Eurooppa – maailman paras maanosa

Instagram Travel Thursdayn teemana on tässä kuussa lempipaikkani tai suosikkimaani. Valitettavasti minun ei ole enää mahdollista päästä omaan suosikkikohteeseeni ja lapsuuteni kesien viettopaikkaan, sillä tuo kuutisenkymmentä kilometriä Kuopiosta itään sijainnut maailman paras kesämökki myytiin jokunen vuosi sitten.

Muistoihin ovat jääneet ne kiireettömät kesäpäivät, aamukaste nurmikolla kävellessäni vastaheränneenä aitan takana sijainneeseen puuceehen, ikivanhalla Jopolla postilaatikolle pyöräilyt ja valoisat kesäillat laiturinnokassa kauneinta järvimaisemaa katsellen. Souturetket, metsässä samoilut, grilli-illat, isän tekemät aarrejahdit, iltaisin tuvan pöydän äärellä pelatut Uno-maratonit…

Koska tuo ihana perisuomalainen paratiisi ei ole sellaisenaan enää minun saavutettavissani, en valitse sitä suosikkipaikakseni vaikka kuinka haluaisin. En kuitenkaan osaa valita mitään muuta, vain yhtä, lempipaikkaa, joten laajennan aihetta ja omistan tämän postauksen maailman parhaalle maanosalle, Euroopalle.

Matka-kanjoni, Makedonia & Rimini, Italia // Mostar, Bosnia & El Chorro, Espanja

Aikaisemmin en osannut juurikaan arvostaa Eurooppaa matkakohteena, sillä vereni veti mahdollisimman kauas: ensiksi Aasiaan, sitten Australiaan ja Uuteen-Seelantiin saakka. Eurooppa oli Suomesta katsottuna niin lähellä, ja lähellä merkitsi minulle tylsää. Ehtisihän sitä matkustaa Euroopassa sitten joskus myöhemminkin.

Se sitten joskus alkoi kuin varkain muutama vuosi sitten. Enää en vietäkään jokaista talvea jossain kaukana niin kuin tein kuuden vuoden ajan, ja kaukomaiden sijaan kohdevalinnat ovat pääsääntöisesti osuneet Eurooppaan. Eikä se ole ollut lainkaan huono asia, sillä mitä enemmän olen nähnyt, sitä enemmän olen ymmärtänyt kuinka upea ja monipuolinen tämä maanosa onkaan. Siis täällähän on aivan kaikkea!

Miksi siis matkustaa kauas, kun lähelläkin on niin paljon nähtävää?

Kööpenhamina & Lontoo // Bryssel & Lontoo

Olisi varmasti helppoa listata ne asiat, mitä Euroopasta ei löydy, sillä se lista jäisi aika lyhyeksi. Mutta on tylsää keskittyä puutteisiin, joten haluan ennemmin fiilistellä niitä asioita, jotka tekevät Euroopasta maailman parhaimman maanosan.

Ensimmäisenä täytyy mainita Euroopan monipuolinen kulttuuri: pienellä alueella on noin 50 valtiota, joissa puhutaan lukuisia eri kieliä, noudatetaan erilaisia tapoja ja, no, ollaan ulkoisestikin erinäköisiä. Laaja kulttuurien monimuotoisuus tekee Euroopasta alueen, jonka tutkimiseen ei niin vain kyllästy.

Kulttuurin kanssa käsi kädessä kulkee historia. Ja sehän on Euroopassa piiiiitkä: ensimmäiset korkeakulttuurit syntyivät jo 4000-5000 vuotta sitten, ja onpa sillä yhdellä kreikkalaisella turistien suosimalla saarella raunioitunut palatsi, jonka historia ylettyy jopa 9000 vuoden taakse.

Kuopio & Tucepi, Kroatia // Kööpenhamina & Tallinna

Vaikka historia ei muuten olisikaan lähellä sydäntä, on yksi asia, jossa historian vaikutuksia ei tyhmempikään (kuten minä) voi olla näkemättä: arkkitehtuuri. Eurooppa on täynnä upeita linnoja, vanhoja siltoja, toinen toistaan mahtipontisempia kirkkoja… Ja myös ihanan värikkäitä ja vanhoja pääkaupunkien keskustoja, kuten vaikkapa Kööpenhamina, Riika ja Tallinna. Silmäkarkkia, todellakin!

Totta kai luonto on myös pakko mainita. Minun silmäni lepäävät etenkin jylhissä vuorissa, jo mainitussa suomalaisessa järvimaisemassa, kirkkaansinisissä merivesissä ja tykkylumisessa metsässä. Ja entäs ne maailmankuulut Välimeren saaret, ihanat rannat ja auringonpaisteen runsaus!

Euroopan monipuolinen luonto antaa varmasti jokaiselle jotakin. Vai oletko mukamas vailla jotain muuta? Niinpä, täällä todellakin on kaikkea. Joissakin hassuissa maissa, kuten Kreikassa, voi jopa halutessaan yhdistää ääripäät samaan päivään: käydä laskettelemassa lumen peittämillä vuoren rinteillä ja pulahtaa uimaan virkistävään meriveteen auringon lämmittäessä mukavasti. Saman päivän aikana, eikö ole hullua?!

Haaveiletko näkeväsi Japanin kirsikankukat? Pöh, niitä näkee Euroopassakin!

Kööpenhaminan kirsikankukat // Viitasaaren kesä ja talvi

Mikä parasta: Eurooppa on loppujen lopuksi aika pieni, joten etäisyydet maasta toiseen ovat lyhkäisiä. Lyhyet välimatkat mahdollistavat edulliset lennot, jotka taas mahdollistavat sen, että voi matkustaa usein – ja vaikka vain viikonlopuksi. Mitä enemmän – ja useammin – tätä maailman parasta maanosaa pääsee tutkimaan, sitä parempi!

Tästä vuodesta tulee minun Eurooppa-vuoteni: haluan tutkia maanosaamme mahdollisimman paljon, mahdollisimman monipuolisesti ja mahdollisimman usein. Vuoden ensimmäisten neljän kuukauden aikana kävin Espanjassa, Englannissa, Belgiassa ja Makedoniassa, sekä tutustuin taas lisää Tanskaan. Ensi viikolla odottaa Italia ja vähän olen jo vilkuillut juhannuksen lentoja. Kenties Alankomaihin?

Olen käynyt vasta 25 Euroopan maassa. Paljon on siis vielä nähtävää.

Onneksi.


Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka toukokuun teemana on lempipaikkani/-maani/-alueeni. IGTT:n vetäjinä Suomessa toimivat matkablogit Muru Mou, Travellover ja Skimbaco. Liity sinäkin mukaan tempaukseen ja jaa reissuinspiraatiota käyttämällä Instagramissa tunnistetta #IGTravelThursday tai #IGTT! Lue tempauksesta lisää täältä.

Minut löydät Instagramista nimellä @vagabondablog.


Lue muita #IGTRAVELTHURSDAY-postauksia ja lisää linkki omaan postaukseesi:

52 comments
 1. Eurooppa on tässä vaiheessa ainoa maanosa jossa olen matkustanut, joten allekijoitan tekstisi täysin. En ole ehtinyt vielä muualle, kun tuntuu että Euroopassakin on niin paljon monipuolista nähtävää. Tulevana kesänä käyn ainakin Saksassa, Sveitsissä ja Italiassa – tulevaisuude kohteita on Kreikka, Portugali , lisää Italiaa …. tätä listaa voisi jatkaa loputtomiin.

  1. Niinpä, listaa voisi jatkaa loputtomiin! Pikaisesti mietittynä Euroopassa ei taida olla yhtäkään maata, jossa ei kiinnostaisi käydä, mutta muualla maailmaa sellaisia paikkoja on useampikin. Esimerkiksi Kiinaan en ole kuulemieni kertomusten vuoksi ihan heti suunnittelemassa reissua!

 2. On onni asua Euroopassa, joka on täynnä monipuolisia matkakohteita. Me ollaan lasten synnyttyä jotenkin jopa jämähdetty tähän omaan maanosaan, sitä ennen tuli kyllä reissattua kauempanakin. Toisaalta ei ole ollut pakko mennä kauemmas, kun Euroopassa riittää jatkuvasti kaikkea kiinnostavaa enemmän kuin ehtii ikinä kiertää. Tänä vuonna käytynä jo Irlanti, Montenegro ja Kroatia, seuraavana Madeira. Loppuvuoden ohjelmassa varmaankin Italia, Viro ja varmaan jotain muutakin… kenties kaikesta huolimatta jo joku kaukomaakin :)

  1. ​Ihania matkakohteita sinulla ollut jo tänä vuonna! Minun on pakko päästä tänä vuonna Irlantiin, olen jauhanut siitä jo niin pitkään, että on jo aika toteuttaa se haave :)
   Onko teillä mahdollisen kaukomatkatkan kohde jo päätetty? Jos minulle tulisi mahdollisuus lähteä tänä vuonna pidemmälle reissulle, olisi kohteena kenties Australia tai Etelä-Amerikka…​

 3. Olen huomannut, että jos lähden pikkumatkalle, kohde on luonnollisesti Eurooppa, koska lähellä. Jos on alkaa olla pidempään, tulen lähteneeksi kauemmas, koska Eurooppa liian lähellä. Viime kesänä pyhitin yli kaksi kuukautta vain Euroopalle, ja kyllä tuntui taas juuri tältä, mitä sanoit: Euroopassa on niin kaikkea. Koska tykkään matkustaa usein, Euroopan tietyt osat ovat matkailijalle yllättävän kalliita. Toisaalta Itä-Eurooppa vasta ihana onkin.
  P.s. Kuvapari Viitasaarelta on niin sympaattinen! Suomi <3

  1. ​Niin se on minullakin ollut, että jos on ollut mahdollista olla reissussa pidempään, on tullut lähdettyä kauemmaksi, mutta olisipa ​ihanaa joskus kierrellä Eurooppaakin useamman viikon tai kuukausien ajan. Mutta se varmastikin tulisi kalliimmaksi kuin vaikka Kaakkois-Aasiassa reissaaminen, joten edullisempien hintojen perässä tulen jatkossakin varmastikin lähteneeksi kaukomaille. Itä-Euroopassa en ole matkustanut vielä kovinkaan paljoa, sitä pitäisi päästä tutkimaan enemmän!

 4. Kyllähän Eurooppa ON ihana, se vaan pääsee välillä unohtumaan. Meillä on tälle kesälle varattuna kaksi Euroopan-matkaa, ja tämä on jo toinen kesä putkeen, kun pysytään Euroopassa. Talvella on sitten pakko lähteä jonnekin kauemmaksi :)

  Ps. Oho, meidän mökki sijaitsee ehkä jotakuinkin samoilla huudeilla kun teillä ennen? Tosin en ole ihan varma kilometrimäärästä, mutta Kaavin seudulla kuitenkin :) Ihan paras paikka!

  1. Tämä on minun kuudes kesä putkeen kun pysyn Euroopassa :) Ja toivon mukaan tästä tulee ennätyskesä, mitä tulee reissaamiseen! Kevät ainakin on alkanut ihan reissurikkaasti Melkein samoilla seuduilla oli meidän mökki, hieman etelämmässä vain; Tuusniemellä :)

 5. Eurooppa on todellakin upea ja monipuolinen maanosa. Mä oon käynyt 27 Euroopan maassa, ja tänä vuonna tulee ainakin kaksi lisää. Itä-Eurooppa on aika huonosti hallussa, enkä vielä koskaan ole käynyt Espanjassa. Näkemistä ja tutkittavaa siis riittää vielä.
  On totta, että lomalla olisi kiva lähteä johonkin kauemmas, sillä Eurooppaan nyt pääsee koska vaan. Toisaalta taas välillä on kiva matkustaa lähelle, jolloin lentomatkay jäävät lyhyeksi, tai sitten voi matkustaa toiseen Euroopan maahan vaikka laivalla.

  1. Sekin on kyllä mukavaa, että Euroopassa voi samaan lomaan yhdistää useamman maan. Viime kesänä kävin samalla reissulla Budapestissa ja Italiassa, ja nyt tämän viikonlopun Italian-reissulla on tarkoitus käydä myös Sveitsissä. Se olisi taas yksi Euroopan maa lisää :)

 6. Mietin itse myös että olisin listannut koko Euroopan suosikkikohteekseni, mutta päädyin kuitenkin Brysseliin. Tosi hyvin olet saanut koottua ihania asioita Euroopasta, ja täysin tottahan ne ovat! Itse olen matkustellut lähinnä juuri Euroopassa, ja nyt oma veri vetää kaukomaille, ne kun ovat vielä suureksi osaksi käymättä :)

  1. ​Euroopan ulkopuolellakin on ilman muuta hienoja ja mielenkiintoisia paikkoja, mutta Euroopan etuna on se, että kaikki on kuitenkin aika lähellä​ ja välimatkat lyhyitä. Ja siitäkin huolimatta maisemat, tavat, ruoat jne. vaihtelevat paljon. Mahtava maanosa!

 7. Samaa mieltä. Eurooppa on hurjan monipuolinen ja ihanan lähellä! Mä olen aloittanut matkustamisen Euroopasta, mikä oli todella luonteva valinta henkilölle, joka mm. pelkäsi lentämistä. Lentomatkat olivat ihanan lyhyitä! Meni monta vuotta Eurooppaa halki reissatessa, ennen kuin aloin edes haikailla muualle. Mutta edelleen rakastan Eurooppaa, vaikka olen kauemmaskin päässyt. Sen kaunista luontoa, sen hurmaavia pikkukyliä, sen persoonallisia suurkaupunkeja. Sen pitkää historiaa, joka on edelleen käsinkosketeltavissa. Mulla menee tämä vuosi pelkästään Euroopassa reissaten – eikä haittaa yhtään. Täällä on edelleen niin paljon mahtavia juttuja :)

  1. ​No näinpä! Mä olen muutamia kertoja haaveillut, että josko pääsisi tänäkin vuonna käymään Kaakkois-Aasiassa (ja Australia on ollu viime reissusta lähtien haaveissa), mutta ei kyllä haittaa yhtään vaikka se ei toteutuisikaan. Mieluummin valitsen monta lyhyempää reissua Euroopassa kuin yhden pariviikkoisen Thaimaassa :)​

 8. Nyt osuit asian ytimeen, Terhi! Olen itsekin useasti blogissa hehkuttanut Euroopan monipuolisuutta. Kaiken muun hyvän päälle Eurooppa on matkakohteena niin älyttömän edullinen, että kuka tahansa voi matkustaa ja unohtaa höpöhöpöjutut siitä, että matkustaminen olisi vain hyvin tienaavien tai muuten vaan varakkaiden yksinoikeus. Satasella pääsee jo pitkälle, ja parhaassa tapauksessa siihen hintaan sisältyy lennot ja majoitus aamiaisella. Kokemusta on. Euroopassa on niin hurjasti tutkittavaa, mielettömästi upeita kohteita, missä ei vielä ole päässyt käymään. Viime vuoden New Yorkin -reissua lukuun ottamatta en ole vuosiin käynytkään Euroopan ulkopuolella. Ensin ajattelin sen olevan jollain tavalla outo tai huono asia. Kunnes tajusin, että Eurooppa on varsinainen aarreaitta matkailijalle, varsinkin pienen budjetin matkailijalle.

  1. ​Muistankin lukeneeni sun huippuedullisista​ matkoista! Ne, jotka väittävät matkustamisen olevan kallista ja mahdollista vain hyvin tienaavilla, eivät ole ottaneet asioista selvää ja käyttävät sitä vain tekosyynä. Jos oikeasti haluaa matkustaa, näkee asian eteen hieman vaivaa ja etsii ne halvat lennot ja edullisen majoituksen, eikä vain oleta kaiken olevan kallista. Eurooppa tosiaankin on aarreaitta, ja aivan mahtava kohde myös budjettimatkaajalle! :)

   1. Ihan totta. Ihan tarjottimella ne halvat matkat ei tosiaan tule, eli on vähän tiedettävä mistä etsii, mutta sosiaalinen media on onneksi tehnyt siitäkin hurjan helppoa. Moni hyvä tarjous on tupsahtanut ihan vaan vaikka Instagram-feediin! :) Mitä rahankäyttöön noin muuten tulee, elämä on täynnä valintoja. Itse valitsen matkustamisen meikkien, merkkivaatteiden ja gourmet-illallisten sijaan.

 9. Kiitos, kun kehuit Eurooppaa!
  Nimittäin olen suunnitellut elokuuksi reissun Ranskaan, siis Pariisiin.
  Seuraavaksi haluan matkustaa Saksaan ja Kreikkaan. Mallorcallalaan en ole käynyt, enkä mannerEspanjassa. Siis nämä maat haluan nähdä ja kokea heti, kun rahatilanteeni sallii. (maksan Kuuban luottokorttilaskua joulukuulle saakka; samoin Pariisiin mennään luotolla).
  Vasta Euroopan jälkeen suuntaan kaukoitään, jos kunto kestää.

  1. ​Siinäpä onkin monta hyvää Euroopan kohdetta​! Etenkin Mallorcaa ja Kreikkaa voisin kehua tauotta, ja Saksakin taitaa olla paljon mielenkiintoisempi maa kuin mitä olen kuvitellut. Mukavia matkojen suunnitteluhetkiä!

 10. Minä tunnistan erityisen hyvin tuon alun tunnelman: minunkin lapsuuteni kesämökki myytiin pois vuosia sitten. Me yritimme jonkin aikaa elää mökitöntä elämää, mutta sitten kohtasimme mökin, joka oli pakko saada itselle. Ajattelin ensin, että mökin ostamisen myötä matkustelu loppuu, mutta eihän siinä niin käynyt. Kesällä en edelleenkään raaski matkustaa mihinkään, mutta muut vuodenajat ovat oikein hyvää matkustusaikaa. Ja toki kesämökissä on omat kustannuksensa, mutta tähän asti rahat ovat riittäneet molempiin harrastuksiin. Tällä hetkellä minun lempipaikkani ja sielunmaisemani on ehdottomasti tuolla omalla mökillä.

  1. ​Minä olen haaveillut, että joskus haluan kesämökin Suomesta, mielellään metsän laidalta ja järven rannalta. Ja kun olisi silloin vielä sellainen elämäntilanne, että voisi asua siellä mökillä kesät, olisi täydellistä! Mahtava juttu, että mökistä huolimatta sinulla ei ole matkus​telu loppunut, vaan olet pystynyt yhdistämään molemmat harrastukset :)

 11. Totta kyllä, kaikenlaista löytyy Euroopasta. Se lähellä olo ehkä syö jotenkin ‘kohteen kunnioitettavuutta’, vaikkei tosiaankaan tarvitsisi. Itselläni on Euroopasta been-appsissa nyt ruksattuna 36 maata (63%) eli reilusti riittää vielä käytävää, lähinnä kyllä Valko-Venäjä ja siitä alaspäin, mutta kyllähän nekin nykyään on jo helppoja kohteita.

  1. No sehän siinä on, että jotenkin nämä lähellä olevat kohteet eivät kenties ole niin “hienoja” kuin kaukokohteet. Vaikka tyhmäähän se on niin ajatella: ympäri maailmaa ihmiset haaveilevat Eurooppaan pääsemisestä ja me ajattelemme sen olevan “liian lähellä”…​

 12. Mäkin oon vasta tässä lähiaikoina herännyt siihen, että Eurooppa on todella hyvä matkakohde. Niinkuin jo totesitkin, miksi mennä kauas kun lähelläkin on nähtävää. Mä ajattelin tänä kesänä tutustua kesäloman verran lisää Eurooppaan ja kurkistaa Balkanin kohteisiin. Ihania Euroopan-matkoja sinnekin!

 13. Ihana Eurooppa! Ja myös Suomi osana Eurooppaa. Halajan välillä kaukomaillekin, mutta kyllä Euroopassa on nähtävää yli ihmisiän. Ja sitten kun vielä pitäisi päästä useamman kerran samaan kohteeseen, niin tässähän pian loppuu matkapäivät kesken!

  Aloin itsekin laskeskelemaan nakkisormillani käytyjä Euroopan maita ja jossain 23 kohdalla pyöritään. Tänä kesänä pitäisi toteutua lisää, mm. ensi viikon viikonloppuna Tanska ja Kööpenhamina! Vink, vieläkö kahvikutsu on voimassa? ;)

  1. ​Aivan, ei yksi ihmisikä edes riitä tutkimaan kaikkia mahtavia paikkoja, joita Eurooppa tarjoaa! Ja kun niin omiin suosikkeihin pitää päästä useammankin kerran… :D Voi vitsit, nytkö sinä olet tulossa tänne päin? Ja me kun ollaan 11.-16.5. Italiassa…​

 14. Hauska sattuma, että sinunkin lempipaikkasi olisi ollut kesämökki, jos se vielä olisi teillä. Minun ei omaa lempparia tarvinnut kauaa miettiä. Eurooppa on monipuolinen ja sieltä löytyy maita joka lähtöön. Minullakin on vielä Euroopan tutkiminen vaiheessa.

 15. Itse olen pääosin matkustellut Euroopassa mutta se ei ole todellakaan vähentänyt innostustani. Päinvastoin, nälkä vain kasvaa syödessä ja ihan liian moni paikka on vielä koluamatta. Eurooppa on on ihana ja siihen kannattaa minustakin ehdottomasti tutustua lisää ja onneksi itsellä on ainakin kolme reissua Euroopassa vielä tänä vuonna tiedossa ja toivottelen sinulle antoisaa Eurooppa-vuotta! :)

  1. ​Kiitos! Mahtavia Euroopan-reissuja sinullekin! :) Olen huomannut tuon “nälkä kasvaa syödessä” -ilmiön tänä keväänä: olen tehnyt muutaman reissun eri puolille Eurooppaa ja haluan nähdä vieläkin enemmän, koko ajan! Kohta pitää pitää pieni reissutauko, että ehtii tienata matkarahat ennen niiden tuhlaamista :D

 16. Minä taas olen aina ollut mielissäni siitä, että se kaikkein paras maanosa on niin helposti saavutettavissa, vaikka olenkin aina ollut vähän katkera ja kateellinen keski-eurooppalaisille siitä, että ne voi vaan hypätä autoon ja ajaa muutaman tunnin ja ne on jo ihan erilaisissa maisemissa. Itse olet samassa ajassa päässyt puoliväliin Tukholmaa ja Köpistä 😜

  Meillä on aika sama määrä maita käytynä, kun mulla 30. Olen vaan todennut että alkaa käydä haastavaksi saada niitä lisää, kun pitäisi vierailla esim Moldovassa, Ukrainassa, Kosovossa jne… ei ihan niitä tyypillisempiä kohteita eikä sellaisia mistä tietäisi oikein mitään. Turvallisuuskin on vähän kysymysmerkki varsinkin jos haluaisi omalla autolla reissuun ja nuo kaikki kun ynnää niin ei niin paljon houkuttele kuin jokin uusi kohde esim Saksassa tai Italiassa. Makedonia ja Bosnia-Herzegovina kyllä kiinnostaa. Paljon riittää vielä nurkkia koluttavaksi ja se on kiva se :-)

  1. ​Minäkin olen ollut hieman kateellinen keskieurooppalaisille, kun heillä on niin helppo matkata ​maista ja maisemista toisiin! Ehkä pitäisi itsekin muuttaa paremmille sijainneille… :D
   Mullakin on monta kohdetta, mitkä menee Moldovan, Ukrainan ja Kosovan edelle, mutta jos eteen tulisi mahdollisuus käydä noissa, niin ilman muuta menisin. Skopjessa käydessäni harkitsin pikaisesti Kosovoa, mutta aika ei olisi siihen tällä kertaa riittänyt.

 17. Vaikka itse kirjoittelinkin IGTT:n tiimoilta nyt USA:sta, sijaitsee suurin osa minunkin ehdottomista suosikkipaikoistani Euroopassa. Ensimmäinen varsinainen ulkomaanmatkani suuntautui aikoinaan Pariisiin, johon ihastuin valtavasti. Samanlaisia fiiliksiä olen saanut monista muistakin Euroopan kaupunkikohteista. Vaan kyllä sitä maaseutuakin kelpaa katsella, kesällä olisi taas tarkoitus könytä Italian pöpeliköissä. Ja Viitasaarellakin olen käynyt, sehän on siinä ihan lapsuudenkotini lähituntumassa.

  1. Pariisi on ihana! En ole käynyt siellä kuin päiväreissulla, mutta ihastuin siihen palavasti. Olisi mahtava päästä sinne oikein ajan kanssa tutustumaan eri osiin, istumaan kahviloihin ja viinibaareihin… Vaikka kaupungin sijaan vaakani kallistuu usein pikkukylien puolelle: nytkin olemme lähdössä Pohjois-Italiaan ja päätimme skipata kaikki suuremmat kaupungit ja hotellinkin varasimme keskeltä ei mitään :)

 18. Mun mielestä Eurooppa on niin ihana maanosa matkustaa<3 Todella monipuolista ja lisäksi myös usein edullista:) Kyllä haluaisin kovasti matkustaa myös kauemmas, kuten Aasia on viime aikoina ollut paljon mielessä. Mutta Euroopassa on vielä monta maata ja kaupunkia joihin haluaisin! Nuo kirsikankukat ovat niin kauniita ja tuonne Montenegroon haluaisin kovasti :)

  1. Aasiassa on paljon hienoja paikkoja, että tottahan toki sielläkin kannattaa käydä, mutta sinne kannattaa varata enemmän aikaa, jotta voi nähdä mahdollisimman paljon kerralla. Euroopan reissuja voi tehdä lyhyemmilläkin lomilla, tai jopa viikonloppuina. Ja sehän on ihan mahtavaa, että lyhyiden lentojen päässä on aivan mielettömiä paikkoja! :)

 19. Olen ihan samoilla linjoilla, Europpa on huikean monipuolinen kohde. Välillä sitä pitää jopa liian itsestäänselvyytenä, että parin tunnin lentomatkan päässä on vaikka mitä historiallisia rakennuksia ja keskenään ihan erilaisia paikkoja. Uudessa-Seelannissa Dunedinin turisti-infossa mainostettiin kovasti paikallista, koko maan ainutta, linnaa. Kun täti tiskin takana kuuli, että olemme Euroopasta hän totesi, että no teille tämä linna tuskin on niin erikoinen, olettehan Euroopasta ja varmasti jo monta linnaa nähneet aiemminkin. Tällä hetkellä taidan vielä vähän säästellä monia Euroopan kohteita ja keskittyä kaukomailla reissaamiseen. Jotenkin takaraivossa on ajatus siitä, että työelämään siirtymisen myötä pidemmät irtiotot Euroopan ulkopuolelle tulevat olemaan harvinaista herkkua, joten mieluummin sitten säästelee lähikohteita siihen hetkeen, kun kauemmas ei ole mahdollista syystä tai toisesta lähteä.

  1. ​Heh, voi niitä raukkoja Uudessa-Seelannissa kun ei ole kuin yksi linna koko maassa :D Välillä ikävä kyllä itse on sokeutunut​ juurikin upeille linnoille, sillä niitä on täällä Tanskassa lukuisia. Alkuun olin niistä todella innoissani, mutta nyt tulee turhan usein ohitettua ne vain olan kohautuksella. Ei kyllä pitäisi, sillä onhan ne upeita!
   Hyvä idea keskittyä kaukokohteisiin, jos aavistelee, että tulevaisuudessa ei enää niin usein pitkille reissuille pääsekään. Mä olen tuhlaillut nyt lomapäiviä näihin lyhyihin reissuihin, mutta välillä on käynyt mielessä että olisiko ne sittenkin pitänyt säästää muutaman viikon kaukolomaa varten. Mutta toisaalta: ehkä sittenkin valitsen mieluummin monta lyhyttä reissua yhden pidemmän sijaan… Tai mistäs sitä tietää, jos vaikka saisin loppukesästä järjestettyä pidemmänkin loman, koska palkatonkin käy :)

 20. OI mikä ihana kuvapari Viitasaarelta, ja kirsikankukkaparikin on aika ihastuttava <3. Niin kuin on koko Eurooppakin, jossa todella riittää kaikkea ihanaa ja erilaista. Oma kesänikin, mitä nyt täältä Saimaalta kesällä raskin matkustaa, koostuu aika erilaisista Eurooppa-kohteista, mm. kesäkuussa kaksi hyvin erilaista tuliperäistä saarta odottaa eri puolilla Eurooppaa: Sisilia ja Islanti. Ainoastaan paukkupakkasilla välillä kaipaan pois Euroopasta etsimään lämmittävää aurinkoa.

  1. Täytyy tunnustaa, että tuo Viit​asaaren kuvapari on täysin sattumaa: huomasin vasta näitä kuvia valitessani, että olen ottanut samoista siskon kotipihan puista kuvan sekä elokuussa että joulun alla. Islanti on nyt todella suosittu, ja siellä haluaisin itsekin päästä käymään! Mutta ennen kuin itse sinne päädyn, jään odottamaan sinun postauksia ja aina niin upeita kuvia sieltä! :)

 21. Kyllä: Eurooppa on älyttömän monipuolinen! Pienellä alueella niiiiiiin paljon nähtävää ja koettavaa, kielten ja kulttuurien rikkautta, luontoa, elämyksiä historiaa. Ihan parasta. Siksi olenkin reissannut Euroopassa tosi paljon ja kolunnut kaiken maailman ihania pikkukyliä. Totta kai maailma on kaikin puolin näkemisen arvoinen, mutta Euroopasta löytyy tosi paljon tutkittavaa.

  1. ​Minäkin haluaisin koluta ihania pikkukyliä! Tottahan toki ne isot kaupungit on usein näkemisen arvoisia myös, mutta pienissä paikoissa on usein vain jotain spesiaalia. Haaveilen Euroopan roadtripeistä, joiden aikana voisi pysähtyä ex tempore kaikissa ihanissa pienissä paikoissa, joita osuu matkan varrelle.

 22. Täällä myös yksi Eurooppa fani. Tosin noita muita mantereita osin vielä näkemättä. Mutta Euroopassa meillä on jo paljon kaikkea. Itse olen ottanut tavoitteeksi käydä kaikissa Euroopan maissa. Noin puolet vielä jäljellä.

  1. ​Minäkin olen alkanut ajatella, että kaikissa Euroopan maissa käyminen voisi olla ihan hyvä tavoite… Pitäisi toteuttaa joku Euroopan roadtrip tai Interrail​, niin näkisi monta maata samalla reissulla :)

 23. Kiva kooste. Minä olen tykännyt Euroopasta tähän mennessä niin paljon että kaukomatkat ovat vielä jääneet.. Joskus kouluaikoina ajattelin että jos joskus matkustaisin niin Floridaan, mutta se on jäänyt kun rantakohteita on niin paljon Euroopassakin. Sukulaisten mukana ajauduin alunperin Sisiliaan ja sitten kävinkin siellä viisi kertaa. Amerikasta minua ei kiehdo pakko tippikulttuuri. Australia kyllä kiinnostaa, toisaalta sen etäisyys ei. Moni kohde Euroopassa on todella erilainen, ei tarvitse välttämättä edes mennä kuin tunnin tai parin matka niin jo löytyy täysin erilainen kohde esim. Wienin lähellä useita maita joihin mennä junalla tai jokilautalla. Moni kohde on myös yllättänyt kauneudellaan ja kohteen hyvällä ilmapiirillä, sillä tykkään oikeastaan kaikista käymistäni Välimeren kohteista. Ajattelin ennen etten matkailisi paljoakaan Itä-Euroopassa tai Adrianmerellä, mutta ne kohteet ovat myös mielenkiintoisia ja käymisen arvoisia

  1. ​Kiitos Susanna :) Sinä olet tainnut kiertää Eurooppaa todella paljon, joten sinulla on varmasti​ monia suosikkipaikkoja! Välimeren maat on minunkin mieleen, etenkin Kreikka… Olen kerran käynyt Yhdysvalloissa, Floridassa, ja kieltämättä se tippauskulttuuri alkoi hieman ärsyttää siinä vaiheessa kun tarjoilija laskua tuodessaan piti meillä luentoa tippaamisen tärkeydestä ja kertoi kuinka paljon meidän tulisi tipata. Pelkäsi varmaan, että tyhmät turistit ei jättäisi hänelle lainkaan tippiä, mutta sen paasaamisen jälkeen ei olisi kiinnostanut antaa yhtään mitään!

 24. Eurooppa on todella monipuolinen maanosa ja itselläkin on vielä niin monia kohteita, jonne tekisi mieli reissata mahdollisimman pian. Vaikka Viitasaaren kuvapari oli omalla tavallaan postauksen kohokohta, niin Max Perttulan kotikaupunki ei näistä kohteista silti ykköseksi itselle nousisi :-) Joskin niin Viitasaaressa kuin monessa muussakin Suomen pienessä kaupungissa tai kunnassa on omat hienoutensa, mitä kannattaa tutkia juhlavuotemme kunniaksi entistäkin enemmän.

  Itseä kiinnostaisi eniten tällä hetkellä Euroopasta Balkan. Siellä olen ollut vain oikeastaan yhden reissun, joten koko alue on melko mysteeri vielä minulle. Mostarin silta, Zagreb ja Makedonia olisi ainakin sellaisia Albanian kanssa, että ne olisi mukava käydä katsastamassa.

  Matkustuselämyksellisiä reissuja Eurooppaan sinulle!

  1. ​Kiitos Rami! Heh, piti ihan googlettaa, että kuka ihme on Max Perttula, kun enhän minä tuollaisia julkkiksia(?) tiedä :D Viitasaarella on ainakin upeaa luontoa, jota varmasti kannattaa ​käydä ihailemassa. Tanskalainen poikaystävä oli aivan lumoutunut siitä rauhasta ja upeasta järvi- ja metsämaisemasta. Sellaista Suomea mielellään näyttää ulkomaan eläville :) Toivottavasti Balkan kutsuu sinua pian – se on luonnoltaan todella upeaa aluetta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *