10 matkakysymystä minusta – Mies vastaa

Blogeissa pyöri jokunen aika sitten haaste, jossa bloggaajan kumppani vastaa kysymyksiin bloggaajaan liittyen. Matkablogeista kysymyksiin tarttuivat ainakin Panun matkat ja Cocoa etsimässä. Haaste oli ihan hauska, ja mietin pitkään itsekin siihen osallistumista. Thomas lupautui jo vastaamaan kysymyksiin, mutta aloin epäillä lukijoiden kiinnostusta lukea poikaystävän arvailuja kengännumerostani tai suosimistani salaattikastikkeista. Päätin muokata kysymyksiä hieman, mutta innostuinkin keksimään täysin uudet, matkustamiseen liittyvät, kysymykset.

Thomaksen vastaukset ovat englanniksi aivan kuten hän ne itse kirjoitti, ja vastausten alla ovat minun kommenttini suomeksi ja kursiivilla.

1. Mikä on hänen suosikkikohteensa?

Terhi’s favourite destination? Hmmm there are a few runner up’s such as Australia but I would have to say Cuba. If it is because of her taste for Cuba Libres, her secret fascination for communism or something completly else is hard to say, but she always describes it as a very unique country that she would love to visit again.

Haha, kommunismi ei kiinnosta muuten kuin siinä, miten se on Kuubaan vuosikymmenten saatossa vaikuttanut. Ja Cuba librejä paremmin minulle maistuu mojitot! Mutta muuten vastaus ei mennyt kovin pahasti pieleen, ja totta on myös se, että Australia on aika lähellä ykkössijaa.

image

2. Kuinka monessa maassa hän on käynyt?

It would at least be past 30.

Totta, kyllä niitä käytyjä maita nippa nappa yli 30 on, muistaakseni 33 kun edellisen kerran laskin. Olen yllättynyt, että Thomas arvasi luvun näin lähelle oikein, sillä tästä ei ole ollut koskaan puhetta.

3. Minkä maan keittiöstä hän pitää eniten?

She has a thing for Thai food! But she does enjoy good Italian food as well. As long as it’s not too heavy and fat food.

Oikein! Thairuoka kuuluu suosikkeihin, kuten myös italialainen – etenkin risotto! Mutta jos näistä täytyisi valita vain toinen koko loppuelämäksi, toivottaisin jokapäiväiset hiilariöverit tervetulleiksi ja valitsisin italialaisen keittiön.

4. Kolme asiaa, mitä ilman hän ei matkusta?

Her iPad, some snacks and a good camera.

Totta.

image

5. Extremein juttu, minkä hän on tehnyt?

Terhi isn’t a daredevil in the means of bungy jumping and so on. But how about living at a shared dorm hostel in Australia for about 6 months? I find that pretty extreme! :-)

Se oli 12 kuukautta, ei vain kuusi! Ja joo, benjihyppyä tai mitään muutakaan oikeasti hurjaa en ole koskaan tehnyt, ja tuskinpa näin arkajalkaisena teenkään.

6. Kuinka montaa kieltä hän puhuu?

English, Finnish fluently. Spanish, Swedish and Danish very basic.

Hmph, tanska very basic? Juurihan me tänä aamuna keskustelimme tanskaksi hammaslääkärikäynnistä, ja kyselin haluaako herra kahvia vai mistä teesekoituksesta valmistan hänelle aamuteen! No okei, eihän se sujuvaa ole, mutta pystyn sentään jotain keskustelemaan…

7. Onko hän eniten luonto-, kaupunki- vai rantalomatyyppiä?

She is a nature person the most.

Tämä vastaus meni kyllä eniten metsään (!). Vaikka tykkäänkin silloin tällöin käydä myös luonnossa lomani aikana, en tee pelkkiä luontoreissuja. Itse ajattelisin olevani eniten rantalomailija.

image

8. Suunnitteleeko hän lomansa tarkkaan?

She likes to have a overall plan for the trip, but the plan is only to have some pin points. She can easily get distracted or choose another path based on a good tip from locals. Even though she likes to see the major tourist sights in a destination, she enjoys more when she finds her own.

Kyllä tämäkin taitaa aika hyvin pitää paikkansa: olen hyvin pitkälti fiiliksen mukaan reissaava, joten vaikka haluankin tehdä tiettyjä juttuja ja nähdä esimerkiksi ne tärkeimmät nähtävyydet, haluan jättää suunnitelmaan tilaa tehdä myös niitä asioita, mitä sillä hetkellä huvittaa tehdä. Ja suunnitelmilla on lupa muuttua, en halua laatia tiukkoja aikatauluja!

9. Paras vinkkisi hänen kanssaan ensimmäistä kertaa reissuun lähtevälle?

She loves coffee, so be prepared to try many cafe lattes and always have a snack bar with you when she gets hungry ;-)

Thomas on tainnut joutua kokemaan minun nälkäkiukkuja liian monta kertaa…

10. Minne hän matkustaisi, jos hän voittaisi Eurojackpotin?

If she won the Eurojackpot I have no doubt she would travel the world for many years to come! And maybe (but ONLY maybe) buy herself a new phone.

Joo, ei siinä yksi kohde riittäisi, jos jättipotin voittaisin (vaikka todennäköisempää se on, että potti napsahtaisi Tompalle: hän on meistä se lottoaja). Ja pitikö minun puhelin ottaa tähän mukaan?? Thomas ei voi sietää minun lähes neljä vuotta vanhaa Lumiaani. Mutta miksi ostaisin uutta kun vanhallakin pystyy soittamaan ja tekstaamaan?

image

Yhteenveto vastauksista: tanskan opiskelu saa jatkua, ruokaa on pidettävä aina matkassa ja täytyisi alkaa tosissaan harkitsemaan uuden puhelimen ostoa. Ei mitään uutta siis.

48 comments
  1. Kiva, kiitos :) Mä oon yrittänyt ostaa kotiin myslipatukoita ja pähkinöitä ja pitää niitä aina laukussa mukana, mutta en ole aina muistanut täydentää varastoja – tai sitten oon syönyt ne muuten vaan… Mutta sentään aina silloin tällöin olen ennakoimalla onnistunut estämään nälkäkiukun :D

 1. Hyvinhän tuo Sinut tuntee – ja kivasti lähtenyt leikkiin mukaan. Veikkaisin, että siippanikin tuntisi puolestaan minut, mutta ei taitaisi oikein innostua tällaisesta (hänen mielestään) “hömpästä” :-)

  1. Hehe, tuosta tanskan taidosta on kyllä keskusteltu myöhemmin, pariinkiin kertaan. Ja kuulemma mun tanskan taito on sittenkin parempi kuin very basic (tiedä sitten onko hän oikeasti sitä mieltä, vai vaikuttiko asiaan minun tyytymättömyys tuohon vastaukseen) :D

 2. Tosi kiva oli lukea tätä ja hyvin näyttää sun mies tuntevan sut. Ja huippu idea muuttaa kysymykset matkailuaiheisiksi! Tekisi mieli itsekin laittaa mies vastaamaan näihin, jos aiheen apinointi ei haittaa? Pistäisin tietenkin linkin tähän sun postaukseen. Veikkaan, että moni muukin haluais tehdä tän :)

 3. Ihana postaus :). Joo, nälkäisenä meillä tunnelma alkaa selvästi kiristyä… Ja niin usein me huomataan olevamme siinä tilanteessa, että mahat kurnien yritetään löytää sopivaa ravintolaa mutta mikään ei kelpaa tai jos kelpaa, se on täynnä tai keittiö on KIINNI. Arghh, täällä Madridissa on jo useamman kerran käynyt niin, että keittiö on juuri ehtinyt mennä kiinni. Nälkä kun ei aina katso kelloa…

  1. Kiitos :) Voi ei, se on kamalaa kun on kauhea nälkä eikä ole tarjossa mitään mieleistä ravintolaa/ruokaa! Siitähän seuraa vielä kamalampaa kiukkua :D

 4. Hah, on kyllä aika extremeä asua 12 kuukautta hostellidormeissa! :D Hauska postaus, ja ehdottomasti hyvä idea tuunata kysymykset matkusteluaiheisiksi. Tulisikin se lottovoitto, voisi täälläkin lähteä hieman mopo käsistä reissusuunnitelmien kanssa…

  1. Se oli yksi ja sama hostelli koko 12 kk, tuntui jo kodilta, niin ei se mun mielestä ollut lainkaan extremeä :) Meillä ostetaan Eurojackpot joka viikko, eiköhän se kohta jo ole meidän vuoro saada pääpotti :D

 5. Tämä oli hauska idea ja kiva nähdä miten hyvin siippa Sinut tuntee!

  Meillä mies hoitaa nälkäkiukut, jolloin on parasta saada pikaisesti murkinaa pöytään. Itselläni lähtee liian nälkäisenä/janoisena vain yksinkertaisesti taju :D

 6. Tää oli hauska, aika “oikein” Thomas oli vastannut. :D

 7. Olipas hauska ja aito postaus! Hyvin viihdyttävää kukemista! Minun puoliksi englanninkielinen Thomakseni tässä vieressä naureskelee, että pitäisiköhän meidänkin jossain välissä ottaa haaste vastaan :D
  -Titta & Thomas / IKILOMALLA

  1. Kiitos paljon – kiva kuulla että oli viihdyttävää lukemista! Ei muuta kuin kyselemään kysymyksiä ja selvittämään miten hyvin osaisitte näihin vastata! ;)

 8. Me yritettiin sitä toista parisuhdejuttua, mutta ei ottanut oikein tuulta alleen… Ja kyllä, matkailuaihe ehdottomasti kengännumeroa kiinnostavampaa.
  Tsemppiä tanskan opintoihin!

 9. Hauska postaus! Kuuban Mojitoja, mmm…. Tuo nälkäkiukku on muutten meilläkin tuttu vieras, ei pelkästään minulla vaan miehellänikin. Siksi siis aina vähintään pähkinöitä mukana matkassa :)

  1. Kiitos :) No niinpä, Kuuban mojitot on aikas hyviä :D Ai teillä mieskin kärsii nälkäkiukuista! Se että toinenkin kiukuttelee nälissään ehkä auttais edes hieman hillitsemään omia pahimpia kiukkuja – kun tajuaisi miten kamalaksi sitä muuttuu!

 10. Tää oli loistava idea :D Kuuba on kolkutellut meillä kärkisijoja kiinnostavista kohteista puhuttaessa, mutta vielä ei olla sinne saakka ehditty… ja saa nähdä miten pitkään se enää pysyy autenttisena rajojen avaamisen myötä. Pitäisikin mennä vielä kun ennättää.

 11. Olipa kiva idea ja ihana postaus! Tällaset on niin hauskoja ja vähän pelottaviakin, kun huomaa miten hyvin parempi puolisko tuntee (tai sitten ei tunne) toisen. :D Nälkäkiukkuihin samaistun täysin…

 12. Olipa hauska postaus! Mun mies ei osaisi varmaan vastata näin hyvin mua koskeviin kysymyksiin, vaikka ollaan jo 15 vuotta oltu yhdessä :D

 13. Kuten jo facessa sanoin, heti alkaa kiinnostavasti kommunismilla! Minulla on sama juttu puhelimen kanssa tai minkä tahansa muun vempaimen, ellei hajoa käsiin, niin on ok.

  1. Eihän tuo mun puhelin ole oikein ajantasalla sovellusten sun muiden kanssa, mutta hyvin olen pärjännyt ilmankin – ehkä vain siksi kun on tuo tabletti sovelluksia varten, puhelimella vain soitan ja tekstaan :)

 14. Tosi kiva postaus :) Mä samaistun tuohon kahviin, sitä ilman ei tämä nainen liiku mihinkään :D

  1. Kiitos! :) Thomaksen mielestä on hieman outoa, että mä juon kahvia ihan joka aamu, ja mielellään iltapäivällä myös. Sille kun kahvi (espresso) kuuluu ennemminkin aterian jälkeen nautittavaksi, muuten juo ennemmin teetä. Ja se taas on minusta hieman erikoista :D

 15. Ihana postaus! Tykkäsin kun olit jättänyt tekstit englanniksi, etkä kääntänyt. Markku varmaan pystyy samaistumaan tuohon myslipatukkakohtaan. Mulla saattaa tulla sekunnissa nälkä ja sitte on peto irti. :D Ruokaa on aina saatava NYT.

  1. Kiitos! En halunnut kääntää suomeksi, koska en olisi kuitenkaan osannut kääntää niin, että se edelleenkin kuulostaisi Tompan kirjoittamalta, eikä minun. Ja kun ei vastaukset olleet tuon pidempiä, uskon että englanti ei häiritse sellaisiakaan jotka ei muuten englanninkielisiä tekstejä lukisi :)
   Peto on irti :D Ei voisi paremmin kuvailla sitä, mitä tapahtuu kun nälkä yllättää! Hämmästelen itsekin, että miten mä muutun nälkäisenä hetkessä ihan eri ihmiseksi… Miesraukat, mitä joutuu kestämään :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *