Emme tienneet Milanon nähtävyyksistä juuri mitään kun varasimme sinne lennot, emmekä edes ottaneet kovin paljoa paikasta selvää ennen lomamme alkua. Lähdimme siis matkaan avoimin mielin asenteella “nähdään mitä nähdään ja mennään minne mennään”.

Tai no, melkein tuolla asenteella, sillä oli meillä sentään tiedossamme kolme paikkaa, jotka halusimme nähdä: Duomo, Galleria Vittorio Emanuele sekä Castello Sforzesco ja sen yhteydessä oleva puisto Parco Sempione. Ei siis kovin paljoa tekemistä kahdelle päivälle, mutta mitä enemmän olisimme Milanosta lukeneet, sitä enemmän olisimme varmasti halunneet paikkoja nähdä. Tällä pikalomalla halusimme jättää aikaa myös kahviloissa istuskeluun ja päämäärättömään kävelyyn.

Kyselin ennen lähtöä teidän lukijoiden sisäpiirivinkkejä, ja Milanossa asuva Anniinankulma –blogia kirjoittava Anna kirjoitti minulle useita ravintola- ja paikkavinkkejä. Valitettavasti kuumuuden aiheuttaman ruokahaluttomuuden vuoksi minun suunnitelma kahden päivän mittaisesta italialaisen ruoan keskeytymättömästä mässäilystä ei toteutunut, joten ravintolavinkit jäi Spritziä lukuun ottamatta kokeilematta.

Mutta Annan vinkkaamaan Naviglioon suuntasimme heti ensimmäisenä iltana ja siitä tulikin heti meidän lempipaikka Milanossa. Yksi ilta Navigliossa ei ollut riittävästi, vaan menimme sinne seuraavana päivänä uudestaan useaksi tunniksi.

Naviglio on ihastuttava kanava-alue nelisen kilometriä Duomolta etelään. Kanavien varsilla on lukuisia ravintoloita ja baareja, joissa on rentouttavaa istua katselemassa italialaista elämänmenoa siemaillen vaikkapa kirpeän raikasta valkoviiniä. Tämä todellakin on Milanon must see! Mutta antaa kuvien puhua puolestaan.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Oletko käynyt Navigliossa? Mikä on sinun suosikkipaikkasi Milanossa?

Levoton reissusielu, tarinankertoja, hetkessä eläjä, maailmankansalainen, kulkuriluonne. Blogi matkoista, irtiotoista, seikkailuista ja siitä, kuinka moottoritie on aina niin pirun kuuma.

Hotelli Residenza Cenisio, Milano - Voiko halvalla saada hyvää?
Milano on päivässä nähty

Levoton reissusielu, tarinankertoja, hetkessä eläjä, maailmankansalainen, kulkuriluonne. Blogi matkoista, irtiotoista, seikkailuista ja siitä, kuinka moottoritie on aina niin pirun kuuma.

28 kommenttia

 1. Miika ♥ Gia | matkakuume.net

  18.6.2015 at 14:27

  Milanossa olen käynyt useammankin kerran, enkä mitenkään suuresti siihen ole ihastunut, kuten lähestulkoon kaikkeen muuhun Italiassa, mutta tuo Naviglio vaikuttaa kyllä todella kivalta! Lienee aiheellista laittaa se listalle kun seuraavan kerran paikalle eksytään!

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   21.6.2015 at 09:08

   Jos olet vielä Milanoon menossa, ehdottomasti kannattaa käydä katsastamassa tämä paikka! Et pety :)

   Reply
 2. Panu / Panun matkat

  17.6.2015 at 14:36

  Ihan samaa kuin muutkin kommentoineet tässä mietin, että eipä vastannut yhtään mielikuvieni Milanoa. Jotenkin tosi symppiksiä nämä kaupunkinäkymät!

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   18.6.2015 at 08:52

   Kiitos kommentista Panu! Mua on alkanut nyt mietityttää, että minkälaisia mielikuvia ihmisillä sitten Milanosta on…? Mulla ei tainnut olla muuta ajatusta kaupungista kuin se, että se on huippumuodin mekka, mutta sekään ei Milanossa niin selkeästi näkynyt; ihmiset olivat pukeutuneet aivan kuten missä tahansa muussa Euroopan kaupungissa.

   Reply
 3. Jenna / Journey Diary

  17.6.2015 at 11:20

  Italia kyllä puhuttelee mua jostain syystä. Harmittaa, kun olin siellä nuorempana pari viikkoa, mutta ei ollut minkäänlaista kameraa mukana. Puhelimetkin muistutti enemmänkin halkoja siihen aikaan.. Milanostakaan ei ole mitään muistikuvia. Mutta kauniita kuvia, pääsinpäs edes nojatuolimatkalle! :)

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   17.6.2015 at 14:25

   Kiitos, ja ole hyvä :) Eikös se, että ei oikein muista Italiasta mitään, ole hyvä syy mennä sinne uudestaan? ;)

   Reply
 4. Kohteena maailma

  16.6.2015 at 18:13

  Eipä nämä kuvat vastanneet sitä Milanoa, mikä itsellä on käsityksenä. Tosin kun Malpensan lentokenttää lähempänä Milanoa en ole käynyt, niin tarvitsisi näköjään joskus käydä. Kivannäköinen alue!

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   17.6.2015 at 08:49

   Ilmeisesti aika monella on toisenlainen käsitys Milanosta. Mutta suosittelen käymään itse katsomassa :)

   Reply
   • Kohteena maailma

    17.6.2015 at 16:58

    Juu, en yleensä luota kuin omaan näkemykseeni :-)

    Reply
 5. Pirkko / Meriharakka

  16.6.2015 at 08:33

  Ehkä pitäisi alkaa miettiä Milanoa muunakin kuin tylsänä työmatkakohteena … asuimme ja työskentelimme keskustan ulkopuolella ja lyhyillä käynneillä kaupunkia näki yleensä vaan taksin ikkunasta iltavalaistuksessa :-(

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   16.6.2015 at 10:05

   Tuo on usein työmatkojen huono puoli: ei ehdi tutustua kaupunkiin juuri lainkaan, vaikka siellä pari päivää viettääkin. Joten jos et ole Milanoa nähnyt muuten kuin taksin ikkunasta, suosittelen kyllä harkitsemaan vähän parempaa visiittiä kaupunkiin :)

   Reply
 6. Heidi

  15.6.2015 at 17:36

  Kauniita, tunnelmallisia kuvia! Tämä alue oli minunkin suosikkini Milanossa, kun siellä vuosi sitten keväällä kävin. Vedellä on aina niin rauhoittava vaikutus.

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   16.6.2015 at 08:47

   Kiitos paljon :) On siinä vedessä vain sitä jotain… Ja mahtavaa, että sisämaakaupungilla on tuollainen kanava-alua, ei ihmekään että se on niin suosittu paikka.

   Reply
 7. Reason for a Season

  14.6.2015 at 21:15

  Toi etana 8). Tunnelmallisia kuvia, eivät vastaa omaa ajatustani Milanosta..mutta mitäpä minä siitä tietäisin, kun en ole koskaan koko maassa käynyt :D.

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   15.6.2015 at 08:56

   Mulla ei oikeastaan ollut minkäänlaista mielikuvaa Milanosta etukäteen, ehkä sen vuoksi pystyin nauttimaan kaupungista täysillä, ilman odotuksia. Rooma oli pettymys, koska kuvittelin sitä aivan toisenlaiseksi, eikä se sitten vastannutkaan odotuksia… Opinpahan siitä reissusta sen, että ei pitäisi kuvitella mitään vaan mennä avoimin mielin :)

   Reply
 8. Anna Koskela

  14.6.2015 at 20:59

  Mun sisareni oli pari viiikkoa sitten Milanossa muutaman päivän miehensä kanssa. Hän kehui myös tuota kanavien aluetta. En ole itse koskaan paikasta kuullutkaan, ja olin hetken, että mikä….?

  Todellakin näyttää miellyttävältä.

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   15.6.2015 at 08:53

   Mullakin olisi mennyt tämä ihan ohi, jos en olisi saanut vinkkiä paikasta. Olisi kyllä jäänyt kaupungista aivan toisenlainen kuva ilman Navigliossa käyntiä…

   Reply
 9. Lotta Watia | Unagidon

  14.6.2015 at 16:47

  Onpa ihanan näköinen alue! Jotenkin ei yhtään vastaa mun kuvaa Milanosta. Ilmeisesti siis aika monipuolinen kaupunki.

  Mun ystäväni pyysi tässä yks päivä, että lähdettäiskö syksyllä Milanoon. Lueskellaas näitä juttuja ja tehdään sitten päätös. Mut miksipä ei! ;-)

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   15.6.2015 at 08:50

   Jos parin, kolmen päivän reissua suunnittelette, Milano on siihen aivan passeli. Pidemmälle reissulle siellä ei välttämättä tekemistä olisi, paitsi jos tykkää shoppailla :)

   Reply
 10. Annika | Travelloverblogi

  14.6.2015 at 15:59

  Minä aloin kolmannella kerralla Milanossa vasta pitää kaupungista, ja yksi syy oli nimenomaan tämä alue. Hienoja kuvia!

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   14.6.2015 at 16:40

   Oho, oot kuitenkin palannut kaupunkiin useamman kerran, vaikka se ei sua heti sytyttänytkään :) Mutta hyvä niin, kolmas kerta toden sanoi! Kiitos :)

   Reply
 11. Ansku BCN

  14.6.2015 at 13:50

  Ihanan lämpimiä iltakuvia! Mä olen ollut Milanossa vain kerran ja silloinkin yhden päivän, joten ehdin pyöriä vain Duomon ympärillä. Italialainen kaverini sanoi, että Milano ei ole todellakaan Italian kaunein kaupunki, mutta mielelläni minä näihin kuviesi kulmiin tutustuisin :)

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   14.6.2015 at 16:27

   Kiitos! :) Milano ei välttämättä ole Italian kaunein kaupunki, mutta kyllä siellä silti ihasteltavaa löytyy :)

   Reply
 12. sarrrri

  12.6.2015 at 20:00

  Aaaaaa ihanaa en malta odottaa! Onneksi enää pari päivää niin pääsen tuonne itse. Kiitos myös vinkistä Anniinan blogiin – sieltä löytyi myöskin paljon mielenkiintoisia juttuja. :)

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   13.6.2015 at 10:55

   Hei loistavaa, että oli vinkeistä/linkeistä apua! Mukavaa reissua!! :)

   Reply
 13. lena / london and beyond

  12.6.2015 at 12:39

  Mahtavia kuvia alueen tunnelmasta! Mä harrastan samaa taktiikkaa tuossa reissaamisessa, yleensä otan aika vähän tietoon asioita ennen reissuun lähtöä ja menen minne huvittaa. :D Irlanti oli poikkeus, mutta noin yleisesti. Mä olin tuolla alueella aamukahvilla kun Milanossa olin, ihana fiilis ja kanaalin varrella on kiva nauttia kuppi kahvia.

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   13.6.2015 at 10:53

   Kiitos :) Se on mun mielestä vapaampaa, kun ei tiedä niin paljoa paikasta eikä ole pitkää listaa paikoista, mitkä on pakko nähdä. Oi, Naviglio on varmasti ihana paikka aamukahvitteluun! :)

   Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Instagram @vagabondablog