Liityin Facebookiin lähes kymmenen vuotta sitten, heinäkuussa 2007, ollessani Malesiassa vaihdossa. En alkuun tiennyt, mistä siinä on oikein kyse, ja luulinkin sen olevan vaihto-opiskelijoille tarkoitettu yhteydenpitoväline ja kuvien jakamiskanava. Pikku hiljaa Facebookin käyttäjistä alkoi löytyä myös suomalaisia tuttaviani, ja aloin käyttää sivustoa yhä enemmän ja enemmän – ja pian olinkin aivan koukussa. Montakohan päivää – tai viikkoa – sitä onkaan tullut yhteensä vietettyä aikaa Facebookissa näiden kymmenen vuoden aikana!

Profiilikuvia olen vaihtanut tiuhaan paria viimeistä laiskempaa vuotta lukuun ottamatta, ja vaikka suurin osa kuvista onkin piilotettu muiden katseilta, en ole yhtäkään kuitenkaan raaskinut poistaa – ovathan ne kivoja muistoja vuosien varrelta ja ympäri maailmaa. Koska blogeissa on nyt kiertänyt Mamma rimpuilee -blogista lähtenyt hauska #profiilikuvahaaste, jossa bloggaajat ovat paljastaneet Facebookin profiilikuviaan vuosien varrelta, päätin minäkin kaivella kuva-arkistojani ja pistää näytille 10 profiilikuvaani viimeisen 10 vuoden ajalta.

Facebookin kautta kierrättäminen ei todellakaan paranna kuvien laatua, joten ikävä kyllä kuvat ovat todella suttuisia.

2008 Malesia

Aivan ensimmäinen Facebookiin latamaani profiilikuva pysyköön edelleen siellä arkistojen kätköissä, sillä se penangilaisessa baarissa aamun pikkutunneilla otettu räpsy ei ole kovinkaan onnistunut otos. Tämän vuoksi hyppään profiilikuvissani suoraan vuoteen 2008.

Vasemmanpuoleisessa kuvassa olen hakemassa diplomia vaihtovuoteni päättyessä, ja oikeanpuoleisessa olen Borneolla Mt. Kinabalun huipulla (tuosta patikointireissusta voi lukea lisää täältä). Vuosi 2008 oli varsinainen reissuvuosi, ja profiilikuvia päivittelin myös Australiasta, Vietnamista, Laosista, Balilta ja Kambodzasta – ja loppuvuodesta myös Suomesta.

2009 Mallorca & Phuket

Kesän 2009 vietin Mallorcalla, ja vasemmanpuoleinen kuva on otettu ennen Son Amar -illallisshow’ta kun näin rakennuksen ulkopuolella esitykseen kuuluvan upean hevosen ratsastajineen.

Seuraavan talven vietin Thaimaassa, ja loppuvuodesta profiilikuvaksi muuttui tämä hikinen otos Phuketin iltamarkkinoilta. Muistan vieläkin, kuinka kuuman kostea tuo ilta oli – ja kuinka tuo tikkuun laitettu ja upporasvassa paistettu kierreperuna oli todella mauton.

2010 Kreeta & 2011 Western Australia

Kesän 2010 olin Kreetan Rethymnonissa ja lomalla kävin ensimmäistä kertaa Suomessa lähes puoleentoista vuoteen. Tuolla reissulla päätin vaalentaa hiukseni, sillä olin kyllästynyt siihen, että jatkuvassa auringonpaisteessa tumma väri ei pysynyt hiuksissa sitten millään. Heti lomalta palattuani kävimme kaverini kanssa herkuttelemassa (ja juoruilemassa) Rethymnonin rantakadulla sijaitsevassa Häagen-Dazsissa, ja tuona aurinkoisena iltana ikuistettu kuva päätyi Facebookin profiilikuvakseni.

Seuraavan talven olin taas Thaimaassa, ja tällä kertaa lomareissuni suuntautui Balille ja Australian Perthiin. Perthistä teimme paikallisen kaverini kanssa parin päivän mittaisen roadtripin Margaret Riverille, jossa kiertelimme viinitiloja. Ja tottahan toki sitä piti kuvan verran patsastella viiniköynnösrivistöjen välissä. Tällä reissulla päätin, että Australiaan pitää päästä pidemmäksi aikaa, ja jo kolmea kuukautta myöhemmin palasin kengurumaahan viettääkseni siellä vuoden.

2012 Melbourne & 2013 Kuuba

Vuonna 2012 olin katsomassa formuloita Melbournessa ja hiusten väri oli juuri vaihtunut takaisin tummaksi. Oli ihanan aurinkoinen loppukesän päivä, Albert Park täynnä porukkaa, autot pitivät järkyttävän kovaa ääntä ja saimme Jim Beam colaa ilmaiseksi. Formulapäivä päättyi Flo Ridan keikkaan.

Australian jälkeen matkani jatkui Suomen kautta kesäksi Kreikkaan, sieltä pariksi kuukaudeksi Fuerteventuralle ja lopulta talveksi Kuubaan. Lopputalvesta vaihdoin profiilikuvakseni Varaderon asuntoni parvekkeelta otetun kuvan. Tällingistä päätellen kuva on otettu ennen illalliselle menoa.

2014 Kroatia & 2016 Bali

Kesän 2014 vietin Kroatian Makarskassa, ja usein töiden jälkeen päädyimme työkavereiden kanssa Makarskan torin laidalla sijaitsevaan viinibaariin. Hyvää ja edullista kroatialaista viiniä, sopivan lämmin ilta terassilla istumiseen ja hauska seura – eipä niihin hetkiin muuta tarvittu. Ihania aikoja!

Tuorein profiilikuvani on jo yli vuoden vanha, sillä tämä Balin Ubudissa otettu kuva on tammikuulta 2016. Kuva on otettu hotellihuoneessamme kuuman päivän ja kylmän suihkun jälkeen, juuri ennen illalliselle lähtöä. Tuota kuukautta Balilla on kyllä hieman ikävä, ja ehkä sen vuoksi ei olekaan ollut kiire päivittää Facebookiin uutta profiilikuvaa: kuva toimii hyvänä muistutuksena, että Balille pitäisi taas päästä…

Levoton reissusielu, tarinankertoja, hetkessä eläjä, maailmankansalainen, kulkuriluonne. Blogi matkoista, irtiotoista, seikkailuista ja siitä, kuinka moottoritie on aina niin pirun kuuma.

Matkapäiväkirja, osa 2: Comojärven kaunis Carlotta & Menaggio
Matkapäiväkirja, osa 3: Bellagio ja Varenna, Comojärven helmet

Levoton reissusielu, tarinankertoja, hetkessä eläjä, maailmankansalainen, kulkuriluonne. Blogi matkoista, irtiotoista, seikkailuista ja siitä, kuinka moottoritie on aina niin pirun kuuma.

34 kommenttia

 1. Kati / Lähinnä Kauempana

  28.5.2017 at 07:51

  Tämä on kyllä ollut hauska haaste lukea! Kivan erilaisia kuvia sulla, kaikissa eri tunnelma. Olipa hassua nähdä sut blondina! Mun mielestä tumma on ehdottomasti enemmän sua, vaikka oli vaaleakin kiva. :)

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   29.5.2017 at 17:19

   Haha, toiste minua tuskin enää ​blondina näkee, sillä ei se ollut mun juttu. Tai siis kolmatta kertaa, sillä blondina menin myös lukion, mutta silloinkin palasin tyytyväisenä takaisin tummaan :)

   Reply
 2. Jane / Lomaunelmia ja unelmalomia

  26.5.2017 at 21:30

  Nämä on hauskoja haasteita, näkee ihmisiä blogien takana :-) Tästähän on se toinen versio jossa matkakuvia 10 viime vuodelta, se saattaisi jo sopia mullekin, vaikkei minusta ole kuvia läheskään kaikilta reissuilta. Facebookin profiilikuvissa kun on usein ollut koiria :-D

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   29.5.2017 at 17:19

   ​Etenkin minun kaltaiselle, joka ei kovin usein laita postauksiin kuvia omasta naamasta, on välillä hyvä näyttää lukijoille, että minkä näköinen tyyppi näitä juttuja rustailee :) Reissukuvia 10 vuoden ajalta on myös hauska, vaikka mullahan taisi yhdistyä nämä kaksi versiota tässä samassa postauksessa :)​

   Reply
 3. Sandra

  25.5.2017 at 05:34

  Sä et oo nainen muuttunut yhtään kymmenessä vuodessa :D. Muistan niin hyvin Facebookin alkuajat, kun kaverillekin viestit kirjoitettiin sen seinälle. On ollut hauska piilotella jälkeenpäin ihan hirveitä tekstejä omalta seinältä. Ja joka päivä piti laittaa statuspäivitys tyyliin “Sandra inhoaa sadetta”, “Sandra lähtee yliopistolle”. Voi luoja :D

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   26.5.2017 at 16:28

   ​Haha, onkohan se hyvä vai huono asia, että en ole muuttunut? Siis jos kyse on siitä, että en mukamas ole juuri vanhentunut, on siitä illuusiosta kiittäminen kuvien sumeutta :D Mä en ole edes uskaltanut lueskella vanhoja statuspäivityksiä sillä häpeämäänhän siinä joutuisi kun ei niissä minunkaan päivityksissä mitään järkeä nimittäin ollut… :D

   Reply
 4. Katja / Lähtöselvitetty

  24.5.2017 at 21:23

  Näitä haastepostauksia on kiva lukea jo sen vuoksi, että näkee bloggaajia itseäänkin välillä kuvissa. Läheskään kaikki eivät välitä selfieistä, eivätkä niitä usein laita, niin Facebookin profiilikuvat muodostavat kivan poikkeuksen. Ja samalla saa nopean kertauksen siitä, missä kaikkialla bloggaaja onkaan ehtinyt matkustaa.

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   26.5.2017 at 16:28

   ​Mä aina silloin tällöin otan selfieitä ja yritän niitä blogiinkin laittaa, mutta enemmänkin kyllä pitäisi. Itsekin kun tykkään, että lukemissani blogeissa välillä näkyy bloggaajankin naama, vaikka kyllähän tärkeintä siltikin on se, että näkee itse kohteesta kuvia :)

   Reply
 5. Reissaaja1

  24.5.2017 at 16:07

  Noita kuvia on mukava katsella ja varsinkin niitä muistoja niiden takana.
  Jos jonnekin haluaisit palata tältä istumalta, mikä se olisi?

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   26.5.2017 at 16:28

   ​Australia! Ehdottomasti. Sinne pitäisi oikeasti jo pian päästä takaisin, alkaa jo kyllästyttää siitä vain haaveilu :)

   Reply
 6. Stacy Siivonen

  24.5.2017 at 10:44

  Näytät kyllä kuvaukselliselta! Noista paikoista olen ollut Rethymnonissa. Siellä mieleen jäivät mahtavat tervapääskyparvet.

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   26.5.2017 at 16:27

   ​Kiitos Stacy! Profiilikuviksi on tietenkin valikoinut ne otokset, missä on sattunut kuvakulmat ja paremmat puolet just oikein kuvaan. Todellisuus onkin sitten jotain muuta :D Rethymnon on kiva kaupunki!​

   Reply
 7. Viherjuuria

  22.5.2017 at 20:49

  Blondi väri sopii sulle muuten tosi hyvin!
  Nämä ovat niin hauskoja nämä profiilikuvamuistelot, että täytyypä itsekin ryhtyä samaan :)

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   23.5.2017 at 16:11

   ​Voi, kiitos! Tumma tuntuu kuitenkin paljon omammalta väriltä :) Jes, jään odottamaan sinun profiilikuvapostausta!

   Reply
 8. Terhi/ Fammo matkalla

  22.5.2017 at 20:23

  Yhtä nuorena tai nuorekkaana olet pysynyt jo kymmenen vuotta. Tämä on hauska haaste, jonain päivänä voin vielä osallistuakin.

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   23.5.2017 at 16:11

   ​Kiitos! Viime vuosina on kylläkin alkanut jo eletyt vuodet näkyä naamassakin​ :D Kiva juttu, jos sinäkin osallistut tähän hauskaan haasteeseen!

   Reply
 9. Katja

  22.5.2017 at 20:10

  Ehkä vähän outoa, mutta itkin tätä lukiessani. Niin vähän aikaa on tuosta Phuketin iltamarkkinoiden kuvasta, kun sinuun tutustuin. Ja sitten toisaalta niin kauan. Terkkuja Tui-hotellista ihans Terhi! <3

  Katja
  http://optimismiajaenergiaa.bellablogit.fi

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   23.5.2017 at 16:10

   ​Voi, ihana Katja <3 Minusta tuntuu, että Phuketin talvesta on jo ikuisuus! Joskus olen miettinyt, että olisi hauska elää se kausi uudestaan, kun olihan se aikamoista... säätämistä :D Mutta paljon ihania ja hauskoja juttuja mahtui siihen talveen myös! :)​
   Ihanaa lomaa teille, nauttikaa!!

   Reply
 10. Pirkko / Meriharakka

  22.5.2017 at 18:23

  Eikös olekin kivoja, tavallaan, nämä muistelujutut! Itsekin innostuin tästä ideasta. Hyvin Sinulle on tuo vaaleakin hiusväri sopinut!

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   23.5.2017 at 16:09

   ​Onhan nämä kivoja: kiva kirjoittaa ja kiva myös lukea muiden muisteluita :) Kiitos, itse tykkään kuitenkin enemmän tummasta väristä :)

   Reply
 11. Anna | Muuttolintu.com

  22.5.2017 at 00:57

  No et oo kyllä kauheesti muuttunut melkein kymmenen vuoden aikana, mitä nyt hiusten väri on vähän vaihdellut :) Täällä Australiassa asuessa säännöllisesti alan aina harkita hiusten värin muuttamista vaaleammaksi juurikin tuon auringon takia. Mutta ei se vaan taida omaan naamaan sopia. Hauska haaste, muistan vielä Facebookin alkuajat, kun statukseen kirjoitettiin aina tyyliin: Anna is… bored at work tai jotain muuta vastaavaa :D

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   22.5.2017 at 16:02

   ​Haha, tuo oli ärsyttävää, kun statuksen piti aina alkaa “is”! Ja perään joku todella tärkeä ilmoitus, kuten just “bored” tai “happy” :) Aurinko (ja merivesi) on kyllä pahat värinpoistajat, ja on niin ärsyttävää kun vastavärjätyistä hiuksista väri ihan kuin vain liukenee pois. Ja mä kun tykkään, että tukan pitää olla ihan kunnolla tumma, haaleat ruskean värit ei mulle sovi. Mutta olisihan se varmasti hiuksille parempi vaihtoehto, jos ei tarvitsisi jatkuvasti värjäillä…

   Reply
 12. Kohteena maailma / Rami

  21.5.2017 at 23:28

  Tämä on hauska postaushaaste! Näkee miten bloggaaja on muuttunut vuosien varrella tai ei sitten ole muuttunut laisinkaan :-) Samalla tulee kerrattua missä on kulloinkin ollut, kun suurimmalla osalla matkabloggaajista kuvat näyttää olevan järjestäen otettuja ulkomailla :-D

  Reply
 13. sari/ matkalla lähelle tai kauas

  21.5.2017 at 21:07

  On sulla ollut menoa ja meininkiä! Kivat kuvat ja paikat. Tuo tarina liittymisestä on mielenkiintoinen. Itse en edes muista enää, miksi liityin. Olisikos töissä siitä ollut puhetta…2009 oli vuosikin vasta liittymiselle.

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   22.5.2017 at 15:59

   ​Onhan sitä kaikenlaista tässä vuosien varrella tapahtunut ja vaikka missä tullut pyörittyä :D Ja jos olisin ottanut mukaan kaikki kuvat 10 vuoden ajalta, olisi jutusta tullut niin pitkä, että kukaan ei olisi jaksanut lukea :)​

   Reply
 14. Sateenmuru

  21.5.2017 at 17:24

  Hauska kuvahaaste! Minäkin taisin liittyä vuonna 2007 ollessani töissä Skotlannissa: tuolloin Suomesta kaverit viestittivät, että liity Facebookiin, täällä on kaikki! ^_^

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   22.5.2017 at 15:58

   ​Mä en tiedä missä pimennossa mun kaverit oikein oli, koska alkuun en löytänyt Facebookista juuri ketään. Sitten yhtäkkiä siellä olikin kaikki, ja oli outoa jos joku ei ollut :D​

   Reply
 15. Maria

  21.5.2017 at 12:56

  Tummat hiukset on selkeesti sun juttu! Punanen huulipunakin sopii vallanmainiosti :) Bali on itsellä to do- listalla, kesälomi apitää vain odotella..

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   22.5.2017 at 15:57

   ​Kiitos, itsekin tykkään kyllä tummista hiuksista enemmän. Pari kertaa olen blondeja kokeillut, mutta ei se vaan oo mun juttu :) Mukavaa Balin-reissun suunnittelua!​

   Reply
 16. Susannastravels

  20.5.2017 at 21:51

  Neljä viimeisintä kuvaa on aika hyvät!
  tuliko suosikkikohteita? tosi monessa kohteessa olet asunut ja aikaa viettänyt.
  Onko jäänyt kaipausta takaisin niihin?

  Reply
  • Terhi / Muru Mou

   22.5.2017 at 15:57

   ​Voi, suosikkikohteita on monia… Näistä mainituista ainakin Australia ja Kuuba, ja toki myös Kroatia ja Kreikka. Erityisesti Australiaan on jatkuva kaipuu, ja toivottavasti pian pääsisin sinne taas :)​

   Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram @vagabondablog