Cocktaileja Playa del Inglesin kattojen yllä

Jokainen, joka on käynyt Gran Canarian Playa del Inglesissä, tietää varmasti Yumbo-keskuksen – tuon legendaarisen ostoskeskuksen, jossa myydään halpaa tavaraa ja huonoa ruokaa, ja joka muuttuu illan pimennyttyä vapaamieliseksi ja villiksi yöelämän keskukseksi. Tutustumatta Playa del Inglesiin pintaa syvemmältä saattaa helposti kuvitella, että Yumboa kummempaa – ja sivistyneempää – illanviettoa ei tällä supersuositulla turistikeskittymällä ole tarjota.

Ja näin luulin minäkin, kunnes minut vietiin Bohemia Suites & Spa -hotellin ylimmässä kerroksessa sijaitsevaan Atelier-cocktailbaariin.

image

image

Heti hotellialueelle astuttuani tuntui kuin olisin siirtynyt maapallon toiselle puolelle, Bangkokin kuuman kosteaan yöhön, ja saatoin kuvitella kuulevani miljoonakaupungin liikenteen hälinän hotellin porttien toisella puolella. Vaikka rakennus ei korkeudessaan vedäkään vertoja Bangkokin pilvenpiirtäjille, palasin ajatuksissani viime talvena Thaimaan pääkaupungissa vietettämiini iltoihin.

Astuimme rakennuksen päädyssä olevaan hissiin ja nousimme kahdeksanteen kerrokseen. Tajusin, että olin saapunut baariin, jollaista en missään nimessä ollut kuvitellut Kanarialla olevan: ohoh, Playa del Inglesistä löytyy myös tällaisia maailmanluokan paikkoja!

image

image

image

image

Cocktailien hinnat on Atelierissa hieman eri luokkaa kuin vaikkapa Tirajana-kadun ravintoloissa juodut rommikolat, mutta onhan täällä juomat muutenkin kuin eri maailmasta: nämä reilun kympin hintaiset cocktailit ovat yllätyksellisiä ja viimeistä yksityiskohtaa myöten hiottuja taidonnäytteitä.

Ja millaisissa maisemissa juomat pääsee nauttimaan! Atlantti kohisee lähestulkoon vieressä, ja yöllä valaistu Playa del Ingles näyttää tältä korkeudelta jopa kauniilta. Paras aika Atelierissa on varmastikin auringonlasku, jolloin meri ja Maspalomaksen dyynit vielä näkyvät päivän viimeistä kertaa ennen yön pimeyteen piiloutumista.

image

image

image

Hotellin ylimmässä kerroksessa toimii baarin lisäksi myös ravintola 360°, joka sekin on hotellin asukkaiden lisäksi avoinna myös yleisölle. Ravintola näyttäisi sopivan täydellisesti romanttiseen illalliseen, eikä edes ole aivan kohtuuttoman hintainen: viiden ruokalajin tasting menu alkudrinkkeineen, viineineen ja kahveineen maksaa 69 euroa henkilöltä.

Jos vielä joskus palaan Gran Canarialle, haluan ehdottomasti tulla silloin tänne syömään ja viettämään ikimuistoista iltaa!

image

image

image

image

Atelier yllätti minut positiivisesti, ja jos aikaa olisi ollut enemmän, olisin mielelläni käynyt reissun aikana täällä Bangkok-viboja huokuvassa baarissa toisenkin kerran. Atelier on Playa del Inglesin helmi, jota ei laadukkaiden cocktailien ystävien kannata lomallaan jättää väliin.

Atelier Lounge & Cocktails
Bohemia Suites & Spa
Avenida Estados Unidos, 28
Playa del Ingles, Gran Canaria

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *