Kreetan paras joulukauppa

Joulukalenterin 5. luukku: Kreetan mainio joulukauppa Jumbo

Tällaisen jouluhöperön on ollut huojentavaa huomata, että Kreetalla panostetaan jouluun oikein kunnolla. Joulun lähestyminen näkyy kaikkialla, ja kaupat, ravintolat, kahvilat ja kadut ovat koristeltu jouluisesti jo aikaa sitten.

Koska viime joulu meni Espanjassa, on tämä tuleva joulu ensimmäisemme Kreetalla. Tämän vuoksi joulukoristeiden hankkiminen täytyi aloittaa tyhjästä, mutta onneksi mieleisten koristeiden löytäminen ei ole tällä saarella vaikeaa: jopa lähimmässä ruokakaupassammekin on myynnissä erilaisia jouluaiheisia pöytä- ja kuusenkoristeita. Usein koristeet ovat kuitenkin aika hintavia, ja erityisesti joulutavaraa myyvissä sisustusliikkeissä saisi rahaa käytettyä joulutavaraan pitkän pennin.

Minä en kuitenkaan halunnut tuhlata turhan paljoa rahaa vain kerran vuodessa käytettäviin koristeisiin, joten suuntasin koristeostoksille valtavaan krääsätaivaaseen Jumboon. Tulin siihen tulokseen, että Jumbo on Kreetan paras joulukauppa, sillä sieltä saa ihan mitä tahansa – ja todella huokeaan hintaan.

Jumbossa shoppailu lähtee helposti käsistä, sillä vaikka tavara ei olekaan aina kovin laadukasta, ovat sisustustarvikkeet usein todella kivannäköisiä. Joulukoristeita on tarjolla valtavat määrät: pelkästään kuusenkoristeita on useampi hyllyväli, jouluisia kynttilätarvikkeita kenties saman verran, ja pelkkiä juhlaan sopivia pöytäliinoja on tarjolla kymmeniä.

Hieman jouduin hillitsemään itseäni, että joulutavaroiden ostaminen ei olisi lähtenyt käsistä, mutta lopulta onneksi ostoskorissa oli vain se, minkä olinkin ajatellut ostavani. Vain neljälläkymmenellä eurolla mukaani lähti muovinen pöytäkuusi, koristeet ja valot kuuseen, kynttilöitä, lahjapaperia, jouluinen keittiöliina, pari punaista tablettia, ovikoriste… Eiköhän näillä saada koti tunnelmalliseksi ensimmäistä kreetalaista jouluamme varten!


Tässä joulukalenterissa kerrotaan pieniä tarinoita siitä, kuinka joulun tulo näkyy ja tuntuu suomalais-tanskalaisessa kodissa Kreikassa. Tervetuloa mukaan fiilistelemään joulua Välimeren rannalle!


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *