Joulumarkkinat Iraklionissa

Kalo mina, hyvää kuukautta, toivotetaan täällä Kreikassa aina kuukauden ensimmäisenä päivänä. Tänään kuukauden ensimmäinen tuntui normaalia erityisemmältä, sillä vihdoin saa hullaantua lähestyvästä joulusta ihan oikeasti. Minä kun meinasin aloittaa joulufiilistelyn jo kuukausi sitten, mutta kotona sanottiin asiaan vastalauseita, joten päätin hillitä jouluhöperyyteni ja piilottaa ostamani joulukoristeet kaapin perälle vielä muutamaksi viikoksi. Mutta nyt on aika kaivaa ne esille!

Joulukuun ajan joulu tulee näkymään blogin puolella erilaisin jouluaiheisin postauksin – jos ei päivittäin, niin ainakin muutaman kerran viikossa. Tuleva joulu on nimittäin ensimmäinen Kreikassa viettämäni, ja siksi haluan jakaa myös lukiojille fiiliksiä siitä kuinka joulu näkyy ja tuntuu täällä keskellä Välimerta.

Joulukalenterin 1. luukku: Joulumarkkinat Iraklionissa

Tänään olimme Iraklionissa, Kreetan pääkaupungissa, ja lukemani mainoksen mukaan aamukymmeneltä alkoivat joulumarkkinat aivan kaupungin keskustassa sijaitsevalla Vapaudenaukiolla, Plateia Eleftheriaksella. Kreikkalaiset kaupungit eivät tule ensimmäisenä mieleen joulumarkkinoita ajatellessani, joten odotin mielenkiinnolla pääseväni tutkimaan paikallista markkinahumua.

Saavuimme paikalle kello yhdentoista jälkeen ja ihmisiä kulki markkina-alueen portista sisään ja ulos jatkuvana virtana. Alueen ulkopuolelle kuului kovaäänisistä miehen puhetta, ja vaikka en puheesta mitään ymmärtänytkään, sai äänensävy minut hämilleni: ei tämä nyt kovinkaan jouluiselta kuulosta.

Joulumarkkinat Kreetalla

Portin vieressä oli pari suurta kauniisti koristeltua joulukuusta ja muitakin joulukoristeita, mutta sisälle mentyämme lupaavasti alkanut joulutunnelma lässähti: lavalla puhuttiin mikrofoniin paasaavalla äänellä, mutta alueelle tuodut pikkuisen mökit olivat suljettuina eikä portilla vallanneesta jouluisesta tunnelmasta ollut enää mitään tietoa. Eihän täällä mitään markkinoita ole!

Vain kahdessa mökissä oli elämää, kun näytteille aseteltiin kauniita jouluisia käsitöitä myytäviksi. Olimme näköjään tulleet paikalle liian aikaisin: näytti siltä, että joulumarkkinat eivät olleetkaan vielä valmiit alkamaan. Ilmeisesti lavalla tapahtunutkin koski jotain aivan muuta kuin joulumarkkinoita, sillä yleisössä oli banderolleja ja paikalla näytti olevan uutistoimistoja kameraryhmineen.

Valitettavasti jo keskipäivällä jouduimme lähtemään takaisin kohti Haniaa, joten joulumarkkinat Iraklionissa jäivät meidän osalta hyvin vajaiksi. Markkinat kuitenkin jatkuvat koko kuukauden, joten eiköhän joulua kohden tunnelma ja tarjonta parane.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *