Kiinnostavimmat blogijutut vuonna 2018 (ja ne, joita kukaan ei lukenut)

Viime vuosi oli poikkeuksellinen vähäisten matkojen vuoksi, ja tämä heijastui myös blogiin: Vagabondasta oli vuonna 2018 hyvää vauhtia tulossa Kreeta-blogi, sillä se oli lähes ainoa kohde, josta riitti kirjoitettavaa. Halusin kuitenkin pitää blogin aiheet monipuolisina ja postaustahdin tasaisena, joten päätin varsinaisten matkajuttujen ja Kreeta-vinkkien rinnalle avata blogiin lifestyle-osion, jossa kirjoittaisin juttuja myös matkailun ja ulkosuomalaisuuden ulkopuolelta. Kun nyt listasin vuoden 2018 luetuimmat ja kiinnostavimmat blogijutut, aloin miettiä päätöksen järkevyyttä: tilastojen perusteella teitä lukijoita kiinnostaa sittenkin Kreeta enemmän kuin matkailuun liittymättömät höpöhöpöjutut.

Katsotaanpas tarkemmin, mitä luettiin vuonna 2018 – ja mitä ei! Listasin tähän Vagabondan kiinnostavimmat blogijutut: viisi luetuinta vuonna 2018 julkaistua juttua ja viisi luetuinta aikaisemmin julkaistua. Nimittäin kiitos tarkkaan laaditun hakukoneoptimoinnin, monet vanhemmat postaukset keräävät edelleen jatkuvasti lukuisia klikkauksia, ja vuoden 2018 luetuin blogijuttu onkin yli parin vuoden takaa!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Terhi 👣 Vagabonda (@vagabondablog) on

Jutun lopussa on vielä viisi juttua, joita luettiin kaikkein vähiten. Tälle bottom 5 -listalle on kieltämättä päätynyt aika nolojakin postauksia, vaikka pari juttua olisi mielestäni ansainnut enemmän lukukertoja. Osasyynä näiden kirjoitusten saamaan vähäiseen kiinnostukseen on toki se, että en ole jakanut niitä lainkaan Facebookissa.

Samaan syssyyn esittelen jutun kuvituksena @vagabondablogin vuoden tykätyimmät Instagram-kuvat. Kaikki kuvat ovat Kreetalta, kuinkas muutenkaan.

(Blogin statistiikkaan käytän Google Analyticsiä. Postauksissa oleva views-luku ei näytä oikein, sillä blogin oma laskuri on alkanut nollasta vaihdettuani blogin teemaa kesällä.)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Terhi 👣 Vagabonda (@vagabondablog) on

Vuoden 2018 kiinnostavimmat blogijutut (julkaistu vuonna 2018)

1. Tällaista on asuminen Kreetalla (eli päivä kanssani)

Ulkomailla asuvan arki kiinnostaa, ja sen huomaa myös tämän postauksen suosiossa. Tavallinen talvipäivä Kreetalla on aivan yhtä arkinen kuin missä tahansa muualla, ja ulkomailla asumisen glamouri loistaa poissaolollaan kun aamulla asunto on kuin jääkaappi, hanasta tulee vain kylmää vettä ja töiden jälkeen ei jaksa muuta kuin tuijottaa Netflixiä sohvan pohjalla.

2. Viisi syytä matkustaa Kreetalle talvella

Kreeta on perinteisesti kesäkohde, eikä monellekaan tule mieleen, että tännehän voisi matkustaa myös talvella. Toki talvikuukausina sää voi olla mitä hyvänsä: yhtenä päivänä saa nauttia auringosta t-paidassa ja heti seuraavana päivänä sataakin räntää. No okei, tämän 1,5 talven kokemuksella voin sanoa, että auringonpaiste on ainakin rannikolla huomattavasti todennäköisempää kuin räntä tai lumi. Mutta sään sijaan on monta muuta syytä, miksi Kreetalle kannattaa matkustaa talvella – ja nämä syyt kiinnosti teitä viime vuoden postauksista toiseksi eniten!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Terhi 👣 Vagabonda (@vagabondablog) on

3. Oletko jo nähnyt Kreetan tunnetuimmat nähtävyydet? Käy seuraavaksi näissä!

Varmasti jokainen Kreetalla käynyt tietää mikä on Elafonissi, Samaria tai Knossos, sillä näitä nähtävyyksiä mainostetaan ihan joka paikassa. Mutta entäs sitten kun ne on jo nähty tai jos ei kiinnosta mennä sinne minne kaikki muut menevät? Vaihtoehtoisista nähtävyyksistä voi olla vaikeaa löytää tietoa kun niistä kerrotaan niin vähän, joten ei ihmekään että tätä postausta luettiin ahkerasti!

4. Tähtiin kirjoitettu: kohtaaminen, joka mullisti maailmani

Vuonna 2018 julkaistujen postausten top vitoseen mahtui vain yksi juttu, joka ei käsittele Kreetaa. Tämä rakkaustarina oli varmasti vuoden henkilökohtaisin teksti, ja se saikin paljon kommentteja sekä Facebookissa että blogissa.

5. Kreetan pääkaupunki Iraklion – Euroopan rumin kaupunki?

Olen hieman yllättynyt tämän postauksen suosiosta, sillä en ajatellut vähemmän tunnetun Kreetan kaupungin olevan sellainen kohde, josta blogin lukijat kiinnostusivat. Mutta kiva, että juttua on luettu, sillä Iraklion ei todellakaan ole Euroopan rumin kaupunki!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Terhi 👣 Vagabonda (@vagabondablog) on

Vuoden 2018 kiinnostavimmat blogijutut (julkaistu ennen vuotta 2018)

1. Käytännön vinkkejä Budapestiin – Näillä pääset alkuun!

(Julkaistu 30.6.2016)

Budapest-vinkit oli hands down blogin luetuin postaus vuonna 2018. Tämä vanha postaus keikkui kesällä sivupalkin pinnalla juuri nyt -listauksessa viikkoja, ja enimmäkseen ykköspaikalla, eikä edes talven tulo juurikaan vähentänyt ihmisten kiinnostusta Budapestiin. Lopulta näpelöin asetuksia niin, että tämä juttu ei enää nouse luetuimpien postausten joukkoon sivupalkkiin. Pientä vilunkipeliä siis, mutta halusin antaa näkyvyyttä muillekin jutuille: Budapest-vinkkeihin kun tullaan Googlen kautta muutenkin, ei sitä tarvitse enää blogissa mainostaa.

2. Kroatian Split: viisi vinkkiä täydelliseen lomapäivään

(Julkaistu 21.10.2017)

Erityisesti kesällä oli helppo huomata Kroatian jatkavan suosiotaan uutena suomalaisten suosikkikohteena, sillä koko blogin toiseksi luetuin juttu oli Splitin-vinkit. Toivottavasti vinkeistäni on otettu vaarin, ja muutkin ovat käyneet auringonlaskudrinkeillä samassa paikassa ja aloittaneet lomapäivän aamureippailulla Marjanille!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Terhi 👣 Vagabonda (@vagabondablog) on

3. Pieni talo Kreetalla – tällainen on talven kotimme!

(Julkaistu 15.11.2017)

Kuten ulkosuomalaisen arki, kiinnostaa lukijoita myös se, millaisessa kodissa ulkomailla asutaan. Tässä talossa asuimme kylläkin vain hetken ennen kuin muutimme nykyiseen unelmakotiimme, mutta juttu kerää edelleen lukijoita Googlen kautta: hakusana “talo kreetalla” antaa tämän osumaksi.

4. Kaksin autiolla saarella – missä ovat Lesboksen turistit?

(Julkaistu 23.5.2016)

Pakolaiskriisin pahentuessa entisestään, oli Lesbos viimekin vuonna pinnalla mediassa. Tämä näkyi kävijäpiikkinä Lesboksen-lomastamme kertovissa postauksissa, sillä ilmeisesti tätä vähemmän tunntettua Kreikan saarta Googletettin mediahuomion ansiosta tavanomaista enemmän. Toivottavasti osa hakua tehneistä oli kiinnostunut tästä ihanasta kreikkalaisesta saaresta myös ihan lomailumielessä, sillä turisteja Lesboksella kaivataan!

5. Ihana, ihana Slovenia

(Julkaistu 22.9.2017)

Slovenia on ollut minulle Euroopan maista kenties suurin yllättäjä: maa, josta en tiennyt etukäteen juuri mitään, mutta jonka huikaisevan kaunis luonto vei jalat hetkessä altani. Miksei Sloveniasta puhuta enempää? No, onneksi ainakin muutamat tuhannet ovat lukeneet tämän Sloveniaa ylistävän postaukseni, ja kenties saaneet palon lähteä omin silmin katsomaan Bled- ja Bohinj -järvien kauneutta. Syytä ainakin olisi, sillä Slovenia todella on ihana.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Terhi 👣 Vagabonda (@vagabondablog) on

Bottom 5 – eli vuonna 2018 vähiten kiinnostaneet jutut

Ja sitten lokana pohjalla ne postaukset, joita juuri kukaan ei lukenut. Taidan siis jatkossakin pysytellä matkajutuissa ja ulkosuomalaisuutta käsittelevissä aiheissa, sillä tällaista kevyempää sisältöä on kenties tarjolla jo monissa muissa blogeissa – ja myös paremmin toteutettuna. Tai sitten jatkan samaan malliin, rennolla otteella ja omaksi iloksi, jos ei muuten!

Tässä siis vuonna 2018 julkaisemani 84 postauksen pohjaviisikko – viimeisimpänä se kaikkein tylsin!

5. Kuinka tässä ehtii bloggaamaan, kun täytyy neuloa?

Syksyllä neulominen todella varasti aikaa bloggaamiselta kun innostuin tästä uudesta harrastuksesta toden teolla. Edelleenkin minulla on jonkinlainen neuletyö menossa koko ajan, vaikkakin tahti on hieman hidastunut alun innostuksesta. Toivottavasti pian kuitenkin löydän taas aikaa ja intoa puikkojen heiluttamiselle, sillä ajatuksena olisi neuloa sukkia vähävaraisille tai asunnottomille. Mutta kiinnostaako uusi harrastukseni lukijoita? Ei todellakaan…

4. Miksi blogi hiljeni? (Ja muita marraskuun kuulumisia)

Loppuvuosi oli hiljaista blogirintamalla ja marraskuussa julkaisin vain yhden (!!) postauksen. Ketään ei kuitenkaan kiinnostanut, miksi postaustahti hiljeni – tai ylipäänsä, mitä minulle oli kuukauden aikana tapahtunut. Ja kerrankin kun oli tapahtunut jotain, sillä vietin muutamia päiviä myöhäistä kesälomaa ja kolusin Kreikan kaupunkeja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Terhi 👣 Vagabonda (@vagabondablog) on

3. Ilmastokatastrofi uhkaa ja minä(kin) olen siihen syypää

Lokakuussa julkaistu ilmastoraportti sai aikaan lukuisia lehtiartikkeleita ja blogipostauksia, ja raporttia seuranneessa ilmastoahdistuksessa päätin minäkin kirjoittaa asiasta ajatuksiani. Postauksesta tuli todella pitkä avautuminen siitä, miten Kreikassa ei ajatella luontoa, vaan kulutetaan kertakäyttömuovia mielin määrin ja heitetään roskaa surutta minne sattuu. Jostain syystä juttu jäi julkaisematta blogin Facebook-sivulla, joten juttua ei juurikaan luettu – tai sitten aiheesta on jauhettu niin paljon, että porukkaa vaivaa jo ilmastoähky.

2. Paluu Hersonissokseen: miltä Kreetan bilekylässä näyttää talvella?

Kreetan Hersonissos on suomalaisten keskuudessa vähemmän tunnettu lomakohde, ja kun vielä kerrotaan, miltä kyseinen paikka näyttää kesäkauden ulkopuolella sateisena talvipäivänä, on klikkimagneetti valmis. Or not.

1. Parhaat äänikirjavinkit pimeneviin syysiltoihin

Viime vuonna lataamieni kännykkäappien kuningas oli ehdottomasti BookBeat-äänikirjasovellus. Äänikirjat mullistivat maailmani, enkä voisi enää kuvitellakaan selviäväni arjen askareista ilman, että joku lukee korvaani kirjaa. Vaikka itse googlettelen jatkuvasti uusia kirjasuosituksia, ei näköjään ainakaan Vagabondan lukijat ole juurikaan äänikirjoista tai kirjavinkeistä kiinnostuneet (tai mikä todennäköisempää: kirjavinkkejä etsitään aivan jostain muualta kuin matkapainotteisesta blogista). Suosittelen kuitenkin testaamaan äänikirjoja – kirjan kuuntelu kun on mainiota ajanvietettä myös reissatessa!

View this post on Instagram

 

A post shared by Terhi 👣 Vagabonda (@vagabondablog) on


Piditkö lukemastasi?
Seuraa blogia Instagramissa | Blogit.fi:ssä | Facebookissa | Bloglovinissa


2 comments
  1. Jonkun tutkimuksen mukaan Espanjassa saastutetaan eniten muoviroskilla merta näistä Välimeren maista verrattaessa. Tuo että tulee vain kylmää vettä hanasta (tai lämmin vesi riittää 2-5min ajan) on todella yleistä myös Espanjassa ainakin Costa Blancalla ja Sisiliassa. Syynä ilmeisesti pienet boilerit jolloin kuuma vesi ei riitä, kunnes ajan kanssa taas tulee kuumaa. Tosin joissain hotelleissa vesi riittää paremmin, mutta viime vuonna olin loma-asunnoissa Espanjassa.

  2. Jatka ylläpitoa. Juttusi kuvineen tuo mm. ihanan Kreikan saariston hieman lähemmäksi lämmön kera, suomalaiselle miehelle, joka istuu talvi-iltaa virossa tehdyllä sohvalla kolmen mustan nöffitytön kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *