Kasvisruokaa Haniassa: Falavela

Kun vietän shoppailupäivää Haniassa, en välttämättä jaksa aina mennä lounaalle ravintolaan pitkän kaavan mukaan, vaan helpoin on syödä jotain pikaisesti. Kaupungin pikaruokaravintolatarjonta kattaa pääsääntöisesti vain gyrosta ja pitsapaloja, mutta kevyempiä vaihtoehtoja tai kasvisruokaa Haniassa on vaikeampi löytää.

Pita gyros on usein paikallisten valinta pieneksi purtavaksi, ja se onkin tyypillisin pikaruoka Kreikassa. Pitaleivän väliin kääräisty kombo lihaa, jogurttia, tomaattia, sipulia ja ranskalaisia on suolaisuudessaan ja rasvaisuudessaan kuuman kesäpäivän mainio välipala, mutta minun täytyy myöntää, että minulta tämä monen suosima krekuherkku jää syömättä.

Gyrosvartaasta vuoltu sian- tai kananliha ei useinkaan ole priimaa, ja kasvisversiostakin päällimmäiseksi kielen päälle jää maistumaan raaka sipuli. Tämän vuoksi olin innoissani, kun löysin Hanian keskustasta vaihtoehdon gyroskuppiloille: pikaruokaravintolan, joka tarjoaa tuoretta ja raikasta kasvisruokaa.

Kasvisruokaa Haniassa: Falavela Kasvisruokaa Haniassa: Falavela

Falavela on Hanian keskustassa, kivenheiton päässä kauppahallista, sijaitseva pikkuinen kasvisruokaravintola, jonka päätuote on nimestäkin päätellen falafelit. Falafelit ovat kikherneistä valmistettuja friteerattuja pyöryköitä, jotka ovat lähes kansallisruoan asemassa monissa Lähi-Idän maissa ja toimivat herkullisena ja terveellisenä lihankorvikkeena muun muassa wrapin välissä.

Toki kasvisruokaa Haniassa saa ihan vaikka kreikkalaisista tavernoista (kesäkurpitsapyörykät, gemista, briam, voipavut… ja tietenkin klassikko kreikkalainen salaatti!), mutta pikaiseen tankkaustaukoon Falavela on aivan ykkönen. Wrappien lisäksi Falavelista saa falafel-annoksia suurempaan nälkään, keittoa ja salaatteja, sekä tuoreita mehuja ja smoothieita.

Minun suosikkini on falafel pita wrap ”Mexican” jogurttikastikkeella ja miedosti tulisena: eli arabialaisen pitaleivän väliin falafel-pyöryköitä, guacamolea, jogurttikastiketta, kaalia, salaatinlehteä, tomaattia, kurkkua, sipulia ja retiisiä. Kyytipojaksi joko itsetehtyä lemonadia tai omena-lime-kurkku -mehu. Ai että on hyvää ja kesäpäivään mukavan kevyt – mutta silti täyttävä – lounas!

Falavela Falavela

Falavelasta voi ottaa myös annokset mukaan vaikkapa rantaevääksi, tai virkistävät mehut shoppailupäivän oheen. Minä otan täältä toisinaan wrappien lisäksi kotiin mukaan hummusta, enkä ole parempaa hummusta Hanian alueelta löytänyt.

Paikalliset rouvat istuvat Falavelassa usein kahvilla, joten kahvikin täällä lienee hyvää – vaikka minä menisin ruokailun päätteksi kahvittelemaan johonkin näistä Hanian suosikkikahviloistani.

Falavela
Osoite: Apokoronou 20, Hanian keskusta

Tämä postaus on osa Kreetan kesäkalenteria 2022. Kesäkuun ajan kesäkalenterin luukuista paljastuu vinkkejä ympäri Kreetaa: toisinaan patikoidaan upeissa maisemissa, toisinaan rentoudutaan rannalla tai käydään retkillä – ja tietenkin herkutellaan ravintoloissa! Kaikki kesäkalenterin luukut voit nähdä täällä.
2 comments
  1. Toinen ihana kasvis ravintola Haniassa, on Pulse – suosittelen lämpimästi! :)

    1. Hei, kiitos vinkistä! Olen kävellyt siitä niin monta kertaa ohi ja huomannut kyllä ravintolan, mutta jostain syystä en ole vaan ole koskaan tajunnut syödä siellä… Mutta pitääkin testata! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *