Joulukoristeet esiin ja aamukahvit joulumukista

Joulukalenterin 2. luukku: Adventtisunnuntain aamukahvit

En mahtanut itselleni mitään, kun muutama viikko sitten näin Jumbossa kultatekstisen joulumukin.  Hetken yritin takoa päähäni järkeä, ja jättää turhakkeen hyllyyn, mutta niin vain muki hyppäsi kuin itsestään ostoskoriini ja päätyi kotiini. Enää ei edes kaduta, sillä ostopäivästä lähtien olen juonut mukista aamukahvini ja mukin julistama It’s the most wonderful time of the year saa mielen pirteäksi tahmeimpanakin maanantaiaamuna.

Tänään ei aamuni ollut tahmea, vaan heräsin kahdeksalta virkeänä. Kahviveden lämmetessä liedellä kaivoin kaapista ensimmäiset joulukoristeet esille: oli pakko saada esille jotain joulunpunaista eilen kauppareissulla Lidlistä ostamani pienen joulutähden kaveriksi. Ulkona oli synkkää ja ilmassa sateen tuntua, joten laitoin kynttilät palamaan heti aamusta. Olohuone muuttui hetkessä jouluiseksi.

Tämän jälkeen kapaloin itseni vilttiin ja käperryin sohvalle juomaan kahvikupillistani. Yö oli ollut kylmä, eikä päivästäkään näyttänyt tulevan kovin paljoa lämpimämpi. Muistin viime vuoden ensimmäisen adventtisunnuntain, jolloin Kreetalla oli yli 20 astetta lämmintä ja vietimme ulkona koko päivän. Tälle päivälle ennuste lupasi 16 astetta ja sadekuuroja, joten voisin vallan mielelläni pysyä koko päivän sisällä.

Ensimmäinen adventtisunnuntai tuli niin yllättäen, että en ollut edes tajunnut ostaa adventtikynttilöitä. Taidan tehdä huomenna töiden jälkeen uuden reissun Jumboon – kynttilöiden lisäksi kun koti kaipaa lisää myös joulukoristeita.


Tässä joulukalenterissa kerrotaan pieniä tarinoita siitä, kuinka joulun tulo näkyy ja tuntuu suomalais-tanskalaisessa kodissa Kreikassa. Tervetuloa mukaan fiilistelemään joulua Välimeren rannalle!


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *