Finnair myöhässä: jouduin yöpymään lentokentän penkillä

Vaikka matkustan lentäen muutamia kymmeniä kertoja vuodessa, olen onnekseni onnistunut välttymään pahoilta lennon myöhästymisiltä. Viimeisen muutaman vuoden aikana olen lentänyt lentoyhtiöistä määrällisesti eniten Finnairilla, sillä menen muutamia kertoja vuodessa Kööpenhaminasta Helsingin kautta Kuopioon ja takaisin​, eikä muilla lentoyhtiöillä pääse Kuopioon saakka.

Kertaakaan nämä lennot eivät ole olleet merkittävästi myöhässä, ja olen päässyt määränpäähäni korkeintaan puoli tuntia aikataulusta jäljessä. Mutta kertahan se on ensimmäinenkin, sanotaan, ja sitten kun se myöhästyminen osui kohdalle, se osuikin sitten ihan kunnolla – j​a noudattaen Murphyn lakia kaikissa mahdollisissa kohdissa.

Finnair

Olin varannut illan viimeisen lennon Kööpenhaminasta Kuopioon, eli lähtö olisi Kastrupista kello 20.20, ja tehtyäni 50 minuutin mittaisen vaihdon Helsingissä, saapuisin Rissalaan kello 00.30. Ei parhaimmat lentoajat, mutta olen lentänyt näillä useamman kerran, sillä ne ovat ainoat mahdolliset lennot päästä Kuopioon vielä työpäivän jälkeen. Olisin lennoilla todella väsynyt herättyäni aamulla viiden maissa ja oltuani päivän töissä, mutta seuraavana aamuna Kuopiossa saisin nukkua pidempään.

Lentokentälle lähtiessäni en osannut aavistaakaan, että seuraavana aamuna en nukkuisi pitkään, enkä edes nukkuisi yötä Kuopiossa – saati että nukkuisin edes kunnolla! Tulisin nimittäin viettämään yön Helsinki-Vantaan penkillä, ja saapuisin Kuopioon vasta seuraavan päivän aamulennolla. Suurin piirtein juuri niihin aikoihin, kun olin ajatellut herääväni vastakeitetyn kahvin tuoksuun ja kömpiväni äidin kattaman aamiaispöydän ääreen.

Kentälle päästyäni huomasin, että lento Helsinkiin olisi myöhässä puolitoista tuntia. Laskeskelin optimistisesti, että ​myöhästymisestä huolimatta voisin ​ehkä jopa ehtiä Kuopion koneeseen, jos tuulet olisivat myötäiset ja Kuopion kone odottaisi muutaman minuutin. Unohdin kuitenkin aikaeron, enkä siksi heti ymmärtänyt, että Kuopioon pääseminen tuona yönä oli jo tuhoon tuomittu ajatus.

Finnair

​Positiivisesta ajattelustani huolimatta o​lin yhteydessä Finnairin asiakaspalveluun nettisivujen chatin kautta. Sain vastauksen, jonka jo tiesin: ole yhteydessä tulopalveluun Helsinki-Vantaalla, jos myöhästyt Kuopion lennolta, niin saat majoituksen ja uuden lennon.

Laskeuduimme Helsinkiin klo 00.40. Kymmentä minuuttia aikaisemmin oli Helsingin lento saapunut Kuopioon, ilman kolmea Kööpenhaminasta tullutta matkustajaa. Kuopioon matkaajien lisäksi ainakin neljään muuhun Suomen kaupunkiin ja ​Tallinnaan menneet koneet lähtivät ilman kaikkia matkustajiaan​.

Lensin bisneksessä, joten pääsin ykköspenkkiriviltäni ensimmäisten joukossa koneesta ulos. Kiiruhdin saapuvien ​2A​ -aulaan​ ja olin Finnairin tiskillä ensimmäisenä kuulemassa huonot uutiset: kaikki Helsingin hotellit olivat täynnä, joten minulla olisi kolme vaihtoehtoa viettää yöni ennen kuin pääsisin määränpäähäni aamun ensimmäisellä lennolla​.

Finnair

Kolme helvetin huonoa vaihtoehtoa, jos minulta kysytään, ja jouduinkin miettimään tovin näiden välillä ennen kuin pystyin tekemään päätökseni.

1. Majoittuisin hotellissa Lahdessa tai Porvoossa

Yöpyminen hotellissa houkutteli todella paljon, kunnes tein hieman laskelmia: kello oli yksi yöllä, taksimatka kestäisi virkailijoiden mukaan tunnin suuntaansa, ja uusi lentoni lähtisi klo 7.25. Ehtisin viettää hotellihuoneessa kolme tuntia, joten kovin virkeänä en seuraavana aamuna olisi. Voisin toki ottaa myöhemmän lennon, mutta se ei ollut vaihtoehtona: Kuopion reissu oli muutenkin vain viikonlopun mittainen ja äitini oli tuloni vuoksi ottanut perjantain töistä vapaata.

2. Yöpyisin lentokentällä

Tämä vaihtoehto ei houkutellut sitten yhtään! Olen aikoinani viettänyt Helsinki-Vantaalla useammankin yön ennen reissuun lähtöä tai sieltä tullessa, mutta se on ollut oma valintani säästääkseni rahaa. Eikä se koskaan ole mitään mukavaa ollut. Tässä tilanteessa ainoa plussa lentokentällä yöpymisessä oli se, että voisin nukkua mahdollisimman pitkän ajan, ja hyvässä lykyssä jopa olla virkeä saapuessani Kuopioon.

3. Menisin Kuopioon taksilla

​​Me kaikki kolme Kuopioon matkaajaa voisimme mennä yhdessä tilataksilla Kuopioon, tai jos he päättävät muuta, pääsisin toki yksinkin​. Tämä oli vaihtoehdoista se, jota harkitsin pisimpään, sillä taksilla olisin Kuopiossa aikaisemmin kuin lentäen. Matka kuitenkin on todella pitkä ja puuduttava, ja vaikka pystynkin nukkumaan autossa, ei istua​lleen nukkuminen kovinkaan rentouttavaa ole. Lisäksi viiden tunnin automatka aamuyöllä ei kuulostanut kovinkaan turvalliselta, sillä en voisi olla varma kuljettajan vireystilasta ja siksi en todennäköisesti kuitenkaan pystyisi nukkumaan​ lainkaan​.

Finnair

​Lopulta päätin jäädä lentokentälle.​ Päätös tuntui oikealta, kun Finnairin virkailija kertoi portilla 31 olevista unimunista, jonka käytön lentoyhtiö toki maksaisi. Mahtavaa, pääsisin sittenkin sänkyyn nukkumaan! Sain myös vouchereita käytettäväksi lentoaseman ravintoloissa ja Alepassa yhteensä 25 euron arvosta.

Minulla ei ollut nälkä lentokoneessa syödyn aterian jälkeen, mutta kävin kuitenkin Alepassa tuhlaamassa osan vouchereista ennen kuin siirryin turvatarkastuksen läpi takaisin kansainväliselle puolelle. Menin suoraan GoSleep-loungeen haaveenani päästä vihdoin nukkumaan. Mutta vastassa olikin jälleen yksi pettymys: kaikki unimunat olivat jo käytössä!

Tässä vaiheessa minun kärsivällisyys oli lopussa ja tunsin voimakkaan ärtymyksen nousevan. Lentojen myöhästymisillehän ei voi mitään, eikä edes sille, että Helsingin kaikki hotellit sattuivat olemaan viimeistä huonetta myöten täynnä juuri tuona yönä. Mutta olisiko paljoa vaadittu, että tilanteen valjettua Finnair olisi heti ottanut yhteyttä GoSleepiin ja varannut jäljellä olleet nukkumapaikat? Tai jos unimunat olisivat jo siinä vaiheessa olleet täynnä, jättänyt mainitsematta koko asiasta, niin ei tulisi asiakkaille enempää pettymyksiä? En nimittäin ollut lennoltani ainoa, joka poistui portilta 31 ärtyneenä tai pettyneenä.

Finnair

Ei auttanut muu kuin käydä penkille pitkäkseen. Ehdin torkahtaa hieman, kunnes lattianpesukone saapui häiritsemään untani. Vaihdoin paikkaa, ja nuokuttuani pari tuntia viereen tuli muutama teinityttö, joiden kovaääninen kälätys teki lopun nukkumisyrityksistäni. Vaihdoin taas paikkaa, ja nyt pystyin sentään olemaan loppuyön samassa paikassa, vaikka kylmyys pitikin minua hereillä. Puin kaikki mahdolliset vaatteet päälle, sillä en jaksanut enää yrittää etsiä parempaa paikkaa.

Kuudelta lopetin torkkumisen, että ehtisin käydä hakemassa aamiaista ennen koneeseennousua. Olin saanut aamiaista varten kahdeksan euron arvoisen voucherin, mutta sillä ei pitkälle pötkitty: pelkästään kahvi ja vesipullo maksoi yhteensä 7,90 €. Ankara väsymys oli vienyt ruokahaluni, joten päätin jaksaa kahvin voimalla Kuopioon saakka.

Kuopioon äitini luokse päästyäni kaaduin suoraan sänkyyn. Herättyäni aamu-unilta oli keittiössä odottamassa pannullinen tuoretta kahvia ja katettu aamupalapöytä. Reissu oli ollut rankka, mutta olin vihdoin perillä, enkä halunnut enää muistella epäonnistunutta tulomatkaa. Sen kun ehtisin tehdä myöhemminkin – sitten, kun kirjoittaisin korvausvaatimusta Finnairille.

37 comments
 1. Aikamoinen painajainen olisi ainakin itselleni, kun muutenkin inhoan lentämistä. Ei ole koskaan sattunut mitään noin inhottavaa omalle kohdalle (kopkop), toivottavasti ei satukaan, koska en tiedä miten itsellä pinna kestäisi. Kaikki hotellit täynnä, oikeesti?!! Lentokentillä pitäisi olla enemmän paikkoja missä pääsee kunnolla lepäämään.

  1. Helsinki-Vantaalla on onneksi aika paljon noita käsinojattomia penkkejä, joilla pääsee todella hyvin lepoasentoon. Jos olisi ollut mukana enemmän vaatetta, korvatulpat ja unimaski, olisin saattanutkin nukkua jokseenkin hyvin. Mutta kyllä siltikin olisin ennemmin sellaisen unimunan ottanut… Toivottavasti ei sun kohdalle koskaan satu myöhästymisiä tai muita matka-ajan pidentäjiä! :)

 2. Olipas nyt huonoa tuuria matkassa! Omalle kohdalle on vain kerran – kop kop – sattunut niin, että Lontoo-Helsinki lento peruttiin eikä sieltä päässyt sen päivän aikana mitenkään enää Suomeen. Onni onnettomuudessa oli, että kyseessä työmatka ja kentän viereisestä Hiltonista löytyi tilaa. BA pesi kätensä koko jutusta ja itse saimme järjestää hotellin ym. Sen jälkeen ei Lontooseen tehnyt mieli mobern vuoteen. Mutta kaikkea sitä sattuu, kun paljon matkustaa.

  1. Voi ei, onpas ikävä kokemus! Etenkin kun lentoyhtiö ei tee mitään, vaan jokainen joutuu sumplimaan yömpymisensä itse. Surkeaa asiakaspalvelua! :( Mutta ihan totta, kaikkea voi sattua kun reissaa, eikä aina vain mitään mukavia juttuja…

 3. Joo harmillista tietty aina kun asiat eivät mene suunnitellusti. Itse olen niin tottunut pitkiin ja raskaisiin siirtymiin, että en olisi ehkä osannut olla moksiskaan. Tullut nukuttua / torkuttua niin monet yöt kentillä, usein toki omasta valinnasta, joskus aikataulumuutoksista johtuen, että menee rutiinilla. Joskus käyttänyt tuon finnairin tarjoaman taksioption, kun en kerinnyt jatkolennolle Treelle ja Tampereellehan toki suhautti nopeesti, joten ei siinä mitään. Noh olemme kaikki erilaisia reissaajia, ite olen oppinut hyväksymään sen että mutkia tulee aina matkaan ja se on ihan ok. Näin ei myöskään harmita niin paljoa :) Ps. Viimeksi taisin kyllä ärsyyntyä Kuala Lumpurin kentällä kun passintarkastuksessa kesti n. 2 tuntia.. Joten toki lehmänhermoni ovat joskus koetuksella, ei siinä :P

  1. Minäkin olen yleensä todella rauhallinen ja mulla on pitkä pinna, etenkin kun monta vuotta matkailualalla työskennelleenä olen joutunut hoitamaan myöhästymisiä ja muita hankalia tilanteita ja oppinut siihen, että kun tilanteelle ei voi mitään, ei sille voi mitään – eikä etenkään hermojen menettäminen siinä mitään auta. Vaikka harmittaahan tällaiset tilanteet minua silti, vaikka ei ollut ensimmäinen kerta kun nukuin kentällä… Mutta lehmänhermot on hyvä olla kun reissaa! :)

 4. No voi miten onkin mennyt kaikki kerralla pieleen. Itse olen jo ihan tillintallin koko päivän ku lennän Kajaanista 5.30 lennolla (eli mun on herättävä kotoa kolmelta), että vaikka siinä ehtiikin K-Eurooppaan koko päiväksi, puolet päivästä menee väsymyksen takia pieleen saati sitten noin. Ymmärrettävästi et halunnut Lahti/Porvoo-vaihtoehtoa, jos kerran Kuopio-aika oli muutenkin minimissä. Lounget on mun mielestä yöllä muutaman tunnin kiinni. Mielenkiintoista kuulla, miten Finski hoitaa korvausasiat.

  1. Tuollaisiin kello kolmen herätyksiin pitäisi varmaan totutella jo montaa päivää aikaisemmin, että ei menisi koko ensimmäinen reissupäivä sitten väsymyksen sumussa. Itsekin kyllä monesti lähtenyt lyhyelle reissulle mahdollisimman aikaisin aamulla, että ei mene yksi päivä hukkaan matkustaessa, mutta ei se kyllä sitten mitään miellyttävää ole kun on hieman tillintallin. Kahvi kyllä onneksi auttaa edes hieman :D Mä kirjoittelen sitten joko blogiin tai ainakin facebookiin, että millaisen vastauksen saan Finnairilta!

 5. Kävipä köpelösti
  Minäkin yritän aina välttää noita yölentoja maakunnassa kun asun. Paras yölento on sellainen joka tulee perille vasta aamulla. Olisihan Finnair nyt voinut edes kunnon aamiaisen tarjota, ei olisi ollut liikaa pyydetty.

  1. Kunnollinen aamiainen olisi ollut aika kiva juttu, vaikka ei sen huonosti nukutun yön jälkeen oikein ruoka maistunutkaan. Mutta olisihan sen voinut ottaa mukaan ja syödä sitten lennolla… No, onneksi oli hyvä aamiainen sitten äidin luona :)

 6. Todella kurja juttu :( Toivottavasti saat asianmukaiset korvaukset Finnairilta, olisi kiva jos vaikka kertoisit päätöksestä sitten esimerkiksi vaikka fb:n puolella?

 7. Hmm.. pitäisköhän mun perustaa unimunien sivutoimipiste, kun asun lähellä lentokenttää ;) Tosi inhottavaa kyllä tuollainen, oli se sitten reissun alussa tai lopussa. En tiedä luitko miten meidän jenkkireissu alkoi, kun saimme haahuilla 18 tuntia Arlandan kentällä. Söi kyllä aika paljon ihmistä se odottelu, etenkin kun saatiin tietoa ripotellen kolmen tunnin välein ja lopullinen tieto lennon lähdöstä vasta sitten, kun ei enää ollut mielekästä lähteä hotelliin.

  1. Joo, loistava bisnesidea pistää unimunien sivutoimipiste pystyyn! :D 18 tunnin odotus?! Ai kamala, ihan hirveä reissun aloitus! Ja varsinkin kun on lähdössä kunnon lomalle, jota on odottanut pitkään, niin kyllähän tuo fiiliksiä varmastikin laskee. Pelkän Kuopion-reissun viivästyminen on pientä tuohon verrattuna…

 8. Mikähän tapahtuma Helsingissä on sitten tuolloin ollut? En voi mitenkään, en mitenkään, uskoa, että kaikki hotellit ovat tosiaan olleet täynnä. Vaikka onhan se toki mahdollista, jos joku megatapahtuma on ollut juuri silloin. Tyyliin Slushin aikaan jokainen Helsingin huone oli buukattu täyteen. Ja olisivat nyt edes antaneet pääsyn loungeen? Tosin en muista, ovatko ne öisin edes avoinna.

  1. Facebookin puolella osasi viisaammat kertoa, että Vantaalla ollut tuona viikonloppuna festarit ja Helsingissä (?) lentonäytös, muun muassa. Muillakin ollut vaikeuksia löytää majoituksia… Loungeen pääsy olisikin ollut hieno juttu, mutta kun ne ei ole öisin auki :(

 9. No olipas tosissaan huonoa tuuria matkassa! Sentään edes yrittivät ja antoivat vaihtoehtoja. Minulla on sellainenkin kokemus, että saimme tulopalvelussa vain kylmiä olankohautuksia ja huutoa vastaukseksi, kun yritimme selvitellä miten pääsisimme maakuntaan. Saimme sentään hotellihuoneen mutta kokemus oli aika karsea. Lentokentällä nukkuminen on kyllä tosi mälsää, joskus nuorena tuli sekin kokeiltua kun haluttiin säästää rahaa.

  1. Oli toki hienoa, että Finnair antoi vaihtoehtoja, mutta minua vaan ei tyydyttänyt mikään niistä :D
   Ohhoh, teillepäs ollaan oltu todella tylyjä! Huudettu jopa, miksi ihmeessä?! Aivan varmasti karsea kokemus… :(

 10. Kuulostaa tosi kurjalta :/ Ei oo ikinä onneksi noin pahasti käynyt myöhästymisen takia, mutta monen monta yötä on tullut vietettyä vapaaehtoisesti lentokentillä. Pahinta oli vanhassa Kuala Lumpurin Air Asian terminaalissa kiinalaisena uutena vuotena :D NEVER AGAIN! :D säästettiinhän me varmaan 30e siinä kohtaa :D

  1. Hahaha, Aasiassa ei ihan hirveästi säästä, vaikka kentällä nukkuisikin :D Ja kiinalaisena uutena vuotena on varmaan ollut aika hullua ihan missä päin Malesiaa tahansa, saati sitten LCCT:llä! (Vai mikä KLIA2 se nykyään onkaan)

 11. Olipa tympeä kokemus. Iltamyöhällä (ja huonosti nukkuneena) ärtymyskynnys on alhaisimmillaan. Mä luulen myös että lopussa olivat ne Finnairin maksuhalukkuuteen sopivat hotellit… Ja toi 8 euron aamupala voucheri oli kyllä riman alitus Finskiltä :(

  1. En tiedä, että olenko liian hyväuskoinen, mutta kyllä mä luulen että Finnair olisi ennemmin majoittanut missä vaan Helsingin hotellissa kuin maksanut taksit joko Porvooseen ja takaisin, tai jopa Kuopioon saakka. Joo, kahdeksalla eurolla ei ihan aamiaista saatu…

 12. Ei ole totta, miten huonoa tuuria voikaan olla! Sen ymmärtää että lennot ovat välillä myöhässä eikä jatkolennolle pääse, mutta että kaikki Helsingin hotellit vielä täyteen bookattuina! Huh, ymmärrän kyllä tuon ärtymyksen, kun väsyneenä joutuu yöpaikkaa lentokentältä etsimään. Muutaman yön olen lentokentällä viettänyt, ja ne ei kyllä mitään kovin hääppöisiä yöunia ole tarjonneet. Onneksi pääsit sitten äidin luokse lepäämään – parhautta! :)

  1. Mä olen oikeasti kiitollinen siitä, että olin matkalla yksin, sillä muuten olisi mun ärtymys varmaan purkautunut reissukumppanin niskaan. Ja kumppani olisi varmaan itsekin ollut ärsyyntynyt, joten ei olisi kovin mukavaa ollut :D Onneksi pääsin äidin luokse ja Kuopion kentältä autokyydillä, en todellakaan olisi jaksanut enää säätää millään julkisilla. Onni onnettomuudessa siis, että olin menossa vain Kuopioon :)

 13. Ihan mielenkiinnosta. Oikeastiko Helsingin tai Vantaan hotelleissa ei ollut yhtään huonetta vapaana. Siis 100% täyteen myytyjä kaikki? Tarkistitko itse muutaman isoimman soittamalla. Mä olisin tehnyt niin. En yksinkertaisesti voiv uskoa, että Helsinki on loppuunmyyty. Taisi olla vain Finnairin hintaluokka/sopimushotellit täynnä.

  Lentokentillä nukkumisesta ei pääsäntöisesti tule mitään, kuulutusten ja siivoajien takia. Pitäisi olla korvatulpat, villasukat, tyyny jostakin jne. Loungeja tuolla ei tosiaan olla auki läpi yön :(

  1. Näin ne väitti, että kaikki hotellit Helsingissä oli täynnä. En sitten lähtenyt asiaa tarkastamaan itse, sillä olin jo Köpiksessä sivukorvalla kuullut kun joku päivitteli sitä, että ei ollut meinannut edes kahta viikkoa aikaisemmin saada Helsingistä majoitusta juuri sille yölle. Joku tapahtuma siellä on siis varmastikin ollut, enkä usko että kyse olisi ollut vain Finskin sopimushotelleista. Kalliimmaksi se taksi Kuopioon olisi kuitenkin tullut!
   Kotoa lähtiessä mietin, että pitäiskö ottaa korvatulpat ja unimaski mukaan, mutta ajattelin, että enhän mä niitä tule tarvitsemaan noin lyhyellä matkalla. Enpä….

   1. Törmäsin samaan taannoin kun Helsingissä oli ”lumikaaos” (eli melkolailla normaali talvipäivä). Lentoja peruttiin urakalla ja pääsin seuraamaan aitiopaikalta asiakaspalvelun työtä. Jossain vaiheessa majoitukseen liittyen alettiin vastaamaan (ainakin suomalaisille) että Helsingin hotellit ovat täynnä. Kuulin myös kun muutamalle ulkomaalaiselle annettiin ohjeet varata hotelli omalla kustannuksellaan ja laskuttaa Finnairia jälkikäteen – mainitsematta mitään hotellien olevan täynnä. Joka siis on todella törkeä temppu, jos mistään ei huoneita löydy.
    Kaiken tämän lisäksi Finnairin tiedotustoiminta oli täysin luokatonta, joten valitettavasti oma luotto tähän kotimaan ylpeyteen ei ole kovin korkealla.

 14. Auts, olipahan huonoa tuuria matkassa roppakaupalla. Veikkaan, että itse olisin tarttunut taksimatkaan. Kahdeksan euron voucher aamupalalle lentokentällä on kyllä todella nolo esitys Finskiltä. Eihän sillä tosiaan saa yhtään mitään.

  Maailmanympärimatkalla tuli lentokentillä nukuttua yö jos toinenkin säästösyistä, mutta ei ne todellakaan mitään herkkua ole. Vielä vähemmän silloin, jos on uskonut nukkuvansa yön jossain ihan muualla. Toivottavasti ei osu toista kertaa yhtä huonoa tuuria ja korvaukset tulee mukisematta.

  1. Joo, oishan sillä kahdeksalla eurolla varmaan saanut Alepasta ihan hyvät eväät, mutta kahviloista ei todellakaan. Jotkut sämpylätkin oli kymmenessä eurossa, eli vaikka olisin skipannut juomapuolen kokonaan, ei se siltikään olisi riittänyt. Nolo esitys, tosiaankin :D Kiitos, sitä minäkin toivon, että korvaukset tulee ilman mitään vääntöä…

 15. Matkailu ei aina ole kivaa, olen itsekin ollut kerran yötä Lontoon lentokentällä kun menin ryanairilla. Kaikki istumapaikat vietiin, jopa invapaikatkin. Monet jäivät lattioille oleilemaan ja nukkumaan. Olisin luullut että penkkejä olisi enemmän kuuluisan ja suositun suurkaupungin kentällä, mutta ei. Olisin mennyt mieluummin sightsee yöbussiajelulle kuin jäänyt kentälle yöksin. Nykyään en lennä enää mielellään illalla, koska usein voi käydä juuri noin että jää ilman mitään penkkiä kentälle yöksi. Outoa että kaikki Helsingin majoitukset olivat täysiä, kun Suomessa on kuitenkin vähemmän matkailijoita kuin monessa muussa maassa. Tosin itsekin olin Itävallassa ja siellä laitettiin kaikki myös täyteen, vaikka näkyi että hotellien ikkunoissa ei ollut illalla edes valoja eikä asiakkaita auloissa. En Suomesta tiedä mutta joissain maissa se on jokin yksityisyrittäjien verotuskonsti laittaa että on täyttä silloinkin kun ei oikeasti ole.

  1. Oliskohan Helsingissä ollut tuona ajankohtana joku tapahtuma tai konferenssi kun oli niin täyttä… Kun eiköhän ne huoneet möisi, jos niitä olisi, sillä Suomessa ketjuhotelleissa tuskin harrastetaan tuollaista veronkiertoa tai muuta sellaista. Totta kai juuri tuolloin kun lentokin on myöhässä, jonakin toisena viikonloppuna tuskin olisi ollut mitään ongelmaa saada hotellia. No, minkäs sille mahtaa, onneksi oli vain yksi yö :)

 16. Ei mitään herkkua kyllä :/ Useasti Helsinki-Vantaalla tuhottoman väsyneenä haahuilleena tiiän. Monesti on lennot tulleet keskiyön jälkeen Euroopasta ja jatkolento Rovaniemelle on lähtenyt 7:20 tai jotain sen suuntaista. Ei siinä viiti ainakaan omin rahoin edes mennä hotelliin, jos siellä kerkeää käydä vain kääntymässä. Heinäkuussa olisi taas tiedossa sellanen 8h layoveri Helsingissä ja jatkolennolta olisi tarkoitus ehtiä vielä töihin Rovaniemelle. Saa nähä miten kärtynen tyyppi on työkavereilla seurana sitten maanantaina kun on viimeksi nukkunut kunnolla Madridissa :D

  1. Nuo yölliset lennot ei kyllä palvele muita kuin pääkaupunkiseutulaisia (ja autollisia), sillä kaikkien muiden on ilmeisestikin mahdotonta päästä määränpäähän silloin. Mä olen tätä kertaa lukuun ottamatta viimeksi nukkunut kentällä Australiasta tullessa: yli vuorokausi matkaa takana, ja piti jäädä Helsinki-Vantaalle yöksi odottamaan aamun ekaa junaa. Silloin olin kylläkin niin väsynyt, että nukuin kovalla penkillä kuin tukki :D
   Auts, sun kotimatka ja tuleva työpäivä ei kuulosta lainkaan houkuttelevalta! Mutta eiköhän sitä yhden päivän jaksa ilman yöunia, kun on mahtava reissu takana… :)

 17. Voi ei! Kuten sanoit, eihän tuossa tilanteessa oikein mitään voi, mutta todella ikävä juttu kaiken kaikkiaan. :( Olisin varmasti itsekin tullut samaan lopputulokseen, toki esimerkiksi vauvan kanssa reissatessa olisi sitten pitänyt kaivaa jostain matkatavarat ja rattaat – eihän tuo muuten olisi ollut mahdollista. Matteo on kerran Lontoosta Kuopioon tullessaan jäänyt lentokenttähotelliin, lento laskeutui 23:30, mutta 23:45 lento Kuopioon ei odottanut. Silloin harmitti kyllä kovasti, toki onni onnettomuudessa silloin oli hotelleita jäljellä kentän lähellä. Olisi kiva kuulla, miten korvausvaatimus ja Finnairin politiikka etenee! Toivottavasti paluumatka sujui paremmin.

  1. Koskaan ei tiedä, että milloin kone oikein suostuu odottamaan… Mulla oli kerran todella täpärä tilanne Bangkokissa, mutta silloin Phuketiin menevä kone onneksi odotti, en olisi jaksanut alkaa säätää pitkän matkustamisen jälkeen.
   Paluumatka Köpikseen sujui onneksi hyvin ja oli minuutilleen aikataulussa :) Toivottavasti Finnair maksaa korvaukset mukisematta, etenkin kun AirHelpistä ei taitaisi olla apua…

 18. Huh, olipa tympeä kotimatka ja tosiaankin Finnair ois voinut hoitaa paremmin ainakin tuon unimunassa nukkumisen. :/ Tuollaiset on vielä inhottavimpia silloin, kun määränpäässä ehtii muutenkin olla vain pari päivää.

  Onkohan se Helsinki-Vantaan Kainuu-lounge muuten auki öisin? Siellä saisi ehkä vastaavissa tilanteissa paremmin nukuttua, vaikka en ole kyllä itse kertaakaan vielä sitä kerennyt testaamaan.

  1. Yleensä olen aika kärsivällinen tällaisissa asioissa, mutta nyt alkoi hieman ärsyttää kun tuli pettymyksiä pettymysten perään. Onneksi olin yksin reissussa, eikä siis ollut ketään, kenelle purkaa kiukkua :D Vähän veikkaan, että yhtään mikään ei ole yöllä Helsinki-Vantaalla auki… Köpiksessäkin lounge meni jo klo 20.30 kiinni, mitä kyllä ihmettelin kun on kuitenkin aika iso kenttä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *