Minä olen aivan älyttömän huono laatimaan budjetteja ja pitämään kirjaa menoista. Olen mielestäni kaiken kaikkiaan aika säästäväinen ja hintatietoinen, joten menojen tarkkailuun ei ole edes ollut tarvetta, ja tarkan budjetin rajoissa eläminen onkin mielestäni ahdistavaa – etenkin lomalla. Tämän vuoksi meillä ei tällä Kaakkois-Aasian reissulla ole varsinaista päiväbudjettia, mutta yritämme hieman tarkkailla kokonaisuutta, että rahankäyttö ei lähde täysin käsistä.

Vaikka minulla ei ole kiinnostusta laskeskella tuhlattuja summia, päätin kuitenkin yrittää pitää kirjaa menoistamme reissun ajan. On ihan hyödyllistä tehdä pieni kuukausikatsaus kun reissua on vielä kaksi kolmasosaa jäljellä, jotta saamme vähän suuntaa kuinka seuraavat kukaudet tulisi rahaa käyttää. Lisäksi tästä saattaa olla hyötyä sellaisille, jotka ovat suunnittelemassa pidempää Kaakkois-Aasian reissua.

image

Laskelman summat ovat kahta henkilöä kohden, koska majoitus- ja taksikuluja ei ole tässä järkevää puolittaa, sillä se antaisi virheellistä tietoa yksin matkustavalle. Koska summat ovat maksuvaiheessa olleet sekä euroissa, Tanskan kruunuissa ja Thaimaan bahteissa, muutin selvyyden vuoksi kaikki euroiksi, mutta bahteina maksetut summat jätin näkyviin myös bahteina kurssin heittelyiden vuoksi. Summat ovat pyöristettyjä.

Lentoja en loppusummaan lisää, mutta mainittakoon, että meno-paluulentomme Turkish Airlinesilla Kööpenhaminasta Istanbulin kautta Bangkokiin maksoi hieman alle 500 euroa henkilöltä. Olen jättänyt laskelmista pois myös henkilökohtaiset ostokset, kuten vaatteet, hieronnat ja manikyyrit.

Ruoka- ja juomakustannukset

Noin 13 € (500 thb) päivässä henkilöltä, eli 786 € (31 000 thb) kuukaudessa kahdelta.

Ruoka- ja juomakustannuksia en kirjannut ylös, joten keskimääräinen päiväsumma on arvio: usein söimme vain aamiaisen ja illallisen, ja Thaimaan ravintolalaskut olivat yleensä juomineen noin 200 bahtin, eli viiden euron, luokkaa henkilöltä riippumatta oliko kyseessä aamun vai illan ruokailu. Halvemmallakin Thaimaassa voi toki syödä, mutta Thomaksen tulisen ruoan yliherkkyyden vuoksi jouduimme suosimaan paikallista hintatasoa kalliimpia ns. turistiravintoloita, joista saa myös länsimaalaista ruokaa. Toisinaan haimme aamiaiseksi edulliset leivät ja jogurtit 7-eleven-kioskista ja toisinaan söimme hieman kalliimman illallisen, mutta 500 bahtin päiväsumman henkilöä kohden pitäisi olla hyvin lähellä totuutta.

image

Bangkok 16. – 18.11.

Majoitus 140 € kahdelta yöltä
Taksit ja julkinen liikenne 15 € (600 tbh)
Sim-kortit (netti kuukaudeksi ja pieni määrä puheaikaa) 38 € (1500 thb)

Yhteensä 193 €

Halusimme levätä matkaväsymyksen ja aikaerorasituksen pois mukavassa hotellissa, joten panostimme reissumme ensimmäisten yön majoitukseen. Suurin osa taksikustannuksista meni tunnin matkaan hotellilta Southern Bus Terminaliin, josta otimme bussin Hua Hiniin.

image

Hua Hin 18. – 27.11.

Bussi Bangkokista 8 € (310 tbh)
Majoitus 168 € seitsemältä yöltä
Taksit ja julkinen liikenne 50 € (2000 tbh)

Yhteensä 226 €

Säästimme kahden yön majoituskuluissa yöpyessämme setäni luona. Hua Hinissä takseihin meni yllättävän paljon rahaa, sillä kävimme useamman kerran Hua Hinin ulkopuolella sijaitsevalla beach clubilla. Siellä myös tuhlasimme ruokaan ja drinkkeihin, mutta hotellihuoneessamme olevan keittiön ansiosta säästimme ruokakuluissa muuten.

image

Prachuap Khiri Khan 27. – 30.11.

Minibussi Hua Hinistä 7 € (280 tbh)
Majoitus 60 € kolmelta yöltä (2400 tbh)
Taksit ja julkinen liikenne 1,50 € (60 tbh)

Yhteensä 68,50 €

Minibussi Hua Hinistä maksoi 80 bahtia henkilöltä, mutta liian vauhdikkaan kuljettajan vuoksi hyppäsimme kyydistä pois ja jäimme odottamaan seuraavaa bussia, johon jouduimme ostamaan uudet liput. Tämän vuoksi matkan hinta nousi 140 bahtiin henkilöltä.

Olimme varanneet etukäteen puhelimitse edullisemman majoituksen, mutta Prachuapiin päästyämme tajusimme sen olevan liian syrjässä, joten päätimme satsata yhtä yötä kohden noin viisi euroa lisää saadaksemme majoituksen erinomaisella sijainnilla keskeltä kylää. Hotellilta saimme käyttöömme maksutta polkupyörät, joten maksullista kyytiä tarvitsimme vain mennessämme rinkkojemme kanssa juna-asemalle.

image

Koh Samui 30.11. – 7.12.

Juna Prachuap – Surat Thani 23 € (920 thb)
Taksi Surat Thani – Don Sak 30 € (1200 thb)
Lautta Don Sak – Koh Samui 6,50 € (250 thb)
Taksi Samuin satamasta Chawengille 15 € (600 thb)
Majoitus 108 € seitsemältä yöltä
Saariretki 23 € (900 thb)

Yhteensä 205,50 €

Siirtyminen Prachuap Khiri Khanista Koh Samuille tuli kalliiksi. Luulimme pystyvämme ostamaan Surat Thanin juna-asemalta edulliset bussi- ja lauttaliput Koh Samuille, mutta siellä ei ollutkaan myynnissä yhtään mitään, joten jouduimme ottamaaan tyyriin 1200 bahtin arvoisen taksikyydin Don Sakin satamaan. Olisi pitänyt yrittää tinkiä, mutta meillä ei ollut siihen aikaa: päivän viimeinen lautta lähtisi puolentoista tunnin päästä ja taksimatka satamaan kestäisi ainakin tunnin.

Hostellimme Cheeky Monkey’s Chawengilla oli edullinen ja suhteellisen hyvä yöllisistä meluhaitoista huolimatta. Huonehintaan kuului ilmainen buffet-illallinen kolme kertaa viikossa, mikä oli erinomainen juttu muuten kalliilla Chawengilla.

image

Koh Phangan 7. – 16.12.

Kuljetus ja lautta Chawengin hotellilta Thong Salaan 23 € (900 thb)
Majoitus 160,50 € yhdeksältä yöltä
Taksit ja julkinen liikenne 5 € (200 thb)
Skootterin vuokraus 10 € + bensat 4,50 € (400 thb + bensat 170 thb)
Lautta+bussi Thong Salasta Surat Thanin lentokentälle 28 € (1100 thb)

Yhteensä 231 €

Ostimme kuljetuksen Koh Samuin hotelliltamme Koh Phanganin Thong Salan satamaan hintaan 450 thb/henkilö, mutta olisimme varmasti päässeet edullisemmin, jos olisimme ottaneet taksin ja ostaneet lauttaliput erikseen. Toisinaan kuitenkin maksaa mielellään hieman ekstraa säästyäkseen ylimääräiseltä säätämiseltä.

Majoituksemme Dakanda Resortin hinta vaihteli hieman: ensimmäiset kolme yötä varasimme Hotels.comin kautta 56 eurolla. Seuraavat kolme yötä maksoimme suoraan hotellille, ja maksoimme niistä yhteensä 2160 thb, eli 55 euroa. Viimeisten kolmen yön hinta tippui “kaverialennuksella” 1950 bahtiin, eli 49,50 euroon. Yhteensä yhdeksän yön majoitus tuli maksamaan siis noin 160,50 euroa. Suosittelen mahdollisuuksien mukaan kysymään hintaa suoraan hotellista, sillä silloin voit saada paremman tarjouksen kuin varaussivustojen kautta ja summa menee kokonaisuudessaan hotellille ilman, että heidän tarvitsee maksaa palkkiota suurelle kansainväliselle varaussivustolle.

image

Koko kuukauden menot yhteensä

Koko kuukausi kahdelta henkilöltä yhteensä 1710 €

Täytyy myöntää, että hieman jännitti ynnäillä näitä lukuja yhteen kokonaissumman saamiseksi. Ennen reissua ajattelin, että 500-600 euroa henkeä kohden kuukaudessa pitäisi riittää, mutta ensimmäinen kuukausi meni näköjään reilusti yli. Siitä, kun edellisen kerran kunnolla reppureissailin Kaakkois-Aasiassa on kulunut aikaa sen seitsemän vuotta, ja siinä ajassa ovat omat vaatimukset hieman nousseet (kuten myös bahtin kurssi huonontunut). Majoituskustannukset ovat olleet odotettua korkeammat, sillä enää en suostu yöpymään niissä halvimmissa loukoissa, vaan haluan mukavuutta muutamien eurojen säästöjen sijaan.

Kuten alussa sanoin, laskelmasta puuttuvat ostoksiin ja hemmotteluihin käytetyt summat, vaikka ei niitä ole kovinkaan paljoa ollut kummallakaan meistä. Laskelmasta puuttuu myös rahannostopalkkiot: Thaimaan automaatit veloittavat 200 thb (viisi euroa) yhdestä automaattinostosta, ja siihen tulee vielä päälle oman pankin ulkomaannostopalkkiot. Joten mitään halpaa lystiä ei käteisen saaminen ole, ja sitähän kun Thaimaassa tarvitsee aivan kaikkialla.

Thaimaasta matka jatkui Kuala Lumpuriin (lennot Surat Thanista Kuala Lumpuriin kahdelta matkalaukkuineen maksoi noin 4200 thb / 106,50 €), ja Malesia on ollut ainakin tähän asti Thaimaata kalliimpi, joten saa nähdä miten budjetit paukkuu toisen kuukauden kohdalla. Tälläkin hetkellä kirjoitan tätä malesialaisen hotellin 45 neliön huoneistossamme, joten majoituksen tasossa ei ainakaan olla menty yhtään alaspäin…

Levoton reissusielu, tarinankertoja, hetkessä eläjä, maailmankansalainen, kulkuriluonne. Blogi matkoista, irtiotoista, seikkailuista ja siitä, kuinka moottoritie on aina niin pirun kuuma.
Viiden tähden hotellijoulu Kuala Lumpurissa
Minun Kuala Lumpurini - 5 vinkkiä kaupunkiin
Levoton reissusielu, tarinankertoja, hetkessä eläjä, maailmankansalainen, kulkuriluonne. Blogi matkoista, irtiotoista, seikkailuista ja siitä, kuinka moottoritie on aina niin pirun kuuma.

38 kommenttia

 1. valokaapeli

  2.1.2016 at 23:33

  Tåå oli tosi informatiivinen paketti, numeroita on aina siisti lukea. Thaimaa ei meillä ole ollu mikään ykköskohde, mutta on kyl nostanu viime aikoina pisteitään. En tiiä johtuuko se ankeasta talvesta vai mistä sitten…
  Teiän budjetti oli siinä mielessä myös tosi mielenkiintoista lukea, että voisin hyvin kuvitella meiän budjetin mukailevan aika pitkälti teiän rahankäyttöä. Mä oon nirso, joten tulis varmaan samallailla käytettyä turistiravintoloita (ellen voittaisi ennakkoluulojani. :D) ja yöpymisiltäkin halutaan vähän enemmän kuin se kaikkein halvin hostelli.

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   6.1.2016 at 10:02

   Thaimaa on kyllä sellainen maa, että toiset tykkää hulluna ja toiset ei lämpene – ja yleensä mielipide johtuu siitä, missä päin maata on ollut.
   Ruoasta täytyy kyllä sanoa, että thaimaalainen ruoka voittaa mennen tullen turistiravintoloiden länkkäriruoat. Ei thaimaalaiset vaan osaa tehdä hyvää pitsaa tai pastaa.

   Reply
  • KohKeke

   15.2.2017 at 20:16

   Kiitos informatiivisesta postauksesta! Helpottaa hiukan oman pidemmän reissun suunnittelua kun on suht tuoretta hintatietoa saatavilla :)

   Reply
 2. Miika ♥ Gia | matkakuume.net

  2.1.2016 at 21:41

  Australia oli muuten ihan sikakallis. Siellä saatiin edullisemmin majoitukset kun vuokrattiin suoraan suomalaisilta kämppiä, sekä AirBn’B:n kautta. Kun näki niitä hintoja, en yhtään ihmetellyt miksi jengit ostaa siellä auton ja asuu siellä kuukausitolkulla freecampingpaikoissa. :P

  Laitettiin muuten Australian ja Uuden-Seelannin budjetti vastikään tulille, löytyy tuolta –> http://www.matkakuume.net/2015/11/budjetti-australia-uusiseelanti.html

  Tässä postauksessa, ja jatkossa jos teette noita, olisi tosi kiva jos saisi summat vielä yhteen ja kokonaisuutena, sekä päiväkohtaisen budjetin. Se avaa sitä yleiskulutusta jotenkin paremmin. Meidän eurot Aasian viiden kuukauden pyrähdyksen osalta muuten löytyy täältä: http://www.matkakuume.net/2015/05/5kk-aasia-budjetti.html

  Aasissa on ylipäänsä niin ihanan halpaa kaikki, että siellä tosissaan kannattaa ottaa siitä kaikki irti. Hyvät hotellitkin on tosi edullisia. Ja mangosmoothiet. ♥ :)

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   6.1.2016 at 10:19

   Australia todellakin on kallis, ainakin kun sinne menee suoraan Kaakkois-Aasiasta. Itsehän asuin Melbournessa vuoden hostellissa, koska en ollut valmis luopumaan sijainnista enkä maksamaan enempää, että saisin pienen huoneen kimppakämpästä.
   Kiitos vinkistä, pitää seuraavan kerran muistaa vielä laittaa summat eritellysti yhteen, eikä vaan kokonaiskustannuksia.
   Kiitos linkeistä teidän kulupostauksiin! :)

   Reply
 3. Rimma | RIMMA + LAURA -matkablogi

  2.1.2016 at 15:28

  Meillä taisi mennä kuukauteen Thaimaassa 600-700 euroa kahdelta hengeltä :D Mutta joo, silloin ei ollut ihan vaatimukset katossa majoituksen suhteen, vaikka suurimmalta osin aika kivoissa paikoissa yövyttiinkin. Nyt kun matkassa on lapsi, varmasti summa tuplaantuisi tai nousisi lähemmäs teidän lukemia!

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   6.1.2016 at 09:55

   Vau, te olette kyllä onnistuneet reissaamaan hyvin pienellä rahalla! Ei olisi meiltä onnistunut, ei sitten millään :D Lapsen kanssa matkustaessa varmastikin helpommin löisi enemmän bahteja tiskiin ihan vain välttääkseen turhan säätämisen.

   Reply
 4. Pirkko / Meriharakka

  1.1.2016 at 15:29

  Ihan hyvä, että näitä kustannusjuttuja julkaistaan enenevässä määrin. Lisäksi niiden myötä kasvaa tietyllä tavalla luottamus teidän(kin) matkajuttuihin, sillä sivulauseessahan tämä kertoo myös, että valitsette kohteet itse ja maksatte ne itse :-)

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   6.1.2016 at 09:52

   Oikeassa olet! Tuskinpa tietäisin jokaisen majoituksen hintaa, jos en olisi niitä omasta pussistani maksanut :) Pyrin myös siihen, että lukijat ymmärtävät, että ei tarvitse olla suurituloinen ja onnekas, että pystyy matkustamaan. Tätä voi harrastaa suht edullisestikin!

   Reply
 5. Erja/ Andalusian auringossa- ruokamatkablogi

  1.1.2016 at 13:56

  mahtava informaatiopläjäys josta on ihan varmasti hyötyä vielä monelle!

  Reply
 6. Huli/Meanwhile in Longfield..

  31.12.2015 at 20:12

  Nämä budjettipostaukset ovat selkeästi lukioiden mieleen, ne avaavat muuten aika koristeltua bloggarin elämää minusta kivasti. Rehellisyys maan perii! Ja totta on muuten se, että kun ikää tulee, niin hotellien tähtivaatimukset kasvavat. :)

  Matkarikasta uutta vuotta 2016!

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   6.1.2016 at 09:42

   Näistä postauksista taidetaan tykätä todella paljon, enkä ihmettele: kyllä itsestänikin on kiva lukea kuinka paljon muilla kuluu rahaa matkoilla. Etenkin sellaisissa maissa, joissa ei ole itse käynyt eikä tiedä lainkaan, kuinka paljon mikäkin maksaa.
   Kiitos paljon, matkarikasta vuotta 2016 sinullekin! :)

   Reply
 7. Tiia/ReiseReise

  31.12.2015 at 15:34

  Melko edullista kyllä Thaimaassa, etenkin ruoka. En ole vielä kyseisessä maassa käynyt, mutta ei ainakaan pieni budjetti kärsisi eri ruokien maistelusta, varmaan myös ihania mehuja löytyy. Nauttikaa lomasta!

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   6.1.2016 at 09:39

   Kyllä, ihania tuoreita mehuja – ja hedelmiä! – Thaimaassa on paljon. :) Kiitos Tiia!

   Reply
 8. Kiira / Lifelong Adventure

  30.12.2015 at 08:12

  Hei tää oli tosi hyödyllinen postaus, koska meillä tiedossa huhtikuussa kuukauden ajanjakso aasiassa, josta todennäköisesti 2 viikkoa Thaimaassa. Näissä on hyvä muistaa aina sekin, että tulisihan sitä kotonakin syötyä ja osteltua asioita. :)

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   6.1.2016 at 08:32

   Kiva juttu, että tästä saattaa olla teille hyötyä :) Tottahan se on, että ei eläminen kotonakaan ole ilmaista! Olisikin mielenkiintoista tehdä vertailu, että paljon rahaa menee kotona vs. reissussa. :)

   Reply
 9. Tanja/Levoton Matkailija

  29.12.2015 at 19:55

  Näitä budjettilaskelmia on mielenkiintoista lukea :) Olen myös todella huono laskemaan mitään menoja tai laatimaan budjetteja. Aina matkoilla koitan katsoa mitä ostan ja hostelleita varatessa vertailla hintoja. Joskus olen aloittanut menojen laskemisen, mutta lopettanut muutaman viikon jälkeen :P Välillä kotiin palun jälkeen olen laskenut kuitteja yhteen, mutta eihän ne kaikki ole tallessa ollut. Ehkä sitten seuraavan pidemmän reissun aikana laskeskelen budjettia, ehkä..

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   6.1.2016 at 08:29

   Niin tuttua! Ei niitä menoja vaan aina jaksa kirjailla ylös, vaikka ihan hyvä kai se olisi tietää mihin rahat on tuhlannut, ainakin seuraavaa reissua ajatellen. Mutta niin kauan kun tietää oman budjettinsa ja osaa reissata sen mukaan, on kaikki hyvin :)

   Reply
 10. Jael

  29.12.2015 at 19:15

  Jostain syystä tuo nimeni/linkkini vie vain Rantapallon sivuille(mysteeri) eikä blogiini ,joka on täällä
  http://www.rantapallo.fi/yaelian/

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   6.1.2016 at 08:24

   Minulla ei ohjauspaneelissa näy kommenttisi kohdalla lainkaan blogisi osoitetta nimeen liitettynä. Outoa.

   Reply
 11. Jael

  29.12.2015 at 19:12

  Tätä oli mielenkiintoista lukea. Etenkin pisti silmiin tuo ruuan edullisuus.Mukavaa loppuvuotta ja uutta vuotta 2016

  Reply
 12. Teppo/Tämä matka

  29.12.2015 at 14:36

  Hyvä esipuhe alkuun 😀

  Varsin kohtuulliset kulut etenkin kun ruoka Thaimaassa on noin maailman parasta. Ne länkkärieväät voi olla outoja, mutta katukojujen tarjonta yrtteineen ja tunteja keitettyine liemineen maistuu.

  Hyvää matkan jatkoa!

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   6.1.2016 at 08:20

   Ruoka Thaimaassa on hyvää, mutta kyllä siihenkin kyllästyy. Ja sitten tilaa ylihinnoitellut pitsan tai pastan, mikä ei ole millään lailla makunautinto, mutta saapahan ainakin jotain muuta kuin riisiä tai nuudelia :)
   Kiitos paljon, Teppo!

   Reply
 13. jukka

  29.12.2015 at 13:50

  Pikaisen vilkaisun perusteella näyttää suunnilleen samoilta mitä itse maksoin syksyllä, mutta 1200 bahtin taksimatkassa on kyllä ollu kunnon turistilisät.

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   6.1.2016 at 08:18

   Haha, siinä taksimatkassa meitä todellakin huijattiin aivan kunnolla :D

   Reply
 14. Elämää ja Matkoja

  29.12.2015 at 12:40

  Työkseni budjetteja laatineena ja seuranneena tulee omat reissutkin budjetoitua :)
  Tämä oli hyvä yhteenveto kuluneesta kuukaudesta ja varsin hyödyllinen Thaimaan-reppureissua suunnittelevalle, jolloin jonkilainen budjetti+seuranta on kyllä tarpeen. Majoituskustannukset kuulostavat varsin edullisilta, samoin ruoka+juomat, kun puhutaan ravintolakustannuksina.
  Oikein mukavaa matkan jatkoa Teille ja Onnea vuodelle 2016!

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   6.1.2016 at 08:17

   Onneksi monessa paikassa ei vielä ollut se korkein sesonki alkanut, joten majoituskustannukset pysyvät suhteellisen alhaisina tämän kuukauden aikana. Thaimaassa voisi syödä huomattavasti halvemmallakin, mutta vaikka kotona kuinka haaveilee herkullisesta thai-ruoasta, alkaa se kuitenkin jossain vaiheessa riittää ja haluaa pitsaa ja pastaa, mitkä on tietenkin paikallista ruokaa kalliimpia.
   Kiitos paljon! Onnellista uutta vuotta!

   Reply
 15. Ansku BCN

  29.12.2015 at 09:40

  Mielenkiintoista! Minun korvaani kulut kuulostavat varsin kohtuulliselta, kun ajatellaan, että reissussa on kaksi aikuista, eikä yövytä kaikista halvimmissa hostelleissa. Tosin enpä olekaan tuolla päin maailmaa koskaan matkaillut, ja vertailu Euroopan hintatasoon on tietysti älytöntä.
  On muuten ollut kiva seurata reissuanne, kiitos! Ja hyvää uutta vuotta!!

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   31.12.2015 at 04:03

   Thaimaahan on tunnetusti ollut todella halpa maa, mutta kuten tuossa Rami ja Sari mainitsi, on sielläkin hinnat nousseet viime vuosien aikana. Ja kun siihen vielä lisää kurssin huonontumisen… Jokunen vuosi sitten tämä reissu siis olisi ollut halvempi, mutta ei täällä onneksi Euroopan hinnoissa olla vieläkään. Paitsi pitsoissa ja viinissä :D
   Paljon kiitoksia Ansku! Hyvää uutta vuotta!

   Reply
 16. Kohteena maailma / Rami

  29.12.2015 at 08:12

  Mielenkiintoinen postaus. Itse kirjailen yleensä reissun kaikki kulut ylös lähinnä siksi, että on joku käsitys mitä reissu tulee maksamaan. Pidemillä reissuilla kuten teillä se on tietysti jo oleellisempaa, että ei odota konkurssi kotona :-D Nyt ei ole tullut Thaimaassa kuuteen vuoteen käytyä, joten hyvin huomaa sielläkin hintojen nousseen. Mukavaa reissun jatkoa ja hyvät uudet vuodet Malesiaan!

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   31.12.2015 at 03:55

   Meidänhän oli ensiksi tarkoitus olla reissussa neljä kuukautta, mutta sitten lyhennettiin kolmeen ihan sen takia, että ei tarvitse venyttää joka penniä ja jää rahaa kotiinkin. Liian tiukalla budjetilla olisi stressaavaa reissata.
   Kiitos paljon Rami! Hyvää uutta vuotta!

   Reply
 17. SariKoo.fi

  28.12.2015 at 13:01

  Onpa kiva lukea mitä tuollaisella reissulla menee rahaa, en osaisi yhtään arvioida! Kyllähän se vaan fakta on, että hinnat Thaimaassa ovat nousseet viime vuosina. Meillä tuntuu jo nyt menevän enemmän rahaa kuin mitä alkuvuodesta täällä. Kirjoittelin meidän lokakuun menoista marraskuussa http://www.sarikoo.fi/2015/11/03/lets-talk-about-money-lokakuun-kulukatsaus/. Tämän jälkeen loppuikin kiinnostus pitää kirjaa ja nyt ollaan menty 6000 thb viikkobudjetilla (ruoka, bensa yms. yhteiset menot, ei sis. asumiskuluja). Tosin viime viikon jouluherkuttelut heittivät budjetin 2500 thb miinukselle, uuuups…

  Malesia ei varmasti ole halvempi mutta ei sielläkään onneks vararikkoon joudu. Penang ainakin vaikutti paljon halvemmalta kuin KL. Lisäksi siellä toimi Uber, joka on ihana, kun ei tarvitse hinnoista tinkiä tai vääntää!

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   31.12.2015 at 03:51

   Kiitos linkistä, oli mielenkiintoista lukea teidän menoista, vaikkakin Thaimaassa asuvilla menot tietenkin koostuu hieman eri asioista kuin sinne tänne reissaavilla :) Mä uskaltauduin eilen ensimmäistä kertaa koko reissun aikana kirjautumaan sisään verkkopankkiin (siis kuten sanottua, minua ei menojen tarkkailu juurikaan kiinnosta, joten verkkopankissa vierailut ovat hyvin harvinaisia :D ), ja nyt kun reissu on puolessa välissä voin aika lailla huokaista helpotuksesta: olen puolessa välissä budjettia! Joulu oli meillekin suht kallis, mutta vuoden vaihtumisesta yritetään selvitä halvemmalla :)
   Hyvää uutta vuotta!

   Reply
 18. Sandra

  27.12.2015 at 21:17

  Näitä on aina mielenkiintoista lukea, vaikkei lähiaikoina olisikaan suunnitelmissa käydä samoissa maissa. Kohtuullisesti olette onnistuneet elämään, vaikka loppusumma olikin sitten suurempi kuin alussa ajattelin. Noissa halvemmissa maissa ei kyllä innosta mennä mihinkään halpoihin hostelliluukkuihin, kun usein kahdelta hengeltä voi saada oman kivan huoneen noin kymmenellä eurolla per nuppi, kun ehkä hostellisänky voisi irrota kuudella eurolla hengeltä. Varsinkin kun kahdestaan matkustaa, niin helposti oma mukavuudenhalu vie voiton. :D

  Mukavaa reissua teille!

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   31.12.2015 at 03:18

   Se on niin totta, että täällä ei kannata säästää sitä muutamaa euroa ja majoittua halvimmissa luukuissa, sillä sillä muutamalla eurolla saa niin paljon paremman majoituksen. Meidän kaikki hotellit onkin olleet todella kivoja, sellaisia että huoneessa voi viettää aikaa muutenkin, eikä vain käydä pakon edestä nukkumassa. Mutta yön hinta on yleensä ollut parinkympin luokkaa, jopa hieman alle. Mietittiin yhdessä vaiheessa myös Australiassa pyörähtämistä kun lennot Perthiin olisivat olleet todella edulliset. Mutta muutettiin mieltä kun nähtiin hostellien hinnat! :D
   Kiitos Sandra! Hyvää uutta vuotta!

   Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

@vagabondablog