Hanian alueen ravintolat: 8 vinkkiä juhlaillalliselle

Tänään on syntymäpäiväni ja tyypilliseen tapaan juhlistamme merkkipäivää illallisella hyvässä ravintolassa. Juhlapäiväni kunniaksi listasin Hanian alueen parhaat ravintolat juhlaillalliselle – näissä paikoissa syntymäpäivien, hääpäivien ja muiden merkkipäivien juhliminen on varmasti ikimuistoista.

Tässä siis minun mielestäni Hanian alueen ravintoloista parhaiten erityiseen juhlaan sopivat. Tänä iltana minut löytää jostakin näistä!

Hanian alueen ravintolat

1. Salis, Hanian satama

Hanian vanhassa satamassa sijaitseva Salis on ikisuosikkini kun haluan syödä erinomaista ruokaa tai juhlistaa merkkipäivää. Saliksesta saa erityisesti erinomaisia kala-annoksia, mutta on listalla myös muun muassa ankkaa ja Saliksen tapaan valmistettua pastitsiota. Kannattaa myös kokeilla parsakaalisalaattia ja puhvelimozzarellaa! Saliksessa on myös varmasti koko kaupungin kattavin viinilista.

Salis
Osoite: Akti Enoseos 3

Hanian alueen ravintolat Hanian alueen ravintolat

2. Pallas, Hanian satama

Pallas on monen Haniassa asuvan pohjoismaalaisen suosikkiravintola, mutta minun kärkisuosikkeihini se ei ole kuitenkaan yltänyt. Mutta tälle juhlaillalliselle sopivat Hanian alueen ravintolat -listalle Pallas kuitenkin pääsee miljöönsä ansiosta: Pallaksella nimittäin on kattoterassi, jolla illallistaminen on upea elämys! Katolta avautuu näkymä Hanian venetsialaiseen satamaan ja majakalle, ja auringonlaskun aikaan näköala on maaginen. Ruoka Pallaksessa on hyvää, vaikkakaan ei erinomaista – mutta puitteet ovat huikeat!

Pallas
Osoite: Akti Tompazi 15

Hanian alueen ravintolat Hanian alueen ravintolat

3. MonEs, Hanian vanhakaupunki

Hanian vanhankaupungin kujilta löytyy varsinainen ravintoloiden helmi, MonEs – Monastery Estate. Venetsialaiseen 1500-luvulla rakennettuun kartanoon on rakennettu hotelli, jonka yhteydessä oleva ravintola on sisustukseltaan moderni ja pelkistetty. Mutta lämpiminä kesäiltoina kiviseinien ympäröimä patio on upea illallispaikka kun kattona on yötaivas tähtineen. Ruokalista on lyhyt, mutta annokset ovat sitäkin tarkemmin suunniteltuja. Ja palvelu on täällä erityisen huomaavaista ja asiantuntevaa!

MonEs
Osoite: 40, 4th Kallinikou Sarpaki Due

4. Oinoa, Hanian vanhakaupunki

Oinoa on viiniravintola, josta ei saa perinteistä kreikkalaista kotiruokaa, vaan täällä pääsee herkuttelemaan esimerkiksi hanhenmaksalla, tiikerikatkaravuilla ja häränhännällä. Asuinrakennukseen perustetussa ravintolassa on sisällä hienostunut mutta lämmin tunnelma ja vanhankaupungin muurin vieressä olevalla ulkoterassilla on idyllistä ruokailla etenkin auringonlaskun aikaan. Kasvisruokailijalle ei Oinoassa ole juuri muuta tarjolla kuin salaatteja, joten isompaan nälkään kannattanee lihatonta annosta kaipaavan valita jokin toinen ravintola.

Oinoa
Osoite: Theotokopoulou 61-63

Royal Sun Royal Sun

5. Royal Sun Hotel, Pyrgos Halepa (Hania)

Kenties yllättäen tälle listalle pääsee hotellin ravintola, mutta vietimme täällä viime vuonna jouluaaton iltaa viiden ruokalajin illallisen merkeissä ja vaikutuin paikasta! Royal Sun -hotelli sijaitsee 3,5 kilometrin päässä Hanian keskustasta, ylhäällä mäen päällä aivan Pyhän Matthew’n metsän vieressä. Ravintolasta on upea näköala Hanian yli ja pitkälle merelle, ja pimeän tullen alhaalla välkkyvät Hanian valot luovat tunnelmaa. Näköalan lisäksi Royal Sunissa ovat mainiota myös ruoka ja henkilökunnan ammattitaito! Royal Suniin voi mennä myös brunssille tai lounaalle.

Royal Sun Hotel
Osoite: Ioannou Paizi 36

Rustic Garden

6. Rustic Garden, Agia Marina

Ihanista ihanin Rustic Garden! Tätä ei kannata jättää lomallaan väliin, oli sitten juhlan aihetta taikka ei! Rustic Garden on Hanian rannikon lomakylien suosikkiravintolani, sillä taivaallisen herkullinen ruoka, ihana henkilökunta ja upea puutarha on yhdistelmä, josta en vain saa tarpeekseni. Ravintolan konseptina on tapakset – eli kreikkalaisittain mezet – joten täällä ei tilata omia annoksia vaan lukuisia pieniä annoksia, jotka jaetaan seurueen kesken. Sharing is caring!

Rustic Garden Greek tapas
Osoite: Agia Marina

7. Cosmos, Platanias

Cosmos on Ylä-Plataniaksen ravintoloiden klassikko! Ainoa tietämäni Hanian alueen ravintoloista, jolla on dress code (simple smart casual – eli periaatteessa ranta- tai lenkkivermeissä ei kannata yrittää sisään, lähes kaikki muu käy) ja jonne ei huolita alle 10-vuotiaita lapsia. Valkoiset pöytäliinat, muodollinen palvelu, hyvä ruoka – ja se maisema! Tämä on todellakin tärkeään juhlaan erinomaisesti sopiva ravintola, mutta jos kaipaat rennompaa meininkiä, suuntaa viereiseen Astreaan. Se on kaikkea muuta kuin muodollinen!

Cosmos
Osoite: Ylä-Platanias

Milos

8. O Milos tou Kerata, Platanias

Tämä yksi Kreetan vanhimmista ravintoloista on niin kaunis ja tunnelmallinen! Vaikka ruoka on täällä mielestäni vain keskinkertaista, palaan Milokseen aina uudestaan ja uudestaan. Olen viettänyt täällä sekä omia että lomalla olleen äitini syntymäpäiväjuhlia, työkaverin läksiäisiä ja parisuhteen vuosipäivää.

Miloksen tunnelman salaisuutena on sen runsas ja omaperäinen koristelu: ravintolan muutenkin viehättävä sisäpiha on koristeltu jopa ylitsepursuavasti erilaisin kukin, kasviksin ja hedelmin – pelkin luonnonantimin siis! Eikä lainkaan huonolla maulla, vaan niin, että illallisen ohessa täytyy käydä kävelemässä pieni kierros ja ihastella taidolla tehtyä koristelua. Milos on elämys!

O Milos tou Kerata
Osoite: PEO Kissamou Chanion 109

6 comments
  1. Kiva saada uusia vinkkejä ravintoloista; hyvä ruoka maistuu aina ja viihtyisät tilat ja näkymät ovat jo puoli ruokaa• olemme tulossa parin viikon kuluttua nauttimaan hyvästä kreetalaisesta ruuasta ja patikoinnista• Kiitos myös patikkareittohjeistasi•

  2. Mukavaa ja Hyvää Syntymäpäivää🎂🍾! Kiitos taas mukavasta postista, viikon päästä olemme jo Rethymnon 👍❤️.

  3. Nämähän kuulostavat kaikki aivan erinomaisilta! Ja kaikki kuvat niin ruoista kuin paikoistakin näyttivät todella kivoilta. Minkälaisessa hintaluokassa tuollaiset huippuravintolat Hanian seudulla muuten liikkuvat?

    1. Hei Mikko, kiitos hyvästä kysymyksestä! Eilen söimme MonEsissä: 1 vesipullo, 1 cocktail, 1 viinilasillinen, 1 sea bass -annos ja yksi pasta-annos maksoivat yhteensä 52 €. Saliksessa on kuulemma Hanian paras sea bass (oisko se suomeksi meriahven…?), maksaa 21 €; kana ja pastat n. 13-15 €. Pihvit ovat yleensä päälle 30 euroa (esim. black angus rib-eye Oinoassa 36 € ja Saliksessa 37 €). Viinilasilliset n. 6-13 € ja pullot 20 € ylöspäin, riippuen tietenkin viinistä. Ihan kohtuuhintaista mielestäni! Esim. eilinen ruokailu olisi maksanut ilman alkoholeja 33 €, ja sillä palvelun tasolla olisi luullut että olisi ollut kalliimpikin paikka kyseessä :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *