Rauniobaarit ovat ainutlaatuinen juttu Budapestissa, ja niihin tutustuminen kannattaa ehdottomasti sisällyttää jonnekin perusnähtävyyksien kiertelyn ja kylpylöissä polskimisen väliin. Kuuluisin, suurin ja vanhin rauniobaari on Szimpla Kert, jossa kävin jo viime kerralla Budapestissa ollessani. Nyt kävimme siellä taas, eikä sen viehätys ollut yhtään sen heikompi kuin vuosi sitten.

Mutta halusimme kokea muitakin näitä rosoisen rentoja kuppiloita, joten kiersimme juutalaiskorttelin hylättyihin rakennuksiin ja pihoille pystytettyjä baareja yhden iltapäivän ajan.

Budapestin rauniobaarit

Budapestin rauniobaarit

Mutta ennen baarikierrosta täytyi kuitenkin saada täytettä vatsaan Szimplan vieressä olevan street food -kujan Zing-burgerkojusta. Vahva suositus tälle monipuoliselle ruokakujalle, jos nälkä yllättää kesken baarikierroksen!

1. Köleves Kert

Budapestin rauniobaarit

Budapestin rauniobaarit

Kävelimme sattumalta Köleves Kertin ohi etsiessämme Doblo-viinibaaria. Päätimme skipata viinibaarin ja istahdimme Kölevesin aurinkoiselle pihalle. Rauniobaareille tyypilliset värikkäät tuolit, riippumatot, rento fiilis ja kattava juomalista takaavat sen, että täällä viihtyisi pidempäänkin.

Miinusta Köleves saa hieman väljähtäneestä proseccosta, mutta ehkä oli muutenkin väärä päätös tilata kuohuvaa kun paikka oli auennut vasta paria tuntia aikaisemmin ja kaikki muut joivat olutta. Sain siis edellisen päivän pullon jämät.

2. Kuplung

Budapestin rauniobaarit

Kuplung oli pelastus tuona järkyttävän kuumana päivänä, sillä korkeiden talojen välissä olevalle pihalle ei paista aurinko lainkaan. Edes tuulen puute ei näinkään suojaisassa paikassa ollut ongelma, sillä kevyttä vesisumua puhaltavat sadettimet viilensivät ihanasti.

Kuplungissa viihdyimme pitkään, sillä helle oli vienyt voimamme emmekä jaksaneet hetkeen jatkaa kierrostamme seuraavaan rauniobaariin. Kuplungissa on mahdollista myös syödä, ja etenkin burgerit näyttivät olevan asiakaskunnan suosiossa.

3. Liebling

Budapestin rauniobaarit

Budapestin rauniobaarit

Päätimme kierroksen Lieblingin kattoterassille. Mikään upea kaupunkinäkymä ei täältä avaudu, sillä Lieblingin katto on ikävä kyllä kadun muita kattoja alempana, mutta ainakin näin iltapäivällä lähes heti baarin auettua siellä oli ihanan rauhallista. Pimeän tullen tilanne on varmasti eri, sillä illalla tämä chilli rauniobaari muuttuu klubiksi ja on auki aamuneljään saakka.


Vaikka pidimme erityisesti Kuplungista ja Köleves Kertistä, ei kumpikaan niistä kuitenkaan vetänyt täysin vertoja Szimpla Kertin hämmentävälle kitschille. Aito ja alkuperäinen on edelleen ykkönen, mutta saadakseen kattavan kuvan Budapestin ainutlaatuisesta baarikulttuurista, kannattaa ehdottomasti tsekata myös muutama muu rauniobaari.

Levoton reissusielu, tarinankertoja, hetkessä eläjä, maailmankansalainen, kulkuriluonne. Blogi matkoista, irtiotoista, seikkailuista ja siitä, kuinka moottoritie on aina niin pirun kuuma.

5+1 syytä, miksi autoilu on paras matkustusmuoto
5. reissuviikko: Belgradista Bukarestiin

Levoton reissusielu, tarinankertoja, hetkessä eläjä, maailmankansalainen, kulkuriluonne. Blogi matkoista, irtiotoista, seikkailuista ja siitä, kuinka moottoritie on aina niin pirun kuuma.

12 kommenttia

 1. Elina | Vaihda vapaalle

  16.9.2017 at 08:10

  Tulipa yllättävän kova Budapest-kuume. Me käytiin kesällä kaupungissa ja mulla on ihan samasta kohtaa kuva Kuplungista kuin sullakin. :D Harmittaa, että muut rauniobaarit jäi kiertämättä. Tykästyin kaupunkiin kyllä tosi paljon. Teillä taisi olla paljon enemmän aikaa siellä kuin vain muutama päivä?

  Reply
  • Terhi

   16.9.2017 at 12:56

   Joo, me oltiin viikko! Siinä ajassa ehti ottaa myös rennosti, ja aika paljon jätettiin muutenkin perusnähtävyyksiä kiertämättä (jotka näin jo edellisellä kerralla viime vuonna) ja vain fiilisteltiin. Nyt olen täällä taas, ja Serbian ja Romanian jälkeen tuntui kuin olisi kotiin tullut! Budapest on niin ihanan helppo kaupunki :)

   Reply
 2. FinNomads

  15.9.2017 at 02:36

  Korjaus, siis viimeisimmällä visiitillä. Viimeiseksi se ei todellakaan jäänyt :)

  Reply
 3. FinNomads

  15.9.2017 at 02:34

  Noissa kaikissa on tullut käytyä, mutta kyllähän se Szimpla vie aina tunnelmallaan voiton. Siellä on aina iloinen ja kansainvälinen tunnelma ja naapuripöydässä istuviin tulee tutustuttua lähes poikkeuksetta. Tykätään kovasti myös Köleves Kertistä erityisesti noiden riippumattojen takia. Liebling löydettiin vasta viimeisella visiitillä vuosi sitten vaikka olenkin käynyt Budapestissä reilusti yli kymmenen kertaa ja Jarkko vielä paljon enemmän :)

  Reply
  • Terhi

   15.9.2017 at 23:44

   Vau, tehän olette sitten oikein Budapest-eksperttejä! En kyllä ihmettele, että olette käyneet siellä niin useasti, sillä onhan Budapest aivan huippu kaupunki. Iso ja paljon nähtävää, mutta kuitenkin todella helppo ottaa haltuun. Ja nämä rennot baarit on myös aika jees juttu :)

   Reply
 4. Paula - Viinilaakson viemää

  15.9.2017 at 02:00

  Nämä rauniobaarit minunkin täytyy päästä joskus testaamaan. Sen verran eksoottiselta ne kuulostavat, ja olen niin monesta blogista näistä lukenut. Kunhan pääsisi ensin sinne Budapestiin asti.

  Reply
  • Terhi

   15.9.2017 at 23:38

   Budapestia suosittelen muutenkin, todella mainio kaupunki! Menee minun listalla heittämällä mm. Prahan ohi :)

   Reply
 5. Katju

  10.9.2017 at 21:39

  Hei! Vieläkö reissailet täällä Budapestissa ja yksin? Itse asun täällä toistaiseksi. Olen ollut 4kk nyt. Mielelläni lähden illalliselle tai lasilliselle.

  Reply
  • Terhi

   11.9.2017 at 09:43

   Hei Katju, en ikävä kyllä ole Budapestissa, vaan Romaniassa tällä hetkellä. Kiitos tarjouksesta, olisi ollut kiva lähtä vaikka lasilliselle! Joku toinen kerta sitten! ;)

   Reply
 6. Jaakko / Lomalla Viimeinkin

  10.9.2017 at 17:19

  Rauniobaarit on kyllä pop! Itsekin tuli useammassa käytyä kesäkuussa. Szimpla oli silti myös itsellä ykkönen!! 😀 Ovat kyllä onnistuneet hyvin brändäämään tämän!

  Reply
  • Terhi

   11.9.2017 at 09:41

   Szimpla on kyllä niin omalaatuinen, että ei toista samanlaista ihan heti tule vastaan! Koko rauniobaari-konsepti on mielenkiintoinen, ja täydellinen vastakohta palatseille ja parlamenttitaloille :)

   Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Instagram @vagabondablog