Elokuun viisi lempikuvaani

Kuukausi sitten postasin heinäkuun lempikuvani, eli kuvia jotka syystä tai toisesta miellytti silmääni, mutta joille ei ollut käyttöä muiden postausten yhteydessä. Koska tuollaisia kuvia tuli ikuistettua kameran muistikortille myös elokuussa, päätin jatkaa juttusarjaa ja postata uudet viisi omaa suosikkiani elokuun kuvista pienen tarinan kanssa.

5. Pieni merenpoika

image

Suurimmalle osalle Kööpenhaminan kävijöistä Pieni merenneito -patsas on tuttu – ja kuva kyseisestä patsaasta olikin heinäkuun kuvissa. Mutta kuinka moni tietää, että Tanskassa on myös Pieni merenpoika -patsas?

Patsas, jonka virallinen nimi on Han (hän tanskaksi), sijaitsee Helsingørin kaupungissa noin 45 minuutin junamatkan päässä Kööpenhaminasta. Ruostumattomasta teräksestä valmistettu patsas on herättänyt kritiikkiä sen ulkonäöstä: arvostelijoiden mukaan patsas on liian feminiininen. Luin myös, että teoksesta ei pystyisi ottamaan kuvaa ilman, että kuvaaja itse heijastuisi patsaasta. Hmm, taisin onnistua?

4. Pulut Tivolissa

image

Menen Tivoliin kuvailemaan puluja? Juu, näin taitaa olla, sillä tuona huvipuistopäivänä ainoat ottamani kuvat olivat puluista ja sorsista. Näin siinä näköjään käy kun on vuosikortti ja Tivolissa tulee käytyä liian usein: paikan upeutta ei enää huomaa samalla tavalla kuin jos siellä kävisi harvemmin.

Tämä kuva kuitenkin muistuttaa minua yhdestä elokuun ihanimmasta päivästä: Thomaksella oli vapaapäivä, ja hän oli odottamassa minua koulun edessä kun pääsin tanskan tunneilta. Hän vei minut lounaalle kattoterassille, jossa saimme olla kaksin, ja iltapäiväksi Tivoliin!

3. Vahdinvaihto

image

Amalienborgin linnan vahdinvaihto tapahtuu joka päivä kello 12.00. Opiskelen tanskaa aivan Kuninkaan puiston vieressä, jonne vaihtuneet vahdit palaavat samoihin aikoihin kun tanskan tuntini loppuvat klo 12.30. Näen siis tämän saattueen lähes joka kerta lähtiessäni koululta, enkä taida kyllästyä marssivien poikien katsomiseen koskaan.

2. Suuri ravitapahtuma

image

Thomas on vienyt minua laukkakisoihin useaan otteeseen, mutta elokuun viimeisenä sunnuntaina järjestettävä ravitapahtuma Charlottenlundin raviradalla oli ensimmäinen, jossa minä olin mukana.

Paikka oli täynnä porukkaa, joten ainakin nämä ravit olivat huomattavasti suositummat kuin käymäni laukkakisat. Tyhmyyttäni en ollut tajunnut ottaa allergialääkettä, joten tallien ohi kävellessämme sain todella pahan allergisen reaktion, mikä vaivasikin sitten loppupäivän. Oloa paransi hieman Derbyn ylivoimaisesti voittanut hevonen, joka juoksi kyseisen matkan maailmanennätyksen ja koko katsomo räjähti riemuun. En muista olleeni koskaan aikaisemmin todistamassa maailmanennätyksen tekoa!

1. Do you like boobs?

image
Seinämaalauksia Kööpenhaminassa riittää, mutta tämä Nørrebron kerrostalon päätyyn maalattu kuva kerää katseita enemmäin kuin moni muu. Satuimme näkemään tämän ensimmäisen kerran muutama viikko sitten kun pyöräilimme uusia reittejä, ja kun myöhemmin pyöräilin seinän ohi toisen kerran, oli pakko mennä talon pihaan ottamaan maalauksesta kuvaa.

Heti kun olin saanut kaivettua kameran laukusta, juoksi jostain noin 7-vuotias poika kysyen minulta englanniksi “do you like boobs?“. Häkellyin kysymyksestä sekä siitä, että kysymys esitettiin englanniksi. Vastasin tanskaksi, että en puhu englantia, koska en halunnut keskustella nappulan kanssa minun kiinnostuksesta kuvaa kohtaan.

Tanskan puhuminen ei poikaa kylläkään hämännyt, vaan ennen pois juoksemistaan hän huusi niin kovaa, että varmasti ääni kiiri avonaisista ikkunoista jokaiseen asuntoon: “YOU LIKE BOOBS!”.

Ihanaa alkanutta viikkoa!

6 comments
Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *