Kaksi viikkoa kotiinpaluuseen – mitkä ovat fiilikset?

Tänään oli viimeinen päivämme Balilla, ja huomenna lennämme Bangkokiin. Kahden viikon takaiset lennot jäivät käyttämättä kun emme olleet vielä valmiit lähtemään Balilta, mutta nyt olemme – etenkin kun viimeiset pari päivää olemme viettäneet Kutan hälinässä skoottereita ja takiaisen kaltaisia kaupustelijoita väistellen. Kuukausi Balilla on ollut aivan mahtava, mutta nyt on aika jatkaa matkaa ja viettää reissun kaksi viimeistä viikkoa Kaakkois-Aasian suosikkimaassani.

image

Vieläkin on hieman epäselvää, minne huomenna Bangkokista suuntaamme viimeisiksi päiviksi, ennen kun helmikuun puolessa välissä lennämme Istanbulin kautta Kööpenhaminaan. Ehkäpä Koh Changille, kun sitä niin Meidän matkassa -blogissa kehuttiin? Tässä vaiheessa reissua mennään jo aika löysin rantein, eikä enää odoteta ihan niin innolla seuraavaa kohdetta. Asenne on ennemminkin “kunhan nyt mennään jonnekin kivaan paikkaan tappamaan aikaa ennen kotiinlähtöä”.

Sillä se kotiinlähtö on päivä päivältä enemmän mielessä. Vaikka reissua on jäljellä vielä kaksi viikkoa jäljellä – normaalin kaukomaiden valmismatkan pituuden verran – puhumme kotiinpaluusta jo päivittäin. Mutta ei missään nimessä ikävään sävyyn, sillä olemme molemmat valmiit palaamaan kotiin suunnitellun mukaisesti. Kolmen kuukauden reissu on ollut juuri sopivan mittainen: riittävästi aikaa matkata hitaalla temmolla, mutta alkuperäinen suunnitelma neljän kuukauden reissusta tuntuu nyt ajateltuna pikkaisen liian pitkältä.

image

Reissu on ollut aivan mieletön, ja olen onnellinen, että meidän oli mahdollista toteuttaa tämä seikkailu. Aika on mennyt jopa nopeammin kuin ennen matkaan lähtöä kuvittelin, ja vaikka läheskään kaikissa alustavasti suunnitelluissa paikoissa emme käyneetkään, ei se haittaa mitään. Jos olisimme käytyjen kohteiden lisäksi menneet vielä Chiang Maihin, Phuketiin, Krabille, Khao Lakiin, Langkawille, Penangille, Singaporeen ja Sulawesille, olisi loma varmastikin tuntunut vähemmän lomalta. Ja enemmän… no, reissaamiselta.

Minulla on ollut koti-ikävä koko reissun ajan, enemmän tai vähemmän. Olen ollut tunteesta riemuissani, sillä en ole potenut koti-ikävää vuosiin – eihän minulla ole ollut oikeaa pysyvää kotiakaan. Suomea olen toki silloin tälloin kaivannut aikaisemminkin, etenkin joulun aikaan, mutta se on ollut erilaista kaipuuta. Omaa sänkyä en ikävöi nytkään, enkä niinkään edes meidän asuntoa, vaan minulla on ikävä koko Kööpenhaminaa, maailman parasta kaupunkia. On ollut ihana huomata, kuinka tärkeä ja rakas nykyinen asuinkaupunkini minulle onkaan.

image

Ja uskokaa tai älkää, olemme puhuneet myös töihinpaluusta ilman yhtäkään puistatusta selkäpiissä: töihin on kiva palata. Olen todella onnekas, sillä minulle tarjottiin äskettäin takaisin samaa työtä, mistä lokakuun lopussa lähdin. Kolmen viikon päästä olenkin jo tehnyt ensimmäisen työvuoroni! On huomattavasti kivempi palata kotiin, kun ei tarvitse aloittaa työnhakua, se kun ei ole koskaan kivaa.

Nyt on todella hyvä fiilis. Mieletön reissu, jota on vielä kaksi huikeaa viikkoa Thaimaassa jäljellä, ja loppuhuipennuksena kotimatkalla yksi yö Istanbulissa. Ja sitten kotiin ja töihin.

Ja tiedätkö, mitä minun työpaikan saaminen tarkoittaa?

Voimme aloittaa seuraavan seikkailun suunnittelun.


Millä mielin sinä palaat matkoilta kotiin?

4 comments
    1. Valitettavasti Mak jää kokonaan väliin :( Ja skootteriakaan ei uskalleta vuokrata kun ei olla niin kokeneita ajajia: nuo mäet ovat todella hurjia. Miten niissä edes pysyy pyörän selässä :D

  1. Ooh voi että aika menee kyllä nopeesti ja niin upea teidän reissu kyllä ollut! :) Ja Koh Chang ja varsinkin Koh Mak (jos kaipaa rauhallisempaa paikkaa) ehdottomasti jos aikaa vaan sinne löytyy, toki kannattaa just siihen varautua kuten aiemminkin oot kirjoitellut että Thaimaassa joskus 4 tuntia on se 10 tuntia kuten meillä Changilta Bangkokiin mutta se nyt vaan on niin Thaimaata ;) Kirjoittelen lisää jos niistä vaan hyötyä on niin nappaa sopivat vinkit. Ihanaa loppulomaa!

    1. Kiitos! Tultiin eilen Bangkokin lentokentältä Pattayalle, ettei tarvitse koko pitkää matkaa istua autossa yhteen putkeen. Huomenna jatketaan matkaa, ja näyttää hyvin vahvasti siltä, että Koh Changille mennään, toivottavasti ehditään käydä myös Makilla :) Hyvään saumaan luin tuon teidän postauksen, sillä ennen sitä ei ollut oikein ajatusta minne päin me Bangkokista mentäis. Joten kiitos vinkistä :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *