Ensimmäinen kesäni Kööpenhaminassa

Kun tänä aamuna puhelin alkoi soittaa afrikkalaisia rytmejä herätyksen merkiksi, vedin varpaat äkkiä peiton alle lämpimään samalla kun nyhdin peittoa nenään saakka. Huoneessa oli kylmä, koska olimme vanhasta tottumuksesta jättäneet parvekkeen oven yöksi auki. Vaikka päivällä saattaa aurinko vielä paistaa, olisi jo aika hyväksyä se, että yöt eivät ole enää kesäisen lämpimiä. Kesä Kööpenhaminassa on nyt ohi.

Koska kynnys luopua untuvapeiton lämmöstä oli suuri, jäin vielä hetkeksi sänkyyn ennen aamutoimien aloittamista. Ajatukseni leijailivat päättyneeseen kesään ja yritin muistaa kaiken viimeisen kolmen kuukauden aikana tapahtuneen. Aika on lentänyt taas siivillä ja kesä tuntuu kuin vilahtaneen ohi, eivätkä muistikuvat ole enää kovin kirkkaita. Mitä kaikkea oikein tapahtuikaan ensimmäisen Kööpenhaminan kesäni aikana?

image

Kesäkuun alussa haimme etumatkaa lämpimiin säihin Milanon kuumuudesta. Viikonloppu Italiassa teki todella hyvää ja lievitti reissukaipuuta mukavasti – vaikkakin vain hetkellisesti. Milano on mukava kaupunki, mutta pari päivää ilmansaasteita hengitettyämme hihkuimme ilosta Kööpenhaminaan palattuamme saadessamme tuntea huomattavasti raikkaamman ilman keuhkoissamme. Milanosta jäi päällimmäisenä mieleen upea Naviglion alue ja tietenkin mahtava Duomo.

Juhannuskokkoja poltetaan Tanskassa 24. kesäkuuta, ja sen osuessa arkeen juhlinnat jäivät Suomen hulinoita huomattavasti rauhallisemmiksi. Mukava ja rento ilta läheisessä puistossa, kokon poltto ja kotiin jo ennen puoltayötä ei ollut yhtään huono tapa juhlia keskikesän juhlaa.

image

Heinäkuu alkoi reissulla Kuopioon, ja pääsin ihastelemaan synnyinkaupunkia kesähepenissä ensimmäistä kertaa vuosiin. Kesä oli alkanut säiden suhteen ankeasti Tanskan lisäksi myös Suomessa, mutta minun visiitille osui upea aurinkoinen kesäsää. Samaan aikaan Kööpenhaminassa nautittiin kolmenkymmennen asteen helteistä, mutta muutamaa astetta viileämpi Kuopion kesä kelpasi minulle paremmin kuin hyvin.

Kotiin palattuani ilma taas viileni, ja epävakaista säätä jatkuikin kuun loppuun. Viimeiset viikot seitsemän kuukautta kestäneestä työsopimuksestani katsoin toimiston ikkunaan piiskaavaa sadetta.

image

Elokuun tultua se loppui – sekä sade että työt, ja pääsin kirmaamaan kesälaitumille upeassa auringonpaisteessa ja hellesäässä. Aloitin tanskan kielikurssin ja hikoilin neljänä aamuna viikossa läkähdyttävän kuumassa luokkahuoneessa. Läksyjen teko sujui parhaiten ulkona auringonpaisteessa ja Kööpenhaminan puistoja tulikin kierrettyä ahkerasti.

Samaan aikaan alkoi myös aktiivinen työnhaku, ja elokuun aikana kävinkin muutamissa työhaastatteluissa. Kuumuus asetti omat hankaluudet sopivien haastatteluvaatteiden valitsemiselle: housuja ei voinut ajatellakaan, mutta ne vilpoisimmat vaatteet olivat kaukana säädyllisestä business-pukeutumisesta, joten saavuin haastatteluihin hikinoro selkää pitkin valuen ja hikistä kättä hameenhelmaan ennen kättelyä pyyhkien.

image

Elokuun lähetessä loppuaan alkoi lämpömittarin elohopea laiskistua ja jäi päivä päivältä yhä pienempiin lukuihin. Oli vaikea uskoa, että syksy olisi jo kolkuttelemassa ovea ja hätistelemässä kesää pois. Vastahan kesä alkoi! Teimme yhä kesäsuunnitelmia: pitäisi käydä melomassa, kesämökillä, uimassa, uudestaan siinä ihanassa puistossa…

Syyskuun kolmantena pitää vihdoin uskoa, että suunnitelmat jäävät sittenkin odottamaan toteutumistaan ensi kesään. Tämä nimittäin oli nyt tässä: kesä 2015 on ohi.

Tervetuloa syksy!


Blogikirjoitus on osa IG Travel Thursday –tempausta, jossa kuukauden ensimmäisenä torstaina kuvitetaan
matkailuaiheinen postaus Instagram-kuvilla. Tempauksen järjestäjinä toimivat
Destination Unknown, Kaukokaipuu ja Veera Bianca.

6 comments
    1. Älä kysy :D Tämä viikko on ollut aivan kamalaa… Meillä oli eri opettaja kuin normaalisti ja se ei suostunut puhumaan juuri lainkaan englantia. Ja pälätti aivan kamalasti tanskaa ja yhtäkkiä kuulin sanottavan oman nimeni ja koko luokka tuijotti minua odottavasti. En tiennyt yhtään mikä oli kysymys, joten vastasin etten tiedä “jeg ved ikke”. Alkoi jo hieman nolottaa kolmannen kerran kohdalla kun tämä tapahtui :D Tunnin jälkeen meinasin purskahtaa itkuun turhautuneisuuttani. Että niin hyvin sujuu :D For helvede!

  1. Kivan kuuloinen kesä! Syksy on tullut meillekin, vaikka Espanjan rannikolla jatkuu vielä lämpöiset ja kosteammat kelit kuin täällä vuorilla. Syksy on itselleni ihan tervetullut, kesäisin täällä on niin kuuma.

    1. Kiitos! Täällä lämpöä riitti vain sen verran, että ei ehtinyt kyllästyä kuumuuteen. Mutta syksy on mukava vuodenaika, olen aina tykännyt sateesta, myrskystä ja värikkäistä lehdistä. Mukavaa syksyä Espanjaan! :)

  2. Ei nyt liity juuri tähän postaukseen, mutta pakko kiittää tästä blogista! Satuin tajuamaan tämän olemassaolon juuri ennen Köpiksenreissuani, ja löysin täältä hyviä vinkkejä siihen, miten nähdä Kööpenhaminaa pintaa syvemmältä :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *