Kööpenhaminan kesän parhaimmat hetket

Kalenteri näyttää jo syksyä, mutta täällä Mallorcalla iloitaan vielä kesäisen lämpimistä päivistä. Tanskassa hitaasti alkaneesta ja säiden puolesta vaihtelevasta kesästä tulikin siis meidän kohdallamme ennätyspitkä, sillä vielä syyskuun alussa Kööpenhaminan kesä palasi iloksemme ja saimme nauttia aurinkoisista päivistä, ja loppukuuksi menimmekin hikoilemaan Kanarian auringon alle.

imageOikeanpuoleinen kuva on otettu työmatkalla kesäkuun puolessavälissä. Superankea sää, mutta hei: palmuja!

Vaikka ylläolevista (kesä)kuvista huokuva syysfiilis ei ole vielä vallannutkaan mieltäni, on kuitenkin viimeistään tässä lokakuun alussa hyvä tehdä pieni katsaus loppuneeseen kesään. Sillä olihan se into pinkeänä odotettu vuodenaika taas aivan mielettömän upea, vaikka muutamaan otteeseen manailin Tanskan huonoa kesäsäätä myös täällä blogin puolella.

Ja siitä huolimatta, että kesäkuukausiin olisi mielestäni voinut osua aurinkoisia päiviä reippaasti enemmän, mahtui minun toiseen Tanskan kesääni lukuisia ikimuistoisia hetkiä. Sillä oli sää mikä hyvänsä, Kööpenhaminan kesä on näköjään aina upea.

imageTanskan Skagen on tunnettu tipunkeltaisista taloista ja pitkistä hiekkarannoista.

Toukokuun vaihtuessa kesäkuuksi ja kesän virallisesti alkaessa olimme lomailemassa Kreikan Lesboksella. Saavuttuamme takaisin Kööpenhaminaan, saimme nauttia muutamista lämpimistä päivistä ja puistopiknikeistä, mutta kuun puolivälin jälkeen sää viileni jälleen. Harmiksemme viikonloppureissulla Jyllantiin ja Skagenin rantakohteeseen takki ja kaulahuivi tulivat tarpeeseen, eikä rantakeleistä ollut tietoakaan.

Juhannukseksi lähdin sitten nauttimaan lämpimimmistä säistä Budapestiin, ja heinäkuu alkoi Italiassa. Arvaatteko, millainen sää Kööpenhaminassa oli kun kotiuduin kesälomareissuiltani? Aivan: lisää pilvisiä ja epävakaisia päiviä, mutta en antanut sen haitata. Heti auringon pilkistäessä pilviverhon takaa nappasin mukaani eväät, viltin ja Thomaksen, ja suuntasimme lähimpään puistoon. Loppujen lopuksi pääsimmekin nauttimaan puistopiknikeistä kesän aikana useasti.

image

image

Kesän siihen asti lämpimin päivä sattui sille päivälle, kun olimme päättäneet lähteä melontaretkelle Lyngbyhyn. Auringonpaiste, kaunis Mølleåen-joki, kanootin kylkiin liplatteleva vesi ja maailman paras seura – enempää en olisi voinut pyytää! Tuo päivä tallentui muistiini yhtenä koko kesän 2016 ihanimpana päivänä.

Heinäkuun lopussa jatkoimme roadtrippailua Tanskassa, ja lähdimme viikonloppureissulle Sjællandin länsipuolelle Kragerup Gods -kartanoon. Satoja vuosia vanha kartano on tunnettu muun muassa siitä, että kirjailija Karen Blixenin isoisä on syntynyt siellä, ja myös Karen on lapsuudessaan viettänyt aikaa kartanossa ja sen tiluksilla. Meihin suurimman vaikutuksen teki kartanoa ympäröivä luonto ja vehnäpellot, joita olisi jaksanut ihailla paljon pidempäänkin kuin vain viikonlopun.

image

image

Elokuussa tutustuimme lisää Kööpenhaminan lähialueisiin, ja kävimme muun muassa Næsseslottet- ja Frederiksborg-linnoissa. Tuskinpa voin koskaan kyllästyä näihin ympäri Tanskaa löytyviin vanhoihin ja upeisiin rakennuksiin!

Elokuussa lopetin työnteon, joten kotimaanmatkailun lisäksi kuukauteen mahtui myös muutaman päivän reissu Berliiniin, ja loppukuusta olikin mahtavan RiikaSuomiTallinna -reissun vuoro. Ehdottomasti paras mahdollinen tapa viettää elokuu, jos minulta kysytään.

image

image

Saavuttuamme reissusta takaisin kotiin, oli meillä kaksi viikkoa jäljellä Kööpenhaminassa ennen Kanarialle ja Mallorcalle lähtöä. Syyskuu alkoi pienellä lähtöhaikeudella, sillä halusin tehdä viimeistä kertaa sitä ja tätä – siitäkin huolimatta, että tiesin, että eivät ne oikeasti olisi viimeisiä kertoja. Rakkaaseen Kööpenhaminaan kun tulisin ilman muuta vielä palaamaan.

Ennen lähtöä piti kuitenkin vielä kierrellä ympäri kaupunkia tallentamassa Köpiksen kauneimpia paloja kameran muistikortille ja verkkokalvolle. Viimeisten päivien aikana istuin myös paljon kahviloissa, sillä tiesin tulevani kaipaamaan kaupungin erinomaista kahvi(la)kulttuuria.

image

image

Paljon sitä yhteen kesään mahtuu, vaikka jälkeenpäin ajateltuna kesä meni tänäkin vuonna vauhdilla ohi. Vaikka odotankin tulevaa Välimeren talvea innolla, en näitä kuvia katsoessani ihmettele lainkaan miksi tunsin lähdön hetkellä niin suurta haikeutta. Kööpenhamina vaan nyt on aivan ihana kaupunki.

Kaikista kesän lukuisista Tanska-kuvistani kaksi kuitenkin nousee ylitse muiden. Ei välttämättä Instagram-sydämien määrässä, vaan siinä, miten tärkeitä kyseiset hetket minulle olivat. Oikeanpuoleinen kuva on tuolta jo mainitulta täydelliseltä päivältä Mølleåen-joelta, ja vasemmalla oleva on pyöräretkeltä ympäri Christianshavnin kanavia. Kööpenhaminan kesä, olet ihana!

image


Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka vetäjinä Suomessa toimivat Muru Mou -blogin lisäksi matkablogit Travellover ja Rimma+Laura. Liity sinäkin mukaan tempaukseen ja jaa reissuinspiraatiota käyttämällä Instagramissa tunnistetta #IGTravelThursday tai #IGTT!

LUE MUITA #IGTRAVELTHURSDAY-POSTAUKSIA JA LISÄÄ LINKKI OMAAN POSTAUKSEESI:


24 comments
  1. Ohoh, on jostain syystä jäänyt tämä kommentti vastaamatta, sorry! :( Köpis ja kesä on tosiaankin aivan mahtava kombo – ensi kesää jo odotellessa :)

 1. Ihana fiilistellä kesää nyt, kun ainakin Suomen on vallannut se kaikista ankein vuodenaika. On märkää ja pimeää.

  Tanska-kuvasi ja -juttusi ovat herättäneet todella kiinnostusta muutakin maata kuin vain Kööpenhaminaa kohtaan. Tiedän, etten ihan heti lähde parin viikon automatkalle Tanskaan, mutta epäilemättä se olisi silti tekemisen arvoinen road trip. Färsaaria ei ehkä tässä lasketa, ja sillä olin vain viikon. Toinen olisi kyllä mennyt helposti. On piskuisella Tanskalla vaikka mitä!

  1. En ymmärrä, kuinka nopeasti se märkä ja pimeys oikein tulikaan, sillä tuntuu, että vastahan olin Suomen kesässä! Ilmeisesti aika vaan menee niin nopeasti… :)
   Kiitos Annika, ihana kuulla, että olen onnistunut herättämään kiinnostuksen koko Tanskaa kohtaan! Itsekin olen yllättynyt, että niin pikkuisella maalla on tarjota vaikka minkälaista näkemisen arvoista paikkaa. Ehkä viikonkin mittainen roadtrip riittäisi, ainakin alkuun? ;)

 2. Paljon on sunkin kesässä ehtinyt tapahtua. :) Mä en tiedä oliko suomessa huonot kesäilmat? Näköjään parin kommentin perusteella oli. :D Mä nautin täysillä kesästä ja mieleen tulee ihanat aurinkoiset päivät ystävien kanssa. Ei valittamista. Ja nyt voi nauttia kirpeän syksyisistä ilmoista ennen loskakelejä joten kelpaa. <3

 3. Ah näitä kesää tihkuvia kuvia, vaikka säät eivät olekaan koko ajan suosineet! Aika pitkä aika vielä odottaa seuraavaa kesää, onneksi syksy Suomessa on ollut kaunis 😊

  1. Kesän jälkeen tulee aina pieni haikeus kun tietää, että seuraavaan kesään on niin pitkä aika! Mutta toivottavasti Suomeen tulee kauniin syksyn jälkeen myös kaunis (ja luminen) talvi :)

 4. Kesä meni kyllä tosi nopeaan, vaikka mekin vietettiin lämmintä ja aurinkoista kesää puoli vuotta maaliskuusta syyskuun alkuun asti. Ihania kuvia. Kesä on kyllä ihana, vaikka olenkin kyllä alkanut jo odottaa, että tulisi jo lunta, niin pääsisi hiihtämään :)

  1. Vaikka tykkäänkin kesästä, niin kyllähän lumisessa talvessa on puolensa. Minusta ei se ehkä hiihtäminen kuitenkaan, mutta onhan luminen maisema todella kaunis! :)

 5. Oi, Köpis ja sen lähiseudut näyttävät tosi kivoilta, kaupunki kuuluu ehdottomasti mun pakko käydä -listalle! Mutta tosiaan, eipä Mallorcassakaan varmasti mitään valittamista ole. ;)

 6. Minusta jotenkin tuntuu, että kesä meni vaan ohi. Ei täällä kesällä oikein sen kummemmat säät olleet, vaan parhaat helteet taisivat mennä jo toukokuussa. Kun on kokoajan töissä niin ei oikein kerennyt nauttimaan keleistä eikä vapaista viikonlopuista. Ehkä sitä nauttisi ihan eritavalla Köpiksessä ^^

  1. No sepä se usein onkin, että työt haittaa kesästä nauttimista! Jos ei sitten satu olemaan useamman viikon lomaa, että ehtii kunnolla tehdä kaiken haluamansa… Meillä oli tälle kesälle ihan selvä suunnitelma, että nyt on pakko tehdä ja kokea mahdollisimman paljon kun viime kesä meni vain töissä. Mutta vaikka tehtiinkin ihan jonkin verran, niin paljon jäi tekemättä. Kun pitäähän sitä välillä ihan vaan ollakin :)

 7. Mullakin oli vähän kööpenhaminainen kesä, kun tuli käytyä siellä kahdesti tänä kesänä. Toukokuun lopussa oli niin ihana kesä kuin vain olla ja voi. Heinäkuussa oli taas epävakaisempaa. Ironista oli se, että kun siitä tuli heitettyä lyhyt visiitti myös Ruotsin puolelle Helsingborgiin, niin siellä tietenkin paistoi aurinko :) Onneksi Köpis on niin lähellä, että sinne voisi tehdä reissun joka kesä, ainakin viikonlopun verran. Voisin lähteä sinne vaikka heti, näiden kuvien myötä muistin kuinka paljon mäkin siitä kaupungista opin pitämään!

  1. Hehe, totta kai Ruotsissa paistoi aurinko, siellä varmaan paistaa aina :D Kiva juttu, että sinäkin olet oppinut tykkäämään Köpiksestä :)

 8. Aivan mahtava kesä sulla(kin) takana! :) Arki on heittäytynyt niin hektiseksi, että blogien lukemiselle on jäänyt tosi vähän aikaa. Olisi hiukan kiinniotettavaa paitsi omien juttujen kirjoittelussa, myös blogien lukemisessa. Igtt:kin on jäänyt monen kuukauden ajalta väliin, mutta NYT! Kesä hurahti ohi kyllä harmillisen nopeasti. Näin lokakuun pakkasaamuinakin on vielä vaikea myöntää, että ohi on. Teillä se kesä vaan jatkuu, nauttikaa!

  1. Kiitos, nautitaan kyllä! :) Mulla on aivan sama juttu, että bloggailu ja etenkin muiden blogien lukeminen on jäänyt viime aikoina vähemmälle. Suurena syynä siihen kyllä on netitön koti, sillä ei kahviloissakaan jaksa jokaista vapaata hetkeä viettää. Postaukset sentään voi kirjoittaa offlinessa, mutta blogien lukeminan on auttamatta jäänyt :( Onneksi on IGTT, niin ainakin tietää mitkä postaukset on lukulistalla :D Apua, siellä on jo ollut pakkasaamuja! Hrrr…

  1. Niin näköjään on! Ja mä pelkäsin, että ei kukaan enää jaksa tässä vaiheessa syksyä lueskella kesäjuttuja. Mutta kivahan niitä onkin ollut lukea :) Kiitos Heli!

 9. Manailin itsekin Suomen huonoja kesäsäitä, ihan kuin ei olisi ollut kesää ollenkaan. Se ainakin jäi päällimmäisenä mieleen, vaikka toki jokunen lämmin päivä olikin. Kyllä kelpais mullekin talvi Mallorcalla! Tosin Málagassa yhden syksyn asuneena tiedän, että huonona puolena on koleus, joka tunkee asuntoihin sisään. Hrrr. Mutta ei ole samanlaista pimeyttä ja pakkasia kuin pohjoisemmassa, nehän ne kaikkein keljuimmalta tuntuu ainakin mun mielestä.

  1. Minä valitin huonoista kesäsäistä vähän liikaakin, mutta ihan turhaan, sillä eihän sitä säälle mitään voi. Onneksi sitten niistä sateettomista hetkistä sentään osasin nauttia, edes enimmäkseen.
   Sitä koleutta minäkin pelkään, mutta onneksi meidän asunto on suht uusi ja joka huoneessa on patterit. Ja Köpiksessä pari talvea viettäneenä on ainakin jonkin verran siihen koleuteen tottunut :D

 10. Sinulla onkin ollut ihanan monipuolinen kesä ja niin ihania kesäkuvia ja -muistoja. On varmasti haikeaa hyvästellä Kööpenhamina, mutta kylläpä minullekin kelpaisi Mallorca!
  Parin viikon päästä pääsen itse minilomalle Köpikseen, joten pitääkin ennen reissua käydä läpi sinun vinkkejä Köpiksen ihanimpiin paikkoihin <3.

  1. Köpis tosiaankin teki minuun lähtemättömän vaikutuksen näiden kahden vuoden aikana, mutta vaihtelu ilman muuta virkistää ja olenkin todella onnellinen että tuli vastaan mahdollisuus viettää talvi Mallorcalla :)
   Toivottavasti mun postauksista löytyy sinua kiinnostavia vinkkejä! Ihanaa reissua sinulle! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *