Iltapäiväteetä ja kaupungin valoja: Hilton on Pattayalla parasta

En koskaan haaveillut Thaimaan Pattayalle menosta, mutta niin siinä vain kävi, että päädyin sinne helmikuun alussa ensiksi pariksi yöksi (lue Miten minä tänne päädyin? Eli päivä Pattayalla), ja vain muutamaa päivää myöhemmin vielä neljäksi yöksi lisää. Vaikka tämä Thaimaan suosituin turistikohde ei ollutkaan ihan niin kamala paikka kuin olin kuvitellut, ei se siltikään tehnyt minuun suurta – tai edes pientä – vaikutusta. Pattayaan meidät houkutteli mukavan edulliset hotellivaihtoehdot, kun Koh Changilla majoitukset olivat olleet aivan liian kalliit meidän budjetille.

Nyt Pattayaa on nähty ihan riittävästi, eikä sinne tarvitse enää palata. Mutta koska koskaan ei tiedä minne elämä kuljettaa, on hyvä, että Pattayalla on ainakin yksi asia, jonka vuoksi sinne vielä kolmannen kerran päätyminen harmittaisi pikkaisen vähemmän: rantakadulla sijaitseva Hilton Pattaya, ja etenkin sen kattobaari. Hotellissa yöpymiseen meillä ei ollut varaa parin sadan euron huonehinnoilla, mutta se ei estänyt meitä nauttimasta hotellin yleisölle avoimista palveluista.

Iltapäivätee Drift-ravintolassa

image

image

image

Minä olen hieman hurahtanut hotellien englantilaistyylisiin iltapäivätee-tarjoiluihin. Kööpenhaminassa olemme pari kertaa käyneet iltapäivän teellä Kurhotel Skodsborgissa, ja kun huomasin, että Pattayllakin olisi mahdollisuus hemmotella itseään pienellä kakkuhetkellä (siis eihän se tee tässä kiinnosta…), oli pakko päästä viettämään mukavaa iltapäivää Hiltonin Drift-ravintolaan.

Kahden hengen kakkutarjotin juomineen maksoi yllättävän edulliset 600 bahtia (n. 15 euroa) ja näkymät 16. kerroksen terassilta olivat kirsikkana kakun päällä. Ja niistä oikeista kakuista: herkkuja tulee kaksin kappalein kymmentä erilaista, joten makeanhimo kaikkoaa kyllä varmasti.

Vaikka puitteet ja tarjoilut olivat hulppeat, pari miinusta täytyy kuitenkin mainita: juomat tarjoillaan ennen kakkuja, joten ehdimme hörppäistä kahvimme loppuun jo kauan ennen kakkujen ilmestymistä pöytään, ja jouduimme siksi tilaamaan uudet juomat. Toisiksi juomiksi tilasimme teetä, mutta saimmekin uudet kahvit…

Toinen miinus on se, että kymmenestä sortista vain kolme on suolaista ja sokerin yliannostuksen vuoksi emme saaneet millään syötyä kaikkia kakkuja (jos niitä edes oli tarkoitus syödä lainkaan, sillä vieressämme ollut kiinalainen perhe vain otti kuvia tilaamistaan kakuista ja jätti kaiken syömättä!). Jos tänne vielä joskus päädyn, aion pyytää makeiden herkkujen sijaan enemmän suolaisia paloja, ja tuomaan juomat ruoan kanssa samaan aikaan. Kaksi kuppia kahvia kun oli hieman liikaa jopa minulle.

Auringonlaskudrinkillä Horizon-kattobaarissa

image

image

image

Pattayan yöelämään tutustuminen ei kuulunut aikeisiimme, mutta kattobaarissa nautituista hyvin tehdyistä cocktaileista en voinut kieltäytyä. Horizon-kattobaari sijaitsee Hiltonin 34. kerroksessa, ja näköala on varmastikin Pattayan paras. Juomien hinnat ovat kattobaarien tapaan hieman normaalia korkeammat, mutta budjettimatkailijaa ilahduttaa auringonlaskun aikaan oleva happy hour: joka ilta klo 17-19 Horizonissa saa kaksi cocktailia yhden hinnalla, eli kahdesta drinkistä joutuu maksamaan vain 310-340 bahtia (kahdeksan euron pintaan). Pullollinen vettä maksaa saman verran, joten täällä ei kannata olla vesilinjalla.

Kunnollista auringonlaskua täällä ei usvan vuoksi nähnyt, mutta pimeän tultua oli mukava katsoa korkeuksista kaupungin valoja. Tänne kannattaa tulla vaikka vain maisemien takia: vasta ylhäältä nähtynä tajusin kuinka iso kaupunki Pattaya onkaan! Suosittelen tulemaan paikalle jo heti viiden jälkeen, sillä silloin kattobaari ei ole vielä täyttynyt ja on todennäköisempää saada hyvät paikat. Horizon on myös ravintola, mutta illallistamiseen suosittelen pöytävarausta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *