Mikä on Instagram Travel Thursday?

Instagram Travel Thursday on aina joka kuukauden ensimmäisenä torstaina vietettävä blogitempaus, johon kuka tahansa voi osallistua. Tempauksen tarkoituksena on vahvistaa Instagramia matkainspiraation ja -tiedon levittämiskanavana, ja tuoda esille Instagramin matkailueksperttejä.

Jos haluat lisätietoja kampanjasta, liity sähköpostilistalle ja saat kuukausittain muistutuksen kampanjasta.

Miten voin osallistua blogissa:

1. Kirjoita suomenkielinen matkailuaiheinen blogipostaus.

2. Käytä postauksen kuvitukseen vain Instagramissa julkaisemiasi kuvia.

3. Postauksen otsikko voi olla vaikkapa Instagram Travel Thursday: Suosikkikuvia Amerikasta tai Suosikkikuvia Amerikasta | Instagram Travel Thursday. Muutkin vaihtoehdot käyvät, eikä otsikossa ole pakko käyttää Instagram Travel Thursday -sanaa.

4. Linkkaa jokaisen postauksen loppuun kaikki kolme järjestäjää. Voit esimerkiksi käyttää tätä valmista tekstikappaletta: Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka järjestäjinä toimivat Travellover, Vagabonda ja Skimbaco. Tee linkki kaikkien järjestäjien blogiin, linkit löydät tämän jutun lopusta.

5. Kun olet julkaissut postauksesi, kopioi sen url-osoite ja mene jonkun järjestäjän sivulle. Kaikkien järjestäjien Instagram Travel Thursday -postauksen lopussa on Linky-linkkikokelma, johon voit tallentaa oman blogipostauksesi urlin. Ei ole väliä, kenen blogissa tuon urlin tallennat, sillä se päivittyy automaattisesti kaikkien järjestäjien sivuille. Linky-kokoelma auttaa muita bloggaajia ja lukijoita löytämään juuri sinun postauksesi, eli Linky-kokoelman tarkoitus on saattaa blogiisi uusia ja vanhoja lukijoita. Jokaisella kuukaudella on oma Linky-koodi, eli kaikki blogipostaukset jäävät elämään ja niitä voi seurata myös jälkeenpäin järjestäjien sivulla.

6. Tutustu Linky-kokoelman avulla muihin blogipostauksiin, jotka on julkaistu Instagram Travel Thursday -tempauksen alla, inspiroidu, nauti nojatuolimatkoista, kommentoi ja jaa sosiaalisessa mediassa! Kampanjan perimmäisenä ideana on tuoda matkailuaiheisia blogaajia yhteen, ja olemalla itse aktiivisesti mukana saat kampanjasta täyden hyödyn.

Miten voin osallistua Instagramissa tai Twitterissä:

 1. Voit tägätä Instagramissa jo aiemmin julkaisemiasi matkakuvia tai julkaista uusia matkakuvia hashtagilla #igtravelthursday
 2. Jos haluat jakaa kuvia tai ajatuksia Twitteriin, lisää tviitin yhteyteen #igtravelthursday tai lyhyempi #igtt.

Instagram Travel Thursday -kampanja löytyy Instagramista käyttäjänimellä @IGTravelThursday, ja Twitteristä osoitteesta @IGTravelth.

Vastauksia yleisiin kysymyksiin

 • Miten siirrän Instagramissa julkaistut kuvat koneelle? -Voit ladata kuvat esimerkiksi DropBoxiin tai muuhun pilvipalvelimeen tai lähettää kuvat puhelimestasi oman sähköpostiisi.
 • Haluaisin julkaista suosikkikuvankäsittelyohjelmat tai muita hyviä applikaatioita kuvien muokkaamiseen. Millaisia kuvia voin julkaista tällaisen postauksen yhteydessä? -Jos esittelet applikaatioita, voit käyttää niistä julkaistuja normaaleja valokuvia. Eli tällöin sinun ei tarvitse julkaista applikaatiosta kuvaa omaan Instagramiisi.
 • Pitääkö minun osallistua joka kerta? -Voit osallistua koska tahansa: kerran, kaksi, aina. Ei ole väliä, vaikka viime kerrasta olisi jo pitkä aika. Meillä ei lasketa!
 • Minulla ei ole blogia, miten voin osallistua? -Voit jakaa kuvia Instagramiin ja Twitteriin #igtravelthursday-tagia käyttäen.

Huom.

 • Ethän liitä postaukseen mitään kaupallisia keinoja kuten arvontoja, myyntipuheita tai affiliate-linkkejä.
 • ”Share the love”, eli käy myös tykkäämässä muiden Instagramiin julkaisemista kuvista ja kommentoimassa tai jakamassa (esim. Twitter, Facebook, Pinterest) ainakin muutaman muun osallistujan postauksia.
 • Linkit jotka eivät täytä ohjeistuksia, poistetaan järjestäjien toimesta.

Tarvitsetko inspiraatiota?

Ainoa vaatimus Instagram Travel Thursday -postaukselle on, että se liittyy jollain tavalla Instagramiin ja matkailuun, muuten vain mielikuvitus on rajana! Tässä muutamia ideoita:

 • Katsaus viikon matkailuaiheisiin Instagram-kuviisi. Kuvathan voivat olla myös kotiseudultasi eli kotimaanmatkailua.
 • Muistoja menneiltä matkoilta, eli voit myös tuoda esille vanhempia Instagram-kuviasi
 • Kuka tai mikä inspiroi sinua? Voit myös tuoda esille muiden Instagram-käyttäjien kuvia. Muistathan mainita mistä ja keneltä kuvat ovat peräisin ja kertoa myös kuvien omistajalle.

Vuoden 2017 Instagram Travel Thursday -teemat

Vuonna 2016 uusien emäntien myötä Instagram Travel Thursday uudistui hieman, sillä joka toinen kuukausi IGTT:lla on teema. Teemoilla jatketaan myös vuonna 2017!

Tammikuu: katsaus reissuvuoteen 2016 (jos olet tällaisen postauksen jo tehnyt, myös TOP10 matkakuvat 2016 Instassa on hyvä vaihtoehto tai mitä vain, millä katsot taaksepäin päättyneeseen matkavuoteen 2016, vaikka huippuhetkiä!)

Maaliskuu: ylhäällä, korkealla

Toukokuu: lempipaikkani/-maani/-alueeni

Heinäkuu: lähimatkailu

Syyskuu: mieluisin matkustusmuotoni

Marraskuu: minun luksukseni

Muina kuukausina aihe on vapaa, joten teemakuukausina kannustamme osallistumaan vain teeman mukaisilla postauksilla. Teemojen avulla on tarkoitus lisätä IGTT:n yhteisöllisyyttä ja herättää vieläkin aktiivisempaa keskustelua ja kommentointia blogeissa.

Viralliset Instagram Travel Thursday -järjestäjät Suomessa

Travellover
Vagabonda
Skimbaco

Virallinen Instagram Travel Thursday logo – lisää halutessasi sivuillesi

Instagram Travel Thursday

 

Logon voit ladata täältä.

Lisätietoja

Instagram: @vagabondablog