Joulupaketin lähettäminen Kreikasta Suomeen

Joulukalenterin 3. luukku: Joulupaketin lähettäminen Suomeen

En ole kovinkaan ahkera lähettämään kortteja tai paketteja, ja sen vuoksi en ole postittanut mitään koko tämän reilun 13 kuukauden aikana, jonka olemme Kreetalla asuneet. Ehkä koko postipalveluiden hyödyntäminen on unohtunut sen vuoksi, että en itsekään saa minkäänlaista postia: en kirjeitä, en laskuja, en edes mainoksia.

Meillä kun ei ole edes postilaatikkoa, saati sitten varsinaista osoitetta – ei edes kadunnimeä! Maistraattiin olen ilmoittanut osoitteeksi pikkuruisen kylämme nimen, läheisen isomman kylän, kunnan, saaren ja maan. Periaatteessa näillä tiedoilla postin luulisi löytävän edes kyläämme ja postinjakaja voisi jättää mahdolliset kirjeet vaikka minkä tahansa talon terassille tai ovenripaan, sillä joku meistä muutamasta kyläläisestä löytäisi sen aivan varmasti.

Mutta pari kertaa kun on Suomesta lähestytty minua virallisilla kirjeillä, ovat ne päätyneet naapurikylään. Jotenkin ihmeellisesti siellä on tiedetty, että kenelle ne oikein kuuluvat ja olen saanut joitakin päiviä myöhemmin tiedon, että postini on haettavissa sieltä. Montakohan kertaa posti on päätynyt jonnekin muualle, missä nimeäni ei ole tiedetty eikä vastaanottajaa ole siten löydetty?

Nyt kuitenkin ajattelin kokeilla kreikkalaista postipalvelua ja lähettää joulupaketin Suomeen. Kuulemani mukaan paketit ja kortit saapuvat Kreetalle suhteellisen nopeasti, mutta toiseen suuntaan matka kestää kauemmin. Ei siis ole mitään varmuutta, ehtiikö pikkuinen pakettini Suomeen ennen joulua. Kaksi viikkoa saattaa olla liian lyhyt aika, etenkin näin joulun alla…

Postitus itsessään oli yhtä simppeli toimenpide kuin missä päin maailmaa tahansa, ja jonotusaikakin oli Hanian Eltassa, eli paikallisessa Postissa, vain parisenkymmentä minuuttia – yleensä kun kreikkalaisissa virastoissa asioiminen on kokemukseni mukaan kestänyt huomattavasti kauemmin. Vain kolmella ja puolella eurolla kirjekuoreen mahtunut pakettini lähti matkaan kohti Suomea. Toivottavasti löytää perille!


Tässä joulukalenterissa kerrotaan pieniä tarinoita siitä, kuinka joulun tulo näkyy ja tuntuu suomalais-tanskalaisessa kodissa Kreikassa. Tervetuloa mukaan fiilistelemään joulua Välimeren rannalle!


4 comments
  1. Miten kävi, kerkesikö kuljetuspalvelu saada paketin jouluksi perille? Mekin olemme aikoinaan ulkomailla asuessamme lähetelleet paketteja Suomeen, ja useimmiten ne löysivät hyvin ja ajoissa perille. Varmasti vaikeaa vastaanottaa postia jos ei ole postilaatikkoa saati kadunnimeä!

    1. Hei Tuula, kyllä ehti paketti jouluksi Suomeen! Sen jälkeen onkin ollut vaikeuksia postin kulussa Suomen ja Kreikan välillä, ainakin Suomesta tänne päin. Olen oppinut, että kannattaa käyttää työpaikan osoitetta jos tilaa jotain tai joku lähettää minulle Suomesta jotain, silloin löytää posti perille! :)

  2. Me asutaan myös Saksassa ja mietittiin, miten saisi lähetettyä kummitytölle lahjapaketin jonkun lähetyspalvelun kautta. Tulipa teille edulliseksi loppujen lopuksi tuo lähetys ja toivotaan, että kerkesi ajoissa Suomeen. Pitääpä ruveta selvittelemään lähetystä ja näköjään varata reilusti aikaa.

    1. Kyseessä oli kevyt ja pieni paketti, joka meni ihan vain isona kirjeenä, joten ei maksanut paljoa. Ja ehti onneksi perille ennen joulua :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *