Drakiana Taverna, Platanias: Ruokaile plataanien varjossa joen rannalla

Drakiana Taverna on paikka, jossa jokaisen Kreetan Plataniaksessa lomailevan tulisi käydä. Eikä edes välttämättä tarvitse syödä siellä, mutta jokaisen tulisi istua edes hetki tässä rauhallisessa – ja rauhoittavassa – keitaassa aivan Keritis-joen rannalla: istahtaa plataanipuun varjoon vaikka vain virkistävän juoman ajaksi, jos ei sitten ihan pidemmäksi aikaa kreikkalaisen kotiruoan merkeissä.

Keidas onkin paras sana, jolla Drakianaa kuvailisin. Ravintolan ulkotilat ovat suurten plataanien alla niin, että auringonsäteet eivät juuri pääse lävistämään puiden lehvistöä ja koko alue on luonnon muodostamassa varjossa. Puiden varjon ja vieressä kylmänä virtaavan lähdeveden ansiosta Drakianassa on miellyttävän vilpoista myös kesällä. Tämä tekee paikasta täydellisen paikan pitää taukoa kuumana kesäpäivänä erityisesti, jos on näillä seuduilla pyöräilemässä tai lenkillä.

Drakiana Taverna, Platanias Drakiana Taverna, Platanias Drakiana Taverna, Platanias

Drakiana Taverna on nimittäin suosittu lenkkeilykohde, sillä Plataniaksen lomakylästä on Drakianaan matkaa vain kolmisen kilometriä. Reitti kulkee läpi rauhallisen kreetalaisen maalaismaiseman, joten tavernalle kävely tai pyöräily tarjoaa tauon Plataniaksen pääkadun vilinästä ja hulinasta, ja antaa maistiaisen siitä, miltä Kreeta näyttää lomakeskusten ulkopuolella. Lisää lenkkeilyreitistä voit lukea tästä blogipostauksesta.

Drakiana on myös paikka, jonne me aina viemme Kreetalle tulleet vieraamme joko kävellen tai autolla, ja kaikki ovat aina pitäneet niin tavernasta kuin matkastakin sinne. Viimeisimmät tuttumme ihastuivat reittiin ja Drakianaan niin, että menivät sinne kävellen jopa kolmesti viikon lomansa aikana!

Kreetan ravintolat Drakiana Taverna, Platanias Kreetan ravintolat

Drakiana on siis enemmän kuin vain ravintola: Drakiana Taverna on yhdistelmä luontokokemusta, lenkkikohdetta, kreikkalaista tavernaa, suuria plataanipuita ja solisevaa jokea.

Ja ennen kaikkea Drakiana on paikka, jossa voi hengähtää rauhassa: tilaa lasillinen itsetehtyä lemonadia ja istahda joen rannalla olevaan muhkeaan löhötuoliin tai käy makaamaan kahden plataanin väliin viritettyyn riippumattoon. Eikö olekin ihanan rentouttavaa?

Drakiana Taverna
Sijainti: Platanias (linkki karttaan)

Avoinna kesäisin: ma-pe 10.00-00.00
Lue lenkkeilyreitistä Platanias-Drakiana

Tämä postaus on osa Kreetan kesäkalenteria 2022. Kesäkuun ajan kesäkalenterin luukuista paljastuu vinkkejä ympäri Kreetaa: toisinaan patikoidaan upeissa maisemissa, toisinaan rentoudutaan rannalla tai käydään retkillä – ja tietenkin herkutellaan ravintoloissa! Kaikki kesäkalenterin luukut voit nähdä täällä.
Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *