Kööpenhaminan Hija de Sanchez – Tacokoju, josta Voguekin kirjoittaa

Kööpenhaminan ravintolamaailman kruununjalokivi on ollut jo usean vuoden ajan ravintola Noma, ja vaikka tänä vuonna se joutui luopumaan Maailman paras ravintola -tittelistään tippuessaan listalla kolmanneksi, pitää se edelleenkin tähtipaikkaa kaupungin ykkösravintolana. Silloin tällöin kuulee jonkun entisen nomalaisen avanneen oman ravintolan, joka saa automaattisesti suurta huomiota ja kiinnostusta osakseen. Yksi erinomainen esimerkki tästä on Noman entinen keittiömestari Christian Puglisi, jonka Nørrebron kaupunginosassa sijaitsevista ravintoloista voit lukea lisää postauksessani Nørrebron ravintolamaailman pienet piirit.

Uusin Noman jälkeläinen on huippuravintolan entisen sokerileipurin Rosio Sanchezin pari kuukautta sitten avaama meksikolaista katuruokaa tarjoava Hija de Sanches. Ja – kuten arvata saattaa – paikkaan kohdistui valtava hype jo ennen avajaispäivää, ja siitä kirjoitettiin jopa Voguen nettisivuilla (Former Noma Pastry Chef Rosio Sanchez Is Bringing Tacos to Copenhagen).

Pakkohan sitä oli käydä testaamassa.

image

image

image

Hija de Sanchez sijaitsee muutama vuosi sitten Nørreportin aseman viereen avattujen kauppahallien, Torvehallerne, välissä olevalla kauppa-alueella. Kuten Torvehallernen tyyliin kuuluu, kyseessä ei ole oikea ravintola, vaan ennemminkin koju, josta voi napata ruoan mukaan tai syödä ulkoalueella olevien pöytien ääressä. Ensimmäistä kertaa yritimme kokeilla Sanchezin tacoja vain pari viikkoa avaamisen jälkeen, mutta jono oli sen verran pitkä ja kaikki pöydät täynnä, joten jätimme kokeilun toiseen kertaan. Ja se kannatti, sillä nyt suurin kohu on jo laantunut ja ainakaan arkipäivisin jonoa ei yleensä juurikaan ole.

Ravintolan toimintatapa on simppeli: listalla on yhteensä yhdeksän erilaista tacoa, joista on tarjolla joka päivä kolme eri vaihtoehtoa. Voit ottaa vain yhden tacon, tai kaikki kolme (yksi taco 40 kr; kolmen tacon combo 100 kr). Meidän kohdalle sattui päivä, jolloin tarjolla oli tacot Pastor (Marinated roasted pork, Grilled pinapple, Cilantro, Onion salsa),  Lengua (Caramelized beef tongue, Coriander, Onion, jalapeno salsa) ja Bean Tostada (ei mainintaa nettisivuilla).

image

No, oliko ne niin hyviä kuin kaikki hehkutukset ovat antaneet ymmärtää?

Kyllä – ja ei. Tacot ovat pieniä, eikä edes kolmen combo täytä kovin nälkäistä vatsaa. Älä siis herranen aika ota vain yhtä – siitä ei tule kuin vihaiseksi! Pidin tacojen mausta, mutta luotan tässä asiassa vielä enemmän Meksikossa asuneen Thomaksen mielipiteeseen: hänen mielestään tacot olivat to-del-la herkullisia. Mutta sadan kruunun arvoisia? Njääh.

Kun pari päivää myöhemmin kerroin Thomakselle, että Hija de Sanchezin listalla on myös taco con queso fresco & avocado, hänen silmät suurenivat: Damn! We need to go back!

Sata kruunua ei tainnut sittenkään olla liian korkea hinta.

Taqueria Hija de Sanchez
www.hijadesanchez.dk
Torvehallerne, Nørreportin aseman vieressä

38 comments
  1. Kehitysehdotus: olisi kiva, jos olisi aina myös kerrottu mitä ko. hinta on euroissa, koska nyt lukija joutuu itse selvittämään paljonko sata kruunua on. :)

    Olen itse asunut Meksikossa, ja saanut monta traumaa “meksikolaisissa” ravintoloissa sen jälkeen, kun mikään ei koskaan ole niin hyvää ja oikeanlaista kuin Meksikossa! :D Eri asia sitten kun ihan oikeat mehikaanot perustavat ravintoloita, niissä käyn mielelläni. Nuokin näyttävät ihan oikeilta, mutta tietäen mitä nuo maksaisivat alkuperämaassaan… Saattaisin jättää 14 euron annoksen väliin. Tai en. En tiedä. :D

    Ei, kyllä mä ostaisin, ja söisin onnellisena. Nam.

    1. Kiitos palautteesta, tajusin itsekin näitä kommentteja lukiessani, että hinta todellakin olisi pitänyt laittaa myös euroissa. Tästä eteen päin sen kyllä teen! :)
      Itse en ole koskaan Meksikossa käynyt, mutta silti on edes pienoinen aavistus, millaista on hyvä meksikolainen ruoka. Ja sitä ei todellakaan ollut Fuerteventuralla kokeilemani burrito: paikassa oli pelkkiä kiinalaisia töissa ja niinhän siinä sitten kävi, että ruoka olikin kiinalaista ruokaa pyöräytettynä lätyn väliin :D

  2. Ruokaa jee! Onneksi minulla on juuri jääkaapissa tortilloja, muuten ärsyttäisi lueskella tällaista nälkäisenä :D. Haluan ehdottomasti päästä käymään Kööpenhaminassa mahdollisimman pian ja sitten täytyy uudestaan ajan kanssa lueskella kaikkia posauksia sieltä. En voi uskoa, että ei ole tullut käytyä noin kivassa kaupungissa, joka on niin lähellä Helsinkiä. Meksikolainen ruoka tosiaan tuntuu olevan nyt in. Eikä suotta. Taidan siirtyäkin tästä ruuan kimppuun :P.

    1. Kun viime vuonna muutin tänne ja näin kaupungin ensimmäistä kertaa, ihmettelin miksi kukaan ei ollut koskaan kertonut minulle kuinka upea kaupunki tämä on! Minun mielestä kaikkien pitäisi käydä täällä! :) Voi ei, nyt minulle tuli nälkä sinun tortilloja miettiessä ja jääkaappi humisee tyhjyyttään…

  3. Jee, ruokapostaus! Ollaan pitkään suunniteltu viikonloppumatkaa Köpikseen, ja laitankin tämän vinkin heti ylös sitä silmällä pitäen. Varsinkin Arto rakastaa tacoja, ja kyllä mullekin tommonen tuorejuusto-avokadolätty maistuis paremmin kuin hyvin! Stadiinkin on lähiaikoina tullut pari meksikolaista mestaa (Cholossa ja Eatoksessa on tullut käytyä), mikä on virkistävä suunta kaikkien texmex-mättölöiden rinnalle :)

    1. Tämä koju sijaitsee siis Köpiksen kauppahalleilla, Torvehallerneilla, jossa hyviä ruokapaikkoja riittää enemmänkin. Eli ei kannata mennä sinne täydellä vatsalla, muuten harmittaa ettei pysty testailemaan kaikkia herkkuja :) Olen nyt koonnut kaikki Kööpenhamina postaukseni samaan nippuun, kannattaa käydä vilkaisemassa muitakin vinkkejä sitten kun saatte suunnitelmat toteutettua ja tulette Köpikeseen http://www.rantapallo.fi/murumou/koopenhamina-opas/

    1. Tacot on kyllä niin hyviä! :P Löysin eilen taas yhden meksikolaisen ravintolan, ja sitä pitää kyllä mennä testaamaan seuraavaksi! :)

  4. Noman konsepti on kyllä hyvä, koska jo se, että kokki on ollut siellä töissä tukee tällaisia uusia ravintoloita älyttömästi.

    Katselin juuri yhden dokkarin Nomasta. Siinä oli osuus, missä ravintolan kokit valmistivat joka viikko oman uuden ruoka-annoksen. Ne sitten arvioitiin yhdessä. Jos annos oli hyvä, sitä ei suinkaan “varastettu” ravintolan ruokalistalle, kuten yleensä tehdään, vaan kokki sai siitä koko kunnian itselleen.

    1. Mulla on tullut samanlainen fiilis Nomasta, että siellä kunnia annetaan kenelle kunnia kuuluu. Ja muutenkin tuetaan työntekijoita, entisiä ja nykyisiä: kuten tuossa linkkaamassani Voguen jutussakin kerrotaan, että tämän tacokojun avajaispäivänä oli ollut todella kiireistä, joten paikalle tullut Noman chef oli käärinyt hihat ylös ja auttaa tacojen tekemisessä. Jotenkin tosi symppistä :)

  5. Hyvältä näyttää! Mulle suursyömärinä tarpeeksi iso annoskoko on aika tärkeä juttu, mutta erikokoiset annosvaihtoehdot toki ratkaisevat tämän ongelman. Tuorejuusto-avokado kuulostaa tosiaan mahtavalta vaihtoehdolta, sitä ehdottomasti kokeilemaan jos tulee sinne asiaa :)

    1. Annoskoko on kyllä tärkeä juttu, koska jos ruokaa ei ole riittävästi, se kyllä harmittaa. Toisaalta taas liian suuret annokset ei ole sekään hyvä juttu: en halua heittää ruokaa hukkaan, mutta harvoin tulee loppuja pyydettyä mukaan. Tämän vuoksi yritän syödä mahdollisimman paljon annoksesta, mutta ei se ähkykään kovin mukava olotila ole :D

  6. Kööpenhamina on näköjään ruokafanin paratiisi nykyään.:) Monet bloggaajat ovat ihastuneet paikan ruokatarjontaan ja tää sinun kuvailemasi paikka vaikuttaa täydelliseltä. Mä rakastan tacoja, ja avocadoa. Plus runsasta kerrosta juustoa tacoissa. Lontoossa lienee hyviä meksikolaisia paikkoja, mutta niissä tulee tosi harvoin käytyä… pitääkin koittaa laittaa vielä listalle näiden viimeisten parin kk. aikana:)

    1. Voi kuules, Köpistä on kutsuttu jopa Euroopan ruokapääkaupungiksi, eli oikeassa olet! :) Aikamoinen tittelihän tuo on, mutta ei se minunkaan mielestä kovin kauas siitä voi jäädä. Täältähän saa kaikkea mahdollista herkkua – ja todella laadukasta sellaista! :) Meksikolainen ruoka on hyvää, mutta jostain syystä ei vain tule kovin usein minunkaan meksikoilaisessa käytyä…

  7. Meksikolainen ruoka on siitä ihmeellistä, että se on parempaa Meksikon ulkopuolella :-D Ainakin vahvasti omat kokemukseni on sitä mieltä muutaman kerran siellä reissanneena. Tämä Köpiksen paikka kuulostaa houkuttavalta :-)

  8. Kannatti lukea tää JUST nyt kun on mökillä ja ruokakauppaan 35km matkaa… Ja kaapissa ainoastaan makkaraa ja silliä… :D Tuon tyyppisiä tacoja teen välillä kotona, mutta en ole maistanut autenttisia sellaisia ravintoloissa. Hyvältä näyttää!!

    1. Hehe, toivottavasti sait taconälkäsi tyydytettyä lopulta! :) Pitäisikin tehdä tacoja useammin itsekin, koska ei ole kovinkaan työläs tehdä ja ovathan ne vaan niin hyviä! :P

  9. Olisi tainnut minultakin mennä ohi noiden herkullisuus – ja se, että olivat hintansa arvoisia – vaikka Sinun asiantuntijasi tuntuikin sitä mieltä olevan, että olivat hyviä ja oikeanlaisia :-)

  10. Haha, ton taco con queso fresco & avocadon perässä mäkin lähtisin takaisin. :D Piti tarkistaa Googlesta, mikä on Tanskan kruunun kursssi, ja toi ei kuulostaisi pahalta hinnalta, jos kyseessä olisi oikea ravintola, mutta kojusta kieltämättä vähän kallis…

    1. Juu, lähes 14 euroa muutamasta pienestä lätystä kojusta ostettuna on ehkä normaalia kojuhinnoittelua kalliimpi. Ja olen samaa mieltä, jos kyseessä olisi ravintola, hinta ei olisi paha. Mutta uudestaan aion mennä kuitenkin! :P

  11. Olen tosi huono etsimään käsiini paikkoja, joista joku vaikka blogissaan puhuu, ja epäilemättä samoin käy tällekin paikalle, vaikka Köpikseen tulisin. Herkulliselta kyllä näyttää, mutta ehkä sittenkin ottaisin tuolla rahalla smörrebrödejä, Tanskassa kun olisin. Niistä meni nälkäkin. :)

    1. Se on totta, että postaukset unohtuu tai sitten niitä on työläs löytää jälkeen päin vaikka muistaisikin mistä blogista on paikasta lukenut. Mutta mulla on tulossa blogiin pian päivitystä, jonka avulla pitäisi Köpis-postaukset löytyä helpommin :) Totta kai, Tanskassa on pakko maistella smørrebrødejä!

  12. Helsinkiinkin on nyt avattu jotain taco-paikkoja. En ole vielä käynyt testaamassa. Erikoinen ilmiö muuten tuo ravintoloista hypettäminen jo ennen avaamista. Ruoka on kyllä tänä päivänä aika “IN”!

    1. Ruoka todellakin on IN ja hyvä, että vaihtoehtoja riittää Helsingissä (ja muissakin Suomen kaupungeissa!) ainaisten rossojen ja amarillojen lisäksi. Hypettäminen toimi, nimittäin parin ekan viikon aikana tuolla todellakin oli aivan järkyttävät jonot…

  13. Näyttää kyllä hyvältä! Piti googlettaa mitä tuo 100 kruunua on euroina. Ei nyt ihan hirveen pahalta kuitenkaan kuulosta. Toki en tiedä, mitä hintataso tuolla yleensä on. Mutta kyllä testaisin!

    1. Juu, siis sehän on vajaa 14 euroa. Eihän se nyt mikään järkyttävän kallis ole, mutta en mä ihan joka päivä siihen hintaan kävisi välipalalla kun kolmella noin pienellä tacolla tuskin lähtee isompi nälkä. Mutta käyn varmasti uudestaankin! :)

  14. Ai kuule, mä en nyt just pysty kattomaan tällaisia juttuja – keliaakikkona on välillä vähän tiukkaa täällä matkan päällä. Mulla on jo lista valmiiksi kirjoitettuna siitä mitä ruokia on PAKKO SAADA heti kun päästään kotiin. :D

    Hintaan sen sijan otan kantaa: kaikki on niin suhteellista. Minä voin heittää kahden hengen illalliseen 500 euroa rahaa silmää räpäyttämättä ja pitää 10 euron sisäänpääsymaksua johonkin kohteeseen ihan liiallisena. Kaikkihan on kiinni siitä miten henkilökohtaisesti kokee saavansa rahoilleen vastinetta!

    1. Olen täysin samaa mieltä, siitä että mikä on kallista tai halpaa on suhteellista. Piti ihan uudestaan lukea mitä olen kirjoittanut, koska en missään nimessä halua sanoa “tämä on sitten lukijat kuulkaas kallista”, koska mistä minä tiedän mikä on lukijalle kallista/halpaa. Ja tässä jutussa mielipide oli Thomaksen, mikä ei välttämättä ehkä tullutkaan riittävän selvästi esille. Kiitos kommentista! :)

    1. Kiitos Annika :) Tämä rafla (tai siis kojuhan se vain on) tuli vastaan kun googlettelin halpoja ravintoloita. En mä tätä ihan halpakategoriaan laittaisi, vaikka eihän tuo hinta esteenä kuitenkaan näiden tacojen nauttimisille ole :)

  15. Meksikolainen street food taitaa olla kovassa huudossa nykyään. Jopa pikkuisessa kotikaupungissani Savonlinnassa on tätä herkullista katuruokaa tarjoava ravintola. Nam, minä ainakin tykkään. Voisin siis käydä testaamassa tota sinunkin mainostamaasi paikkaa, jos sille seudulle sattuisin.

  16. Gourmet-tacoja tai ei, ainakin tuli nälkä tämän postauksen parissa! :P Tuorejuustolla ja avokadolla täytetty taco kuulostaa kyllä melko buenolta, päivittelethän tänne kun olette käyneet maistamassa.

    1. Joo, tuorejuusto-avokado on sen verran toimiva yhdistelmä, että pakko käydä testaamassa sitä tacon täytteenä! Minäpäs kerron sitten kun olen päässyt maistamaan sitä :P

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *