Jouluhyggeä ukkosen jälkeen

Joulukalenterin 6. luukku: Sadepäivän jouluhyggeä

Kreetalla, tai ainakin täällä Hanian seudulla, on viimeisen viikon aikana ukkostanut useampana yönä, ja viimeksi  lauantain ja sunnuntain välisenä yönä salamat valaisivat makuuhuoneemme useaan otteeseen mennessäni nukkumaan puolenyön aikaan. Ukkonen jyrähteli kuitenkin sen verran kaukana ja vaimeasti, että nukahdin nopeasti – aikaisemmin samalla viikolla kun heräsin keskellä yötä lähes talomme päältä kuuluvaan jyrinään.

Ukkosen jälkeinen sunnuntaiaamu oli synkkä ja edelleen sateinen, joten päätimme pysytellä koko päivän sisällä. Iltapäivällä sää kuitenkin muuttui hetkeksi ja auringon paistaessa lämpötila nousi lähemmäksi kahtakymmentä astetta. Tuon hetken ajan mietimme kävelylle tai naapurikylään kahville lähtemistä, mutta emme edes ehtineet tehdä varsinaista lähtöpäätöstä ennen kuin tummat pilvet peittivät taas taivaan ja luovuimme ajatuksesta.

Edellisenä päivänä olimme suunnittelemaamme jouluhyggeä varten käyneet Hanian lähellä sijaitsevassa ruotsalaisessa kaupassa ostamassa Blossa-glögiä, Finduksen pakastekorvapuusteja ja Annan piparkakkuja, joten tämä ukkosen jälkeinen sunnuntai oli paras hetki ottaa herkut esille ja tunnelmoida joulua – siitäkin huolimatta, että sää toi enemmän mieleen Suomen kesän kuin talven.

Pistimme joululeffan pyörimään, kääriydyimme peittojen alle, söimme pipareita roquefort-juustolla ja hörpimme kuumaa glögiä. Joulu, älä tule vielä pitkään aikaan, sillä haluan tällaisia päiviä vielä paljon lisää!


Tässä joulukalenterissa kerrotaan pieniä tarinoita siitä, kuinka joulun tulo näkyy ja tuntuu suomalais-tanskalaisessa kodissa Kreikassa. Tervetuloa mukaan fiilistelemään joulua Välimeren rannalle!


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *