutamaan kertaan ympäri (ja palautettu lähtöpaikkaan), alkoi bloggaaminen tuntua ainoalta houkuttelevalta vapaa-ajan askareelta. Lukuisista juttuideoista huolimatta maltoin kuitenkin vielä mieleni – mutta päätös blogitauon keskeyttämisestä oli jo syntynyt.

Kun sitten tänään töistä kotiin ajaessani auton lämpömittari näytti hurjaa +43 astetta tajusin, että viettäisin tämänkin päivän kokonaan sisällä. Kävelylle tai fillarilenkille lähteminen ei näissä lämpötiloissa houkuttele – ei, vaikka kuinka yrittäisi saada mielen iloitsemaan lämmöstä. Liika on liikaa.

Eilen illalla kävin auringon laskun aikaan uimassa, mutta tänään en jaksa tehdä edes sitä. Kun eipä se merivesi juurikaan viilennä – korkeintaan huuhtelee iholta pois ne hikikarpalot, jotka ehtivät muodostua sen lyhyen matkan aikana kotoa rannalle siirtyessä.

Eli nyt kun helteet ja tukahduttava kuumuus pakottavat minut pysymään sisällä, on hyvä aika blogin taas päivittyä matkajutuista – ja erityisesti Kreeta-vinkkejä on tietenkin luvassa. Ja jos sinulla on toiveita Kreeta-aiheisten juttujen suhteen, laitathan viestiä joko kommenttikentässä tai Facebookin kautta!

Lue myös: Vaihtoehtoja Kreetan tunnetuimmille nähtävyyksille

4 comments
  1. Myös muualla on nyt todella kuuma, Suomessa on jopa +27C merivettä! en tiedä onko koskaan aiemmin ollut mutta nyt on. Luin että Englannissa on +36C ja nurmikko kuivuu. Espanjassa ja Ranskassa (joissa olen nyt ollt) on ollut +36C jo viikkoja. Helteillä jääkahvi kyllä maistuu. Oikeastaan nämä lämpötilat ovat kuin Maltalta, ei pohjoisessa kuuluisi olla niin kuumaa mutta ilmastonmuutos. Kun liikkuu illalla saattaa olla hieman viileämpää, mutta Espanjassa ilma ei juurikaan viilennyt edes illaksi

    1. Nämä helteet ovat kyllä olleet aivan liikaa! Etelä-Euroopassa sentään on ilmastointilaitteita, mutta voin vain kuvitella kuinka tuskaista Suomessa on ollut, kun talot on rakennettu niin tiiviiksi, eikä ilmalämpöpumput ole yleisiä. Täällä Kreetalla onneksi on nyt jo hieman siedettävämpää (lähempänä +30 kuin +40 astetta). Jääkahvia on tullut juotua paljon! :D

  2. Blogin kirjoittaminen on kyllä ihan parasta hommaa silloin, kun ulos lähteminen kuumuudessa sulamisen pelossa tuntuu lähes mahdottomalta. :) Täällä Tampereella hieman alle 30 asteen helteet ovat minulle tällä hetkellä enemmän kuin tarpeeksi.

    1. Minulle riittäisi 25 astetta aivan mainiosti, kaikki sen päälle on liikaa :D Mutta jos joutuu olemaan sisällä, on bloggaaminen ja blogien lukeminen mitä parasta viihdettä :) Kiitos kommentistasi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *