Kreeta talvella – Jaa parhaimmat vinkkisi!

Blogi on viettänyt viikon verran täysin suunnittelematonta hiljaiseloa, koska on ollut vaikea keskittyä koneen ääressä istumiseen kun olen ollut niin täpinöissäni kaikesta ympärillä olevasta. Kroatia-pettymyksen jälkeen Kreeta on ollut pala paratiisia ja paras mahdollinen paikka asettua hetkeksi aloilleen kolmen kuukauden reissaamisen jälkeen.

Vuokrasimme talon pienestä kylästä Hanian lähistöltä, ja nyt viikon ajan olemme nauttineet maaseudun rauhasta, naureskelleet naapurin kukon kiekumiselle, tehneet tuttavuutta kylän koirin kanssa, syöneet pihan puista kerättyjä appelsiineja ja istuneet iltaisin takkatulen lämmössä. Päivisin talven tuloa ei vielä huomaa, sillä aurinko lämmittää edelleen mukavasti ja luonto on keväisen vihreä, mutta myöhäissyksyn viileys iskee auringon kadottua vuorten taakse. Kahden ensimmäisen yön jälkeen tajusimme, että pelkkä viltti ei tule pitämään meitä öisin riittävän lämpiminä, joten kävimme ostamassa paksut peitot.

Hania, Kreeta

Hania, Kreeta

Hania, Kreeta

Hania, Kreeta

Viime kuussa Kroatian Hvarin saarella emme syöneet riittävästi kasviksia, sillä sekä ruokakauppojen että vihanneskauppiaiden valikoimat käsittivät vain nuutuneita ja lähes pilaantumispisteessä olevia kasviksia. Nyt olemme ottaneet kaiken irti kauppojen tuoreista raaka-aineista ja täydentäneet vitamiinitarpeitamme jokapäiväisellä kreikkalaisella salaatilla. Muillakin kreikkalaisen keittiön antimilla on toki herkuteltu, ja muutaman tylsän ruokamaan jälkeen onkin aivan mahtavaa olla maassa, jossa on lähes mahdotonta saada huonoa ruokaa.

Työskennellessäni matkaoppaana vietin Kreetalla kaksi kesää, mutta edellinen kertani Kreetalla oli yli viisi vuotta sitten. Kreeta on siis jo entuudestaan hyvinkin tuttu, mutta Hanian alue on kuitenkin päässyt jäämään pintapuoliseksi vietettyäni aikaisemmat kerrat enimmäkseen saaren muissa osissa. Hanian kaupungistakin tiesin lähes ainoastaan venetsialaisen sataman ja shoppailukadun, mutta nyt olen saanut huomata, että siellähän on paljon muutakin ihanaa!

Hania, Kreeta

Hania, Kreeta

Hania, Kreeta

Hania, Kreeta

Parina päivänä olen kierrellyt Hanian vanhankaupungin pikkukujia, tutkinut kauppahallin tarjontaa ja tutustunut muutamiin kaupungin lukuisista kahviloista ja ravintoloista. Pikaisen kierroksen jälkeen olen iloisesti yllättynyt Hanian kahvilatarjonnasta, sillä tuleville sateisille talvipäiville on nyt muutakin tekemistä kuin kotona takan edessä viltin alla hyggeily: nimittäin kahviloissa luuhaaminen!

Koska tulemme viettämään Kreetalla useamman kuukauden, olisi toki muutakin mielekästä tekemistä kiva löytää – ja myös niille aurinkoisille päiville. Koska minun Kreeta-tietämykseni painottuu enimmäkseen saaren itäosiin, olisikin mukava kuulla Hania-konkareiden vinkkejä! Missä ravintolassa on paras ruoka, mikä kylä on kaikkein ihanin ja missä on parhaimmat patikointireitit? Mitä ei missään nimessä kannata jättää Länsi-Kreetalla väliin?

Ilahduta minua ja lukijoita, ja jaa parhaimmat Kreeta-vinkkisi!


Edit 29.6.2019: Nyt takana on kaksi talvea ja puolitoista kesää Kreetalla, joten vinkkejä on jo omastakin takaa. Blogin Kreeta-vinkit osiossa on inspiraatiota Kreetan-lomalle jo lähes kolmenkymmenen postauksen verran!

6 comments
  1. Olteko käynyt Rethymnonin vanhassa kaupungissa. Se on kaunein vanha kaupunki,minkä tiedän. Saman tyylinen kuin Haniassa. Rethymonista sisämaahan päin on Agriroupolin kylässä (entinen Lapa) tavernakeskittymä vuorilta tulevien putousten seassa. Kesällä puiden keskellä sijaitsevassa tavernassa lehtikaton alla on suloisen viileää. Haniasta päin Georgioupolin kylän kohdalta käännytään kohti Episkopia.

    1. Rethymnon on tuttu paikka, sillä vietin siellä muutaman kuukauden kesällä 2010. Mutta pitäisi ilman muuta käydä siellä nyt uudestaan, verestämässä muistoja :) Kiitos vinkeistä, pitää ehdottomasti pistää korvan taakse!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *