Hostelliasumisen ihanuus ja kamaluus

Hostellissa majoittuminen on minulle hyvinkin tuttua, sillä etenkin yksin matkustaessani valitsen useimmiten yhteismajoituksen hotellihuoneen sijaan. Pisin aika, jonka olen hostellissa majoittunut, on vuosi (lue lisää), ja vaikka silloin siitä pidinkin, kuulostaa niin pitkä aika hostellielämää nykyään omiinkiin korviin sen verran hurjalta, että enää en siihen pystyisi. Kuitenkin hostelliyö tai pari aina silloin tällöin menee edelleenkin enimmäkseen kivuitta.

Viime kuun kolmen viikon Unkari-Serbia-Romania-Unkari -kierroksella päädyin kuitenkin majoittumaan hostelleissa koko tuon sooloreissun ajan, sillä vaikka hotellit tai hostellien yksityishuoneet eivät nekään kalliita olisi olleet, olivat ne kuitenkin huomattavasti hintavampia kuin jaetut dormit. Ja koska budjettimatka on budjettimatka, majoitus tuli valita halvimmasta päästä.

Hostellissa majoittuminen - Transylvania Hostel, Cluj-Napoca

Hostellissa majoittuminen - Transylvania Hostel, Cluj-Napoca

Hostellissa majoittuminen - Transylvania Hostel, Cluj-Napoca

Kuinka hostellielämä sitten sujui 33-vuotiaalta? Olinko porukan vanhin ja tunsinko itseni ulkopuoliseksi parikymppisten bilelomalaisten keskellä? Sainko ollenkaan omaa rauhaa, vai oliko kahdeksan hengen huoneessa aina niin kauhea hälinä päällä, että nukkumisestakaan ei tullut mitään? Arveluttiko jakaa huone myös miesten kanssa ja jouduinko kuuntelemaan öisin kuorsauskonsertteja?

Vai oliko hostellissa majoittuminen sittenkin ihan kivaa?

Hostellissa majoittumisen plussat

En väitä, että hostellissa majoittuminen olisi upeaa, mahtavaa ja aivan huippua, sillä kyllähän minä milloin vain valitsisin hotellin hostellin sijaan. Siis jos budjetti sen vain kestäisi. Mutta siitäkään huolimatta hostellielämä ei ole läpikotaisin kamalaa, vaan tällainen päälle kolmekymppinenkin löysi ainakin pari hyvää syytä majoittua hostelleissa.

+ Sosiaalisuus

Yksin matkustaessa on mukavaa, että on ihmisiä ympärillä, ja hostelli jos mikä on mainio paikka tutustua muihin ihmisiin. Minä viihdyn joitakin aikoja mainiosti yksinkin, joten en ehtinyt tällä reissulla kaivata seuraa vaikkapa nähtävyyksien kiertelyyn, mutta pienet juttuhetket muiden kanssa piristävät aina. Tämän vuoksi pyrin valitsemaan hostellin, jossa on viihtyisät yhteiset tilat, sillä siellä minä hostellilla ollessani mieluiten oleskelen, muiden parissa.

Tämän reissun aikana juttelin pitkät tovit muun muassa amerikkalaisen kundin kanssa, joka oli juuri ollut opiskelemassa Suomen kieltä Kuopiossa, brittiläinen leidi kertoi parhaimmat vinkit Trans-Siperialle, meksikolainen tutustutti minut Workaway-sivustoon ja australialaisen tytön kanssa vaihdettiin reissukokemuksia oluiden äärellä.

Hostellissa majoittuminen - Belgrade Modern Hostel

Hostellissa majoittuminen - Umbrella Hostel, Bucharest

Hostellissa majoittuminen - Hostel V61, Budapest

+ Keskeinen sijainti

Hostellit sijaitsevat usein keskeisillä paikoilla, joten budjettimajoittuminen ei tarkoita sitä, että joutuu etsimään majapaikkaa syrjästä ja julkisen liikenteen ulottumattomista. Hyvä sijainti tarkoittaa myös sitä, että paikasta toiseen liikkumiseen ei välttämättä kulu niin paljoa rahaa.

+ Edullisuus

Pakkohan tämä on vielä erikseen tähän laittaa. Hostellin makuusalissa yöpyminen on yleensä se edullisin majoitusvaihtoehto ja tällaiselle tarkan markan matkailijalle halpa hinta on monia muita seikkoja tärkeämpi. Esimerkiksi Belgradissa maksoin viiden yön hostelliyöpymisestä saman verran kuin yksi yö hotellissa olisi maksanut. Valinta oli siis todella helppo – etenkin kun matkustaa yksin.

Hostellissa majoittumisen miinukset – eli ne kamalimmat kokemukset

Kuten on jo tullut ilmi, ei hostellissa majoittuminen ole pelkkää mahtavuutta, sillä jo pelkästään huoneen jakaminen tuntemattomien kanssa takaa sen, että jossain vaiheessa saattaa ärsytyskäyrä nousta. Minulla ei ole koskaan ollut ongelmia jakaa huonetta miesten kanssa, ja vaikka joissakin hostelleissa on mahdollisuus valita (usein lisämaksusta) pelkkä tyttöjen huone, yövyin tälläkin reissulla vain sekahuoneissa.

Muiden hostelliasukkaiden iät vaihtelivat laajalla skaalalla parikymppisestä eläkeläiseen ja suurin ikäryhmä vaikutti olevan kolmekymppiset, joten en missään vaiheessa tuntenut olevani liian vanha hostelliin. Tähän toki saattoi vaikuttaa se, että hostellia valitessa jätin bileitä mainostavat majoitusliikkeet väliin – bilehostelleihin kun tunnen olevani liian vanha. Tai liian paljon hyvin nukuttuja öitä arvostava.

Kuorsaajat, aamuyöstä huoneeseen kolisten kömpivät ja muuten melua pitävät voivat aina toki olla ongelma, mutta yleensä korvatulpat auttavat paljon. Tällä reissulla ei sellaisia ongelmia kuitenkaan ollut – mutta jotain muuta pientä harmia senkin edestä…

Belgrade Modern Hostel

Umbrella Hostel, Bucharest

– Haiseva kylpyhuone ja rikkinäinen hissi (Belgrad, Serbia)

Belgradissa majoituin Belgrade Modern Hostelissa, jossa ensivaikutelmalta ei ollut muuta hyvää kuin sen edullinen kahdeksan euron yöhinta. Kylpy- ja WC-tilat olivat likaiset, suihkuverhot repaleiset ja yksi lavuaari oli irronnut seinästä ja jätetty sitten vain siihen lattialle. Kaikkein pahin oli kuitenkin se pistävä viemärin löyhkä, joka pisti yökkimään jokaisella vessakäynnillä.

Ensimmäisenä yönä en meinannut pystyä nukkumaan, kun mielessä pyöri patjassa mahdollisesti asuvat luteet ja muut ötökät. Kun rakennuksen hissi jätti minut kerrosten väliin kahdesti saman hissikyydin aikana, meinasin pakata tavarani ja lähteä hotelliin. Mutta en kuitenkaan tehnyt sitä, sillä ei sängyssäni mitään ötököitä ollut, aloin käyttää portaita hissin sijaan ja yritin olla välittämättä yököttävästä kylpyhuoneesta.

– Kellarihostelli ja epämääräinen hyypiö (Budapest, Unkari)

Budapestissa yövyin neljä yötä upouudessa V61-hostellissa, joka olikin rakennettu asuintalon kellariin. Vaikka keittiö ja kylpyhuoneet hohtivat uutuuttaan ja kaikki oli ihanan puhdasta, ahdistuin hostellin pimeydestä. Ainoat ikkunat kun ovat katonrajan kapeat tuuletusikkunat, joista ei juurikaan päivänvaloa pääse sisälle saakka. Varastokoppiin rakennettu kuuden hengen makuusali oli pimeä ja pieni, enkä halunnut viettää siellä yhtään ylimääräistä aikaa.

Tilannetta ei parantanut se, että huonetoverinani oli outo unkarilainen nuorimies, jolle annoimme henkilökunnan kanssa lempinimeksi naked man. Sillä mies tosiaankin kulki hostellin yleisissä tiloissa vain pikkuinen pyyhe lantiollaan, eikä suostunut laittamaan vaatteita päälle henkilökunnan pyynnöistä huolimatta. Hän myös nukkui alasti huolimatta siitä, että huoneessa oli viisi muuta asukasta.

Tämä mies oli sekaisin kuin seinäkello. Puhui mitä sattui, tuijotteli seiniä ja availi keittiökaappeja ottamatta niistä mitään. En todellakaan halunnut majoittua tämän herran kanssa samassa huoneessa! Harmiton hän lopulta sitten olikin, kenties hieman huonossa elämäntilanteessa vain. Aloin jopa huolestua hänestä kun ensimmäisen illan jälkeen en nähnyt hänen poistuvan sängystään lähes kahteen vuorokauteen.

Mies oli kuulemma tullut ilman matkatavaroita ja maksanut vain yhdestä yöstä. Hostellin työntekijällä ei ollut sydäntä heittää miestä ensimmäisen yön jälkeen pois, sillä hän oli selkeästi tilanteessa, jossa turvallinen nukkumispaikka oli tarpeen. Toisen yön kustannukset jäivät työntekijän maksettavaksi.

Hostellissa majoittuminen - Hostel V61, Budapest

Umbrella Hostel, Bucharest

Hostellissa majoittuminen - Transylvania Hostel, Cluj-Napoca

– Tärisevä sänky ja lukottomat suihkut (Timisoara, Romania)

Romanian Timisoarassa majoituin kahdeksi yöksi Hostel Corneliin, joka oli oikein miellyttävä Belgradin majoituksen jälkeen. Mutta: hostellin suihkut olivat hyvin erikoiset siinä mielessä, että ne eivät olleet lukittavissa kopeissa niin kuin yleensä, vaan sijaitsivat käytävällä. Suihkujen yhteydessä ei ollut privaattia pukutilaa, vaan riisuutuminen, kuivaaminen ja pukeutuminen tapahtui itse suihkukopissa! Eihän siinä muuten mitään, mutta eihän niitä vaatteita ja pyyhettä voi suihkun ajan pitää siellä suihkukopissa. Pyyhekoukkuja toki oli suihkukopin ulkopuolella, mutta niin, että pyyhettä ei saisi millään ilman, että käytävällä mahdollisesti liikkuvat näkisivät alastonta vartaloasi.

Ja muutenkin lukollinen suihku olisi aika jees, sillä mistä sitä tietää milloin joku hullu saa päähänsä avata suihkukaapin oven kesken peseytymisen…

Toinen mutta oli hostellin alakerrassa sijaitseva baari, josta ei vain kuulunut musiikkia pitkälle yöhön, vaan musiikin basso oli niin kovalla, että sänkyni tärisi sen mukaan. Nukupa siinä sitten.

Reissun parhaimmat hostellit löytyivät Romaniasta

Yövyin tämän reissun aikana yhteensä seitsemässä hostellissa, joista parhaimmat löytyivät Romaniasta. Bukarestin Umbrella Hostel on aivan mainio sen hieman syrjäisestä sijainnista huolimatta ja majoittuisin täällä aivan varmasti uudestaan. Reissun paras hostelli oli kuitenkin vielä Umbrellaakin kivempi Transylvania Hostel Cluj-Napocassa – ja se saattaa jopa olla paras hostelli, jossa olen koskaan majoittunut: siisti, loistava sijainti, hintaan kuuluu kattava aamiainen ja joka ilta on mahdollista lähteä illalliselle yhdessä, joten yksin matkustavankaan ei tarvitse ruokailla itsekseen.


Tämä viimekuinen 19 yön hostelliputki on pisin aika, jonka olen hostellissa majoittunut viimeisen viiden vuoden aikana. Edelleenkään hostellissa majoittuminen ei mielestäni ole läpeensä kamalaa, ja yksin matkustaessa arvostin etenkin sitä, että juttuseuran saaminen oli helppoa. Iän tuoman mukavuudenhalun vuoksi olen kuitenkin todella tyytyväinen, että nyt ei ole hetkeen tiedossa soolomatkaa, jossa joutuisin taas asumaan hostellissa. Mutta enköhän minä jossain vaiheessa taas löydä itseni dormista.

LUE MYÖS: Hostelliasumisen aakkoset


24 comments
  1. Hauska ja havainnollinen teksti! Olen viime aikoina lukenut monesta blogista Romania-juttuja, ja kiva tietää, että siellä on myös kivoja hostelleja. Itsehän olen hostelli-ihminen – vaikka pakko myöntää, että on se pidemmillä reissuilla ihan käsittämätöntä luksusta, jos välillä on edes jonkinlainen oma huone. Ja tosiaan, aina välillä sitä hostelleissa yllättyy, että jaa tällainen suihku-/vessa-/säilytysratkaisu tällä kertaa…

    Kämppisten suhteen olen yleensä ollut onnekas, mitä nyt kerran sattui juurikin yksi naked man. Ja nyt elokuussa Oslossa munkin huoneessa oli mies, jonka luulin ensin puhuvan handsfreellä, mutta taisikin neuvotella itsekseen. Harmiton tapaus kuitenkin lopulta, ellei lattialle kaatuneen oluen lemua lasketa.

    1. Kiitos Tiia! Joo, pidemmillä reissuilla olisi aivan mahtavaa aina välillä majoittua omassa huoneessa! Kuten Annakin tuossa alempana sanoi, että jos hän yöpyisi hostellissa, haluaisi hän edes kerran viikossa majoittua yön omassa huoneessa. Sinänsä hyvä idea pidemmällä reissulla pihistää että voi välillä panostaa, mutta totta puhuakseni mä en kyllä tiedä, että miten mä suostuisin enää dormiin nukuttuani privahuoneessa :D

      Apua, myös tuo yksin jutteleva mies kuuluu sarjaan “ei-toivotut huonekaverit”! Onneksi oli kuitenkin ihan harmiton tapaus, mutta kyllähän sitä tuollaisten sattuessa samaan huoneeseen käy mielessä, että mitähän tästäkin tulee…

  2. Ai toi nakumies oli näistä hauskin! Välttämättähän se ei olis huono asia ollenkaan, varsinkin jos mies olis hyväkroppainen, komea ja vähemmän sekaisin! :-D
    Mä oon kanssa löytänyt sekä ihania, että kamalia hostelleja. Santorinilla, Oian kylän hostellissa ei ollut mitään lukollista kaappia, mutta kaiken huippu oli se, että edes huoneen ovea ei saanut lukkoon! Olipa kiva jättää sinne sitten tavaransa tai käydä yöllä nukkumaan. Patjassa oli valtava kuoppa, wifi oli ihan paska ja henkilökunta oli mulkvisteja suoraan sanottuna.

    1. Ikävä kyllä tämä nakumies ei ollut erityisen hyvännäköinen, liian laiha ja tosiaankin pikkaisen turhan sekaisin, että siitä olisi mitään iloa ollut :D

      Lukollisten kaappien puute on kyllä todella iso miinus! Aika oiva tilaisuus pitkäkyntiselle päiväsaikaan kaikkien ollessa ulkona: voisi tyhjentää kaikkien rinkat arvokkaimmista tavaroista…

  3. Mielenkiintoiset kokemukset. Minulla on pari hostellikokemusta, tosin päädyin niihin vahingossa sillä maksoin ihan hotellihinnan. Eka hostellikokemus on Roomasta kun opas mainosti hotellia ja se paljastuikin paikan päällä hostelliksi vanhassa paikallisessa kerrostalossa. Huoneen oven sai lukkoon, mutta vessa sijaitsi keittiössä. Keittiöön oli jätetty kaikkia tavaroita ja ruokia joka puolelle, myös jääkaapissa oli jonkun edellisen suuvesi. Toinen kokemukseni on Sveitsistä viime vuodelta, jossa varasin loma-asunnon joka paljastui paikan päällä huoneeksi ja sijaitsi hostellirakennuksen vieressä. Ihmetytti hinta kun monet joutuvat maksamaan Sveitsissä 100e hostellista

    1. Onpas ikävää, kun luulee varanneensa hotellin, mutta päätyykiin hostelliin! Oman huoneen ilmeisesti kuitenkin sait, että et joutunut hotellihinnan maksettuasi jakamaan huonetta muiden kanssa?

      Tuo ruokien jättäminen keittiöön on ikävä kyllä hyvin tyypillistä hostelleissa, kun ei vaivauduta heittämään esimerkiksi vanhoja maitotölkkejä pois, vaan jätetään ne lähtiessä muiden riesaksi. Tämän vuoksi monissa paikoissa on sääntönä se, että ruoat tulee merkitä nimellä ja lähtöpäivämäärällä, joten henkilökunta osaa sitten säännöllisesti tyhjentää kaapit vanhoista ruoista.

  4. Hostellielämä jakaa aika samanlailla omat mielipiteeni. Budjettilomailu aina kiinnostaa mutta hostellin täytyy tosiaan olla viihtyisä ja omaa tilaa oltava tarpeeksi, jotta sellaisessa viihtyy. Viimeksi vietin hostelliyön Madridissa viime vuonna. Raskaana ollessaan sitä todellakin arvosti hyvin nukuttuja öitä ja pelkäsin juurikin niitä aamuyöstä kömpiviä bilehileitä, mutta onnekseni kaikki huoneessa majoittuvat olivat toiset huomioon ottavia ja suhteellisen rauhallisia kavereita, joten hommasta jäi oikeen mukavat fiilikset. Vaikka toisaalta sitä kyllä huomaa näin vanhemmiten että omaa rauhaa ja tilaa arvostaa aina vaan enemmän ja enemmän, joten varmaan tulevaisuudessa hostelleissa vietetyt yöt tulevat entisestään vähentymään.

    Aika hurja ajatus tosiaan elää vuosi hostellielämää. HUI! :D

    1. Mun kokemuksen mukaan suurin osa hostelleissa majoittuvista osaa käyttäytyä ja ottaa muut huomioon. Mutta joukkoon toki mahtuu aina silloin tällöin idiootteja, jotka saattaa pilata kaikkien muiden yön. Viime vuonna Budapestissa huoneeseen kömpi keskellä yötä humalainen brittityttö, jolla oli ihan hirveästi asiaa kaverilleen. Hän ei edes yrittänyt puhua hiljempaa, joten herätti varmasti koko huoneen. Kun sitten ystävällisesti pyysin häntä olemaan hieman hiljempaa, kysyi hän vihaisesti “haluatko sä tapella?!”. Mikä röyhkimys! En minä halunnut tapella, minä halusin vain nukkua…

  5. Mielenkiintoista, pitäisi minunkin tehdä tällainen kooste. Olen aika paljolti samoilla linjoilla kanssasi, minäkin käytin ennen soolomatkaajana vain hostelleja (joskus B&B), mutta nykyään hotelleja. Kun 30 ikävuotta alkoi lähestyä, mietin samaa, että olenko jo liian vanha, mutta usein aamiaisella oli sekalainen sakki kaiken ikäisiä, paljon myös eläkeikää lähenteleviä matkalaisia. Parasta onkin juuri toisten matkalaisten vinkkien ja tarinoiden kuunteleminen. : )

    1. Hei, tee ihmeessä! Olisi huippua lukea sinunkin hostellikokemuksista! :)

      Näistä hostelleista erityisesti Transylvania Hostelissa oli todella kivasti toteutunut tuo muiden kanssa jutustelu ja vinkkien saaminen, sillä maksuttoman aamiaisen ansiosta porukka kerääntyi yhden ison pöydän ääreen syömään ja siinä sitten käytiin läpi, että kuka on mitäkin tekemässä sinä päivänä. Se oli mahtava tapa saada vinkkejä, että mitä oikein Clujissa kannattaa tehdä.

    1. Kiitos! Kiva kuulla, että näitä oli hauska lukea :) Tällä erää ei tämän enempää kertomisen arvoisia hostellikokemuksia ole, mutta eiköhän niitä taas tulevaisuudessa tule… :D

      Hatunnosto siitä, että edes kokeilit hostellissa majoittumista! Ei se kaikkien juttu ole, ja se on todella ymmärrettävää. Mutta oletpahan nyt kokeillut :)

  6. Huh, vuosi hostellissa! Nostan hattua, itsestä ei kyllä tuohon olisi ollut edes nuorempana. Hostellit on tosiaan hyvä vaihtoehto, jos reissaa yksin ja haluaa tavata ihmisiä. Samalla säästää rahaa ja saa hauskoja tarinoita kerrottavaksi :) Mutta SILTI, tasaisin väliajoin, eli ainakin kerran viikossa, buukkaisin itselleni oman huoneen, vessallisen sellaisen. Miulla on sen verran kova yksityisyyden ja yksin olemisen tarve. Oon myös tosi huono nukkumaan, mikä ei dormissa ole kivaa.

    1. Hostellivuosi oli Melbournen St Kildassa, ja se oli varmasti ainoa majoitusvaihtoehto sillä alueella, johon minulla oli varaa :D Huipulla sijainnilla asuminen oli aika merkittävä plussa niissä tilanteessa, kun hostelliasuminen otti hetkellisesti päähän ja mietin muuta asumisvaihtoehtoa.

      Jos on nukkumisvaikeuksia, ei dormi varmasti ole paras vaihtoehto! Minä kun voin nukkua lähes missä vaan ja aina kuin tukki, joten jos vaan on tarpeeksi rauhallista että pystyn nukahtamaan, en yleensä herää jos porukkaa tulee ja menee.

  7. Kun ryhdyin lukemaan postaustasi, mietin välittömästi, että kuinkahan vanha olet :) Olen tänään selaillut hostelleja ja miettinyt, että selviänkö vielä 38-vuotiaana niissä. Tuli kerran kauan sitten vahingossa valittua Krakovassa bilehostelli ja se oli kyllä ihan sietämätöntä. Viimeiset porukat tuli sisään neljältä aamulla ja ensimmäiset heräsi kuudelta. Meitä oli ainakin 10 huoneessa ja porukkaa lappasi koko yön. Parin yön jälkeen luovutettiin. Tämä kokemus on jotenkin tehnyt minusta rajoittuneen. Olen viime vuosina valinnut aina hotellin. Olen myös huomannut, että jos ei nuku isossa salissa niin hostellien privahuoneiden hinnat lähentelee usein jo hotlahintoja esim. 1 aikuinen ja 2 lasta. Hostellit siis taitavat toimia vain silloin kun on matkassa yksin ja ei kaihda isoja saleja.

    1. Hei, suosittelen ehdottomasti kokeilemaan uudestaan hostellissa majoittumista! Se, että ei pysty nukkumaan yötä rauhassa vaan muut asukkaat (tai läheinen baari, niin kuin minun tapauksessani) herättää vähän väliä, aiheuttaa ymmärrettävästi suurta ärsytystä. Mutta kannattaa lukea hostellin kuvaus ja arviot huolella, ja jos siellä kehutaan tai mainostetaan bileitä, kannattaa valita joku muu paikka :) Sillä niitä rauhallisiakin hostelleja on!

      Tuo on totta, että toisinaan hostellien privaattihuoneet ovat lähes hotellihuoneiden hinnoissa! Joskus olen löytänyt hyviä tarjouksia, mutta useimmiten taitaa olla juuri niin, että hostellit käy järkeen vain yksin matkustaessa. Esimerkiksi nyt ollaan poikaystävän kanssa majoituttu noin 30 € yöltä maksavissa hotelleissa tai muissa majoituksissa, joissa ei välttämättä ole ollut omaa kylpyhuonetta mutta oma huone kuitenkin. Romaniassa taisin maksaa jossakin paikassa 14 €/yö 10 hengen dormissa, joten eihän sitä olisi mitään järkeä maksaa, jos reissussa on kaksin!

  8. Huh. Mua on aina kiehtonut ajatus hostelleiden kokeilemisesta, mutta tämän tekstin jälkeen kiinnostus laski aika paljon :D Taidan pysytellä jatkossakin hotelleissa ^_^

  9. Minä #kokematonhostellissa opin majoittumaan näissä vasta “vanhana” – terveisiä vain Gdanskista! Kolme yötä aamiaisineen alle 20 eur on oikein hyvä syy valita hostelli.

    Mitään kovin hurjaa ei ole vielä käynyt. Vaikka oma huone on välillä kiva, enkä ole oikein osannut syvemmin muihin matkailijoihin tutustua, olen viihtynyt hienosti.

    Sen olen huomannut, että arvioissa esiintyvä “tyly henkilökunta” ei ole syy jättää kokeilematta – ainakaan kun toinen puoli sanoo väkeä mukavaksi…

    Alun perin hostellit – retkeilymaja ei ole enää käytössä – perustettiin, jotta kaikki voisivat matkustaa. Kiva, että yhä on niin, vaikka elintasossa on 80 vuodessa varmasti tapahtunut monenlaista.

    1. Vau, ei ole paha hinta tuo! Onkohan blogiisi tulossa sitten juttua Gdanskin hostellikokemuksestasi? Oma huone hostellissa on oikeastaan minulle se kaikkein paras vaihtoehto (vaikka usein ne ovat mielestäni aika kalliita): silloin saa nukkua omassa rauhassa, mutta halutessaan voi kuitenkin hengailla yleisissä tiloissa ja tehdä tuttavuutta muiden matkailijoiden kanssa.
      Arvioita kannattaa kyllä aina lueskella pienellä varauksella. Jos vain yksi on esim. haukkunut tylyä henkilökuntaa, voi olla, että vika onkin sitten ollut enemmänkin hänessä :D

  10. Et todellakkan oli liian vanha hostelliin.
    Minä 55v olin viimeksi vuosi sitten Georgiassa ja Armeniassa yksin matkalla ja käytin hostellia kun oli halpa ja vielä hyväkin. <onneksi netistä voi selvittää paljon millaisia paikkoja ovat.
    Japanissa on ollut parhaimmat hostelit. Oma verholla suojattava vuode.
    Suuri plussa niissä asumiselle on muiden tapaaminen!!

    1. On ollut mahtavaa tajuta, että en olekaan liian vanha hostelleihin! Pitää vain valita ne oikeat :) Olen alkanut huomata enemmän ja enemmän noita verhollisia vuoteita, ja se on ihan mahtava juttu! Se kun lisää sitä kaipaamaani yksityisyyttä yllättävän paljon :) Tällä reissulla minulla olikin mukana saronki, jonka saatoin ripustaa suojaksi alapedillä nukkuessani. Toimi ihan hyvin sekin :) Kiitos kommentistasi!

  11. Olipa mielenkiintoista lukea hostelleista itselläni kun ei ole niistä lainkaan kokemusta. Nuorempana kun sellaisessa majoittuminen olisi voinut tulla budjettisyistä paremmin kysymykseen, en tainnut edes tietää hostellien olemassaolosta. Toisaalta minua houkuttelisi hostellielämässä juurikin tuo manitsemasi sosiaalisuus sekä mielenkiintoiset kokemukset ja kohtaamiset, joita eittämättä olisi edessä. Olen kuitenkin niin mukavuudenhaluinen että taidan valita jatkossakin hotellin hostellin sijaan. Ratsastusleireillä niin lapsena kuin aikuisenakin kokemani erilaiset mielenkiintoiset majoitusratkaisut riittänevät tällä erää. Ne vetänevät vertoja hostellielämälle. :)

    1. Ihmiset on ehdottomasti hostelleissa majoittumisen suola! En voisi kuvitellakaan millainen vaikka Australian vuodestani olisi tullut jos valinnut ensimmäisiksi öiksi hotellin. Veikkaan, että huomattavasti tylsempi, sillä hostellissa sain heti kavereita enkä sitten malttanutkaan etsiä muuta majoitusta :) Ja minusta on aina niin mielenkiintoista tavata uusia ihmisiä, kuulla heidän tarinoitaan ja oppia jotain uutta, joten siinäkin mielessä hostellit ovat olleet huippu juttu. Ainoastaan yksityisyys, hiljaisuus ja rauha ovat olleet ne, joita olen kaivannut – ja joiden vuoksi nykyään minäkin valitsisin mieluummin hotellin… Mutta tuskinpa olisin matkustanut näin paljoa yksin, jos ei olisi hostelleja!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *