Breathless Punta Cana

Vietin viime talven matkaopashommissa Dominikaanisessa tasavallassa. Asuin Puerto Platan kaupungissa saaren pohjoisrannikolla, mutta koska haaveenani oli jo pitkään ollut Punta Canassa käynti, päätin viettää helmikuisesta lomastani muutaman päivän siellä.

Punta Cana tunnetaan suurista all inclusive -resorteistaan ja upeista hiekkarannoistaan. Se sijaitsee Dominikaanisen tasavallan itäkärjessä, ja ikuinen väittelyn aihe on se, että onko meri hotellien edustalla Atlanttia vai Karibiaa. Itse uskallan väittää, että ainakin minun majapaikka oli ennemminkin Atlantin rannikolla kuin Karibianmerellä.

image

image

image

image

image

Puerto Platasta Punta Canaan on matkaa sen verran, että siirtymiseen kannattaa varata kokonainen päivä. Mietin auton vuokraamista, mutta se on Dommareissa suhteellisen kallista eikä edes kauhean nopea liikkumismuoto huonojen teiden vuoksi. Paikallisbusseilla toki kestää kauemmin, mutta etenkin Puerto Plata-Santo Domingo välillä bussit ovat yleensä hyviä: ilmastoituja ja jopa wifillä varustettuja.

Lähdimme aamukuuden bussilla Puerto Platasta Santo Domingoon, siellä vaihdettiin taksilla bussiasemaa, josta otettiin Bavaroon lähtevä bussi. Odotusaikaa bussiasemalla oli noin tunti, mikä oli ihan siedettävä aika. Ehdittiin haukata jotain pientä purtavaa ja jaloitella hieman ennen seuraavaa monen tunnin bussimatkaa.

image

image

Saavuimme n. klo 14 Bavaroon, josta jatkoimme matkaa hotellille taksilla. Bussimatkat maksoivat yhteensä ehkäpä noin parisenkymmentä euroa, mutta sitten Bavarossa saimme huomata olevamme kalliimmalla turistialueella, koska taksikuski kiskoi US$ 45 parinkymmenen minuutin matkasta!

Koska pääsin vihdoinkin lomalle haaveilemaani Punta Canaan, halusin majoituksen olevan jotain spesiaalia. Tämän vuoksi olin varannut meille junior suiten muutamaa kuukautta aikaisemmin avatusta viiden tähden all inclusive -hotellista, nimeltään Breathless Punta Cana Resort & Spa. Ja minkälainen hotelli se olikaan! Kaikin puolin aivan mahtava, voisin mennä sinne milloin tahansa uudestaan!

image

image

image

Breathless on todellinen all inclusive -hotelli jos vertaa vaikkapa Puerto Platan vastaaviin: illallinen oli ainoastaan a la cartena, eikä buffettina, eikä illalliselle tarvinnut tehdä pöytävarausta. Sen kuin vain meni johonkin (jos en väärin muista) seitsemästä ravintolasta. Joskus toki joutui vähän aikaa jonottamaan, mutta se ei haitannut kun tiesi saavansa hyvää palvelua ja hyvää ruokaa ja juomaa. Lounas ja aamiainen oli buffetista, mutta ruoka oli silti ensiluokkaista, ja aamiaisella sai nauttia vaikkapa mimosaa, tuoreita smoothieita, vastapaistettuja vohveleita ja tuoreita eksoottisia hedelmiä.

Hotellissa oli ravintoloiden ja baarien lisäksi kahvila, josta sai erikoiskahveja ja pientä purtavaa. Baareissa tarjottiin myös kansainvälisiä juomia, eikä vain paikallisia juomia, kuten all inclusive -hotelleissa yleensä. Allaspyyhkeet eivät olleet rajoitettu pyyhekorttien määrän mukaan, vaan jos jostain syystä tarvitsit vaikka viisi pyyhettä, niin sen kuin vain otit altaalla olevista pyyhehyllyistä.

image

image

image

image

image

Junior suitessa on poreamme parvekkeella, ja siellä tulikin pari kertaa rentouduttua rantapäivän päätteeksi shampanjalasin kanssa. Illallisen aikana huoneessa käytiin avaamassa sänky, eli poistamassa päiväpeite ja laittamassa yöpöydälle vesipullot ja suklaata. Täydellistä palvelua! Juuri tällaista all inclusive -hotelleissa pitäisikin olla…

Olimme hotellissa neljä yötä, ja maksoimme siitä yhteensä n. 800 €. Katsoin nyt booking.comista saman huonetyypin samalle ajankohdalle, ja sen hinta neljältä yöltä olisi reilu 1700 €. Huolimatta siitä, että sain pienen alennuksen koska varasin huoneen agenttimme kautta, hinta on vuodessa noussut reilusti. Mutta jos Dominikaaninen tasavalta lomakohteena kiinnostaa, voin ehdottomasti suositella Punta Canaa ja Breathless Resortia!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *